Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Mi a véleményed a nyelveken szólásról? fórum

Mi a véleményed a nyelveken szólásról? (beszélgetés)

❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... ❯❯
182. 0c97fbb607 (válaszként erre: 177. - Zizisicc)
2008. márc. 15. 11:23
Kötekedem,mi mást?:))))
181. ac1096844d (válaszként erre: 180. - Zizisicc)
2008. márc. 15. 11:23
Szana:)
180. Zizisicc (válaszként erre: 179. - Ac1096844d)
2008. márc. 15. 11:21

Ezzel nincs egyedül! :o)))

Szétoffoljuk? :oDD

179. ac1096844d (válaszként erre: 177. - Zizisicc)
2008. márc. 15. 11:20

Ide húzta a szíve:)

Bibliája neki is van, akkor meg?

:DDDD

178. ac1096844d (válaszként erre: 176. - 0c97fbb607)
2008. márc. 15. 11:17

Szia tesóóó:)

Az egyéni hitmeglátás, értés megosztásával nincs gond.

A másokra való ráeröltetéssel, jogot vindikálva az igazság birtoklására, s abból másokat kierekesztettnek vélni, hát az már bajos.

Salamonról azt írja az Ige, hogy a legbölcsebb ember volt.

Mégis őmaga így írt:

"...Mind ezeket megpróbáltam az én(!) bölcseségem által. Mikor azt gondolám, hogy bölcs vagyok, én tőlem a bölcsesség távol volt... "

Hogy a szívem mit súg?

Neked?

Háát hogy: szejetlek:) :D

177. Zizisicc (válaszként erre: 176. - 0c97fbb607)
2008. márc. 15. 11:15
Jaj, Te! Mit keresel itt? :o))
2008. márc. 15. 11:09

Érdekesek vagytok komolyan:))))

Mindkettőtök bizonygatja ,mit ír az ige,hogyan miként,mi a hite,tények,okoskodó bizonyítgatások,szokások ,gyülekezetek ,felekezetek,jóságok,rosszságok,bűn és bűnhődés... stb.

De azért az olyan érdekes,hogy egyszer sem írtátok azt ,hogy mit súg a szívetek,csak úgy egyszerűen:)))Vagy épp mit súg a szent szellem:)

2008. márc. 15. 10:46
Hát nem azért, hogy a hívők a maguk igazát bizonygassák belőle, s felekezetek egymással vitázzanak, ki is az, aki a tutit' tudja.
174. 28f16f555c (válaszként erre: 173. - Ac1096844d)
2008. márc. 15. 10:43
Szerinted miért adta a Bibliát Isten az embernek?
2008. márc. 15. 10:22

Hogy az eredetit szereted, az örvendetes, mindenkinek erre kell törekednie, pláne, hogy tudjuk, maga a sátán is átváltoztatja magát világosság angyalává.

De a szíveket megítélni egyedül az Úr ítéli meg helyesen, erre jogunk nincs, mert:

"az Úr nem azt nézi, amit az ember; mert az ember azt nézi, ami szeme előtt van, de az Úr azt nézi, mi a szívben van. "

172. ac1096844d (válaszként erre: 170. - 28f16f555c)
2008. márc. 15. 10:15

Ezzel nincs is baj.

A gond azzal van, ha te akarod megmondani: a másik biztos nem lehet az arany, holott te is csak azt látod, amit a tükör is mutat...

Nem egy felekezetbe járunk, én mégis örvendek, hogy van a Hgy, mert emberek tízezreit vezették az Úrhoz, prédikálva az evangéliumot, és nekem ez a fontos, és nem az hogy mindenben egyetértsünk.

Jópár gyüli van még magyarországon, ami szerintem igei alapokon nyugszik, de sok van olyan is, ami szerintem(!) nem.

Bizony máshol is vannak gyógyulások, vannak szabadulások, megtérések, és megnyilvánulnak a Szellem ajándékai.

Ugyan mi alapon vitathatnánk el? Én nem teszem, helyette örülök neki.

171. 28f16f555c (válaszként erre: 169. - Ac1096844d)
2008. márc. 15. 10:11

Kinézetre hasonlók-mondhatni ugyanazok-de a valóságban nem, sőt ha figyelmesebb vagy-akkor pillanatok alatt a tükörben lehet látni, hogy az egyik csak hamisitvány.

Én az eredeti dolgokat szeretem.

170. 28f16f555c (válaszként erre: 169. - Ac1096844d)
2008. márc. 15. 10:07

"Főleg, ha ugyanazok az ajándékok is megnyilvánulnak, mint a "másképp" értőknél? "

A szellem tesz bizonyságot, biztos vagyok benne, hogy nem ugyanazok az igazi ajándékok nyilvánulnak meg.

