Mi hatásos a hajhullás ellen? (tudásbázis)
ha valaki tud angolul
a lényeg hogy a kísérletben résztvevő emberek 2,2 %-nak elvékonyodott a haja, míg a ketokonazolnál 5,4% növekedett az átmérője a hajszálnak.
Nem vészes ez a 2,2%-k fél év alatt de én már kb 5 éve használom és ha egy mód van rá lecserélném.
Természetesen, ha tudom, mert nekem is ha nem ezt a sampont használom akkor egyből, kb 2 nap alatt begyullad a fejem és viszket.
Rengeteg angol oldal foglalkozik ezzel egyébként.
aki utána akar olvasni az ezt írja be a googléba.
pyrithione zinc hair loss
ezért van az hogy az összes hajnövesztő sampon ketokonazolt tartalmaz nem pedig pirition cink-et.
pl revita
ui: keresek külföldi oldalt és beillesztem
hát ez király! én is squa-medet használok, nekem ez a leghatásosabb mert nekem még gyulladt is a fejem ha más samont használok.
bakker, mostmár utánaolvasok ennek a cinknek, nem tudtam, hogy hosszú távon hajhullást okoz! én előtte selsun blue-t használtam de sajnos az utóbbi időben gyengének bizonyult, ugyanúgy gyulladt volt a fejem. abban szelénium-szulfid van.egy ötlet hátha neked is bejön
szerintem próbálj ki valamilyen gyógynövényes sampont, amiben nincs sls.
Nekem személy szerint a dr. organic levendulás vált be. Igaz ugyanúgy kétnaponta mosom a hajam mint más samponnal, de ez legalább nem tartalmaz színezéket, parabéneket, sls-t.
én is pont a nizoralon gondolkodok de 3000 Ft 100 ml ami egy deci kicsit sok szerintem.
Az olcsóbb revalidot szintén 2% ketokonazol hatóanyaggal már megszüntették. Nem véletlenül. :)
Akit érdekel...
bocs egy kicsit hosszú
a történetem:
Nekem sosem volt erős dús hajam de azért nem panaszkodtam. 22 évesen begyulladt a fülem. Kb 1,5 hónap alatt gyógyultam meg és ezalatt rengeteg hajat vesztettem. Akkor még nem tűnt fel mivel igazából csak a fogása lett más, de a kinézete (sűrűség) nem változott. Ez a dolog 26 évesen megismétlődött olyan súlyosan, hogy mindkét fülemmel baj volt. Kb 3 hónap volt a gyógyulás és ismételten rengeteg hajat vesztettem, ami nem nőtt vissza. 22 éves koromtól pedig elkezdett iszonyatosan zsírosodni, olyannyira hogy reggel megmostam és este már szó szerint folyt belőle a zsír. Rengeteg mindent kipróbáltam (samponok, bőrgyógyász, gyógyszertári kencék) kb 5 éven keresztül, aztán feladtam. Ha este elmentem valahova megmostam újra. Emellé meg párosult egy nagyon erős korpásódás, amit csak jelenleg a squa-med samponnal tudok kordában tartani.
29 éves koromtól pedig rendszeresen elkezdett hullani a hajam.
Jelenleg (2012. Júl. 19) 31 éves vagyok és nagyon hullik a hajam és eldöntöttem hogy teszek ellene valamit.
A hajam állapota jelenleg:
nem vagyok kopasz, de ha a nap rásüt a fejemre, akkor látni a fejbőrömet, de még nem annyira hogy 0 ás géppel levágjam. Zsírosodás fenn áll.
Rengeteg időt fordítottam a különböző fórumokra (magyar, angol) illetve a szakmai oldalakra. (több hónap)
Ezek alapján állítottam fel a diagnózist:
Sajnos nekem örökletes hajhullásom van (amire sajnos anyai ágon van példa).
A DHT érzékenységem a probléma illetve a vitaminhiányok.
Sajnos ezt megállítani szerintem nem lehet csak késleltetni, ahogy a szakmai oldalak is írják
Ezt a magyar oldalt nagyon tudom ajánlani
A DHT érzékenységemre vezethető vissza minden, extrém zsírosodás ami gombásodást okoz és ettől gyullad be a fejbőr és korpásodik, viszket és hajhullást okoz.
Amiket elkezdtem szedni:
belsőleg
elsődleges cél a DHT blokkolás természetes úton
2012. Júl. 19. – fűrészpálma napi 2x1 DHT miatt (540mg swanson)
– szőlőmag kivonat 1x (antioxidáns hatása miatt)
Ez jelenleg a két legerősebb természetes DHT blokkoló.
A fűrészpálma jelentem működik, pedig utána olvastam, hogy igazából csak az extraktum (kivonat) használ és ez sajnos nem kivonat.
Napi 320mg kivonatot írnak, a swansonból körülbelül 1 kapszula 54 mg kivonatnak felel meg.
Ennek ellenére csak pozitív dolgokat írhatok róla:
4 hét után hatása:
Pattanások a hátamon jelentősen csökkentek, libidóm meg megsokszorozódott :)
heti 1-2 alkalomról napi 1-2 alkalom lett.
Feleségem nem is tud velem mit kezdeni. :)
A szőlőmag kivonat pedig méregtelenítésre kell a polifenol tartalma miatt illetve szintén DHT blokkoló.
Vitaminok
1000 mg C-vitamin
DM Haar vital komplex mit zink – napi 1x (a cink miatt)
A cink és a biotin a másik két hatóanyag ami kell az egészséges haj növekedéshez.
Ebben a termékben mindkettő van és olcsó.
megjegyzés:
Rengeteg mindent olvastam a hajhullásról és arra a következtetésre jutottam (lehet hogy hülye vagyok) hogy a férfiaknál amellett hogy örökletes, rendszeresen a prosztata problémákkal párhuzamosan hullik a haj, mivel a prosztata megnagyobbodása is a DHT val hozható összefüggésbe. (bár én voltam teljes kivizsgáláson és semmi bajom)
Külsőleg:
Gondoltam külsőleg is kicsit ösztönzöm a hajamat.
Heti 2-3 alkalommal ricinus – rozmaring hajpakolást teszek fel egész éjszakára.
A rozmaring – hajnövekedést serkentő.
4 hét utáni állapot
Ma reggel megnéztem a hajamat egy kicsit tüzetesebben.
Amit egyből észrevettem, hogy nem annyira zsíros, mint szokott lenni.
És legnagyobb meglepetésemre a haj vonalnál rengeteg kicsi fekete kb 1-2 mm es hajam van (babahaj). Feljebb sajnos még csak pár helyen vettem ezt észre, de már ez is bíztató.
Nem is vártam ilyen eredményt én nem is ezért kezdtem el. Csak megállítani akartam a hajhullást és késleltetni a kopaszodásomat. A hajhullás pedig jelentősen csökkent (kb harmadára).
Kb 5 napja vettem fűrészpálma kivonatot és azt is szedem (prosztalong a legolcsóbb) és ami biztos, hogy megsokszorozta a hatását mivel a hátam mindig teli volt pattanással (zsírosodás, DHT miatt) és most jelenleg 1 szem van, és ritkábban kell borotválkoznom.
Tehát bizti használ valamit. Biztos nem olyan erős mint a mesterséges anyagok de én inkább kopasz leszek mint belepiszkáljak a hormonháztartásomba mesterségesen.
Jelenleg:
Azon gondolkozom hogy a szőlőmag kivonatot kiegészítem zöld tea kapszulával is mivel a kúraszerű méregtelenítésre min 200 mg polifenol bevitelt írnak, amit én jelenleg nem érek el.
Illetve a samponomat szeretném lecserélni mivel pirition – cink hatóanyagú ami tökéletes a gomba visszatartására de sajnos hosszú távon haj elvékonyodást és hajhullást okoz.
Erre valakinek ötlete?
Sziasztok!
Szerintetek lehet a hajhullas oka antibiotikum kura? Most mar 12. napja szedek, igaz, ez az utolso nap.
Igen van még nekik világosbarna, de aztmondták nem lesz többet ez a termék, ha kifut az összes szín. A toppikból én csak őszet találtam.
Nem számítana ha mondjuk 8 ezerre jönne ki, még mindig olcsóbb lenne mint mondjuk a hairmax, de nem találtam csak őszt. :(
Panna nagyon rendes vagy köszönöm szépen!!! :)Ha nem találok senkit, (nem nagyon van sajnos de majd próbálkozom) aki tudna nekem segíteni, akkor ha minden kötél szakad kérnélek meg Téged, hogy segíts megrendelni...de télleg a legvégső esetben, mert nyilván nem szeretnélek terhelni az én dolgaimmal...
De ari vagy, köszönöm!! Tényleg megkaptad a diétás leírásokat??? Kicsit késve, de átküldtem.
Az a baj, hogy én is baromi izzadékony vagyok úgy alapból...:((...kb. mint egy férfi:(
Ez is gondolom a (magasabb) tesztonak köszönhető.
Én azért ha tehetem , napi egy órát kifekszem a napra, na nem minden nap, meg nem 11-3 között de azért még mindig a nap a legjobb d-vitaminforrás.
Ez aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaz..
Köszi Panna!
Csak egy baj van...segg hülye vagyok az angolhoz.. :D Azt se tom mennyi 17 font? Mennyi az kb? Bonyolult innen rendelni??Ti szoktatok? Megbízható ez az ebay vagy mi?
Lehet a topshop is innen rendelte, mert kinézetileg ugyanaz a flakon is...
Jó Neked, hogy szolidan hullik a hajad...bár eljutnék én is erre a szintre.. dehogy a melegtől van az hétszentség, mert múlt héten jobb volt egy kicsit, most ahogy durvul az idő rémálom.:(
nem tudom szabad e linkelni, max kitiltanak:D
További ajánlott fórumok:
- Küzdelem a PCOS és a hajhullás ellen
- Mennyire hatásosak a Bánfi (Herbária) termékei hajhullásra? (hajszesz, sampon...)
- Tudtok valamilyen hajhullás elleni szert ami olcsóbb mint a Rev. vagy Forcap?
- Mi lehet hatásos a változókori hajhullásra, hajritkulásra ?
- Hatásos a Garnier Fructis hajhullás elleni sampon?
- Kerstase Specifique Aminexil GL M 42x6 ml hajhullás elleni ampullák hatásosak? Nagyon fontos!