Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Mi hatásos a hajhullás ellen? fórum

Mi hatásos a hajhullás ellen? (tudásbázis)

12994. kori54 (válaszként erre: 12993. - Felhasználóibecenév)
2012. júl. 29. 13:05
Biztos így van, én egyszer borotváltam többet soha. Pont azért amit írtál. Viszont az unokaöcsém esküszik rá, hogy mióta tüsire vágatja a haját sokkal erősebb. Persze lehet, hogy az is csak egy érzés, mert szúrósabbnak érzi a hajvéget.
12993. felhasználóibecenév (válaszként erre: 12992. - Kori54)
2012. júl. 29. 12:59
Ez közkeletű tévedés, hogy erősödne a szőr borotválástól :) Nem kötekedésképp, de tényleg az. Elég sok bioszt meg kémiát tanultam, amikor még orvos akartam lenni, meg voltam ilyen szőrtelenítő konzin, ott is elmagyarázták, miért nem igaz ez. Tulképp borotvával csak elvágod a bőr felszínén a szőrszálakat. Ettől nem lesz erősebb a szőr maga, csak a borosta tűnik erősebbnek, mint gyantázás vagy epilálás után. Mert míg gy/e után a finom kis szálak bújnak ki (a végük nem olyan érdes érintésre), borotválás után nincs finomsága a szálnak, nő tovább ott, ahol elvágtad, bújik kifelé, és érdes.
12992. kori54 (válaszként erre: 12990. - Hairloss:()
2012. júl. 29. 12:55

70 évesen már nem leszel erősebben szőrös az tuti.

Mert addigra az egyéb helyek szőrei is gyengülni fognak. Kivéve az arcot, ami ugye a legszembetűnőbb :D Nekem a lábamon már rég megkopott a szőr a gyantázástól és a folytonos harisnyahordás is szépen elsatnyítja a szőröket.:)

A borotválástól viszont erősödik.

2012. júl. 29. 12:28
amúgy valahol azt olvastam, hogy ha tesztoszteron gyűlik fel a fejbőrben, akkor kitúrja az erősebb hajszálakat, azok kihullanak, és bár nőnek új hajak, babahajak, de azok sosem erősödnek meg kellően. nem biztos, hogy pontosan így volt, de ilyesmi. nekem is rengeteg babahajam van, de annyira vékonykák.. :S
12990. hairloss:( (válaszként erre: 12988. - Felhasználóibecenév)
2012. júl. 29. 12:19

XD néha eszembe jut mi lesz velem 70 évesen amikorra amúgy is beszőrösödik az ember...addigra egy bozótvágó alaphangon kelleni fog XD

de ha minden jól megy még kis figurákat is fogok tudni nyírni belőle, én leszek a helyi nevezetesség!

;)

12989. felhasználóibecenév (válaszként erre: 12987. - Hairloss:()
2012. júl. 29. 12:14

mondok neked vmit, vagy megfogadod, vagy nem.

Mindenki izzad, az nem ördögtől való, még ha rohadtul idegesítő is. Ne futással, de kezdj el biciklizni. Keress kezdő intervallum edzést. És ha van rá pénzed, akkor keress egy szimpatikus edzőtermet, egy szimpatikus fiatalembert, és kérj tőle súlyzós edzétervet.

Ugyanis a súlyzós gyakorlatok iszonyat módon javítanak a test egészségi állapotán. Viszont az intervall is kell, mert állóképességet fejleszt.

Az izzadás pedig mérséklődni fog, amikor már jobb az állóképességed és az erőd. Tapasztalat.

12988. felhasználóibecenév (válaszként erre: 12986. - Hairloss:()
2012. júl. 29. 12:12
tegnap epiláltam, 2 óra volt a lábam. :D mondjuk az epilátorom is szar, de bezzeg a lábamról nem hullik semmi. mondjuk ennek élettanilag van oka, de akkor is..
12987. hairloss:( (válaszként erre: 12985. - Felhasználóibecenév)
2012. júl. 29. 12:02
nekem se ártana mozogni...csak az a gáz, hogy még bent is a hűvösben 5 perc mozgástól csatak víz vagyok. az előzőek tükrében meg nem éppen szerencsés....pffff ördögi kör. komolyan mondom, olyan szinten izzadok ilyenkor, hogy 3 embernek is elég volna! mintha nem is nőből lennék:(
12986. hairloss:(
2012. júl. 29. 11:59
bakker, bezzeg a szőreim nem hullanak! hát hogy van ez! :D
12985. felhasználóibecenév (válaszként erre: 12984. - Hairloss:()
2012. júl. 29. 11:58

nekem ennél sokkal sötétebb ötleteim szoktak lenni, de azokat inkább nem osztom meg :)

én most asszem, jövő héttől elkezdek edzeni keményen, aztán hátha segít valamit. mondjuk nem emiatt, amúgyis fogyni kéne egy 10-est, de hátha..

