Méheltávolítás - akinek elvégezték már ezt a műtétet, megosztaná velem a tapasztalatait? (tudásbázis)
Kajszi pont ez az, amit írtatok korábban is, mindegyikünk más, másképp reagálunk, hiába a "közös pont"
;-)
Szép napot Mindenkinek:-)
Szia Melcsi! Sajnálom, hogy több körös lett a történeted, de talán már láthatod az alagút végét. Én még minden előtt vagyok, de az eseted újabb szempontokat tett elém .. a legrosszabb ebben az egészben ez a rengeteg bizonytalan tényező..
Sajnos a mellékelt miatt nem javasolt a fitoösztrogén sem, de amúgy megszoktam ezt az egész menopauzát bármennyire fura ;)
Úgy tudom van yorkie fajtamentés is szuper lesz majd a kis manóval !
Nálam ez hullámokban van, de ugye más az alapszitu.
Bár inkább ébredek és izzadok meg hajhullok, mint a másik, amikor a köcsög ösztrogén miatt ödémásodok és a vérnyomásom az egekbe megy, letojva a gyógyszereket. Az tényleg rémisztő.
Úgyhogy én kerülök továbbra is minden kaját, amiben fitoösztrogén van.
Viszont van barátnőm, akinek nulla ösztrogénje lett menopauzában, tesztoszteronja meg durván sok, mély depibe került, összezuhant lelkileg. Neki a hormonpótlás nagyon sokat segített, ő úgy mondja, hogy visszakapta az életét és önmagát. 😀
Melcsi
Gyógyulj és fogadj örökbe menhelyről Csodaszép kutyuk vannak ott és rendkívül hálásak!
(kicsit átírta a szöveget a telóm)
Megkérdezhetem elsőre miért volt a döntés, hogy marad a nyak? Mi történt utána, miért kellett mégis kivenni?
Gyógyulj és fogadj örökbe menhelyre! Csodaszép kütyük vannak ott és rendkívül hálásak!
Melcsi, ez most azért rosszabb, mert egyszer már befejezettnek érezted ezt az egész műtétesdit, gyógyulósdit. Végigjártad a nem könnyű utat, feldolgoztad, lezártad.
Ez a második műtét kinyitotta ezt a lezárást, újabb kérdésekkel, miértekkel terhel, elbizonytalanít.
Megkérdőjelezi a múltat és a jövőt is.
De ha emlékszel, írtuk többen is, hogy vannak megmagyarázhatatlan fekete napok, amikor minden kilátástalannak tűnik, az ember úgy érzi, mintha egy hideg, nyálkás burokban lenne.
Lehet, Te most találkozol ezzel először.
Elmúlik.
A hátrányt is az előnyödre fordíthatod, a műtét utáni lét, a gyógyulás minden buktatóját ismered már, tudod mire kell figyelned, tudod, mikor terhelheted magad jobban. Felépülési profi vagy. 🙂
Az emelni, szexelni is ugyanúgy, mint elsőre, türelemmel, átgondolva, fokozatosan.
Indiai sz arudvart mindenhez!🌻
Amúgy milyen kutyust szeretnél?
Kitty, Te nem véleményt írsz, hanem megkérdőjelezed a szavahihetőségünket. Én pedig nem szeretem, ha hazugnak neveznek.
Az általánosításaidnak meg semmi értelme. Azok a nők meg mi itt....???
Te vagy, aki nem hajlandó belátni, hogy igenis lehet másképp.
Dühöngesz, vádaskodsz, az egyetlen érved a csak.
Egy biztos, én nem fogom a hátralévö életemet picsogva végig vegetálni, és elfogadni azt a hülyeséget, hogy akkor mostantól vége a világnak, mert megváltozott a testem, mert nincs méhem, petefészkem vagy mert begolyóztak a hormonjaim.
Én ki tudom röhögni magam, amikor minden ok nélkül elkap a hormonbőgés. Én odaállok a tükör elé és elmondom magamnak, hogy nincs semmi baj, csak a köcsög hormonjaim miatt vagyok depis. Sőt, másoknak is elmondom, hogy nem hülyültem meg, csak idegesítő érzelmi reakcióim vannak.
Nem bújok el a világ elől, nem utálom azt, aki megússza enyhébb tünetekkel.
Nem kapok idegbajt, ha háromszor ébredek fel éjszaka szarr á izzadva. És akkor se nyekeregtem, amikor szárazabb lett a hüvelyem. Vettem sikosítót.
Millió oka lehet annak, hogy csökken a libidó, képzeld, még az ösztrogén túltengés is okozhatja.
És igenis lehet tenni a libidó csökkenés ellen.
És aki szerette és élvezte a szexet, az tesz is ellene.
De aki a saját csiklójához sem mer hozzáérni, mert pfúúújjj, vagy nem tud nyíltan beszélni a párjával, mert szégyelli még kimondani is, hogy hüvely meg sikosító, annak tényleg csak a csoda hozhatja vissza az életébe a szexet.
Nincs mit köszönni 💖 kérdezz nyugodtan, mind végigjártuk ezt az utat.
Üdv: 💖Timi
Szia Timi!
Köszönöm a tanácsot, és a válaszodat.❤
Szia Kitty!
Sajnálom, hogy nem azt látod a sorok között, ami oda van írva és mindent támadásnak veszel. Ha olvasod a fórumot, láthattad, hogy soha nem simogattuk senkinek a buksiját, mert azzal a szőnyeg alá sepernénk a dolgokat. A saját tapasztalatomat írom és írtam le a maga nyers valóságába. Ha tetszik a stílus olvasd el ha nem görgess tovább. K...a nem volt könnyű itt senkinek és baromi sokat tettem azért, hogy " sikersztori" legyek. Magam részéről lezártnak tekintem a témát, tedd te is azt.
Üdv: Timi
Szia Erika!
Kilenc hónapig még a gondolata is elkerült a szex-nek. Legelőször kezd el újra megismerni magad, mi ami jó mi ami kellemetlen.
Utána bevonhatod a párod a játékba, lassan de biztosan célba érsz. Használj sikosítót, könnyebb lesz ellazulni. Nem tudom téged mi fog izgalomba hozni, de kisérletezz és ne utasitsd el élből. Film, könyv...stb.
A betegség tudattol kell legelőször megszabadulni és lásd meg magadban a szépet, a NŐT.
Ne hargudj ,nem akartalak megbántani.
Szép napot!
Szia Kitty!
Az óriási különbség igaz, de nem rosszabb mint előtte.
Három év tapasztalatával mondom, hogy van libidó, van élet, van szex...és még sorolhatnám.
Kajszinak minden sora igaz, valóban először fejbe dől el minden, majd magadnak kell érte tenned, hogy jobb legyen. 😊
A "sok 45 év feletti ismerősödnek" pedig üzenem, hogy nem hálálkodni kell a férjüknek amiért nem tudnak NŐKÉNT élni, megélni dolgokat, hanem rázzák meg magukat és tegyenek érte, hogy ez megváltozzon.
Nem tanultál helyesen írni?
Se füle se farka...
Kitty, már három éve ugyanazt mondod: Kiherélni a dokikat, minden rettentő rossz lett, nincs normális nemiélet műtét után, érzéketlen a hasad.
Az én hájamon is maradt érzéketlen terület, de lassan, lassan egyre kisebb lesz.
Nem fogom helyesbíteni a téves ismereteidet, mert már sokszor megtettük.
Inkább kérdezek:
Te mit tettél magadért, az egészségedért, az életminőséged javulásáért?
Változtattál valamin a műtét után?
Sétálsz? Futsz? Biciklizel? Tornázol? Egészségesebben táplálkozol?
Kipróbáltál bármit, ami örömet okozhat és még eddig nem próbáltad? Kötsz? Horgolsz? Lett kutyád, macskád? Orchideát nevelsz?
Dekorálsz? Kertészkedsz?
További ajánlott fórumok:
- Élet a méheltávolítás után
- Szerintetek érdemes őszintének lenni az ismerkedés időszakában? Megosztanátok a tapasztalataitokat?
- Akiknek a kisfiát műteni kellett, mert nem szállt le a heregolyója, megosztanák velem a tapasztalatait?
- Nem minősülök hátrányos helyzetűnek, csak mert 20 éve elvégeztem egy szakmunkásképzőt?
- Fogyás pajzsmirigy alulműködéssel, kinek sikerült már? Megosztanád tapasztalataidat?
- Milyen magzatvizsgálatokat ajánlott elvégeztetni 38 évesen belekalkulálva a vetélési kockázatot is?