Mi hatásos a hajhullás ellen? (tudásbázis)
miért csak évek után kezd el érdekelni a dolog??? komolyan nem értem az emebereket, na mind1....
háziorvos-->vérvétel, kérj beutalót endokrinológiára, meg bőrgyógyászatra vagy menj el magándokihoz és akkor nem kell hónapokig várnod.Ha normális dokit találsz akkor ő majd vezet(Mensmentis orvosi központban jó dokik vannak)
Sziasztok!
Hova, merre induljak el, nem tudnátok ajánlani valamit? Nekem is nagyon hullik a hajam már évek óta.
Köszönöm, Betsssy! Úgy néz ki, el tudom végeztetni ezeket a vizsgálatokat mielőtt megyek az endokrinológushoz.
Andi
Az inzulinrezisztencia fórumon a csajok tudnak küldeni anyagokat szerintem.
Nekem is van pár, ha adsz mail címet szívesen átküldöm.
Vagyis a Med Aestheticába kaptam időpontot, elírtam az előző hozzászólásomban. Erről van valakinek tapasztalata? A hormonvizsgálatot a ciklus adott napján kell elvégezni? Úgy olvastam, hogy a 3. vagy 21. napon. Mi van, ha egy nappal később tudnak fogadni?
Köszönöm,
Andi
Sziasztok!
Meg tudnátok mondani, hogy milyen vizsgálatokat szoktak kérni(ösztrogén, progeszteron, stb)? Hátha, meg tudom csináltatni, mielőtt megyek az MM-be.
Köszi
Andi
Panna... :D Nekem 8 évig azt mondták semmi bajom, közben meg hajam alig maradt...
Na szóval, nyugodt lehetsz Tűűnél a legjobb kezekben leszel..és érezni fogod legalább egy orvos aki keni vágja a témát és nem néz hülyének. Szóval rendbe fog tenni az 1000 % :)))
Köszönöm szépen! 10 órától próbálom őket hívni, de nem veszik fel a telefont.
Andi
Köszönöm! Nekem semmilyen eredményem nincs még. Akkor úgy is működik, hogy odamegyek leletek nélkül és megcsinálják ők?
Köszi,
Andi
Sziasztok!
Még új vagyok a fórumon és azt szeretném kérdezni, hogy az MM a Mensmentis Egészségcentrumot takarja?:) Ha valaki volt már, kérjem írja le a tapasztalatait! Miből áll a vizsgálat hajhullás esetén, hányszor kell menni, mennyibe kerül?
Köszönöm, lányok!
Andi
Maganorvosnal voltal? Az allamiak remekul elzavarnak hajhullassal, nem tekintik gondnak (kopaszodnanak meg ok!) a privat doki jobban utana fog menni.
Az nem normalis, hogy szazasaval hullik az ember haja. Nekem a harmada kihullott igy ket honap alatt.
Persze a dokik szerint semmi bajom nem volt, es nem is hullt, hiszen nem lettem kopasz.
Ne hagyd magad, jarj utana, ha te nem segitesz magadon, mas sem fog. Kulso szemlelo allitolag nem veszi eszre a hullast, mig az eredeti 50%a megvan, utana lesz latvanyos. Nem kene kivarni, mert aki most legyint es hulyenek nez, majd az is csak ott fog remuldozni, hogy jajj, mi tortent a hajaddal.
A sima verkeppel pajzsmirigyet neztek? Mert azon kivul max a gyulladast es a vashianyt tudjak kiszurni a normal vervizsgalatbol. Ha akarmi mas van, az nem fog kiderulni.
Ja, es a helyedben nem hagynam itt a forumot, nem ezen mulik, hullik e a hajad, de sajnos tobben is tudnak segiteni, amivel sok-sok idot megsporolhatsz...
Itt vagyok-itt vagyok, csak holnap nyaralni megyünk és még volt pár elintézendő dolog mára.
Szóval voltam MM-ben, nagyon jó kis hely és a Rencz drnő nagyon szimpi volt. Hát igen, IR-em van és az az oka mindennek: a migrénemnek, ciklusrövidülésnek és a hajhullásomnak is. Gyógyszert nem kaptam rá, egyelőre elég a diéta + mozgás kombó. A hajamra azt mondta, hogy amint az IR helyreáll és jók lesznek az értékek, lemegy a magas tesztó is és a hajamnak is helyre kell jönnie. Azt mondta, hogy lehet, hogy olyan már soha nem lesz mint volt, de dúsulnia kell és vissza kell nőnie a nagy részének. Én már akkor boldog lennék ha kb a fele visszanőne. Viszont nagy türelem kell hozzá mert mondta, hogy a hajhullós betegei az értékek javulása után kb 1-másfél évvel mondták, hogy újra dúsul a hajuk. Szóval ez a hajtéma nehéz ügy és nem jön helyre csak úgy pikk-pakk. Nem baj, ha van rá remény, hogy helyrejöhet, szívesen kivárom azt az 1 évet is akár. Ja és kérdeztem, hogy kenjem e valamivel, ajánl e valamit. Erre mondta, hogy amíg a fő ok az IR nem javul, addig nem lesz számottevő javulás semmi kendeficétől. Ez mondjuk tök logikus. Úgyhogy én most csak Bánfi hajszeszt kenegetek, ártani nem árthat, több "csodaszert" már nem vásárolok.
Végülis mindegy mert ez így is úgy is sok.
Van akinél pl. a kötött tök jó , a free meg mégis magas.
Jaja, ez jó magas. A dht-d is biztosan magas lehet.
Ez free teszto volt vagy "sima"(kötött)?
Sziasztok!
Rég írtam már. Hogy van a hajatok? Nekem időközben készült ciklus 3. napi hormonlaborom és magas lett a tesztóm, 2,7. Szóval nem is csodálkozom, hogy hullik :-/ Holnap megyek MM-be, izgulok :-(
További ajánlott fórumok:
- Küzdelem a PCOS és a hajhullás ellen
- Mennyire hatásosak a Bánfi (Herbária) termékei hajhullásra? (hajszesz, sampon...)
- Tudtok valamilyen hajhullás elleni szert ami olcsóbb mint a Rev. vagy Forcap?
- Mi lehet hatásos a változókori hajhullásra, hajritkulásra ?
- Hatásos a Garnier Fructis hajhullás elleni sampon?
- Kerstase Specifique Aminexil GL M 42x6 ml hajhullás elleni ampullák hatásosak? Nagyon fontos!