Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Mi a véleményed a nyelveken szólásról? fórum

Mi a véleményed a nyelveken szólásról? (beszélgetés)

❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13
2. ac1096844d (válaszként erre: 1. - Ec63a7fc29)
2007. nov. 25. 12:53

Szia néném!

Gyanítom, hogy amit láttál az a Krisztus Szeretete Egyház istentisztelete volt, aminek vezető pásztora Jim Sanders.

Én is imádkozom nyelveken, nem igeellenes, sőt igei.

A bibliában a Szent Szellemmel való beteljesedés következményeként jelenik meg ez az ima, ami az elme számára nem érthető, vagyis kikerüli az elmét, ami így fura, de az is lehet ennek az értelme, hogy maga a sátán sem érti, míg az ember kaphat belőle megértést, vajon mit is imádkozott.

"Aki nyelveken szól, önmagát építi", mondja Pál.

És azt is mondja, hogy: "Ha nyelveken imádkozom, a szellemem imádkozik, de az értelmem gyümölcstelen.

De Pál azt is mondta, hogy a gyülekezeti alkalmakon minden ékesen, jó renddel legyenek.

De nem csak a személyes imában lehet ezt alkalmazni úgymond, hanem az evangélizálásban is. Isten Szellemének ajándékai között van felsorolva a nyelvek nemei, és annak magyarázata, amikor is valaki egy általa nem beszélt idegen nyelven szólal meg, és úgy hirdeti az evangéliumot, s ez jelül van annak az idegen embernek.

Sajnos sokan szélsőségbe esnek a nyelvek imájával kapcsolatban. Nem feltétele semminek, ettől enm több az ember, sem nélküle nem kevesebb.

Andrew Womack így fogalmazott:

Nyelveken imádkozni nem kötelesség, hanem előjog.

A másik kérdés, a hátraesés, hát igen, egy fura dolog. Tudod, én is ebbe a felekeztbe járok, de már nem nézem jó szemmel ezt a hátradölést. Azzal indokolják, hogy Isten erejétől hátra lehet esni, mikor az embert megérinti úgymond a szellemén keresztül, hit által, de ezt én inkább vélem egyfajta önszuggesztiónak, hisz mikor az ember kiálla sorba, talán el is várja, hogy elessen, s ott van mögötte az elkapó ember, szóval talán sokan elesnek, mert ez oan jó. Voltak nekem is megtapasztalásaim, valóban mint ha egy erő hihetetlen intenzitással megütött volna, s úgy hátraestem, majd föllöktem a mögöttem állót, pedig visszanézve a videón látta, hogy alig ért hozzám a pásztor...

De egy hívő nem kereshet megtapasztalásokat, mert előbb-utóbb a sátántól is kaphat effélét, aki mindíg utánozza isten dolgait, s kifacsarja.

Amire szükségem van, az Igében benne van.

Nagy nagy szeretettel köszönöm, hogy írhattam neked.

Robi

2007. nov. 25. 10:23

Láttam most vagy 10 percig a tv-ben egy igehirdetést, aminek a végén valami közös imádkozás, vagy fogadalomtétel volt.

Itt a nyelveken szólást mint alapfeltételt említették.

Van ilyen, hogy valaki magyarul beszél, s közben egy másik nyelvet mond ki? Érti amit mond?

De miért estek hátra, amikor a pap rátette a kezét a fejükre? Ha valaki hallott már erről, vagy ő maga gyakorolja ezt, segítsen már eligazodni ebben a kérdésben.

Előre is köszi!

❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook