Méhlepénybiopszia (beszélgetés)
Nem tudom, lehet. Én nem vagyok ilyen típus, azért nem értem ezt a fajta gondolkodásmódot.
Viszont akkor egy fórum jelenti a legkisebb veszélyt szerintem, teljes mértékben ki van szolgáltatva pl. az eü-nek. Egy felesleges biopszia a legkisebb probléma. :-)
De szerintem a fórumindító nem ilyen a válaszai alapján. Le is írtuk, hogy ez a tarkóredő-méret nem aggasztó. :-)
Tisztázzuk, hogy senki sem paráztat senkit. A Fórumindító aggódott, és hasznos információkat kért.
Többen vázoltuk a lehetőségeket, azok megbízhatóságát. Ez tűnik az én értelmezésemben segítségnek. Mint mondtam, nem tartom megbízhatónak a kombinált és integrált teszteket, ezért NEM fogom ajánlani.
Átérzem a FI lelkivilágát. Én is csak akkor nyugodnék meg, ha a lehető legbiztosabb megoldást választanám.
Még egy dolog az utolsó mondatodra, bár nem kapcsolódik a FI-hoz. Ha anno nem olvasgatok fórumokat és nem tájékozódom, akkor egy 3 hónapos Patau-szindrómás beteg gyerek anyukája lennék. Ha egy rendellenességet a mai orvostudomány képes kiszűrni, akkor én megteszek mindent ennek érdekében. Szerintem sokan gondolkoznak hasonlóan. A struccpolitika ebben az esetben nem megoldás. Tudomásul kell venni, hogy egy terhesség számos végkimenetellel járhat. Ha csökkenthetjük a kockázatot, tegyük is meg. Szerintem.
Ugy emlekszem azt irta h kert idopontot biopsziara.
Mindegy is, jo egeszseget neki is, neked is ;)
Gondolom próbált tovább tervezni, ha esetleg szükséges. Nincs ezzel semmi gond, sőt. Az ember ne sodortassa magát az árral, hanem próbáljon tájékozódni alaposan előtte. Ő azért indította ezt a fórumot.
(amúgy a szúrás sem 100%, mint azt már beszéltük korábban).
Nem vagyok biopsziaellenes, sőt. Ha azt javasolták volna több vizsgálat és rossz eredmények után, hogy csináltassam meg, kétséget kizáróan megcsináltattam volna. Nem prenát, hanem a szúrást. Én csak azt nem értettem, hogy hogy merült fel a fórumindítóban ez a lehetőség még mielőtt egy jó szakember, egy csúcsszuper géppel meg nem nézte.
Neki sem a rossz minőségű uh vizsgálat, sem a 2,6-os tarkóredő nem indokolja ennek a vizsgálatnak az elvégzését. El kell menni profihoz - már ott kellett volna kezdeni - aki 100%-ban megbízható szaktudásnak számít.
Így már kerek egész, ezzel én is egyetértek. Ha semmi nem indokolja, akkor teljesen felesleges kérni a biopsziát, ezért nem értettem, hogy hogyan merült fel ez már most benned még az alapos kivizsgálás előtt. Én csak ezt a részét nem értettem.
Egyértelmű, hogy ha bármilyen gyanús jel felmerült volna, én is bevállaltam volna minden további nélkül. Nem prenát, nem más teszteket, csakis azokat, amik során 100%-osan meg tudják mondani, hogy van-e baj, vagy nincs.
Suneeti! Próbálj meg megnyugodni, 1000%-ban biztos vagyok benne, hogy minden rendben lesz!
Drukkolok, hogy minden rendben legyen! Jó lesz a mérete, csak tényleg béna volt az UH-s gép és kezelője. :-)
Várjuk a beszámolót! Neked is szép hétvégét, és most már lazíts!
Igen, csöppet drágább: 200 ezer forint szemben az ingyenes invazív beavatkozással.
Viszont ha nekem most nem számítana ennyi pénz, akkor megint először a vérvételt választanám (a mostani kockázatmentes terhességemnél).
Én is inkább ezt pártolom, de nem a félelmeim miatt, hanem mert a magasabb megbízhatósággal végzett amnio eredménye csak a 20. hét körül lenne meg, míg a vérvétel jobb esetben már a 14. héten.
De ismétlem, abban az esetben, ha semmi gyanú nem merül fel, pusztán szűrővizsgálat gyanánt. Ahogy bármi gyanú felmerül, egyértelműen invazív.
Jol irta Nefaria, nekem is hetfon lesz egy ultrahang ahol ujra merik es mindenet atnezik. Akkor leszek 13+ par napos. Ha minden meret a baba koranak megfelelo akkor nem fogom kerni a biopsziat feleslegesen. De ha a nyaki redo erteke vagy mas gyanus jel indokolni fogja akkor mindenkeppen vallalni fogom. Melso fali a lepenyem, ez kicsit talan konnyiti a szurast es en nem felek a vetelesi kockazattol.
Hetfon ha hazaertem meg fogom irni hogyan dontottem es pontosan mi tortent.
Koszonom mindenkinek aki segito szandekkal szolt hozza a forumtemahoz, sok hasznos infot megtudtam toletek.
Mindenkinek legyen szep hetvegeje!
vervetellel nem lehet biztosan megallapitani, errol van szo.
nyılvan, ha meglehetne, akkor senkı sem valasztana a bıopsziat.
inkabb veteljek el, mınt hogy beteg gyermeket hozzak a vilagra.
nem tudom megerteni azokat, akik annyira felnek a vetelestpol, hogy inkabb nem is vallaljak a vizsgalatot, de persze ez mindenkinek a sjat egyeni dontese kell, hogy legyen.
nekem mindenaron soha sem kellett gyermek.
Ezt már leírtam. Az alap vetélési kockázatot (minden terhességnél 0,6 % )emeli meg 0,4%-kal 1 %-ra.
Ezt a genetikus orvos mondta, nem neten olvastam :)
Vanessza, mert a biopszia előtt mindenképp van egy gen. UH. Pl. a MÁVban úgy megy, hogy akiket oda elküld az orvosuk akármiért, ELŐSZÖR van egy gen. UH, és az alapján a doki eldönti, hogy egyáltalán szükséges-e a biopszia vagy sem. Mert pl kiderülhet, hogy tényleg rosszul mérték az NT-t (akár rossz gép, akár nem profi szakember, akár babamocorgás vagy bármi miatt).
Nem szúrnak úgy, hogy előbb nem nézik meg.
Ott délelőtt vannak az UH-k, és akinek szükségét érzik, felajánlják a vizsgálatot. Anyuka meg eldönti, hogy vállalja-e vagy sem.
Ez viszi ugyanígy meg az Istenhegyin is.
Te miért vagy ennyire biopszia-ellenes? (nem kötekedés, csak ezt veszem ki a hsz-eidből, és tényleg érdekel).
További ajánlott fórumok:
- Mit lehet tudni az elől fekvő méhlepény kockázatáról a terhesség folyamán?
- Mélyen tapadó méhlepény
- 32 hetesen II. fokban érett méhlepény
- Nagyobb vesék magzatnál és II.fokban érett méhlepény!
- A bal oldalon tapadó méhlepényem fedi a méhszájat. Milyen következményekkel járhat? Van-e valakinek tapasztalata ezen a téren?
- Mellső fali méhlepény