Mi a véleményed a nyelveken szólásról? (beszélgetés)
Hát ezt remélem mindenki így gondolja.
De bibliából merített konkrét igei témánál azért megengedett a bibliára is támaszkodni.
Dehogy szana...)
Csak rájött, hogy tsütsülve jobb neki...:D
Már megvannak, az Amanában vásároltam.
Hogy böjtölök? Az újszövetségi minta alapján...:)
Ezeket a könyveket itt a neten is megtudod rendelni utánvéttel www.hit.hu-n.
Hogy böjtölsz? Felajánlod Istennek a böjtödet?
Igen, Osborn is nagyon jó, azt a könyvet is szeretem.
Meg aztán ott van E.W.Kenyon, rá mind Bosworth, mind Osborne (meg Hagin is) hivatkozik a könyvében, szintén tanító volt.
Böjt? Az utóbbi időben sűrűbben.
(csak nem erről is van könyv? Bár már mindenről van garmadával-Egy Hagin tanulmány olvastam, amit akartam róla tudni, megtudtam)
És kegyed?
Mi az, hogy megfenyiti az ember a gyereket? Mit csinal vele?! Az Ur ennel magasabb szinten van, minthogy az o "fenyiteset" ekepp ertelmezzuk, mint az ember a gyereket...òjaj
Ok, tovabbi kellemes dorgalast, fenyitest, felelmet
Az meg van nekünk, de van még egy: Osborn: A betegek meggyógyulnak.
De amit feltétlenűl ajánlanék:
D.Prince: A Biblia alaptanitásai c.könyve.Szerintem elég jó alapot ad.
A böjtel hogy állsz?
No én meg pont ezeket nem olvastam.
Nekem meg a "Még többet..." c. könyve van meg, amiben 12 történetet mesél el a szolgálatából.
Amit sajnálok, hogy már nem kapható, Bosworth-nak a Krisztus a gyógyító c. könyve, klasszikus a maga nemében.(sajna csak fénymásolva van meg)
...
"Mindenki a maga megértésének teljességében járjon"
Péld.3-
7. Ne légy bölcs a te magad ítélete szerint; féld az Urat, és távozzál el a gonosztól.
8. Egészség lesz ez a te testednek, és megújulás a te csontaidnak.
"5Móz 8,5 Gondold meg azért a te szívedben, hogy a miképen megfenyíti az ember az ő gyermekét, úgy fenyít meg téged az Úr, a te Istened; "
Pél.3-
11. Az Úrnak fenyítését fiam, ne útáld meg, se meg ne únd az ő dorgálását.
12. Mert a kit szeret az Úr, megdorgálja, és pedig mint az atya az ő fiát, a kit kedvel.
Az Úr tud dorgálni is a szeretetén felül.
Az idézeteknek a beillesztése arra való, hogy pontosan az ige a másik ember szivéme találjon.
Zsid 4,12 Mert az Istennek beszéde élő és ható, és élesebb minden kétélű fegyvernél, és elhat a szívnek és léleknek, az ízeknek és a velőknek megoszlásáig, és megítéli a gondolatokat és a szívnek indulatait.
Nekem Isten az életnél többet jelent, ha ezt igy egymondatba kell leirnom.
Egyik legnagyobb csoda az, hogy Isten kegyelméből megmutatkozott a valóság az ugymond függöny mögötti dolgokról és az Ige megelevenedett.
"a betű öl, a Szellem az aki elevenít"
Ráadásul mind az, ami az Apcselben le van irva 2000 év multán is ugyanúgy működik-mint az apostolok idejében.
nekünk a Szellem erejével és a Szent Szellemmel és tűzzel c. könyve van meg.De hogy valójában hány könyve jelent meg azt nem tudom.
Nekem D.Prince és M.Chavda a kedvencem.
Jobban erdekel(ne), hogy te mit erzel, te mit gondolsz, az idezetek neked mit jelentenek. (Persze ez nemcsak rad vonatkozik, ugy altalaban azokra, akikkel szobaallok. Mivel nem egy nyelvet beszelunk, fontosnak tartom a korulmenyeket, az erzeseket figyelembevenni.)
Ha ilyeneket akarnek olvasgatni, nem itt lennek, hanem a bibliat tanulmanyoznam. Ezzel az emberekhez semmivel nem kerulsz kozelebb, csak hajtogatod a szentirast, magyarazod, holott mast mond mindenkinek, mert mas "allapotbol" olvassa.
Es nem kell felni, az Isten jo, nem buntet, mert annyira szeret mindenkit.
Na, sokmindenben egyetértünk.
Más.
Reinhard Bonnkénak hány könyve jelent meg magyar nyelven?
(mert a múltkor ajánlottad, s nekem csak egy van meg)
"A "jobban", az mit jelent nálad?"
Istennek tetsző-és az igéjével tökéletes öszhangban lévő legyen.
Kedves Tanítvány.
A "jobban", az mit jelent nálad? Úgy ahogy te-az már elég, vagy még annál is jobban?
"Mindenki a maga megértésének teljességében járjon"
Nekem ez elég.
kedves szrobcsek itt az ideje, hogy beleássad magad jobban az alábbi témákban:
bűnmegvallás+ hogyan lehet Isten Szent Lelkének keresztségét megkapni az igének megfelelően, mert aki kér az kap.
Akkor jó, ha eszedben sincs.
De én minden hívőre értettem, és nem céloztam rád...
"Máté 7/24-27 nagyon tanulságos igehely.
Jó ha az ember nem bizakodik el ezzel kapcsolatban."
Eszembe sincs elbizakodni.Nem véletlenűl szóltam neked.
Ugyan mire mentem vele eddig is?
Pláne, hogy -ellenben veled-, nem is kívántalak meggyőzni.
Máté 7/24-27 nagyon tanulságos igehely.
Jó ha az ember nem bizakodik el ezzel kapcsolatban.
"En is beleszolok ebbe a temaba, baromsag az istenfeles."
Számodra igen, számomra nem.
Zsolt 55,20 Meghallja Isten és megfelel nékik, (mivelhogy ő eleitől fogva trónol, Szela), a kik nem akarnak megváltozni és nem félik az Istent.
Préd 7,18 Jobb, hogy ezt megfogd, és amattól is a te kezedet meg ne vond; mert a ki az Istent féli, mind ezektől megszabadul!
Csel 13,16 Pál azért felkelvén és kezével intvén, monda: Izráelnek férfiai, és ti, kik félitek az Istent, halljátok meg.
Csel 13,26 Atyámfiai, férfiak, Ábrahám nemzetének fiai, és kik ti köztetek félik az Istent, ez idvességnek beszéde néktek küldetett.
Csel 16,14 És egy Lidia nevű, Thiatira városbeli bíborárús asszony, ki féli vala az Istent, hallgata reánk. Ennek az Úr megnyitá szívét, hogy figyelmezzen azokra, a miket Pál mond vala.