Mellkisebbítés tapasztalatok (beszélgetés)
Lehet, hogy többedik mosásra kijön. Nekem is volt ilyen.Plusz én megdolgoztam pipere szappannal is.
Na ez annyira ragaszkodik a kompresszióshoz, hogy nem jött ki mosással se 😅 alig várom, hogy a sima krémet használjam 🙂
Igen, a 15g-os nagyon kiadós. Különben nagyon jó minőségű is, de ruha alá nem ideális.
Köszi az infót! Eredetileg ezt a Biomedet néztem és a Narurlandeset, csak volt itthon egy kis tégely Theiss, gondoltam azt elhasználom. Hiába rakok rá géz lapot, összefogja a fehér kompresszióst nagyon. Mondjuk nem sajnálom annyira, meg úgyis csak éjszakára veszem fel, de azért zavaró. Holnap veszek egy másikat, ezt max elkenem máskor, bár már alig van benne olyan picike a kiszerelés.
Ez nekem működik, ahogy látom. Szeretik a cicik. Bár most váltottam simáról a Fortéra a biztonság kedvéért, de nekem eredetileg a simát ajánlották és adták a gyógyszertárban. Zuhany után este és reggel jön a kenegetési szeánsz, addig az ikrek szabadságot kapnak, kb. fél órára. A dr. Theiss-t is el akarom használni,mert egy kissé száraz lett a bőröm a ciciken, de már csak akkor, ha túl vagyok a kontrollon is és az dr úr is megerősíti, hogy alhatok melltartó nélkül, akkor nem gond, ha a kiselejtezett pólóim kulimászosok lesznek.
Pont azt! 😂 akkor kipróbálom amit írsz, gondolom neked bevált nem? 🙂
Mivel kened? A dr. Theiss az nagyon lassan szívódik be, a sima krémek, pld. Biomed az nagyon gyorsan. Különben várj néhány percet és ne tegyél rá kötszert rögtön, egy pár percet nyugodtan elvisel a cicid szabadon.
Lányok, ma elkezdtem körömvirággal kenni a heget. Mondta doki mehet rá jó sok nyugodtan. Tettem rá egy kis kötszert is, hogy ne menjen telibe minden a melltartóra, de pár perc múlva kb az egész azon van, a mellemen meg szinte semmi, olyan mintha be se mentem volna. Ez normális, vagy hogy kéne csinálni? Ennek így mi értelme van akkor? A hasamat is bekentem, az jó zsíros még most is, mellem meg alig.
Igazság szerint a négyre én is emlékszem, csak arra nem, hogy a négy hét a varratszedéstõl vagy a mūtéttõl volt. Már nagyon vágynak a lányok egy kis szabadságra.
Szia! Nekem a doki azt mondta, hogy 4 hétig kell éjszakára. 😊
Nekem a papír alapján el lehet hagyni éjszakára. De szerintem meghagyom ha doki szerint nem gáz, mert kényelmes.
Lányok! Hány hetesen lehet a melltartótól megszabadulni éjszakára?
Akkor a Contratubex felejtős. Neogranormont azt használok én is és szépen hámosítja a lyukaimat, de nem látom, hogy szépek is lennének tőle. Már látható, hogy több mély hegem lesz a lyukaknál, azokat szeretném szépíteni.
Szia. Én végűl contractubexet vettem. Nekem nem vàlt be nagyon hàmlott a bőröm tőle és viszketett. Ma voltam utolsó kontrolon. A doki nekem a Neogranormont vagy Bepantent javasolt amíg minden szépen begyógyúl aztàn a szilikonos krémet de csak ha úgy érzem szükségét. Majd meglàtom .
Én rátettem a konyhai mérlegre.
Üdv Mindenki! Új vagyok, de végigolvastam az előző 10 oldalt, én is küldöm majd mostanában az engedélyeket naplóitokhoz. :) végre bátorságot vettem én is a mellkisebbítésre, TB-re lenne nyilván ideális, és van egy hülye kérdésem: hogy tudom megsaccolni/lemérni/megtudni mekkora súlyú lehet a cicim? annak érdekében, hogy feleslegesen ne kelljen elmennem megkérdezni egy orvost.
26 éves, 160 cm, 62 kg és 85D vagyok, tudom, én még szerencsésnek mondhatom magam "csak" ekkora méretekkel, de a hátam fáj és lelki problémákat is okoz tizenpár éves korom óta.
Köszönöm mindenkinek előre is
Hölgyeim! Lassacskán beheggedek mindenùtt és rátérnék a hegszépítésre. Kinek mi vált be legjobban? Cica? Szilikon krém v.tapasz? Contratubex? Valami más csodaszer?
Köszönöm.
Elvileg,a héten már én is egedélyt kaptam,de még nem mertem.
Alig várom,hogy végre egy jót aludjak🤪
Köszönöm, meglátjuk pár hét után milyen lesz, szépen gyógyul :)
Köszönöm! Már olvastalak is! Nagyon szépnek ígérkezik az eredmény! Irigyellek ám! ☺️
Szerintem olvass vissza egy picit a fórumban, mert tudom, hogy volt szó róla. Bár igazándiból az ember mindig maga dönti el, hogy mennyit szeretne vagy tud adni.
Hálapénz ügyben tudtok segíteni?
Szia. Engem Szombathelyen műtöttek igaz nem esztétikai hanem eü.okokból. Viszont tudom hogy a dokim műt Tb.alapon is. Velem is volt akinek mellkissebítést csinàlt . Itt a kritérium a mell minimum 30%àt le kell venni.
A Szent Imre és a Honvéd kórházban műtenek tb-re, ott kellene kérned egy konzultációs időpontot, annál az orvosnál, akinél a műtétet szeretnéd. Most nyáron lehet, hogy kissé hosszabb az átfutás, mert az orvosok is mennek szabira.
Valóban a testsúlyod 0,5%-át kell eltávolítani mellenként, hogy tb finanszírozott legyél, ezzel kell tehát számolni.
Mi itt többen lábadozunk éppen. A műtét maga nem elviselhetetlen - nekem személy szerint a lábadozás nehezebb - de mint minden más műtétnek, ennek is megvannak a kockázatai és kevésbé szerencsés esetben, azért a gyógyulás is beletelik némi időbe.
Szia!
TB alapon akkor műtenek, ha a testsúly minimum 0,5%-át el tudják távolítani mellenként. Pl. egy 60 kilós nőnél ez az érték 300 gramm/mell. Ha bejössz a naplómba, az én mellem kb pont ekkora volt súlyra (és G kosár), tudsz viszonyítani. A túlsúly azért nem olyan jó ebben az esetben, mert akkor többet is kell kivenni.
Ezt egyébként személyesen meg is mondják, hogy valaki alkalmas vagy sem. Időpontot kell kérni, pár hétre adnak :) Nem kell se beutaló, se semmi.
Sziasztok :-)
Èn teljesen új vagyok, évek óta rágódom a műtéten, mostanra elszántam magam, már voltam egy orvosnál, kicsit megrettentem a hallottaktól.....privát indultam neki, de itt olvasom hogy akár tb alapon is megoldható. Próbálok mindent elolvasni amiket írtok, tudna valaki segíteni hogy induljak el a tb finanszirozós megoldás felé?tudja valaki mi az ami belefér? 95 f neha g kosaras vagyok, es kissé túlsúlyos.
Előre is köszönöm a segítséget!
Szia! Kérlek engedj be a naplódba engem is. Régen nyomon követlek benneteket, még a bátorság gyűjtés fázisában állok. Folyamatosan motiváltok az elhatározásomban! ☺️
Az én cicimet a varratlazításkor kicsomagolták és azóta zuhanyoznak. Viszont az enyémet kenegetni is kell. A melltartó még legalább 1 hónapig éjjel nappal kell, bár engem ez zavar a legkevésbé. Érdekes, hogy Nálatok mennyire más a kezelés, de ha ennyire szépek a hegeid, akkor lehet, hogy az a jobb.
Egy kis vidámság: ma vettem két melltartót, hogy jobban tudjam őket váltani. A boltban egy meglehetősen kebles hölgy próbált magának valót találni, mikor segíteni próbáltam azzal utasított vissza, hogy "Maga úgysem tudja, nincs is nagy melle." Majdnem felröhögtem Anyukámmal. Megértem ezt is: kis cicisnek lettem nyilvánítva....pedig, ha tudná....:DDDDD
További ajánlott fórumok: