Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Májfolt az arcon. Mivel lehet megelőzni és mi használ, ha már van? fórum

Májfolt az arcon. Mivel lehet megelőzni és mi használ, ha már van? (tudásbázis)

289. 92ba3c78f9 (válaszként erre: 288. - NOA)
2008. júl. 2. 10:04
Akkor miért nem a régit használod most is, ha bevált?
288. NOA (válaszként erre: 279. - Célia88)
2008. júl. 2. 09:54

Pigmanorm...ami valóban használt..már kb. 4 évvel ezelott ha nem 5.

Most homeopatias kencét használok de idáig nem történt semmi.Annyira nem zavar, szemből nem látszik..csak bosszant, hogy alig van megoldás rá.

A pigmanormot egy bőrgyógyász ajánlotta.-állítólag nem létezik más hatásos szer sajna.

287. medike01 (válaszként erre: 286. - Era26)
2008. júl. 2. 09:31

Hát, a májműködésemre nem gondoltam :-)

De nálam is csak tavasztól őszig van, ezért gondoltam, hogy valami nappal kapcsolatos. A piros terület pár nap alatt elmúlt, miután abbahagytam a krémet. Rá volt ugyanis írva, hogy ne érje napfény. Na most ezt nem nagyon tudtam elkerülni, mert eléggé takarhatatlan helyen van. Szóval elmentem két hét szabadságra, hogy ne nagyon kelljen emberek közé mennem :-)

Szívesen venném, ha tájékoztatnál, hogy bejött e valami a lentiek közül.

286. Era26
2008. júl. 1. 14:39

Beszereztem néhány dolgot, máriatövismag, homeopátiás golyócskát, és vettem kövirózsa krémet. Sőt, dokinál is voltam, h küldjön el vérvételre, nézzük meg mi a helyzet a májam terén :)Remélem valami csak használ. Ha nem, akkor próbálkozok más termékekkel. A fejleményeket majd megírom. Az Ilcsis is jó lehet szerintem, mert természetes anyagokat tartalmaz. Legalábbis én azoknak a híve vagyok!

Medike, te hogy állsz a májműködéseddel? Kivizsgáltattad magad? Mert szerintem az okokat kellene megtalálni, aztán abból kiindulni. És a piros területet tudtad vmivel korrigálni? Alapozó v más?

285. 92ba3c78f9 (válaszként erre: 284. - Medike01)
2008. júl. 1. 11:41

Nekem az utóbbi években megjelennek májfoltok az arcomon, most is elég sok van. De mindig máshol. Tavasztól őszig tart, amíg intenzíven süt a nap. Télen eltűnik.

Úgy tudom, hogy van erre ecsetelő Ilcsi kozmetikumai között, azt fogom kipróbálni, hátha bejön.

284. medike01 (válaszként erre: 283. - Era26)
2008. júl. 1. 10:44

Szia!

Nekem is ugyanitt van a májfoltom. Egyik gyógyszert sem szedtem a felsoroltak közül, szerintem ennek nem sok köze van hozzá. Eltüntetni sajnos nem sikerült még semmivel. Volt valami ephesil nevű krém, aminek jónak kellett volna lenni, de csak kiszárította és bepirosította a etrületet. Bár ettől nem látszott a májfolt :-) Csak piros volt a bajszom :-)

Jó lenne valami csodaszer....

283. Era26
2008. júl. 1. 09:48

Sziasztok!

Nekem az idén jöttek elő a májfoltok, az orromon ill a szám felett. Nagyon ki vagyok borulva tőle, és keresem az okát. Legutóbb Jadine-t szedtem, előtte Milligest és Lindynette-t. Már abbahagytam, hátha elmúlik. Tud valaki arról, h ezek közül melyik hozhatta volna ki? Most ajánlottak egy homeopátiás gyógyszert, hogy az halványítja...Erről valakinek van tapasztalata? Illetve a kozmetikusom a sajátjait petrezselyem+citromlé pakolással tüntette el. 2-3 hónap alatt.