Mondok egy példát:

Van két edény: az egyik színarany a másik aranyozott.Szerinted melyik fog fényleni ha tükröt teszel elé?

169. ac1096844d (válaszként erre: 168. - 28f16f555c)
2008. márc. 15. 10:01

A feltett kérdésedről vitáztunk eddíg, olvass vissza bátran, a 4 lépésseddel kezdted.

Mindenkit az érdekel amit a biblia ír, s mindenki ebből vonja le a következtetéseit, még sem értenek egyet mindenben.

Hogy lehet ez?

Akkor kinek van igaza?

Főleg, ha ugyanazok az ajándékok is megnyilvánulnak, mint a "másképp" értőknél?

Ezen érdemes elgondolkodni.

168. 28f16f555c (válaszként erre: 167. - Ac1096844d)
2008. márc. 15. 09:54

Engem nem érdekel, hogy mi van pl.a Jehova tanuinál-engem egy érdekel-az amit a Biblia és a szellem mond.Ami nem áll meg az ige tükrében-az hamis.

A kérdésemre viszont nem válaszoltál.Továbbra is várom a válaszodat.

2008. márc. 15. 09:37

De bizony a te nézeteid is.

Van jópár igei felekezet a Hit Gyülekezetén kívül. Mivel ők nem vallják a bűnvallás szükségességét, tévelyegnek???(siccc)

Igy szoktak kialakulni a magukat egyedül üdvőzítőnek vélő felekezetek(pl. Jehova Tanúi, akik vélik, egyedül ők értik helyesen-jelzem ott sincs tételes bűnvallás)

A biblia útmutatását, utasításait sokan sokféleképpen értelmezik-lásd szombattartás.

Vagyis ne kezd az alapjaidnál, minthogy nem vagyok rá kíváncsi-már kaptam belőle ízelítőt.

Amit idáig elővezettél érthető volt, tartalmilag nem vagyunk egy vonalon.

Ha ez téged ennyire zavar, az legfeljebb bennső bizonytalanságról árulkodik.

Engem sosem zavart, ha valaki nem úgy érti, ahogy én, minthogy nem is kell úgy értenie.

Ha nem kívánod magad egyedül helyesen értőnek titulálni, ajánlom biggyeszd oda a hozzászólásaid mögé a -szerintem, így értem-jelzőt.

Én is igyekszem nem megfeledkezni róla.

166. 28f16f555c (válaszként erre: 165. - Ac1096844d)
2008. márc. 15. 09:15

látom hiányosak az ismereteid, akkor kezdjük az alapoknál, de addig is szépen megkérlek ne prófétálj:

Kit hív a Biblia kereszténynek, ki a keresztény?

"Vagyis ne erőltesd másra a nézeteidet."

úgy látom még mindig nem érted: nem az én nézeteim, hanem a Biblia utasítása vagy ha úgy jobban tetszik: iránymutatása-a hívő életre vonatkozóan.

165. ac1096844d (válaszként erre: 163. - 28f16f555c)
2008. márc. 15. 09:03

Hát nem vége a beszélgetésnek? ;)

Igen a bibliában sok helyen előfordul, hogy "azt mondja az Úr!"...ezért is szokták egyesek ugyan így kezdeni a mondandójukat.

Aztán van, hogy kidereül, mégsem az "Úr mondta"...

..."és megcselekdte ami a szövetségkötéshez szükséges, azaz a 4 lépést a kereszténnyé váláshoz."

Az Isten előtti megigazultsághoz két lépés kell:

szívvel hinni, és szájjal vallást tenni-az Ige szerint.

Az egyedül hit által elnyerhető ingyen kegyelmi ajándékhoz, az üdvösséghez a vallásoskodók kívánnak hozzátoldásokat fűzni...(egyesek a körülmetélkedés, mások a szombattartást, van aki, meg a bűnvallás), hogy még ez meg az kell a kereszténnyé váláshoz, lásd galata levél

3/1-3

A te békességed lehet, hogy a bűnvallásod következménye volt, az enyém egyedül Krisztus vére által van, Isten megigazító munkájába vetett egyszerű gyermeki hitből. Nem Isten, és még az én bármilyen cselekedetem, egyedül Isten munkája, nekem csak hinni kellet. Tudóóód, úgy fogadni, mint egy gyermek...

"Minthogy az Isten volt az, aki Krisztusban megbékéltette magával a világot, nem tulajdonítván nékik az ő bűneiket"

Ha már mint ujjászületett hívő vétkezem, Isten elé járulok, és neki vallom meg azt, s az Igébe vetett egyszerű hit által tudom, hogy(ahogy a Zsoltáros is írta):

"Bevallom hamisságomat az Úrnak - és te elvetted rólam bűneimnek terhét."

Vagyis ne erőltesd másra a nézeteidet.