12984. hairloss:( (válaszként erre: 12978. - Felhasználóibecenév)
2012. júl. 29. 11:55

dede valamennyi visszanő különben nekem se lenne már hajam, nekem tolja a babahajakat ilyenkor.

de van egy jó ötletem, költözzünk ki az északi sarkra!:)

12983. hairloss:( (válaszként erre: 12980. - Felhasználóibecenév)
2012. júl. 29. 11:53
jaja
12982. hairloss:( (válaszként erre: 12978. - Felhasználóibecenév)
2012. júl. 29. 11:52

hát egészségeseknél nem hinném...de mi nem vagyunk azok.

nálam is az utóbbi három évben van ez, szerintem amiatt mert folyamatosan egyre gyengébb a hajam és mostmár a nyár is betesz neki....ha így nézzük ne számítsunk semmi jóra a jövőre nézve:( erősödni már biztos nem fog:(

12981. hairloss:( (válaszként erre: 12979. - Kori54)
2012. júl. 29. 11:50
így van, ez azoknál "működik" akinek valami miatt gyenge a hajhagyma...nálunk sajnos az ok is megvan, a hormonok.
12980. felhasználóibecenév (válaszként erre: 12979. - Kori54)
2012. júl. 29. 11:49
Jaja, ez viszont simán lehet. Hogy ilyenkor felerősödik az amúgy is szar hajállapot :/
12979. kori54 (válaszként erre: 12978. - Felhasználóibecenév)
2012. júl. 29. 11:30
Szerintem is csak azokra hat így a meleg akiknek van valami egyéb egészségi gondjuk, még ha nem is tudnak róla. De náluk -és egyre többünknek-tényleg így hat a meleg -én ezt tapasztalom.
12978. felhasználóibecenév (válaszként erre: 12976. - Hairloss:()
2012. júl. 29. 11:16

ez oké, de akkor minden nyáron lennie kéne, nem? és nem is tudna visszanőni annyi haj a köv. nyárig, ergó pár nyár alatt megkopaszodnánk. nekem speciel ez a 2. nyár huszonéveim alatt, amikor ennyire hullik, de az előző lóf*sz nem volt ehhez képest..

nem nagyon hiszek én ebben a nyári hajhullásban. :/ egészséges embereknek kétlem, hogy van.

12977. felhasználóibecenév (válaszként erre: 12971. - Feketepanna)
2012. júl. 29. 11:07

annyira jó hajad van..:) mondjuk szép arcod is, ahhoz a madárfészek is jó lenne :D de ne aggódj emiatt.

Amúgy nekem is hullik még mindig. Azt hiszem, levágatom én is.. elegem van.

12976. hairloss:(
2012. júl. 29. 10:04

basszus, egy csomó amerikai oldal foglalkozik a nyári hullás dologgal.

több helyen is utánaolvastam, a lényeg, hogy akinek gyenge a hajhagyma/hajgyökér, annak a nyári melegben a kitágult pórusok miatt több haja jön ki, könnyebben kipotyog. lényeg a lényeg, a meleg meg az izzadás a fő probléma.júniustól novemberig írja. tök jó:(

12975. hairloss:(
2012. júl. 29. 09:46

ezt nézzétek!

[link]

12974. hairloss:( (válaszként erre: 12973. - Twiggy Ramirez)
2012. júl. 29. 09:43
figyu! szerintem ez tuti a nyár, nem hiszem, hogy az állapotod romlott volna bármilyen téren. látod, hányan vagyunk itt akinek most beindult. nehogy feladd nekem ha már ennyit szenvedtél vele!
12973. Twiggy Ramirez (válaszként erre: 12971. - Feketepanna)
2012. júl. 28. 23:40

Tényleg baromi jól áll ez a frizura!!

Nekem is volt ilyesmi fazon jópár éve, sőt még rövidebb ,csak nekem szögegyenes a hajam és ha kicsit növésnek indult akkor is égnek állt az egész nem lehetett ilyen jól formázni.