282. SDitti (válaszként erre: 277. - Célia88)
2008. jún. 23. 11:33
Nem akarlak lehangolni, de ez egy átverés. A vízbe tett só az elektromosság hatására elszíneződik (vagy valami hasonló, nem értek a fizikához) :-(
281. fabris (válaszként erre: 273. - Ae12cc5be5)
2008. jún. 20. 16:33
Hát nekem sajna elég tartós a stressz, napi 8 óra idegbaj a munkahelyen (állandó kapkodás, mindent azonnal, folyamatos leb*szások, állandóan csörgő telefon stb.)
280. NÁgi
2008. jún. 20. 15:58
Nekem nincs ilyen próblémám, de tudom, hogy léteznek fehérítő krémek (kérdez kozmetikust), illetve magas fényvédő krémmel kell kezelni, ahogy a tavaszi nap előjőn.
279. célia88 (válaszként erre: 278. - NOA)
2008. jún. 20. 12:36
És mivel kented azokat a foltokat, amik lementek a télen?
278. NOA (válaszként erre: 277. - Célia88)
2008. jún. 20. 10:14

Csöbörből vödörbe:)

Callit túl vagyok a SPA méregtelenítő sem fog csodát tenni.

Kenem én is a foltjaimat, igaz nekem a zöme lement vagy kettő tél alatt és nem jön elő..de van még egy laza körszakállam:)))))Nem zavar de kíváncsi vagyok erre a homeopatias krémre ami állítólag leviszi.Egy tubust már elhasználtam és azon kívül, hogy ránctalanít a mjfolt rakagszodik hozzám makacsul.Talán nyár végére. Hja..a remény hal meg....:)

2008. jún. 20. 07:48

Iszom, iszom ezt a Calli teát, bízva a hatásában, de egyenlőre semmi....

Van egy régebbi eljárás a kozmetikusomnál, most hogy voltam láttam, ahogy kezelt valakit. Tiszta vízbe teszi a vendég a lábát és valami kis elektromos kütyüvel benne hagyja egy órán keresztül. A víz egy idő után elszineződik, amiből látni lehet, hogy ha pl. sárga akkor a májával van gond, ha fekete a tüdővel és így továbbb...Hátha ez segíthet, ki fogom próbálni. 1000 Ft. Annnyit nekem megér. :)

276. ae12cc5be5 (válaszként erre: 274. - 9df60c3431)
2008. jún. 19. 17:21

Állítólag ugyanaz hatásos rá, mint a májfoltra.

Vagyis semmi......nekem.

2008. jún. 17. 09:52
Tele van az arcom velük, és így nyáron még inkább feltűnőek.. :(
2008. jún. 17. 09:51
És a szeplőket mivel lehet elhalványítani, nem tudja valaki?
273. ae12cc5be5 (válaszként erre: 268. - Fabris)
2008. jún. 16. 16:28
Igen, olvastam valahol, hogy az egyik ok, a hirtelen jött stressz. Ez most hülyén hangzik, de gondolom érted, nem az átlagos, napi "enyhe" stressz, hanem ami úgy igazán fejbe vág, főleg, ha tartósabb.
272. ae12cc5be5 (válaszként erre: 267. - Fabris)
2008. jún. 16. 16:26
Persze.
271. ae12cc5be5 (válaszként erre: 270. - Kiss Ildikó)
2008. jún. 16. 16:26
Jó neked, én 50+-t, napi 2-szer, ha télen sikerül halványítani, akkor is kijön.
2008. jún. 15. 23:00

Minden reggel 15 faktoros fényvédőkrémet használok. Így nem jönnek ki a májfoltok rajtam.

Évek óta bevált krém.

2008. jún. 15. 22:34

Nekem mindenféle barna és fekete pöttyeim vannak. Nem is tudom melyik micsoda, van májfolt és anyajegy egyszer voltam bőrgyógyásznál, ezeket mondta.

Májfoltok ellen ahogy én tudom nem igen lehet tenni semmit, megelőzni is nehéz ma már.

De azt hittem az időseken jönnek ki. De nekem attól van, h éveken át minden nyáron leégtem.

268. fabris (válaszként erre: 264. - Ae12cc5be5)
2008. jún. 15. 22:30

Nem bőrgyógyász javasolta, gondoltam kipróbálom, nekem 2-5mm átmérőjú pigmentfoltjaim vannak, de nem az arcomon, hanem a felsőtestemen és a karjaimon. Az utóbbi 1 évben borzalmas mennyiségben jöttek ki rám,szinte van olyan, hogy 1 nap alatt több új foltot is találok. Nem a naptól van az biztos, mert irodában dolgozok a munkahelyemen, szoláriumba nem járok, és az elmúlt 1 évben strandon is 2x voltam összesen, nyáron is ritkán vagyok meztelen felsőtesttel a napon.

A bőrgyógyásztól amikor kérdeztem, hogy ennyi folt mitől jöhet ki csak hümmögött. Mindegyik bőrgyógyász felír valami kenőcsöt vagy antibiotikumot, az 5e Ft-ot meg szépen elteszi aztán ennyi, nem használ persze semmi.

Kijöhet pigmentfolt stressztől és idegességtől? A munkahelyem az utóbbi évben nagyon stresszes lett.

Emellett még bőrgyulladásom is van kb. 5 éve pár mm átmérőjű, pattanás szerű vörös foltokkal és utána visszamaradó barna hegekkel. A gyulladást sajnos csak antibiotikum szünteti meg. Már kitudja hány bőrgyógyásznál voltam, persze senki se tudja, hogy mitől lehet. Nem pubertásokori kipattogzás, mert már 33 éves vagyok.

Én egyébként gyomor vagy bélproblémára gyanakszom,mivel minden evés alatt nekiáll folyni az orrom (meg szépen be is van gyulladva folyamatosan) de mivel gyomorfájdalmaim nincsenek, a belgyógyász is elhajtott a francba.

Bőrallergia vizsgálaton is voltam már többször is, az se mutatott ki semmit.

Sajnos a bőrgondjaim idegileg tönretesznek teljesen,

lassan már a strandra se merek kimenni, mert a pigmentfoltok és a gyulladásból visszamaradt foltok is belepnek teljesen. :(

267. fabris (válaszként erre: 266. - Ae12cc5be5)
2008. jún. 15. 22:14
tiszta alkoholos tisztítás jó?
266. ae12cc5be5 (válaszként erre: 264. - Ae12cc5be5)
2008. jún. 14. 19:50
Ja, és használat előtt le kell tisztítani, de nem szabad mélytisztítani, radírozni a bőrt.
265. ae12cc5be5 (válaszként erre: 263. - Szöszke71)
2008. jún. 14. 19:48
Milyen érdekes, nekem az Ephelis is az "annyi minden" közé tartozik, ami nem használt, és lám, mennyire más típusú az emberek bőre, neked meg pont az a jó.
264. ae12cc5be5 (válaszként erre: 262. - Fabris)
2008. jún. 14. 19:46

Az estével csak annyira vigyázz, hogy ha rögtön alvás előtt, akkor a párna rendesen leszedi.

Kb. 1 órával alvás előtt kellene. Nekem is volt ilyen, szerintem bőrtípustól függ, ha nem a "párna leszedi" az ok, akkor ici-picit próbáld meg vastagabban, vagy inkább úgy merem írni, egy picit ne annyira vékonyan. Kíváncsi vagyok, reggelre lesz -e valami. Azért óvatosan!

Bőrgyógyász javasolta neked?

2008. jún. 14. 10:28
Sziasztok! Már egy ideje olvasgatom az írásokat és sokat tanultam tőletek. Nekem a bőrgyógyász felírt egy SKINOREN nevű krémet, de nekem nem használt. Megvettem az EPHELIS nevű zselét, amit kb 10 napja használok, reggel mindig, este néha. Szerintem halványabbak a barna foltjaim!!!! Sőt már más is észlelte a változást. Voltam én is IPL kezelésen (6 alkalom), de semmit nem ért! Ha még nem próbáltátok az EPHELIST, akkor javaslom. kb. 650.-Ft. Már annyi mindent kipróbáltam, hogy ez az utolsó esély, mielőtt elmegyek lézeres eltűntetésre. Meguntam a hülyeségeket, 4 éve küzdök a hülye barna foltokkal....
262. fabris
2008. jún. 13. 19:12
Sziasztok, rendeltem egy tubus Pigmanormot, 3 napja kenem a foltjaimat,de idáig semmi hatás még bőrhámlás se. Esténként kenem be magam. Aki használta, annak kb. hány nap múlva kezdtek el halványulni a foltok?
261. célia88 (válaszként erre: 260. - Célia88)
2008. jún. 6. 10:29
Óóóóó, valami nem oké. Nem adja be a linket. :(
2008. jún. 6. 10:26

Ez találtam:

[link]

Ismeri valaki? Bár ez csak napfénymentes időszakban használható.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook