Lovasok topicja (beszélgetés)
Na most ezt abszolút nem értem mért kéne Hülye..p..nak néznünk téged???????..azért mert a szüleidtől kaptad a lovacskát??,.....hát ez az ami nem HP..ság..sőt inkább tiszteletre és szeretetre méltó a szüleidtől!!!!!!
No meg miért lennél Buta?? ...az én férjemnek 10éve van lova, de ciki nem ciki nekem annyi kapcsolatom volt vele, hogy néha megsimiztem az orrát...anyóséknál voltak mielőtt haza tudtuk hozzánk költöztetni, hát oda meg nem szívesen jártam akkoriban egyéb okok miatt.....Nem értek a lovazáshoz,az ellátásukat megtanultam hamar, mert a férjem pedagógia célzatból..DD..teljesen rám hagyta őket....tavaly nyár elején még a karámba is alig mertem bemenni..nem hogy futószárazni meg ilyenek...aztán a második héten ágotán kijött a költözködés stressze,takarmányváltás és kólikázott, persze egyedül voltam itthon...kb 10Mp alatt feldobtam rá a kötőféket, futószárat és jártattam 2órát egyedül a sötétbe..onnantól egy héten belül megtanultam a pataápolástól kezdve mindent....Lovagolni nem tudok még, örülök ha rajta maradok( de a csajok ígértek nekem futószáras gumicsizmás ostoros tréninget tavasszal..DDDDDDD).....de szerinem belejövök...jah a szakszavak amiket használtok nekem kínai, mégsem érzem magam butának úgyhogy te se tedd azt kedves meácska...DD
Gogh... Még nem láttam ilyet, de értem, mit akarsz mondani :) Gondolom bármelyik lovas boltban kapható. Majd beszerzek egyet, köszi :)
Az edzőtábor jó lenne, de nem tudjuk vállalni...
Hmm... Hát ez egy hosszú történet, de pénzügyileg sem tudnánk vállalni, valamint a szállítás sem lenne megoldható. Útlevelünk sincs..
Így, hogy otthon van, unokatesóm is foglalkozik vele, ha hazamegy Győrből, ő "hivatalos", pénzes helyen is lovagol.
Pesten van a suli...
Ha befejezem és hazamegyek végleg, lehet, hogy tanulok valami okj-s lovas szakmát, hogy okosodjak a témában... De ezt most még nem tudom vállalni...
Ok, akkor nem fogok aggódni :) Csak nem szeretem butának érezni magam...
Ha minden jól megy, akkor jövő héten letudom az utolsó vizsgát és megyek haza :) Jó bő egy hónapot leszek otthon, azt hiszem :)
Ja, gogh... nem ugrik be másik név, mindig így használtuk. Egy olyan segédszárról van szó, amely a ló tarkóján fekszik, onnan le a zablához, majd elöl a szügyénél bemegy a lábai között a nyereghez, mint a martingál alsó része. Azért jó, mert nem a száját húzza, hanem a tarkóját segíti a megfelelő helyzetbe, s így könnyebb elengedetté tenni. érthető ebből valami? Mert nekem kicsit nyakatekertnek tűnik így visszaolvasva... Könnyebb lenne élőben megmutatnom...
Apropó, érdekel esetleg nyári edzőtábor? Saját lóval? Mert mindig csinálunk nyaranta, akinek van lova, az hozza, akinek nincs, az kap. Szuper szokott lenni, igazi buli. Nem csak versenyzők vannak, hanem bárki, aki lovazik. Csak a teljesen kezdők nem, de nekik van másik tábor, más időpontban.
Az edzőtáborban naponta van edzés, van olyan is, hogy napi kettő, illetve elmélet. Minden lónak biztosítunk helyet igény szerint boxban vagy állásban, takarmányt is, de mindenki ellátja a saját lovát, ahogy jónak látja. Lehetőség van legeltetni is.
A lovasok alhatnak házban is, de lehet sátorozni, fürdés biztosított, valamint napi 3 étkezés. Este tábortűznél nagy dumálások, éneklések, hülyéskedés, meg minden ami belefér. A korosztály általában 15 évtől fölfelé alakul, ez azért jó, mert nincsenek túl kicsik, akiket pátyolgatni kell. Ők a kezdők táborába jönnek általában.
Elég buli a dolog, emellett lehet sokat tanulni. Van díjlovagló négyszög, szabvány ugrópálya és akadálypark, ha minden jól megy, terepakadályok is lesznek, a military felé kacsingatók számára. Illetve egy csodás természetvédelmi területen szinte korlátlan tereplovaglási lehetőség...
Na de nem reklámozni akartam magunkat. Csak említettem, mint lehetőséget, ha valakit érdekel. :-))
Dehogy haragszom!:-) Nekem is vannak rosszabb időszakaim, amikor "siránkozom", bár ezt aligha lehet annak nevezni, szóval ne izgulj. És pénzes p..csának se néztelek, eszembe se jutott. Én is voltam kezdő, nekem is voltak nehézségeim (ma is előfordul, de ez ilyen szakma, sose lesz az ember elég okos), nekem is sokszor kellett, vagy kellett volna segítség... Szóval nincs miért aggódnod.
Arra még nem gondoltál, hogy a pacit egy ideig máshol tartsd? Vagy ez anyagilag túl megterhelő lenne? Mert ha közelebb lenne hozzád, akkor esetleg suliidőben is foglalkozhatnál vele, illetve ha olyan helyen lenne, akkor esetleg egy edző is segíthetne... Hová jársz suliba?
Jaj, dehogy vagy műveletlen! Én se tudom az összes településről, hogy hol található...
Amúgy vasi vagyok...
Angol orrfékes kantárunk van, vastagabb, tört zablánk. Segédszár nincs (még soha nem használtam). A gogh-nak nincs másik neve? Mert így nem tudom mihez kötni, a google meg Van Gogh-ot dob ki rá. Gondolom, nem arra gondoltál :)
Nyereg... Új nyereg, ő használja először...
Szakirodalmat szoktam olvasni, csak nem könnyű az ott tanultakat átültetni a gyakorlatba :)
Hmm... Biztos valami buta pi..ának gondoltok, akinek apuci-anyuci megad mindent,akkoris, ha nem tudja használni... Pedig nem így van... Régi álmom vált valóra, amikor rátaláltam erre a csikóra... És csak azért kaptam meg, mert olcsó volt és apu mezőgazdasággal foglalkozik (szóval telek van, saját széna és szalma van, zabot kell csak venni, de volt, hogy cseréltük kukoricáért). Csak azt sajnálom, hogy tudok vele sokat foglalkozni most... Nem voltam jó tanuló, álmomban sem gondoltam volna, hogy én főiskolára fogok kerülni... Aztán ötösre érettségiztem és menni kellett... Már csak két év van hátra, a szüneteket otthon töltöm, aztán hazaköltözöm. Viszem a párom is, aki egyébként BAZ-megyei származású... Nagyon elszakítom az otthonától... Ha nem jönne szívesen, nem is tudom, melyiküket választanám...
Ne haragudjatok a siránkozásért, elég stresszes most a vizsgaidőszak... :$
én nem hinném,hogy egy tradicionális lótenyésztő állomás,és lovarda emilyen hirdetésekkel próbálna túladni a lovain!
persze!a szám,és név nem létezik!
A "dióspusztai megmentendő lovakkal" kapcsolatban mindenki olvassa el az alábbi linken lévő cikket, mielőtt kamu szövegeket továbbítana és tenne fel.
a link:
szerintem ha valakinek van egy jó vámos ismerőse, az a fő állatszállító vonalakról lehalászhat egy-egy idősebb, jobb sorsra érdemes "kolbászpacit", persze pénzért, de tisztességből...
Ha:
-lenne nagy telkem
-lenne több pénzem
-meg időm
tutira így szereznék lovat :D
Lovasar!! Ezt talaltam az iwiwen:
"A Tata melletti Dióspusztán gazdára vár 30 ló akik, ha nem tudják eladni őket, akkor vágóhídra kerűlnek.
Valamennyien angol telivérek, különböző képzettségi szinttel.
Nagyon jutányos áron lehet megvásárólni őket.
Egyikük Génbank, kedves, barátságos 7 éves telivér.
légyszi küld tovább ezt az üzenetet minden lóbarát ismerősődnek hátha tudnak segíteni.
Köszi"
szam is van, atkuldom, ha valakit erdekel es nala meg nem jelent meg