Elég ha elmondod, te hogy látod, hogy értelmezed, hogyan éled meg, vagy a te felekezetedben hogyan szokás.

A többit bízd az Úrra, majd Ő megcselekszi, s kimunkálja...

"Senki sem jöhet énhozzám, ha nem vonzza őt az Atya, aki elküldött engem."

Vagyis a mi feladatunk, hirdetni az örömhírt ->mert Isten jósága az, amimegtérésre indít!

164. 28f16f555c (válaszként erre: 162. - Ac1096844d)
2008. márc. 14. 20:18

Ebből, hogy félreértés ne essék, ennyi:

Fel ne menjetek, és ne hadakozzatok a ti atyátokfiai ellen, az Izráel ellen; térjetek meg kiki a maga házába, mert én tőlem lett e dolog.

Izráel a Bibliában Isten népe.Ki Isten népe?Aki mindörökre szövetséget kötött vele, és megcselekdte ami a szövetségkötéshez szükséges, azaz a 4 lépést a kereszténnyéváláshoz.

2008. márc. 14. 19:47

"-"Azt mondja az Úr"-, szokták kezdeni mondandójukat azok, kik ezokán tekintélyt követelnek maguknak... "

1Kir 12,24 Azt mondja az Úr: Fel ne menjetek, és ne hadakozzatok a ti atyátokfiai ellen, az Izráel ellen; térjetek meg kiki a maga házába, mert én tőlem lett e dolog. És ők engedének az Úr

beszédének, és visszatérvén, elmenének az Úr beszéde szerint.

162. ac1096844d (válaszként erre: 161. - 28f16f555c)
2008. márc. 14. 19:15

Ezt írod:

"Az, hogy te mit mondasz rólam-nem érdekel-Isten az aki tudja rólam az igazat-és ez nekem elég"

Ez fordított felállásban is igaz, ezért kellett párszor elmondanom, fölösleges és hiábavaló a vádaskodásod...

"Az illusztráció pedig tökéletes és Istentől való volt, ugyanis Ő hozta fel bennem."

-"Azt mondja az Úr"-, szokták kezdeni mondandójukat azok, kik ezokán tekintélyt követelnek maguknak...

Beszélgetésünknek vége?

Akkor elköszönök:

Az Úr Jézus kegyelme veled!

2008. márc. 14. 19:08

A beszélgetésünknek ezuton vége.

Próbálod kiforgatni a beszédemet stb. ez gyenge jellemre vall.

Az, hogy te mit mondasz rólam-nem érdekel-Isten az aki tudja rólam az igazat-és ez nekem elég.

De ezúton nyomatékosan megkérlek: akkor prófétálj, ha Isten közvetlenűl erre indit, addig pedig ne.

Az igéket amiket tegnap adtam neked-ajánlom szíves figyelmedbe, talán ha komolyan vennéd Isten beszédét-és nem esnél el a hamis prófétálásba.

Nos: Ha felhozol valamit régről a gyülekezettel kapcsolatban-akkor, hogy ne tünj nagyon tudatlannak más előtt-vedd a fáradságot és legyél naprakész,mert a napra kész információ a jóinformáció.

Javaslom szíves figyelmedbe a Jelenések könyvét.

Az illusztráció pedig tökéletes és Istentől való volt, ugyanis Ő hozta fel bennem.

2008. márc. 14. 17:55

Látom "Fesz van". (olvastad?)

Ezeddig semmit nem cáfoltál, csak a felekezeted értelmezését tálaltad.

Hirdetni az evangéliumot kell, és nem egy elbonyolított, felekezeti tantételt.

Látod, már megint magad ajánlgatod, magadra hivatkozol, magadról beszélsz, te mit értél el, te hova jutottál el.

Bizonyára megfeledkeztél róla, hogy a Szellem kizárólag Jézust dicsőíti(rajtad keresztül is ezt szeretné tenni, ha végre hagynád).

Mert ebből aztán senki nem épül, csak méginkább képet kap a szellemi hátteredről.

Aki ide betéved, az látja, érzékeli a stílusodat, le nem tagadhatod.

"Semmit ne tegyetek önzésből, se hiú dicsőségvágyból, hanem alázattal különbnek tartsátok egymást magatoknál"

Ezt is megcádoltad igaz? ;)

Meg bizony, a viselkedéseddel...

..."Illusztrálom számodra"

Inkább csendesedj el illusztrálás helyett...

159. 28f16f555c (válaszként erre: 157. - Ac1096844d)
2008. márc. 14. 16:14

Illusztrálom számodra:

A te jelenlegi nyelveken szólásod kb. annyi-mint amikor a farizeusok utánozni kezdték a valódi tanitványokat a démonűzés terén-és a démon megszaggatta őket-mert nem volt velük Isten ill.a Szellem ereje.

Nos, ha te igy akarsz járni, akkor tessék.

158. 28f16f555c (válaszként erre: 157. - Ac1096844d)
2008. márc. 14. 16:10

Ezek szerint te a saját károdon tanulsz, mert az intő szóra nem hallgatsz.A te dolgod, mert sem fennhéjázás, sem arrogancia nem volt-hanem számtalan ténnyel és igével cáfoltam meg amit mondtál.Veled ellentétben-mi végigjártuk az alapokat-és ezek alatt az évek alatt bőségesen tanultunk-többek között a hibáinkból is, de min. 5 évnek kellett és számtalan szellemi harcnak eltelnie-hogy egyáltalán prófétálni kezdjünk-és még igy is 100x csekkoljuk le a dolgokat, mielőtt egy másik emberkének leirjuk.Nem úgy ahogy te.

Ha tovább akarsz valamit adni másoknak-akkor ügyelj arra, hogy mások épülésére szolgáljon, és ne bukására.Mert ha valaki belenyúl a szellemi dolgokban-hatványozottan jelentkeznek utána a dolgok-mint annak előtte voltak.

157. ac1096844d (válaszként erre: 156. - 28f16f555c)
2008. márc. 14. 11:59

Látom mennyire fogadtad meg a tanácsomat, s mennyire gondolkodtál a dolgon; mondom én is ;)

Nem te kérdezted tőlem, hanem én tőled, hogy melyik gyülibe jársz.

Pusztán csak abból az apropóból, hogy az első 3-4 megnyilvánulásod után beazonosítható volt.

Intő szóra hallgatok, de nem a fennhéjázásra, meg az arroganciára.

Ez biza az én dolgom.

156. 28f16f555c (válaszként erre: 155. - Ac1096844d)
2008. márc. 14. 09:35

Látom, mennyire megfogadtad a tanácsomat, és mennyire elgondolkoztál a dolgokon.

Végül is mindenkinek a saját üdvössége a cél.

Én kérdeztem tőled melyik gyülekezetbe jársz?

miért lett ez hirtelen ennyire fontos?

Egyébiránt nem erölködök, mivel tudom az utam, és megtanultam mára a csapdák kikerülését.A beszéded szerint te még nem tanultad meg.

"az okos más kárán tanul"

Ezek szerint te a saját károdon tanulsz, mert az intő szóra nem hallgatsz.A te dolgod.

2008. márc. 13. 22:10

Tévedtem a Hit Gyülekezetével kapcsolatban, vagy sem???

-----------

Nos-egy biztos: ari, ahogy erőlködsz.

És nézz légyszi utánna a megváltásnak.

Javaslom: Róma levél 5-6. fejezet.

Esetleg a 8. fejezet.

Meg aztán ott az Efézus 2. fejezet is.

.........

Állsz a rendelkezésemre? Hát te egy Úr vagy:)

154. 28f16f555c (válaszként erre: 153. - Ac1096844d)
2008. márc. 13. 22:01

Javaslom szíves figyelmedbe: Róm.1.30, Máté5.21-26, 1János 3.15, 5Mózes18.9-14.,Gal.5.20.,

2 Mózes.20.4-6.,Róma1.29

Nos-egy biztos: nincs közöd Isten Szelleméhez.Ez biztos.

És légyszíves nézz utána:

1./Érzelem bűnei

2./Szexuális bűnök

3./Értelem bűnei

4./Szellemi(vallásos és okkult) bűnök

5./Nyelv bűnei

6./kivánság bűnei

Mit ir Isten igéje mind az ó-mind az ujszövetségben.

Utána állok rendelkezésedre.De addig te ne itélj meg-mig, minden további nélkül Isten igéjét kiforgatod-és megcsúfolod.

153. ac1096844d (válaszként erre: 152. - 28f16f555c)
2008. márc. 13. 21:50

Szerintem semmiképp nem jobb, csak az a véleményem, hogy te oda jársz.

Tévedek?

Nem az volt a kérdés, hogy a sátán képes -e gyötörni.

Te írtad, hogy a régi bűnökkel gyötör, míg meg nem vallod.

Én az újjászületésem előtti bűneimmel nem foglalkozom, megtisztelem annyira a Megváltót, aki eltörölte ezeket.

Max. annyira tud gyötörni ezekkel a bűnökkel a sátán, amennyire kétséget tud benned támasztani az üdvösségeddel kapcsolatban...

Ha azzal tud, akkor nem kétlem, a bűneiddel kapcsolatban is...(ezt írtam az előbb...)

"az, hogy te mit hiszel, vagy mit nem-az csak egy dolog-attól még létezik."

A távtanítók is szó szerint ezt szokták mondani...

Olyan kis erőtlen érv ez.

❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook