Mennyire tudja tönkre tenni egy előházaságból hozott gyerek az új párkapcsolatot? (beszélgetés)
Szeretet(önzetlen)+idő+türelem-ez a kulcs:)
Kitartást neked:)
Ne haragudj, nem megbántani akarlak, de nem lehet, hogy a épp ebből kifolyólag részrehajló vagy?
Átélted a mostohagyerek sorsát és lehet úgy gondolod, hogy a gyerekkel nem lehet gond. Nem kételkedem, hogy Te nem érdemelted meg a kapott bánásmódot. De hidd el, először a felnőttek kell közös nevezőre jussanak és aztán elbeszélgetni a gyerekkel. Természetesen azt tartva szem előtt mi a jó a gyereknek.
Pontosan.
Az a minimum, hogy egy nő igy álljon bármelyik gyerkhez-mint ahogy irod.Minimum.
Szerintem Ariellus első mondatával minden oké. Nevelni kell a gyereket.
Az, hogyha egy gyerek 14 éves korára olyan, amilyen, az viszonyt jórészt tükrözi a szülőt. A kamaszkor amúgy is piszok nehéz mind a gyereknek, mind a szülőnek. Ha már előtte sem kapott egy kuma nevelést sem, akkor mit várnak a gyerekektől (?!) (persze vannak egyéb tényezők, mint a barátok...stb, de az alaphelyzet az, amit otthonról hozunk).
Végül pedig azt gondolom, hogy én azért nem szólom meg más gyerekét, mert nekem még nincs, más meg azért ne tegye, mert neki van és sosem tudhatja mi lesz később.
Nem, de átéltem gyerekként az ilyen "kellemes" mostohát, pedig velem semmi ilyesmi gond nem volt.
Addig tartott mindig a "jópofi" mig az anám a közelben látó és hallótávolságon volt. Addig.
Szóval tudnék mesélni.
Óceán! Tarts ki legfeljebb 4-5 évet kell kibírnod)))
Egyébként pedig az a véleményem, hogy érdemes lenne egy nagyon jó pszichológust felkeresnetek a problémával-igazán mondom csodákra képes.Nemcsak a gyereket kezeli, hanem megtanít benneteket is, hogy hogyan álljatok a dologhoz.
Te viszont sajnálatra méltó. Főleg úgy, hogy terhes vagy, és képes vagy egy kamaszgyerekről igy megnyilvánulni.
Nem az én szegénységi bizim, hanem azé aki "nőkén" egy gyerekről igy tud megnyilvánulni.
Nem baj,te így én úgy, nincs ezzel baj:)
További szép napot!
Egyértelmű véleményem van nem árulkodó, hanem kijelentem, hogy ezt gondolom!Konzervatív vagyok ezekben a dolgokban!Tudom, hogy sokan nem ezt választották, csak épp így sikerült, épp ezért a szülők védelmében igenis a gyereket kell helyretenni!
Na de itt be is fejeztem!
További ajánlott fórumok:
- Huszonévesek! Beszélgessünk a párkapcsolatunkról, a pasinkról/pasikról és az élet nagy dolgairól!
- Szellemi játszótér. Ha van kedved beszélgetni vallásról, anyósról, gyerekről, párkapcsolati válságról
- Nárcisztikus személyiségzavarban szenvedő férfi a párkapcsolatban
- Mit tehetek mint elvált anya azért h a gyerekem apja ne tehesse tönkre az új párkapcsolatomat?
- Hogyan változhatnék meg? 0 bizalom. Tönkreteszem a párkapcsolatomat, megőrülök.
- Akinek a vetélés utan tönkrement a párkapcsolata