Önmagában az, hogy egy házas ember interneten beszélget egy ellenkező nemű emberrel - nem érzelmi megcsalás.
Mindaddig nem az, amíg a beszélgetés nem kezd átmenni olyan erős szimpátiává, ami már túlmegy a barátságon. Ez pedig egy idő után bizony átmehet a barátságon túl.
A heteken, hónapokon át tartó beszélgetések során egyre kíváncsibbá válhatnak egymásra a felek. Felruházzák egymást olyan tulajdonsággal, amik nem is biztos, hogy valósak. Szebbnek látják az elképzelt beszélgetőpartnert.
Most még lehet, hogy nincs köztetek intim, erotikus téma, de ez előbb-utóbb meg fog történni.
Ha a beszélgetőpartnered felesége rosszallja a férje online írogatásait, akkor talán okkal merült fel benne az (egyelőre) érzelmi megcsalás.
Szerintem az egy másik, mármint ezzel azt írja, 2 hónapja beszél, az meg tavalyi. Bár az is felvet kérdéseket, hogy valaki gyűjti ezeket az ellenkező nemű online "barátokat", akikkel nem találkozik meg semmi, csak arra, hogy chateljenek... Minek? Főleg ha a felesége mellett ismerkedik az illető, hát tiltanám-törölném a fenébe egyből.
Nemrég volt fórumod online szerelmi vallomásról. Nem szoktam utananézni, általában nincs is rá mód, de erre konkrétan emlékeztem.
Annyira nem barátság, ha ő többet érez, legalábbis ezt mondja. Ha nem akartok továbbmenni, ezt abba kellene hagyni. Igen, érzelmi megcsalás, hiszen testiség nem történt (ami késik, nem múlik). Inkább fájjon kicsit most, mint nagyon később.
Szerintem nem megcsalás, csak simán taplóság a pasi részéről, ha a feleségének nem tetszik. Nem a te felelősséged, de én keresnék egy másik barátot a helyedben, aki független vagy a feleségét nem érdekli az ilyesmi, nem akarnék problémát okozni a másik nőnek, hiába ártatlan barátkozás. (Plusz nem tudhatod, hogy kettejük között mi volt korábban, lehet hogy azért zavarja, mert a pasi már okot adott rá korábban.)
Leírom, miért kérdezem. Megismerkedtem a neten egy pasival. Csak barátok vagyunk, sosem találkoztunk, de nagyon jól meg tudjuk egymással beszélni a dolgainkat, jókat nevetünk, komolyan is tudunk beszélgetni kb mindenről. Még telefonon sem beszéltünk soha. Kb 2 hónapja beszélgetünk, majdnem minden nap írunk egymásnak. Most kiderült otthon és a felesége érzelmi megcsalással vádolja őt. Teljesen ártalmatlan a kapcsolatunk, csak barátság, semmi intim, erotikus vagy bármi hasonló nem került szóba soha.