Mi hatásos a hajhullás ellen? (tudásbázis)
Ha már fogamzásgátlóknál tartunk, én meg úgy tudom, a lányom majd nem is szedhet az IR miatt:(((
Úgy értem, most 15 és fél, még nem fiúzik, komoly, itthonülő, tanulós fajta.
Hajritkulás van nála is, kiderült, hogy IR az oka. Viszont mondták, hogy ez azt jelenti, hogy fogigátlót soha nem kaphat majd.
Tudom, mos még nem kéne ezen agyalnom, de azért nem lesz egy diadalmenet így az élete, az biztos.(azért semmi nem ad olyan biztonságot, sajnos.)
Én ugyan így voltam ezzel a kérdéssel. Sőt még a kor is stimmel. 18 éves voltam én is. Csináltak egy vérképet aztán ennyi. Azzal senki sem foglalkozott hogy a családban van szívbeteg és trombózis is volt. Elvileg ezekre ki kellett volna térniük, hisz ezek veszélyes tényezők...
Taszken, még csak 3 hónapja hagytad abba a fogamzásgátlót, azért még nagy esély van rá, hogy visszaáll a hormonegyensúlyod a helyére. Kívánom neked!
Különben én nagyon mérges vagyok, hogy a várható mellékhatásokról nem nagyon tájékoztatnak senkit!
AMikor én anno 18 évesen elmentem dokihoz, hogy írja fel, semmit nem tudtam arról, hogy lehetnek mellékhatásai, hogy az egész hormonháztartást felboríthatja, és akár tönkre is teheti, véglegesen is. Bementem, doki rám nézett, majd felírt egyet találomra. Se a gyógyszerről nem mondott semmit, se azt, hogy mellékhatásai lehetnek, semmi, odaadta a receptet, és kész.
És a legtöbb lány 17-20 éves kora között elkezdi ezeket pont ennyi tudással szedni, aztán vagy szerencséje van, vagy nincs.
Egyenlőre még csak a sampont használom. Sajnálom hogy neked nem használt. Ha nekem sem fog, akkor lövésem sincs hogy mi lesz a megoldás, ez az utolsó amivel még meg próbálkozom.
a hajszeszt is használod, vagy csak a samponját?
Nem akarlak elkeseríteni, de nekem nem vált be, bár eddig még attól volt a legfényesebb a hajam.. de a hullást nem állította meg :((
Én ugyanígy voltam.. bár én 5 évig Gracialt szedtem, addig a hajam se hullott, majd váltottam Yasminelle-re, azt 2 évig szedtem, akkor kezdett el nagyon hullani, és 3 éve abbahagytam, de az abbahagyást követően 2 évig még mindig hullott.. aztán a terhesség alatt visszadúsult, de most a szülés utáni hajhullásban vagyok.. De megfogadtam, hogy nem szedek több fogigátlót..
Na ma én is kipróbáltam a Planturt, kíváncsi vagyok, hogy milyen lesz. Nagyon bízom benne :)
Jól mondod. Sajnos itt többen be tudnának számolni a "jótékony" hatásairól. Reméljük túl nagy gondot azért nem fog okozni neked.
Sajnos tapasztalom. Egy év Belara, és három év Yadine. Elég is volt egy életre. Csak azt tudom mindenkinek ajánlani, hogy felejtsék el a fogamzásgátlókat, jó... tudom hogy kényelmes, de ha nem most akkor később jönnek ki a nemkívánt mellékhatások. Sajnos én fiatalon már megtanultam. :(
Igen, kezd kiürülni, de ilyenkor szokott lenni a legnagyobb káosz, amit ki kell birni. Melyiket szedted? Remélem nem a dianét?
Köszi, aranyos vagy. Én is bízom benne. Már három hónapja abbahagytam. Első két hónapban rendesen megjött, de a harmadik már két hetet késett. Gondolom ez már azt jelenti hogy kezd kiürülni a szervezetemből. Majd meglátjuk...
:(( mikor hagytad abba? hátha még majd rendeződik, remélem...!
Szia! Igen, biztos hogy miatta hullik. 4 évig szedtem. Ez idő alatt folyamatosan hullott a hajam. Nem drasztikusan, csak most ébredtem rá hogy már alig van. Most meg azért hullik nagyon, mert jövök le róla. :-(
Taszken, tutira a fogigátló miatt hullik? Ettől függetlenül még mindig szeded??
Én olvastam valami olyanról, hogy az első időszakban jobban hullik tőle a haj, aztán kezd csak csökkenni. De ezt csak egy páran írtak. Nem tudom hogy ebből mi igaz. Kicsit tartok ettől, mert már nagyon kevés hajam van. :-(
Megmostam vele. Persze ez az első mosás, semmi külömös, ugyanannyi hajszál jött ki. Nekem nem tapadt a hajam utána, mert mindig használok balzsamot, anélkül ki sem tudnám fésülni. Ha nem zsírosodna hamar annak én is örülnék.
De jó! Végre valami pozitív tapasztalat. Én pénteken vettem, de még nem próbáltam ki. Nekem a fogamzásgátló szedése miatt hullik a hajam. Ezt a sampont ajánlották rá.
Igen. Nagyon elégedett vagyok vele. Bár vigyázni kell, mert ha sokáig marad a hajon, nekem csípte a fejbőrömet. De való igaz,jó tartást adott a hajamnak. És kevés kell egyszerre, mert erősen habzik, 1 flakon 2-3 hónapig is elég volt. Ma már azért nem használom, mert a S...auma is ifejlesztett egy koffeines sampont. Azzal mosom a hajam.
Rosszcsontka81, kori54, Köszi a válaszokat :)
Én 2 hónapja használom. Igazából a hullást nem csökkentette, de nem annyira zsíros a hajtövem, mióta ezzel mosok hajat.
Szia! Ma fogok vele először hajat mosni, majd megírom.
Ok, a sima kecsketejesben nincs semmi oliva, az biztos jó lesz.
Igen, semmit sem használt és tapad utána a haj.Én hormonális eredetű hullásra vettem, amúgy meg a sampon tele van parabénnel.
Sziasztok! Van valamilyen véleményetek a Plantur 39 nevű samponról?
Igen, sajnos a szteroid tutira betett, a ma reggeli fésülködésem 85 volt, ááá, pedig már oda jutottam, hogy egész nap volt ennyi(mosás nélkül). Remélem, visszaáll. Megértelek a sírással, én az utolsó 2 hajmosást követően bőgtem legalább 1-1 órát, köszönhetően annak, hogy 2 hete lement 200 alá a mosásos napokon is a hullás, ami a szteroidtól visszament majdnem 400-ra.
Ma kéne mosnom, de csak holnap fogok, így is gyomoridegem van.
A gyulladás nekem is lejjebb ment, de gondolom majd jól visszagyullad. Nem hiszem el, hogy vagy azért hullik, mert gyulladt, vagy azért, mert szteroidozom.
Ami vigasztal valamennyire, hogy elöl úgy tűnik, megmarad. Írtam egy hónapja, hogy elég sok kis tüske babahajam nő a frufrumban, azok most is megvannak még, ahogy nézem, már másfél-egy centisek. Próbálom nézni, hol hullik, és hátulról jön ki a legtöbb. Jó lesz fültől fülig kihullik mind.... Máshol is hullik, de nem annyi, hátul konkrétan érzem is, amikor kiszakadnak , pedig olyan finoman fésülöm, bontófésűvel....
Sajnálom a fogyásodat:(((( megértelek, nekem is vannak napok, hogy alig bírok enni emiatt:(( (nekem se kéne fogynom)
Lufa, köszi, a szír szappan 89% olívaolaj,azt tuti kihagyom, ezt a kecskéset megnézem még.
Az szuper, ha így rendbejött a hajad!! Én még egyre gondolok, amerikai oldalakon írják, hogy a sztatinoktól is hullhat a haj. Egy kis időre abbahagytam, de rábeszéltek, hogy a magas koleszterinszint veszélyesebb. Majd valami természetes szert keresek, mert nem tudom csökkenteni már a zsírbevitelt, a szervezetem termeli. A zocor szerintem felzabálta a hajtüszők táptalaját. Több éve szedtem, ezért nem gyanakodtam rá először, de úgy látszik már 2 éve nem bírja a fejbőröm. Már ha ettől hullik, de ezt orvos nem fogja soha megállapítani. :(
Ja, és nem tudom melyiktől, de korpaszerű cafatokban kezdett lejönni a bőröm. Gondolom valamelyik szesz baromira kiszáritotta.
További ajánlott fórumok: