Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Mi hatásos a hajhullás ellen? fórum

Mi hatásos a hajhullás ellen? (tudásbázis)

2012. júl. 21. 11:47
képzeljétek én köv héten megint megyek fodrászhoz:D levágjuk kb. 10 cenisre:D úgy dönöttem addig nem vagyok hajlandó hajat növeszteni amíg hullik, mert nincs értelme, és akkor inkább ne is legyen hajam:DD legalább ha teljesen kihullik majd nem ijedek meg magamtól:D amúgy azt tudjátok h. kb. hány hét mire megjön a hormonvizsgálat eredménye? mert nekem szerintem az elsőtől számítva 3 hét eltelt, és még mindiG nincs eredmény, és 4 hét mire megyek dr. Tűűhöz és addigra jó lenne valami eredményt vinni. a Másik hogy a háziorvosom tud adni terheléses inzulinvizsgálatra beutalót? Mert barátom anyukája hülyének nézett, hogy mit akarok ezzel és hogy ő tuti nem ad ilyen baromságra beutalót...meg szerinte be kell 1 napra feküdni a kórházba ehhez....ami szerintem baromság.Hányra kell menni egy ilyen vizsgálara és ha 3 pontosat szereték akkor hány órát kell ott lenni?:) köszi a válaszokat:)
12903. agneees (válaszként erre: 12897. - Vali72)
2012. júl. 21. 11:41
:) és a hajhullásod hogy áll?? végig csináltad az alleriga kezelést? még mindig tartod azt a diétát? mesélj a tapasztalatokról! (ha esetleg régebben már leírtad a fórumon, akkor légyszi írd le újra, m nincs időm visszaolvasni)
12902. agneees (válaszként erre: 12898. - Krszv)
2012. júl. 21. 11:39
És vajon a terhességem ideje alatt nem voltak eltömődve? Mert akkor egyáltalán nem hullott! De a terhesség előtt is hullott évekig, és most is már egy éve hullik... nem gondolom, h ez lenne az ok, inkább hormonális, ezt igazolják a fentiek is..
12901. feketepanna (válaszként erre: 12898. - Krszv)
2012. júl. 20. 20:10
:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD azt a ku.va.. hát ezen nagyon jót nevettem
12900. hairloss:( (válaszként erre: 12898. - Krszv)
2012. júl. 20. 16:36

kedves marketing szakemberek!

legyenek szívesek ne rajtunk meggazdagodni ha lehet!

12899. hairloss:( (válaszként erre: 12898. - Krszv)
2012. júl. 20. 16:34
jézus! ekkora baromságot se hallottam mostanság!
12898. Krszv (válaszként erre: 12896. - Agneees)
2012. júl. 20. 15:41

Szia agneees,

a hajhullásnak rengeteg oka lehet, de ez nyilván nem újdonság neked. Például lehet olyan ok is, hogy a hajhagymákhoz eljutó hajszálerek el vannak tömődve (ezeknek az ereknek az átmérője kb. egy molekulányi, ezért könnyen eltömődhetnek). Ezek kitakarítása után a hajhullás abbamarad. Ebben az irányban próbáltál már megoldást keresni?

12897. Vali72 (válaszként erre: 12896. - Agneees)
2012. júl. 20. 14:12

Szia!

Jad, de kár, hogy nem oldódott meg a bajod, már azt hittem igen...

Régen tudtam, hogy mitől van az a vérzés, de most nem jut eszembe. Úgy keress rá, hogy: "köztes vérzés"

Amit ajánlottál vas tök jó volt, most voltam és 36!! lett, most meg azért van megcsillagozva, mert sok lett:))

12896. agneees
2012. júl. 20. 13:24

Sziasztok! Nagyon rég írtam a fórumra, de továbbra is nagyon hullik a hajam. Köv. ciklus 5. napján megyek hormonvizsgálatra, remélem abból kiderül valami.

Uncsitesómnak is nagyon-nagyon hullik a haja évek óta, májustól kiköltözött Korfura, ott dolgozik, gondoltam, ez egy jó kis kísérlet arra, hogy esetleg nem-e a környezetében van valami, amitől hullik, de nem, mert kint még jobban hullik neki, és mensi gondjai is vannak, konkrétan nem szokott neki megjönni, már a második adag sárgatest hormont fogja elszedni, h megjöjjön már a mensije (és 30 éves, tehát tuti nem klimax..).

Nekem viszont 35. napos szokott lenni és kb. a 13. naptól 2-3 napig pecsételő vérzésem van, ez szerintetek mitől lehet? Vagy csak a peteérést jelzi így a szervezetem?

12895. anna01 (válaszként erre: 12894. - Boccci)
2012. júl. 19. 16:20
Köszi! Azt megtudnátok még mondani,hogy meddig kell szüneteltetni a fogigátlót a hormonsor elvégzésére? A bőrgyógyászom javasolta,hogy szedjem mert talán segít de persze nem jött be ez sem! Minervát szedtem 1 évig most levezetés képpen yadint.
12894. Boccci (válaszként erre: 12893. - Anna01)
2012. júl. 18. 09:26
Én is MM-ben voltam nemrég de nem Tűű dokinál, hanem Rencz doktornőnél. Én 3. napi hormonsort + 3 pontos cukor és inzu terhelés eredményeket vittem neki. Teljesen elégedett volt velük, nem is kért más vizsgálatokat. Nem tudom, hogy Tűű doki konkrétan miket kér, de szerintem ezek neki is megfelelőek lennének kezdetnek.
12893. anna01
2012. júl. 17. 13:24

Sziasztok!

Már évek óta olvasom a fórumot mert nekem is hullik 4 éve hajam! Eldöntöttem, hogy én is elmegyek Tűű dokihoz! Tudnátok abban segíteni, hogy milyen hormonokat kér? Mert akkor előre megcsináltatnám! Köszi előre is!

12892. -manoka-
2012. júl. 16. 15:14
Annak idején vidéken jártam végig az összes PCOS oldal által ajánlott orvost és mind azt mondta, hogy nem kell a metformin még. Viszont az sem jó, ha nincs ciklus, sem a méhnyálkahátyának, sem a csontoknak, stb, úgyhogy melyik ujjamba harapjak tipikus esete volt és tényleg 2 évig próbálkoztam mire rábólintottam, mert semmi sem használt (cickafark, palást, barátcserje, miegymás természetesen megvolt). Persze mostmár bánom, hiába jártam akkor körbe szerintem minden más lehetőséget. Közben felköltöztem Pestre és sikerült Tűű doktorhoz kerülnöm. Most váltottunk Velmetiára, de nagyon nehezen bírom, sok a mellékhatása. Remélem megszokom és minden rendbe jön...
12891. a2bbd13f84 (válaszként erre: 12889. - Feketepanna)
2012. júl. 16. 14:45

Hát ezt én se tudom, de nagyon ki voltam, gondolhatod. Az volt a legrosszabb, hogy nem tudtam meddig fog tartani és mi lesz a vége.

Ezért vagyok padlón már a legkisebb hajhullás láttán is.

12890. patricia.k (válaszként erre: 12882. - -manoka-)
2012. júl. 16. 14:36

A PCO, valszeg IR-rel társulva szép kis hajhullást tud eredményezni, de a fogigátló elhagyása is... Jelenleg én is ebben vagyok, de bizakodom benne, hogy majd csak abbahagyja...

Ha máskor fogigátlót ajánlanak, szerintem nagy ívben küld el az orvost, és amit most ajánlani tudok: nagy dózisú vitamin, esetleg elkezdhetnéd a cickafark-palástfű-barátcserjét, de mindenképp menj el egy jó endokrinolugushoz, főleg ha PCO-d van.

12889. feketepanna (válaszként erre: 12888. - A2bbd13f84)
2012. júl. 16. 13:49
:( az akkor nagyon durva....nem tudom h. bírtad ki ezt idegileg, mert én már az én hullásomtól is kivagyok idegileg:SS
12888. a2bbd13f84 (válaszként erre: 12887. - Feketepanna)
2012. júl. 16. 13:25

Hát igencsak hullt annyi naponta.

3-4 hónapig hullt ilyen erősen, utána csökkent le úgy a felére. Közben meg elkezdtek nőni a kicsik is, ezek közül a csökkent hullás során már volt, amelyik túlélte, így indult meg a dúsulás.

12887. feketepanna (válaszként erre: 12886. - A2bbd13f84)
2012. júl. 16. 13:02
de akkor utána megállt a hullás? Mert ha nem akkor gyak azt mondod fél év alatt ki kellett volna hullania az összesnek?bocsi a hülye kérdésért, csak egyszerűen nem tudom elhinni h. gyak 3 hónap alatt valakinek 50.000 hajszála kihullik, mert akkor napi 500-600asával kellene h. hulljon.
12886. a2bbd13f84 (válaszként erre: 12878. - Feketepanna)
2012. júl. 16. 11:24

Pedig lehetséges, én is így jártam két éve. 3 hónap alatt simán elment a fele, pedig vastagszálú, dús hajam volt.

Manó: én is rakattam fel póthajat, de csak akkor, amikor már vmennyire lecsökkent a hullás és a kicsik már kezdtek kinőni. Előbb nem is rakathattam volna, mert minőségében is borzasztó volt a hajam, olyan száraz volt, mint a seprű. A varrás nem rontott rajta semmit, alatta szépen kinőtt. Pont ezért rakattam én is fel, mert nem akartam két évet várni a saját hajamra.

2012. júl. 16. 11:00

Sziasztok!

Van köztetek olyan, akinek szülés után kezdett el hullani a haja! Nekem kb akkor mikor a babám 3-4 hónapos lett. Mondta még annó a védőnő, hogy ez előfordulhat, de még mindig hullik, pedig már a kislányom 8,5 hónapos! Ez el fog múlni? Tud valaki valami jó ellenszert, megfizethető áron?

12884. Vali72
2012. júl. 16. 09:46

Sziasztok Lányok!

Használt valakinek e lehülés?

Nekem igen.

De jó lenne rájönni, hogy miért.

12883. -manoka- (válaszként erre: 12881. - Feketepanna)
2012. júl. 16. 09:38
Az én hajam kevés és vékonyszálú, de eddig mindent kibírt, gyakran festettem, daueroltattam is, viszont most totálisan tönkrement minden szempontból. Egyébként nekem is több hajam volt 18 évesen, de ez a ritkulás még belefér, viszont ami két hónapja tart az már sok(kkk). Vége lehetne már.
12882. -manoka- (válaszként erre: 12880. - Patricia.k)
2012. júl. 16. 09:31
Igen, szedtem, januárban hagytam abba, úgyhogy most brutálisan elszabadult a hormonháztartáson. Az igazság az, hogy én eleve terápiás célból szedtem a fog.gátlót, 2 évig nem volt rendes menstruációm, rengeteg vizsgálaton átestem, PCO gyanús voltam, de annyira nem volt rossz a leletem, hogy metet adjanak rá (sok orvosnál jártam ez ügyben), kipróbáltam minden gyógynövényes és homeopátiás készítményt, majd rábólintottam a fog.gátlóra, mert az sem jó, hogy nincs rendes menstruációs ciklus. Persze most sokkal rosszabb a helyzet, mint előtte volt, tudtam, hogy így lesz, de a hajhullással nem számoltam :(
12881. feketepanna (válaszként erre: 12879. - -manoka-)
2012. júl. 16. 09:13
mondjuk az igaz h. nekem is lelapulósabb lett, de összehasonlítottam 17 éves kori képemmel a mostanit én nem látok különösebb változást...szóval remélem visszafordítható ez az állapot, nekem anyukám azt mondta pl. h. szerinte 15 éves korom óta folyamatosan tűnt el a hajam, csak én nem vettem észre...mármint még 14 évesen sörányem volt 18 ves koromra meg kb. annyi mint most...szóval érdekes...
12880. patricia.k (válaszként erre: 12877. - -manoka-)
2012. júl. 16. 09:04

Megkérdezhetem, h. fogamzásgátlót szedsz/szedtél, ami így felborította a hormonháztartásod, vagy esetleg más oka van?

Amúgy amennyire én tudom, fejtetőre is tudnak póthajat tenni. Esetleg pepi? Pár hozzászólással lentebb volt erről is szó.

12879. -manoka- (válaszként erre: 12878. - Feketepanna)
2012. júl. 16. 08:49
Sajnos nekem alapból kevés hajam volt és tényleg érezhetően kevesebb lett :( Lehet, hogy távolabbi ismerősök nem veszik észre, ha megcsinálva látják, de a közeliek igen és a fodrászom is. Összefogva pl. nem kettő hanem három csomót kell tennem a hajgumira. Valamint a minősége is nagyon romlott, sokkal lelapulóbb, zsírosabb úgyhogy tényleg romlott a látvány is. Jó lenne, ha nem így lenne.
12878. feketepanna (válaszként erre: 12877. - -manoka-)
2012. júl. 16. 08:40
lehet ez fura kérdés, de nekem is hullik 3-4 hónapja lassan(lehet több) és én nem hiszem el h. a fele kihullik valakinek ennyi idő alatt.nekem is 400as hajomsásaim voltak(mostmár kissé normalitzálódott 150esekre) de nem lehet hogy csak azt gondolod h. a fele kihulott? mármint nekem ez furcsa, főleg h. nekem is brutálisan hullott/hullik, de szerintem még a nagy része megvan, legalábbis remélem:D
12877. -manoka- (válaszként erre: 12847. - Boccci)
2012. júl. 16. 08:18

Sziasztok! Sajnos engem is elért a probléma :( Nagyon magam alatt vagyok… Gyakorlatilag ez az utolsó gondolatom lefekvés előtt és ez az első ébredés után. Nekem is kb. 2 hónapja kezdett hullani a hajam és ezalatt az idő alatt már több, mint a harmada, majdnem a fele kihullott. Gyakorlatilag alig maradt hajam, ha tükörbe nézek minden életkedvem elhagy.

Lányok, tényleg jó a póthaj? Ha abbamaradna a brutális hajhullás, akkor tetetnék fel, mert utálom így magamat. A fodrászom azt mondta, hogy szerinte nem igazán jó ötlet, mert azt csak alulra teszik, nekem meg mindenhol, különösen a fejtetőn és elöl ritkult.

Nagyon elszomorít, hogy mindenhol azt olvasom, hogy ez a típusú hajhulás irreverzibilis és sosem lesz olyan a haj, mint régen (nekem is magas a tesztoszteronom, sőt, baromi magas). Borzasztó, olyan elkeserítő. És még vége sincs, lehet, hogy teljesen megkopaszodom?? Nagyon kétségbe vagyok esve. Arról nem is beszélve, hogy kisbabát szeretnénk, de az is olyan végeláthatatlannak tűnik. Nem értem, miért vagyok ennyire szerencsétlen, nem vagyok elhízva, sportolni is szoktam mégis brutálisan rossz a hormonleletem. Most áttértünk a Velmetiára, pár napja szedem, egyelőre nehezen bírom (hányinger, hányás), de bízom abban, hogy rendeződik és fogom tudni szedni… De ha legszerencsésebb esetben azonnal abbamaradna a hajhullás és elkezdene minden elvesztett szál is visszanőni, legalább 2-3 év kellene, hogy olyan legyen a hajam, mint 3 hónappal ezelőtt volt :(

12876. Boccci (válaszként erre: 12859. - A2bbd13f84)
2012. júl. 14. 16:55
Bár igazad lenne, én lennék a legboldogabb. De én mástól is hallottam, hogy ha a laboreredményeken is látszik a változás, utána kezd javulni a haj, szőrösödés stb. Nyilván függ a betegségtől is, hogy kinek mi okozza.
12875. Boccci (válaszként erre: 12874. - Feketepanna)
2012. júl. 14. 16:53
Nem biztos, hogy évek után kezdte el érdekelni a dolog. Nekem is évek óta hullik a hajam és eddig hiába mentem 100 felé. Legutóbb mikor MM-ben voltam mondta is a drnő, hogy a hajbajok pontos okára nem könnyű rájönni és sajnos a regenerálódás sem egyszerű. Itt most nem a vashiányra gondolok pl, hanem egyéb betegségekre.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook