MBT - Az anti cipő (beszélgetés)
szia! mbt boltban akkor is csináltathatsz mérést, ha nem veszel cipőt. (persze ne mondd, hogy nem is akarsz, csinálj úgy, mint aki érdeklődik, csak még fontolgatja a dolgot)
a mérés ingyenes.
ezt majd meglátod:))
reméljük beválik neked is!
én a honlapon láttam, hogy van 2 új modell, aminek hagyományosabb kinézetű talpa van.
én is már épp kérdezni akartam, hogy van-e valakinek ezzel tapasztalata?:)))
Sziasztok,
láttam az egyik bolban egy új modellt, nem tudom a nevét, de ugyanolyan vékony talpa van, mint a Tunisha Black cipőnek. Az eladó azt mondta, hogy a vékony talp miatt nem olyan nagy és gyors a hatás, mint az "eredeti" változatoknál. Látványra viszont sokkal kellemesebb. Van erről valakinek tapasztalata? köszönöm előre is!!
Vikó
Nálam sem a sok zabálás a probléma, mert nem eszem sokat (most már a nassolást is abbahagytam), hanem a mozgás szegény életmód. Régen nagyon sokat lótottam-futottam, BKV-ra ritkán szálltam, inkább gyalog mentem. Most meg, hogy fájtak a térdeim, inkább kocsival jártam (járok).
De elhatároztam, hogy minden nap teszek köröket ebben a cipőben. Sokat gyalogolok, mert már tudok!!!!!!
Tulajdonképpen azt mondják, hogy fogyni is lehet ettől a cipőtől. Talán azért, mert rendkívül sok izmot megmozgat. Olyan mélyizmokat is, amiről nem is tudtad, hogy van.
Egy darabig izomlázad lesz, arra számítsál. Csak lassan lehet hozzászokni. Ne mindjárt egész nap ebben legyél, mert másnap nem bírsz felkelni.
Hajjjajjjj! Miazhogy!!!!
Nem is beszélve arról, hogy apukámnak mind a két térdébe kellett protézist rakni (már nagyon O lába volt és nagyon fájtak a térdei) és nem sikerült neki!! Bár lehet, hogy manapság másképpen csinálják már, de köszönöm nem kérem!
Köszönöm a drukkolást.
Egy térdprotézis vagy fogyás között, nyilván a fogyásnak kell nyernie:))
Sok sikert!
Óóóóóó, nyugodj meg, azt csak az orvosok mondják, hogy fogyni kell. Ők ezt nem mondják neked, ettől ne félj.
Egyébként tény és való, hogy fogyni kéne, ha már te is így látod (nekem is kéne!!!!!!), mert kevesebb súlyt kell cipelned a lábaiddal. Nekem a térdeim fájnak nagyon, meg a jobb csípőm van beszűkülve. Voltam ősszel az ORFI-ban kezeléseken, és azt mondta a doki néni, hogyha fogyok legalább 15 kg-ot, akkor talán megúszom a térdprotézist.
A múltkor az egyik hipermarketben kipróbáltam kocsitologatás közben, hogy milyen is lenne, ha kevesebb lenne a súlyom. Hát valami isteni volt az MBT cipőben a séta, mintha lebegtem volna. Ezt úgy értem el, hogy rátámaszkodtam a kocsira. Fantasztikus érzés volt, hogy könnyebbnek éreztem magam.
Idáig azért nem tudtam fogyni, mert nem tudtam menni. Most ebben a cipőben tudok végre járni, nem fájnak a térdeim. Már 3 kilót fogytam. Nem sok, de tavaszra csak sikerül lefogynom.
Mehetsz akár zokniban is, vagy harisnyanadrágban is, nem kell levenni. Cipő nélkül kell ráállni egy üveglapra, ami össze van kötve egy számítógéppel ami megmutatja, hol van nagyobb terhelés a talpadon. Százalékban is megadja az eltérést a két láb terhelése között. Utána kinyomtatja és megkapod. Nekem azt mondták, hogy érdemes negyedévente megcsináltatni a mérést és akkor látod, hogy javult-e a lábad. Persze, vinni kell az előző mérést és akkor el is magyarázzák.
Én a Sugárban voltam, nagyon rendesek a lányok. Menj el, próbáld fel, járkálj benne egy kicsit.
Olvasd vissza esetleg a hozzászólásokat, akkor meglátod, hogy kinek milyen tapasztalata van a lábbelivel.
Hogy a RYN-nél van-e ilyen vizsgálat azt nem tudom.
szia! a vizsgálat semmi extra dologgal nem jár.
egy "műanyag szőnyegre" kell ráállnod, ez valószínűleg a rá nehezedő terhelést méri (talpad ahogy a talajt nyomja). össze van kötve egy számítógéppel, ahol a szoftver egy képet formál az adatokból. különböző színekkel jelöli, hogy a talp egyes részeire mekkora terhelés kerül. aztán a boltban a néni elmondja neked, hogy a kapott kép mennyiben tér ez az ideálistól.
kb ennyi.
teljesen mindegy, hogy milyen zokniban mész (csak ne legyen lyukas, mert az ciki ha le kell venni a cipőt:))))))))))))
a kapott képet kinyomtatják, hazaviheted.
az szomorú, hogy csak egy évet bírt:((
(azt godnolom, hogy pénzért szívesen kicserélték volna a szenzort:))))
remélem az új cipő beválik neked! azt néztem, hogy a ryn-ből még viszonylag kevés féle modell van, de remélhetőleg még fejlesztenek.
mbt-d mennyi idő alatt ment tönkre?
üzlet a garanciát hogyan intézte?
köszi:))
a ryn-ben is hasonló a "járás"?
Sziasztok!
Nekem volt Mbt-m,de most 2 hónapja Rynt vettem,és a talpa sokkal jobban átdolgoztat mint az eddigi cipőm,pedi azt is imádtam!Azt mondták a boltban,ez egy új fejlesztés,hát kiváncsi leszek,eddig nagyon jó.Remélem ennek nem esik szét a talpa,nincs benne az a puha rész de így is rugózik,mert az Mbt-nek sajna az ment tönkre.