Mi hatásos a hajhullás ellen? (tudásbázis)
Basszus! Képzeljétek el, most álltam rá a mérlegre, kábé 4 kilót ledobtam egy-másfél hónap alatt:(
mostmár nemcsak a hajam gáz de lassan össze fognak keverni egy csontvázzal:(
A nizoralban meg sósav is van, ezt nem tudtam, gondolom a gombás korpát ezzel is öli.:D
De nekem nincs korpám és nem mosom mindennap a hajam.
nyugi, tuti nem lesznek kis fehér szőrök a fejeden! ilyenekre ne is gondolj! max fél év alatt rendbe kéne jönnie szerintem. figyi, nekem már 8 éve hullik a hajam, intenzívebben bő egy éve, azóta kevesebb lett a tömege, persze, de nem mondja meg senki szerencsére.
látod, mégiscsak a szteroid. én erre is gyanakodtam, most leálltam vele de visszajött a gyulladás, úgyhogy ma hajmosás után kell rá raknom sajnos:(
de igyekszem minimalizálni.
nekem is nagyon gáz volt a hetem. reggelente nem szoktam fésülködni, csak összefogom egybe és kihúzgálom a legvégén ami ki akar esni, este meg fésülködök. na csütörtök reggel fésülködés nélkül, csak kihúzgálással 60 szál maradt a kezemben. kábé fél órát bőgtem a munkahelyemen, ja meg persze itthon indulás előtt sírógörcs:(
A múltkor már javasoltad nekem ezt a shea vajat, akkor utánanéztem, és elég sokan dícsérik, hát meg fogom próbálni....
Most viszont egy hétig nem akarok semmit csinálni a hajammal, csak vízzel fogom mosni is (az utolsó hajmosásnál a sampon után vörösödött ki, előtte egész jó volt) Nem teszek rá se szteroidot, se semmit, és megnézem, így mi lesz. Minden vegyszert/nem vegyszert kiiktatok.
Jaj csajok, csak az aggaszt, hogy a festéktől hulló hajúakat keresgélve találtam olyat, akinek kihullott minden, és ami visszanőtt, az kis fehér szőr volt. Tiszta ideg vagyok ettől is.
Jó, ez gondolom, hogy valami extrém eset, mert neki 4 nappal a festés után már csak pár hajcsomó maradt, és az a pár hajcsomó tűnt el ezután, és 4 hónap múlva nőttek ki a fehér szőrök (1 centisek lehettek, nem nőttek meg hosszabbra)
Mondjuk gondolom, nálam ennyire nem lesz durva, legalábbis remélem:)
Viszont olyat rengeteget találtam, hogy 4-5-6 hónapig hullott a haj, mire abbamaradt. Utána visszanőtt mondjuk, bár nem mindenkinek az eredeti mennyiségre. Na, ha még 4 hónapig hullik.... Ha biztosan tudnám, hogy meddig hullik.... ez a bizonytalanság készít ki!
Na meg, drága életem értelme sem veszi komolyan, tegnap is mutattam neki, hogy V alakban hogy kihullott a hajam hátul, erre közli, hogy van, aki direkt ilyenre nyíratja. Hahaha, nem tudtam értékelni a humorát.
Köszönüöm szépen! hasonló jókat Neked is! Ja a múltkor írtad, hogy ne használjunk Nizoral sampont. Csak nem tudom, hogy miért? Mindenesetre
jól megijedtem, visszavittem a patikába és kicserélték Plantur39-re. Csodát azért ettől sem várok.
Te vagy a 10.000,-ik :-)
Bár nem ilyen témájú topikba kéne, az igaz..
Mostanában nekem is több hullik, kivéve mosás után, de ahogy zsírosodik, úgy jön ki több. Mosás előtti napon már 80 szál is +mosáskor min. 300 :(
Neked szerintem is vissza fog nőlni, mert nem androgén az tuti!
De az is jó, hogy a bőrgyógyász, akinél volt, azt mondta, androgén hullás vagy gyulladás.
Basszus, ha ott van a csaj, állapítsa már meg, nem?
Nekem meg jobban hullik, mint valaha, tegnapelőtt ugyan csak 60, de előtte 400, tegnap mostam, 350 azzal együtt biztos volt, ma reggel 45.
És látványosan megy a tarkóm felfelé, érzem, hogy ott esik ki a hajak többsége. Nem hiszem el, hogy egy rohadt hajfesték miatt fogok megkopaszodni:((((
Mondjuk azt nem is mondta, mi az a kevés információ.
Én is ilyeneken húzom fel magam, ilyen semmitmondó válaszokat adnak mindenhol
Nem tudom, mi a fenéért van a rovatban egyáltalán, mert segíteni úgyse segít...
Orvos válaszol rovat:
39 éves nő vagyok. Két hónapja hullik a hajam és már egy hete viszket a fejbőröm. Már nagyon ijesztő. A bőrgyógyász azt mondta, hogy lehet, hogy androgén hajhullás, vagy gyulladás.
Pajzsmirigyműtétem volt két éve. Két hónapja a TSH még jó volt. Nyáron szedtem Doxicyclint IGM pozitivitás miatt. Streptococusom is van a vizeletben.
Most kaptam egy hajszeszt. Még nem váltottam ki. Nem biztos, hogy jól írom a nevét, de úgy emlékszem, hogy Aplicort. Lehet, hogy a TSH is két hónap alatt felborult?
Kérem, adjon tanácsot, mit tegyek?
Válaszát előre is köszönöm!
"orvos, amúgy bőrgyógyász" válasza:
Sajnos nagyon kevés az adat a válaszhoz.
Az ember zsebében kinyílik a bicska az ilyentől, szinte mindenkinek ilyen nyegle válaszokat ad. :((
Lányok, a Mediline-ben csak nagykereskedők tudnak vásárolni?
Mert a honlapjukon lévő árlista elég kedvező lenne nekem is:)))
Fogyasztói árakról mit tudtok?
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy kovaföld kapszulát és vas vitamint szedhetek egyszerre?
Előre is köszi!
További ajánlott fórumok:
- Küzdelem a PCOS és a hajhullás ellen
- Mennyire hatásosak a Bánfi (Herbária) termékei hajhullásra? (hajszesz, sampon...)
- Tudtok valamilyen hajhullás elleni szert ami olcsóbb mint a Rev. vagy Forcap?
- Mi lehet hatásos a változókori hajhullásra, hajritkulásra ?
- Hatásos a Garnier Fructis hajhullás elleni sampon?
- Kerstase Specifique Aminexil GL M 42x6 ml hajhullás elleni ampullák hatásosak? Nagyon fontos!