Méheltávolítás - akinek elvégezték már ezt a műtétet, megosztaná velem a tapasztalatait? (tudásbázis)
Anikó76!
Már minden rendben lesz, türelem és sok pihenés!
Sziasztok Lányok!
Csútörtökön túlestem én is. Jól megvárattak. Először azt mondták, hogy én leszek az elsö. Végül 1/2 3 után vittek a műtőbe. Hááát 2 nap az nem semmi volt. Volt fájdalom meg minden. Ma már lényegesen jobb. A műtét nem terv szerint lett végül. Méh és petevezetékek volt a terv, de a méhszájat is kivette. Nem tudom ennek mi lesz a hátránya/előnye. A petefészkeim szépek, azok maradtak. Bikini vagásom van, de a vér kivezetése nem a hasamból történt, hanem a nunimból. (?) Ma már, hogy kivettek minden csövet, minden jobb lett, persze hamar elfáradok és olyankor szúr. Ejszaka nem nagyon tudok aludni ezen a borzasztó ágyon. Ma lehet, hogy kérek valamit, amitől beájulok. Holnap ha minden jól megy hazaengednek az ünnepek miatt🤗
Puszi Mindenkinek!❤
Szia Anikó!
Nem baj ha tötyögsz, lötyögsz, így hamarabb lábbra állsz 😉. Ne felejtsd el rengeteg folyadékra van szükséged. Az erős vérzés a rémálmod volt, vagy a valóság? Nem emlékszem, hogy valakinél jelentkezett volna a műtét után. A beszorult levegő az altatás mellékhatása. Na de csak előre nézz és hajrá a felépülés utján!!!
Üdv: 💖Timi
Sziasztok Lányok!
Tegnap testem rajta. Az éjszaka rémálom volt, erősen véreztem és küzdöttem a beszorúlt levegővel.
Hála istennek most már nem szédülök. Sokat kell sétálni nem hagynak pihenni.
Üdv.:Anikó
Ágica45 és Anikó!
Délelőtt többször gondoltam Rátok, már remélem túlvagytok az első ébredés. Most aludjatok sokat, mert az alvás felére fél gyógyulással! Nem azt mondom, hogy könnyű, de innentől már egyenesút vezet a gyógyuláshoz! Ha tudtok jelentkezzetek majd.
Üdvözlettel :Heni
Ágica és Anikó!
Én is gondolok Rátok, minden jót holnapra és fájdalommentes ébredést!
Sziasztok Ágica és Anikó!
Szoritunk holnap értetek is.
Az erő legyen veletek💖💖💖.
Minden rendbe lesz csajok!!!
Gyors komplikáció mentes műtéret, fájdalom mentes ébredést! Várunk ám benneteket!😘
Ágica45 és 76Anikó!
Kitartás mindkettőtöknek, most már egyenes út vezet a műtőbe! Minden rendbe lesz. Engem 8 napja műtöttek, már itthon sétálok varratoknélkül. Holnap gondolok rátok és küldöm a pozitív energiát. Éjjelre kaptok nyugtatót aztán már a műtőbe is lesztek. Utánna ha fáj, ne szégyeljetek fájdalomcsillapítót kérni. 1-2 nap múlva már csak egy emlék lesz minden. FEL A FEJJEL!!!
Sorstársi üdvözlettel: GHeni
Ágica és Anikó! Csak eljött a várva várt becsekkolós nap... Nagy kalap kakit mindenhez! Bedarál benneteket a kórházi ritmus, és már mindjárt holnap van, szépen szuszmákoltok egy jót a málézó löttytől a műtét után, aztán totyogtok egy kicsit a szobáig és várjátok a pukikat. 😀 Gondolunk rátok.
Na, még egy kalap kakit!😀❤
Sziasztok Lányok!
Már a kórházban vagyok, most beszéltem a dokimmal, azt mondta minden rendben lesz ne idegeskedjek. Köszönök mindent amit írtatok!
Üdv Anikó!
Szia Ágica!
Már elfoglaltam az ágyamat a kórházban. Nagyon izgulok, már csak egy nap! Kitartást neked is és mielőbbi felépülést🤗🤗🤗!
Szia Anikó!
Neked is sok erőt, kitartást kívánok, végre túlleszünk rajta!❤
Sziasztok!
Hát eljött a várva várt nagy nap. Délelőtt indulok a kórházba, holnap műtét. Bizakodó vagyok, de azért kérlek gondoljatok rám!
Puszi Mindenkinek!🤗❤
Szia. Én évek óta csak elvétve eszek kenyérfélét, kerülöm az élesztős, kelt cuccokat. Ha megpróbálkoznál alternatívákkal, az abonett gluténmentesei a legfinomabbak, nincs fűrészpor érzés. A kisipari olcsóbbak szar minőségűek és a legtöbbnek az íze is rettenet, nem csak az állaga.
A tescoban úgy 2-3 havonta leárazzák őket, én akkor szoktam betárazni.😀
A kenyérről és a plusz cukorról könnyebb leszokni, mint azt gondolnánk. Az első hét szadizmus, eszel, és éhesnek érzed magad mégis, meg van némi ingerültség is😵.
Aztán a második hét után undorodni kezdesz az édes íztől, és nem is kívánod már. Persze csak akkor, ha nem kezdtél el használni valami cukorpótló fityfenét, mert akkor ugyanúgy vágyod és élvezed az édeset továbbra is. Sok sikert!
Szia Hencike!
Ha valahol megakadsz nyugodtan kérdezz segítek. Ez egy folyamat lesz, szépen lassan olvadnak majd le a kilók, sőt lesz olyan is, hogy a súlyod marad csak átalakul formálódik a tested. Kitartást sok sikert kívánok.
Szia Hencike!
Néhány dolog amin változtattam:
- Kenyér nincs- hetente maximum 4db vizes zsemle (felszeletelve többnek tűnik 😁).
-rizs, krumpli, tészta nincs- helyette bulgur, köles, kuszkusz, reform köret, édesburgonya, cékla amit köretnek leggyakrabban használok.
- a husokat és sok zöldséget sütőzacskóba készítek, (max oliva olajat használok).
- naponta 5 alkalommal eszek, keveset és nagy részt csak saját készítésű ételeket, vagy gyümölcsöt, zöldséget, turmixot.
- nem eszek felvágottat és kerülöm azokat a termékeket amelyek tartosító szert tartalmaznak (nátriumglutamát tartalom nálam abszolút vásárlást kizáró adalék).
-Nagyon sok zöld fűszert használok, de igazából kisérletezni kell.
- tejtermék: sovány sajt, kaukázusi kefír.
- cukrot én használok, de csak nádcukrot, nem vagyok híve a divatos eritrit-nek és társainak. (izlés dolga).
- nagyon sok levest készítek, leggyakrabban krémleveseket (nincs rántás, habarás), sűríteni pl petrezselyem gyökérrel lehet.
- fontos a megfelelő folyadék bevitel (minimum 2l naponta).
-na és ami lényeges, hogy mozgás nélkűl nincs életmód váltás. Nem kell nagy dologra gondolni hetente 2-3 alkalommal 1-1.5 óra séta vagy intenzív gyaloglás már csodákat tesz.
Hirtelen ennyi jutott eszembe. (14 hónapja műtöttek, kb 12kg-al vagyok könnyebb mint a műtét előtt).
Sziasztok!
Aki életmódot váltott műtét után leírná nekem,hogy mit mire cserélt?!
El vagyok keseredve az egy év alatt 13 kg-ot híztam.
Önbizalmam eddig sem volt ez a hízás dolog még inkább lehúz.
Hormont nem kapok egyelőre,még korai lenne az orvosom szerint.
Segítségetek köszönöm!
További ajánlott fórumok:
- Élet a méheltávolítás után
- Szerintetek érdemes őszintének lenni az ismerkedés időszakában? Megosztanátok a tapasztalataitokat?
- Akiknek a kisfiát műteni kellett, mert nem szállt le a heregolyója, megosztanák velem a tapasztalatait?
- Nem minősülök hátrányos helyzetűnek, csak mert 20 éve elvégeztem egy szakmunkásképzőt?
- Fogyás pajzsmirigy alulműködéssel, kinek sikerült már? Megosztanád tapasztalataidat?
- Milyen magzatvizsgálatokat ajánlott elvégeztetni 38 évesen belekalkulálva a vetélési kockázatot is?