Méheltávolítás - akinek elvégezték már ezt a műtétet, megosztaná velem a tapasztalatait? (tudásbázis)
Szia Alexa.s
Bocsi, de nem voltam itt mostanában. Már biztosan túl vagy a műtéten. Én is nagyon féltem tőle. Műtét után 8 órával leszállítottak az ágyról, felállítottak, és a nővérke segítségével tettem egy pár lépést, és utána vissza az ágy. Két cső volt egy katéter, és egy másik amin a műtét utáni tisztulás jött le. Ezeket másnap kiszedték mielőtt visszamentem az őrzőből a szobámba. A kivételük nem fájt. Műtét után a 4.ik napon hazaengedtek varrattal. Nekem a varratszedés után lett elviselhetőbb a fájdalom. A dokim azt mondta, hogy nekem egy kicsit nagyobbat vágott mint ilyenkor szoktak.Milyen testi tünetekre gondolsz? Fájdalom? Nekem fájt, de már csak egy rossz emlék.2 hónapig voltam táppénzen , utána mentem vissza dolgozni. Átérzem min mész keresztül most, szorítok neked. Mielőbbi jobbulást, és felépülést kívánok neked ♥️
Sziasztok!
NSW77, Köszönöm, hogy írtál és nagyon szívesen olvasnám, hogy alakul a gyógyulásod! Neked is mióma miatt vették ki? Vagy más betegség miatt? Biztató, hogy nincsenek fájdalmaid! Bár olvastam ezen a fórumon korábban, hogy nem feltétlenül van fájdalom utána, de akkor is fontos vigyázni magadra, mert később lehet kellemetlen, ha a fájdalom hiánya miatt túl hamar túl sokat vállalsz. Remélem, hogy minden jól alakul, vigyázz magadra és írj, ha szeretnél.
Szép napot Mindenkinek!
Sziasztok! Remélem mindenki jól van!
Laparotomiás méheltávolítás után ki mennyi időt maradt a kórházban? Kb hány napra számítsak?
Szia Hangyaboly!
Engem december 8-án operált meg Dr. Rucz Árpád a Róbert Magánkórházban, szintén Chrobak-műtét volt. Kiváló szakember, az egyik legjobb laparoszkópos orvos az országban. Nagyon féltem a műtéttől, sokkal rosszabbra számítottam, de szerencsére gyors a felépülésem. 1 nap után már járkáltam, 2 éjszaka után hazaengedtek, most itthon lábadozom. Nincsenek fájdalmaim, kedden megyek varratszedésre. Ha bármi kérdésed van, írj nyugodtan, a további tapasztalatokat is szívesen megosztom, ha szeretnéd. :)
Sziasztok!
Ma kaptam időpontot műtétre, végül a Róbert magánkórházban Dr. Rucz Árpád fog műteni, január 17-én. Laparoszkópos Chrobak műtét lesz, maradnak a petefészkek és méhnyak, megy a méhtest és a petevezetők. Visszaolvastam megint az elmúlt heteket és úgy látom, ez egy ilyen zsákbamacska, hogy kinek milyen nyavalya jut vagy nem jut az eredeti nyavalya megszűnése után... Kíváncsian várom, mi lesz velem...
Jó egészséget kívánok Mindenkinek!
Nem a műtét hozza vagy okozza, és nem mindenkinél!
A dokik a könnyebb érthetőség miatt néha leegyszerüsítik a kommunikációt sajna.
Sokan vannak, akiknek szarul működik pl. a pajzsmirigyük és nem is tudnak róla, vagy PCOS-ük van, inzulin rezisztenciájuk és szintén nem került még napvilágra. Nálunk nincs megelőző szűrés és vizsgálat rendszeresítve. A hormonjainkról és sok minden másról is sajnos csak akkor vizsgálódnak, amikor már szélsőséges problémát okoz. Addig lesz arja mindenki, mi is, a dokik is.
Nekem a magasvérnyomás előtte is megvolt, mert jóval előbb volt már problémám a hormonális egyensúllyal, minthogy mészárszék és a műtét lett volna.
És van itt szerencsére bőven olyan nő, akinek nem lett magas a vérnyomása.
És sokadjára írom le: A méhünket távolították el, nem a hormonjainkat.
Ezzel megóvtak a ráktól, a vészes vérszegénységtől, a keringés összeomlástól. A hysterectomia nem csoda, ami varázsütésre tökéletessé tesz minket és megoldja az összes bajunkat.
Az endokrin rendszerünket nem cserélték ki jobbra.
Azzal együtt kell élnünk továbbra is.
A hormonkatyvasz.
Lehet erre a kérdésre érdemben csak egy endokrinológus tudna válaszolni.
Szia. Nem, dehogy! Csak van akinél összejönnek a dolgok:
a genetikai hajlam, az ösztrogén túlsúly, a hájacskás túlsúly, meg a fene se tudja még mi. 😀
További ajánlott fórumok:
- Élet a méheltávolítás után
- Szerintetek érdemes őszintének lenni az ismerkedés időszakában? Megosztanátok a tapasztalataitokat?
- Akiknek a kisfiát műteni kellett, mert nem szállt le a heregolyója, megosztanák velem a tapasztalatait?
- Nem minősülök hátrányos helyzetűnek, csak mert 20 éve elvégeztem egy szakmunkásképzőt?
- Fogyás pajzsmirigy alulműködéssel, kinek sikerült már? Megosztanád tapasztalataidat?
- Milyen magzatvizsgálatokat ajánlott elvégeztetni 38 évesen belekalkulálva a vetélési kockázatot is?