Érzelmi megcsalás? (beszélgetés)
Ez már az. Elindult abba az irányba. Hátat fordított a másiknak.
Puszi szép estét kívánok 🙏😊
Szerintem ez onnan kezdődik, ha olyasmit írogatsz a másiknak, amit a házastársad előtt már titkolni kell. Meg törölgeted a beszélgetéseket, nehogy meglássa. Innen már csalás.
Ha csak sima baráti duma meg poénkodás, azzal nincs baj. De ha már nálad keresi a vigaszt meg neked panaszkodik az otthoni dolgokról, az már régen rossz és igenis érzelmi megcsalás.
Nemtom,de seggberúgnám a férjem ha hónapok óta napi szinten itokban tarsalogna egy idegen nővel.
Nem olyan ártalmatlan dolog ez. Te is tudod.
Az emberi kapcsolatokban az intimitás nemcsak testiségből áll. Néha egy hosszú, éjszakai beszélgetés mélyebb kötődést alakít ki, mint egy futó testi kaland.
Ugyanakkor azt is gondolom, hogy sokszor nem maga az internetes beszélgetés a valódi probléma, hanem az, ami mögötte van: magány, hiányzó figyelem, meghallgatás iránti vágy, eltávolodás a házasságban.
És talán van egy egyszerű kérdés, ami sok mindent helyre tenne: vajon ő minek venné, ha a párját azon kapná, hogy egy idegen, ellenkező nemű emberrel osztja meg a legbelsőbb gondolatait, érzéseit, örömeit vagy bánatait?
Mert sokszor nem az fáj igazán, hogy "beszélgetett valakivel", hanem az, hogy azt a lelki közelséget már nem otthon kereste.
Te mit éreznél, ha párod, férjed, nem melletted töltené az éjszakát, hanem egy számodra idegen nővel beszélgetne?
"majdnem minden nap írunk egymásnak"
Ez már túlmutat a levelezőpartner státuszon - szerintem.
Önmagában az, hogy egy házas ember interneten beszélget egy ellenkező nemű emberrel - nem érzelmi megcsalás.
Mindaddig nem az, amíg a beszélgetés nem kezd átmenni olyan erős szimpátiává, ami már túlmegy a barátságon. Ez pedig egy idő után bizony átmehet a barátságon túl.
A heteken, hónapokon át tartó beszélgetések során egyre kíváncsibbá válhatnak egymásra a felek. Felruházzák egymást olyan tulajdonsággal, amik nem is biztos, hogy valósak. Szebbnek látják az elképzelt beszélgetőpartnert.
Most még lehet, hogy nincs köztetek intim, erotikus téma, de ez előbb-utóbb meg fog történni.
Ha a beszélgetőpartnered felesége rosszallja a férje online írogatásait, akkor talán okkal merült fel benne az (egyelőre) érzelmi megcsalás.
Vékony jégen táncolsz.
Nemrég volt fórumod online szerelmi vallomásról. Nem szoktam utananézni, általában nincs is rá mód, de erre konkrétan emlékeztem.
Annyira nem barátság, ha ő többet érez, legalábbis ezt mondja. Ha nem akartok továbbmenni, ezt abba kellene hagyni. Igen, érzelmi megcsalás, hiszen testiség nem történt (ami késik, nem múlik). Inkább fájjon kicsit most, mint nagyon később.
Józanul gondolkodva,nem az.
Egy feleségnek már lehetnek más szempontjai.