Ha megáll a hulásod utána simán nekiállhatsz növeszteni, nekem is hullik hol kevésbé hol jobban, most épp az utóbbi és nem tudom meddig fog ez fokozódni basszus de úgy döntöttem leállok minden kemikálval és más úton hozom magam rendbe mert így úgysem jutok előrébb az már biztos...

Nálam még mindig derékig ér de a váll alától egyre satnyul megint mert amúgy rengeteg a kis hajam nekem is , a tavalyi (ilyenkori nagy hullásom pl.-hajmosás 800 szál kürül) szóval az a mennyiség jórészt visszanőtt frufrum lett a kis hajaktól , ha copfban van a hajam olyan mintha lenne egy 20 centis frizurám amire ráhúztam volna egy parókát(a copfot), szóval visszanől nyugi ha rendeződik az ok.

Csak nálam megint az avab , hogy mosrt vagy kevés/nem jó már nekem a met, vagy a p.m. vagy mittoménn de kb. leszarom, leépítem a kemikáliákat és erősen gondolkodom, hogy visszmenjek-e atűűhöz.

12972. hairloss:( (válaszként erre: 12971. - Feketepanna)
2012. júl. 28. 20:43

dehogy gáz! fel a fejjel!

nekem meg most kezd beerősíteni a hajam:(

még mindig nem vészes de azért kezd jobban foglalkoztatni mint kéne:(

12971. feketepanna (válaszként erre: 12969. - Hairloss:()
2012. júl. 28. 20:33
azert kicsit orulok h. 4-5 honap alatt nem ritkult meg annyira:) bar a fodrasz szerint azert nem gaz mert h. mar ugye nonek ujra, szal a fejem teteje oke de most h. pl. mar kezdett vall fele erni azok mar tok satnyak voltak;...:S mondta is h. szerinte 1-2 evig ne novesszem meg amig nem rendezodik, mert igy konnyen beerik az ujak ezt a hosszt de pl. mar a vallig erot nem..egyebkent mar voltam eros antonia, audrey hepburn is az elmult 2 napban.:D de azert orulok a megerositesnek mindig h. szerinted sem gaz meg a hajam, es nem csak en magyarazom be meg a fodrasz nyugtat:D
12970. hairloss:( (válaszként erre: 12968. - Feketepanna)
2012. júl. 28. 20:27
nekem Audrey Tautou ugrott be ahogy megláttalak....:)
12969. hairloss:( (válaszként erre: 12968. - Feketepanna)
2012. júl. 28. 20:25
bakker, tök komoly lett a hajad! szerintem csúcs, meg az arcod is szép hozzá szal lehet mutogatni bőven, büszke lehet rá! és tényleg tök sűrű még mindig, gratu!
2012. júl. 28. 19:50
oke feltettem, nem vagyok tul nagy fotomachinator szoval bocsi a kep minosegeert plusz furdoszoba meg tukor miatt, de ugyis csak holnapig lesz fent:) ha esetleg valaki megismer az utcan ezekutan nyugodtan odajohet:D
12967. hairloss:( (válaszként erre: 12966. - Feketepanna)
2012. júl. 28. 15:18
kép?
2012. júl. 28. 13:41
levagtak tegnap a hajam 2 centisre:DD nagyon durva:D amugy a csaj mondta h. hat igen nagyon hullik a hajam de vissza is no ami kihullik, szoval ha megtalaljak az okat tuti nem lesz semmi gaz, mert h. szerinte nagyon sok hajam van..amugy teszek fel kepet ha esetleg valakit erdekel,de csak 1 napra max:D amugy igy tok dusnak tunik az a vicc...szoval lehet 2 hetente fodraszt fogok latogatni:Damugy hany het mire a hormonok megjonnek elvileg? mert nekem azt mondta a doki h., 6 het...nem sok ez 1 kicsit?:S
12965. hairloss:( (válaszként erre: 12963. - Twiggy Ramirez)
2012. júl. 27. 13:58

2*25 mg. ami nagyon kevés, általában 2*50-et szednek a nők de kábé negyede 2*100-at.

a végére aztán tényleg elkiabáltam, a bőröm tény, hogy nem olyan gáz viszont mára a hajam tiszta zsír.:( inkább pár hónap múlva nyilatkozom érdemben:)

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook