Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Méheltávolítás - akinek elvégezték már ezt a műtétet, megosztaná velem a tapasztalatait? fórum

Méheltávolítás - akinek elvégezték már ezt a műtétet, megosztaná velem a tapasztalatait? (tudásbázis kérdés)


❮❮ ... 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 ... ❯❯
42458. Katonca
márc. 18. 15:30

A sugárterápia mellékhatásai


A sugárkezelés mellékhatásai a besugárzott terület nagyságától és a sugár mennyiségétől függenek. A mellékhatások lehetnek koraiak, illetve későiek. A korai mellékhatások általában a terápia utolsó szakaszában jelentkeznek, fokozatosan erősödnek, de 2-4 héttel az utolsó kezelést követően már nagymértékben csökkennek. A BETEGSÉGMEGELŐZÉSRŐL A prevenció fontosságát nem lehet elégszer hangsúlyozni. Mindenkinek ajánlott, hogy éljen a megelőzés lehetőségeivel. Bővebben a megelőzésről A késői mellékhatások a sugárterápia befejeződését követően hónapok, vagy akár évek múlva jelentkezhetnek. Leggyakoribb általános panaszok a fáradékonyság, az étvágytalanság és a bőrtünetek. A sugárkezelés folyamán a szervezet a szokásosnál több energiát használ fel, ez az oka a fáradságnak. Ez a tünet a kezelés befejezése után még 4-6 hétig is eltarthat. Fontos, hogy a beteg táplálkozása kiegyensúlyozott legyen, hogy a nagyobb mértékű súlyvesztést megelőzze. Fehérjékben, vitaminokban gazdag, kalóriadús ételek fogyasztása ajánlott. Legtöbb esetben kalóriadús tápszerek fogyasztása is indokolt.


Részletek: [link]

42457. Katonca (válaszként erre: 42456. - Zsuzsa Kun)
márc. 18. 15:29

Kedves Zsuzsa!


Nem tudok személyes tapasztalatokat elmesélni, de kerestem cikkeket eme témában.

42456. Zsuzsa Kun
márc. 18. 07:26

Lányok volt valakinek hüvely sugárzása?

Szeretném ha megosztaná a tapasztalatait.

Én nagyon félek a káros következményektöl

42455. Zsuzsa Kun (válaszként erre: 42451. - yallah)
márc. 16. 20:59

Azért ezt a radiologus is elmondhatta volna.Ne csak azt hogy nem lehet.Azt mondta hogy késöbb káros következményei lehetnek

Nem értettem hogy mire gondol.Köszi hogy felvilágositottál.

42454. yallah (válaszként erre: 42452. - Béka q)
márc. 16. 18:49

Mikor még van méhünk azt széles méhszalagok rögzítik a kismadencében. A széles méhszalagokat elvágják majd a méh kivétele után ehhez rögzítik a hüvelycsonkot. Vagy pedig a megmaradt méhszájat.

Gőzöm nincs nálam milyen belül, én valahogy idegenkedem magamba nyúlkálni.

42453. Zsuzsa Kun
márc. 16. 18:40
Köszi lányok.Akkor tényleg nem probálkozunk
42452. Béka q (válaszként erre: 42440. - Zsuzsa Kun)
márc. 16. 18:25
Nem lett rövidebb, mivel a hüvely felső részét rögzítették bennünk különböző pontokhoz. ( nem tudom pontosan hova ) Tehát felhúzták.Nekem biztos hogy hosszabb lett. Tudom mekkora volt műtét előtt és mivel kíváncsi voltam mekkora lett hát próbáltam kitapogatni. Nem értem el a végét.
42451. yallah (válaszként erre: 42448. - Zsuzsa Kun)
márc. 16. 18:25

Igaza van Lorennek! Pontosan azért, hogy nehogy megsérüljön a hüvelyfal. Mert ilyenkor elvékonyodik sérülékenyebbé válik. A sugár a sérült hüvelyfalat megégetheti, minekáltal sipoly keletkezhet a bél és a hüvelyfal között. Ez nem lenne szerencsés.

Ne értsd úgy, hogy ez lesz, de vannak ilyen kockázati tényezők.

42450. Loren4 (válaszként erre: 42448. - Zsuzsa Kun)
márc. 16. 17:56
Lehet, hogy pont azért, mert jövő héten lesz a sugár. Nekem nem kellett, így nem értek hozzá, de lehet, hogy a nyálkahártya sérülése nem jó sugárkor. Mert azért lássuk be, az elég könnyen meg tud sérülni, főleg ilyenkor, mikor az ember még bizonytalan, kicsit görcsös. Mégegyszer mondom, nem tudom, csak gondolom. Hátha lesz valaki aki tudja is.
42449. Zsuzsa Kun
márc. 16. 17:11
Remélem nem tesznek tönkre vele
42448. Zsuzsa Kun (válaszként erre: 42447. - Loren4)
márc. 16. 17:09
Már 7 hetes vagyok Nem értem a radiologus miért mondta hogy nem ajánlja.Jövö csütörtökön lesz a hüvely sugár
42447. Loren4 (válaszként erre: 42445. - Zsuzsa Kun)
márc. 16. 16:34
Nem marad ki nagy rész. Én is csak azt tudom írni, hogy nem szabad rágörcsölni. De most azért szerintem te még ne kísérletezz, ha nem szabad. Vigyázz magadra!
42446. Honey0201
márc. 16. 11:15
Sziasztok! Nálunk sem okoz problèmát az, hogy esetleg rövidebb lett, vagy le van zárva a vège ;D nem kell rágörcsölni csak èlvezzètek, mint előtte. :)
42445. Zsuzsa Kun (válaszként erre: 42444. - Loren4)
márc. 16. 07:54

Köszi Loren!

És nem marad ki nagy rész?

Tegnap kicsit probálkoztunk a radiologus tiltása ellenére🙂

42444. Loren4 (válaszként erre: 42440. - Zsuzsa Kun)
márc. 16. 06:44

Szia Zsuzsa.

Nekem is kivették a méhnyakat is,és semmi baj a szexel.A férjem sem érez változást és negatívat én sem. Van remény :)

42443. Katonca
márc. 16. 01:26

Dr. Varga Sándor nőgyógyász

Először is: mi az a méheltávolítás? E kifejezés azt jelenti, hogy eltávolítjuk a belső nemi szerveket a méhet, gyakran a petevezetékeket és a petefészkeket is. Le kell szögeznem, hogy méheltávolítás után a nő teljes értékű munkaerő marad. Szexuális partnerként sem veszít értékéből, hiszen megmarad a közösüléshez és a kielégüléshez szükséges összes nemi szerve, főként a csiklója. Erogén szervei közül mindössze a méh hüvelyi része, a méhnyak hiányzik. Mivel a külső nemi szervek megmaradnak, csak a belsők hiányoznak, s még a teherbeeséstől való félelemtől is megszabadul, a közösülés nagy valószínűséggel a felszabadultabbá, meghittebbé válik számára. A műtétet követő hormonhiány miatt sem kell aggódnia, hiszen a hiányzó női nemi hormonok már szinte tökéletesen pótolhatóak hormonális ragtapaszok, tabletták vagy orrsprayek formájában, aszerint, hogy kinek mi felel meg jobban.


Több évtizedes gyakorlatom alatt többször hallottam, amikor a férj ironikusan megjegyezte: „Az asszony olyan lett, mint a bekötött zsák.“ Állítom, az ilyen véleményen lévő férjek egyike sem tudja, melyik is az a szerv, amelynek hiányát érzi hiszen nem is érzi! Az ilyen nőgyógyászati műtétek után körülbelül öt-hat héttel már félelem nélkül el lehet kezdeni a nemi életet. Természetesen kezdetben csak kíméletesen, de egy-két hét múlva már minden visszatérhet a régi kerékvágásba.

42442. Katonca
márc. 16. 01:23

- A nőiséget a gondolkodás határozza meg?

- Alapvetően igen, de erre csak 40 körül jön rá az ember. Addig a mellméret, a jó láb, a szépség, a dekoltázsával tud hódítani, de az én vesszőparipám, hogy az agy is lehet erogén zóna. Nem a lába között hordja az ember a nemi szervét, hanem a nyaka fölött!

Olyannyira, hogy azok a nők, akik szexuálisan aktívak, méheltávolítás után is ugyanolyan orgazmust képesek átélni, mint előtte, pedig az orgazmus során a méh lüktet.


A szex még arra is képes, hogy csökkentse a hőhullámok számát. És az is bizonyított, hogy kevésbé lesz érzelmileg labilis az a nő, akinek tartós párkapcsolata van, rendszeres szexuális életet él, és képes elfogadni a testében zajló változásokat. Legkésőbb a negyvenes éveiben a nőnek el kell kezdenie sportolni, mert rendkívül sok jótékony hatása van - mondta a szexológus.

Az öregedésnek az az egyik biztos jele, ha valaki szidni kezdi a fiatalokat. Erre figyeljen oda mindenki!

42441. Katonca
márc. 16. 01:20

Több szex, intenzívebb orgazmus méheltávolítás után


Sebészeti úton a méh akkor kerül eltávolításra, ha jó- vagy rosszindulatú daganat lépik fel, és más típusú kezelésre nem reagál megfelelően a szervezet. Esetenként a petefészkeket is eltávolítják, ilyenkor beáll a menopauza.


Ennek az eljárásnak több kedvezőtlen hatása van, úgy fizikailag, mint lelki-érzelmi síkon.

Hormonzavarral és libidócsökkenéssel küzdenek a műtéten átesett betegek.


Szex


Az előbbiekkel ellentétben jó hírek is vannak a hölgyek számára: a műtétet követően legtöbb két év után visszatér a szexuális vágy, és intenzívebb orgazmusban lehet részük, mint a beavatkozás előtt.


Az Egyesült Államokban 1000, műtéten átesett, 35-49 év közötti nő szexuális életét vizsgálták. A megkérdezett hölgyek arról számoltak be, hogy az operáció után jobb lett a szexuális életük.


Gyakoribb szexuális együttlét: a nők 10%-kal többen mondták azt a műtét után, hogy hetente legalább öt alkalommal van testi kapcsolatuk.


Többen vallották azt, hogy van orgazmusuk: a műtét előtt 62%-uknak volt, a beavatkozás után 72%-uk élt át orgazmust.


Intenzív orgazmusról kezdetben 45%-uk számolt be, a műtétet követően 75%-uk beszélt „több mint jó” kielégülésről.


Szex


Kevesebb fájdalom nemi aktus közben: a beavatkozás előtt 45%-uk tapasztalt fájdalmat a testi kapcsolat során, az operáció után (2 év elteltével) mindössze 15%-uk beszélt ilyen fájdalomról.


A korábbi feltételezésekkel ellentétben, az orgazmus szempontjából a hüvely és a hüvelyi nyálkahártya fontos, illetve a vaginát körülvevő izomzat, nem a méh.


Évente 60.000 nő esetében végeznek méheltávolítást, az estek mintegy 10-15%-ában nem lenne erre feltétlenül szükség.

42440. Zsuzsa Kun (válaszként erre: 42439. - octopus76)
márc. 15. 13:52
Én azért aggódok.Nekem kivették a méhnyakat is.Igy gondolom jóval rövidebb a hüvely.Akkor most kb a fele kimarad a barátomnak? Van valakinek ebben már tapasztalata?
42439. octopus76
márc. 15. 10:41
Sziasztok! Hétfőn voltam 5 hetes, Chrobak, laparoszkópia. Előtte két nappal volt az első "igazi" szex és szinte tökéletes. (nekem hiányzik a méhösszehúzódás, de azért a hüvelyi megmaradt)Férjnek még jobb is, mert eddig érezte a méhszájat és az sokszor fájt nekem. Szóval úgy tűnik van pozitív példa is. :)
42438. Zsuzsa Kun (válaszként erre: 42437. - Olive73)
márc. 15. 09:41

Szia Olive!

Nekünk is nagyon jó volt a szexuális életünk a barátommal.

Én már pár nappal a műtét után éreztem a vágyat.

Miután hazajöttem a korházból már összebújtunk és nekem nagyon jólesett a simogatás.

Irtam hogy 61 vagyok és a mütétig hormont szedtem.Attól féltem hogy a hormon nélkül kialszik belőlem a vágy.

Egyenlöre úgy néz ki hogy nem bár nálam tilos a behatolás hiába múltam el 6hetes.A jövö héten megyek hüvely sugárra és a radiologus azt mondta nem lehet.Nekünk várni kell még nagyon sokat mert utána jön a kismedencei sugár is.Az 6hét.

Röviden a kérdésedre: a csiklón keresztül van orgazmusom.A hüvelyit még

sajnos nem tudom Remélem a sugár nem okoz maradand ó károsodást benne!Nálad biztos nem lesz gond.

Egyébként tapasztalatból mondom hogy tényleg a fejben döl el.🙂👍

42437. Olive73
márc. 15. 07:43
Sziasztok. Beszelhetnenk a szexröl? :) Olvastam par dolgot ezzel kapcsolatban, de kivancsi lennek sajat tapasztalataitokra. En eleg sokat szexeltem elötte (mütet), de az utobbi kb. egy evben jelentösen lecsökkent a libidom, es nehezen jutottam a csucsra... Nem tudom, ehhez volt-e köze a sok miomanak, de most 2 hettel vagyok a meheltavolitas utan (petefeszkek maradtak), es kezdem erezni a vagyat-aminek meglehetösen örülök, bar tudom meg egy darabig nem szabad. Ki mikor tudott elöször szexelni? Minden rendben a libidoval es az orgazmussal?
42436. hobovitez (válaszként erre: 42416. - Diti1968)
márc. 15. 05:19
sziasztok LÁNYOK. nekem is egyik napról a másikra múlt el a menszesz,minden klimax okok nélkül.a méhemet is nem nőgyógyászati okok miatt kellett kivenni,hanem azért,mert nagyon megnyúlt a méhszalagom,/ 2x szültem,másodszorra ikreket/.ebből kifolyólag,a hólyagom is lecsúszott,nem tudtam ,a vizeletet tartani,betéttel éltem 2 évig. az orvos beszélt rá,mikor,felvarrta a hólyagom,ha akarom,hogy később gond ne legyen vele,kiveszi a méhemet is.már össze volt aszalódva,Évente jártam szűrésre,mindig P2 volt.azért is fura nekem,ez az izzadás.
42435. Astra12 (válaszként erre: 42434. - Katonca)
márc. 14. 23:20
Jobbulást!
42434. Katonca (válaszként erre: 42429. - Astra12)
márc. 14. 20:18
Köszi Astra! Őt nem ismertem eddig. Lehet szedem ezt is! :)
42433. Katonca (válaszként erre: 42431. - Diti1968)
márc. 14. 20:14

Akkor jól csinálom, csak nálam a Salvus víz kimaradt... Köszi a tanácsot!

Nekünk is mondta a gyermekorvos egyszer, 38-ig nem kell lázcsillapító.

42432. Diti1968 (válaszként erre: 42430. - Evili71)
márc. 14. 19:59

Evili!

Ez jó hír!

Nem stresszeltél rá nagyon a vizsgálatra? Mert ha nem tudsz ellazulni, akkor azért alapból is lehet kellemetlen/fájdalmas. De szerintem ez rendben van még ilyenkor.

Azért ha lehet, kíméld még magad a melóban, ha meg tudod oldani!

Üdv,

Edit

42431. Diti1968 (válaszként erre: 42428. - Katonca)
márc. 14. 19:56

Katonca!

Nálunk 38,6 felett van csak eleve lázcsillapítás, a gyereknek is (12éves), mert akkor dolgozik az immunrendszer!

Lázcsillapító, sok tea, húsleves, Cvitamin, D3 vitamin, Béres csepp. Salvus vizes inhalálás/orrtisztítás/gargalizálás ha szükséges. Gyakori szellőztetés. 39,5fölött ülő fürdő.

DE ebben az idényben nálunk még senki sem volt influenzás a családban!!!! (kop-kop-kop) Szerintem a sok D3 vitamin miatt!


Gyógyulj meg hamar!

Üdv,

Edit

42430. Evili71
márc. 14. 19:44

Sziasztok! 6 hetes kontroll a mai napon kipipálva. Elvileg minden ok, hétfőtől már dolgozom... Igazából ennek örülnöm kéne, de most úgy nem vágyom arra az örült hajtásra ami nálunk van...

Ui.: A vizsgálat és az uh is fájt 😐 Ez normális még ugye? (nem volt durva a doki és mégis).

42429. Astra12 (válaszként erre: 42428. - Katonca)
márc. 14. 19:40
Oscillococcinum?
❮❮ ... 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 ... ❯❯

Minden jog fenntartva © 2005-2018, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Sitemap | Facebook