Mi hatásos a hajhullás ellen? (tudásbázis)
Hát ez jó!:D Én is pont egy barnamedvének képzelem magam:)
Sajnos az én tüneteim megegyeznek a változókor utáni tünetekkel, ezért nem vesznek komolyan. :(
Ja, szia Vali! én egyszer már szintén mértem
36,4-et, zöld algát eszem, de csak mértékkel:) Most már szedem a bérest 20 cseppet, nagyon bízom benne, mert nálam sincs szinte semmi változás.
Viszont az ilzsutól -vagy nem- felfedeztem olyan új babaszálakat, ami kettős:))))
Ezt írta: "a pajzsmirigy működése teljesen rendben van, panaszait kizárt, hogy a pajzsmirigye okozná.
A gyógyszergyárak nagyon szeretnék, ha a TSH-érték szűkülne, mert sokkal több gyógyszert tudnának eladni, de egyelőre "csak" azt érték el, hogy 50%-kal több embernek tudnak gyógyszert eladni, anélkül, hogy bárkinek is használnának."
Ennél az orvosná lszemélyesen is jártam egy rokonommal, szóval nem internetes doki.
Szia!
Jut eszembe a TSH-dról! Nekem a progi krém + barna alga mixtől lement a régen állandóan 2,5 körüli 0,95-re és az ébredési hőmérsékletem is felment 36,4-re. A hajam meg még mindig hullik, úgyhogy tök jó, hogy lement, de tényleg nem ettől van a hajhullás.
A holdvilágkép a Cushing-kór jellegzetes tünete, ami mellékvese túlműködés esetén alakul ki.
Sabrin. azt írta, hogy alulműködésre irják fel.
Medrol nagyon ütős cucc. Ha nem muszály ne !
Tönkrevághatja a májat is / 6 hetente vérkép / és vannak olyan mellékhatásai amik nincsenek feltüntetve se. Autoimmunra is adják reumás betegségekre gyerekeknek is .Csak fokozatosan lehet csak csökkenteni is ! Az autoimmunra adott gyógyszerek is okoznak hajhullást konkrétan a medrol is / steroid /meg hízni is lehet a medroltól konkrétan kialakul a holdvilágkép / ezt a használatin nem írják le de netes fórumokon igen /szóval óvatosan a steroidokkal !
mindenképp nézesd meg, valószínüleg t3 hormonra van szügséged, amíg nyomod magadba a t4 et, egyre nagyobb adagokkal semmi sem fog változni, sőt...nálam is hasonló a helyzet, én sem vagyok autoimmun szerencsére.
tűű doktor elismert szakember, hozzá készülök én is a pcos gyanúval, de a pajzsmirigy nem igazán az ő profilja, vagyis inkább úgy fogalmazok, ebben az országban sajnos ez a vizsgálat, probléma kezelés még nem bevett dolog, le vannak maradva az orvosok ilyen téren!!!
én már több emberrel is beszéltem akiknél kiderült a reverz t3 probléma és a megfelelő gyógyszer szedésével szépen elmúltak az alulmüxis tüneteik.
szándd rá magad és menj el, megéri.
leírom ide a számot amin be tudsz jelentkezni, keddenként reggel van budapesten vérvétel, 06-20-372-1216
Szia!
Engem az érdekelne, hogy ha kiderítik, hogy magas a dht szint, akkor utána vajon mi van? Hogy kell azt kezelni?
Szia,
Pesten voltam a margit körúton vannak heti egyszer keddenként, tatabányán egész héten. Pont ma beszéltem velük még nem jött meg az eredményem, de a héten várható.
rt3 és a t3 volt, mert a kettő aránya kell. 14 000 fizettem összesen:((
Szia, Bp-n voltál vagy tatabányán?
És egybe csináltattad az rt3-at ft3-at meg még mit?
steroid csak akkor indokolt ha mellékvese eredtű a testo többlet, ezt mondjuk nem könnyű kideríteni, mert ugye a petefészek és a mellékvesék termelnek a nőkben is kis mennyiségű testot.
nekem medrolt(brutál bogyó) írt ki a nőgyógyász, de nem voltam hajlandó bevenni, 1. nem biztos, hogy hatásos, 2. durván belenyúl mindenbe, már a szedés alatt kemény mellékhatésok jöhetnek. Aki pl. autoimmun beteg, lupusos vagy akár mellékvese alulműködése van(addison kór) annak muszály szedni, hogy éljen, mondjuk a medrolon kívül van még néhány fajta, pl. prednisolon, cortef, ezek kevésbé erősek. én csak akkor kezdem el a steroidot, ha tényleg nincs más választásom, egyenlőre most nekiállok az 500 as merckforminnak.
előfordulhat, hogy egy ideig javítana, de egy idő után(ha sokáig szeded) annyira visszaszorítja a petefészekműködést, hogy a női hormonjaid annyira lecsökkennek, hogy attól is lehet hajhullás...
nem beszélve, hogy az abbahagyása után előfordul, hogy a büdös életbe nem menstruálnál többé, vagyis beállna a korai klimax. a diane kétélű fegyver, kockázatos!
igen baromi drága, a laborexpressnél lehet megcsináltatni, kiviszik Németországba és onnan jön vissza az eredmény. 20 990 ft, elég brutál!
én múlt héten voltam náluk, de nem a dht nézettem, hanem a pajzsmiriggyel kapcsolatban(merthát nálam azzal is van probléma) az rt3 hormont, ezt sem nézik sajna itthon. Tipikus mikor valaki szedi a thyroxin a p.m. alulmüxijére, az eredmények jók, de a beteg mégis produkálja a p.m. alulműködés összes tünetét, hullik a haja, aluszékony stb...a doki meg max emel a gyógyszer adagján de semmi változás...na itt jön képbe az rt3, a lényeg, hogy ami itthon forgalomba van a 3 féle p.m. hormon azok mind t4 alapú hormonok és az ember tömi magába feleslegesen a t4 et ami reverz t3 alakul(nem a sima t3!!) és a baj csak súlyosbodik, a lényeg, hogy sok esetben(ahol nincs javulás a gyógyszerezés és jó értékek mellett) aktív t3 pótlásra lenne szükség.
Sajnos itthon ezzel az orvosok többsége nem foglalkozik, el vannak maradva minden szempontból, tőlünk nyugatra ez már egy tök álltalános vizsgálat...
Ja és nálam a terhesség után sem történt csoda.
A 9 hónap alatt tényleg szép volt, de utána romlott és most sza.abb, mint terhesség előtt..(((
Az az érdekes, hogy nagyszülőkig végignézve SENKInek nem volt ritka a haja.. Idős korban sem, nemhogy 30 évesen...
Mekkora vicc lenne, ha most derülne ki, hogy nem is az apám az apám.))))
Na de ez tényleg csak vicc, állítólag hasonlítok rá.
Szóval ezért nem értem ezt az egészet..
Gondolom ha az országban csak egy helyen tudják vizsgálni akkor fél vagyonba kerül a vizsgálat...(((
genetika nem valószínű, se anyai se apai ágon. viszont szerintem nálam ezt már soha nem lehet teljesen rendbe rakni, vagy nagyon nagy szerencse kéne hozzá...barátcserjét szedtem de rövid idegig szerintem, már nem is tudom meddig.
de Sabrin, figyi!
szerinted ha a Yadine-től rossszabb volt a hajam minden szempontból, akkor a Diane szerinted hogy hatna? lehet, hogy az meg levinné a hullást?
További ajánlott fórumok:
- Küzdelem a PCOS és a hajhullás ellen
- Mennyire hatásosak a Bánfi (Herbária) termékei hajhullásra? (hajszesz, sampon...)
- Tudtok valamilyen hajhullás elleni szert ami olcsóbb mint a Rev. vagy Forcap?
- Mi lehet hatásos a változókori hajhullásra, hajritkulásra ?
- Hatásos a Garnier Fructis hajhullás elleni sampon?
- Kerstase Specifique Aminexil GL M 42x6 ml hajhullás elleni ampullák hatásosak? Nagyon fontos!