Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Lovasok topicja fórum

Lovasok topicja (beszélgetés)

❮❮ ... 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 ... ❯❯
674. Alexa77 (válaszként erre: 668. - Édesmandula)
2009. jan. 11. 19:34
Gyertek együtt!:-) Van póni is, nagy ló is.:-) Én is Rékáhozkötött vagyok, szóval teljesen átérzem a problémát.:-))
2009. jan. 11. 12:48
sziasztok!jó hétvégét,már ami még visszavan belőle..
672. édesmandula (válaszként erre: 671. - Fe1fe85329)
2009. jan. 11. 11:20
maj lesznek képek is, de még le kell picinyintenem őket, 7megagigás hegyek vannak a gépben :DD bár így szépek, ha bemásolom csak kicsik lesznek és az már nem olyan, de tán valami átjön majd a naaagy hegyekből :) naaagggyonnnagyonnagyhegyek :D láttam lovasszánt is, utáltam a "sofőrt", a pacc sántított a jobb hátsóra és így dolgoztatta. Izzadt szegény pára, a másik nem, arra következtettem, hogy fájhat neki, mert ránézésre a pocakjával nem volt gond...és nem száguldozott :( de nem mentem oda karattyolni, nem tehettem semmit, csak néztem, hogy rágja a zablát...szerintem jégre léphetett és megcsúszhatott :( olyan lépésformája volt (na persze én ezt nem vágom, de összenéztünk, és láttam nincs jól, meg ideges volt a jegesebb részeknél...vagy nem jól láttam? :(
671. fe1fe85329 (válaszként erre: 669. - Édesmandula)
2009. jan. 11. 10:08
Olvastam..DD...Jó vóóT..DD
670. édesmandula (válaszként erre: 660. - D879a0c5b4)
2009. jan. 11. 10:06
jelentem én sem tartalak HPnek, bár ha én kapnék lovat, akkor frászt is :DD mert ide az elsőre nehéz lenne felhozni :)) semmi telek, semmi legelő :P az más, ha a szüleid gazdálkodnak, ha meglenne az alap, nem kéne vennem a hamit neki folyamatosan, akkor értelemszerűen lenne telek is neki, minden, én is vennék egy szó nélkül, magamnak is meg a gyerkőcömnek is paccot :)
2009. jan. 11. 10:03
és mindenkinek szép napot, tegnap megint havat lovagoltam deszkán, meg a felvonókat :DD
668. édesmandula (válaszként erre: 659. - Alexa77)
2009. jan. 11. 10:03
fú, ez tök jól hangzik :D bár én a kezdők kezdőkjeihez mennék :))) meg a prüntyit nem hagyhatom el, meg nem lehetek igazán távol 1 napnál többet...ööö, bejárós tábort nem tudsz? :DD
667. 486341e386 (válaszként erre: 663. - D879a0c5b4)
2009. jan. 9. 14:42
szerintem senki nem nézett hülye p..k!a felelősségrenevelés útján az egyik legjobb dolog,egy állatot kapni,és gondoskodni róla..egy lovat ráadásul nem elég etetni,és sétáltatni.örülj neki,és becsüld meg!
666. fe1fe85329 (válaszként erre: 665. - Wheat)
2009. jan. 9. 08:32
Hát ha úgy vesszük akkor én is kaptam őket..., bár megígérte a kedves ha jól viselkedek..DD...jövőre kapok egy igazán sajátot..DDDDD
665. wheat
2009. jan. 9. 08:20
Én is kaptam mindkét pacimat. Nem a szüleimtől, hanem az egyik ügyfelünktől. Az első pacim a feleségéé volt, de nem foglalkozott vele és nekem adták. Tavaly pedig volt egy hetes különmelóm és feldobta a témát, hogy mit hozzon cserébe, új nyerget vagy mit. Én pedig rávágtam, hogy új lovat, először nem gondoltam komolyan, de ő komolyan vette. Így fél év múlva meglett a Sába is.
664. fe1fe85329 (válaszként erre: 662. - Fe1fe85329)
2009. jan. 9. 08:16
jah..és azt hiszem megfertőződtem a lovas élet nevű tünetegyüttessel....DDDD...jó alaposan..DD..már többet lovazok mint az ember..DD...csak legyen már tavasz.....mert ez a -15fok ami itt van most nekem már sok(k)...nyaff...
663. d879a0c5b4 (válaszként erre: 662. - Fe1fe85329)
2009. jan. 9. 08:11
Jajj, köszönöm :D
662. fe1fe85329 (válaszként erre: 661. - D879a0c5b4)
2009. jan. 9. 08:06

Na most ezt abszolút nem értem mért kéne Hülye..p..nak néznünk téged???????..azért mert a szüleidtől kaptad a lovacskát??,.....hát ez az ami nem HP..ság..sőt inkább tiszteletre és szeretetre méltó a szüleidtől!!!!!!

No meg miért lennél Buta?? ...az én férjemnek 10éve van lova, de ciki nem ciki nekem annyi kapcsolatom volt vele, hogy néha megsimiztem az orrát...anyóséknál voltak mielőtt haza tudtuk hozzánk költöztetni, hát oda meg nem szívesen jártam akkoriban egyéb okok miatt.....Nem értek a lovazáshoz,az ellátásukat megtanultam hamar, mert a férjem pedagógia célzatból..DD..teljesen rám hagyta őket....tavaly nyár elején még a karámba is alig mertem bemenni..nem hogy futószárazni meg ilyenek...aztán a második héten ágotán kijött a költözködés stressze,takarmányváltás és kólikázott, persze egyedül voltam itthon...kb 10Mp alatt feldobtam rá a kötőféket, futószárat és jártattam 2órát egyedül a sötétbe..onnantól egy héten belül megtanultam a pataápolástól kezdve mindent....Lovagolni nem tudok még, örülök ha rajta maradok( de a csajok ígértek nekem futószáras gumicsizmás ostoros tréninget tavasszal..DDDDDDD).....de szerinem belejövök...jah a szakszavak amiket használtok nekem kínai, mégsem érzem magam butának úgyhogy te se tedd azt kedves meácska...DD

661. d879a0c5b4 (válaszként erre: 659. - Alexa77)
2009. jan. 9. 07:40

Gogh... Még nem láttam ilyet, de értem, mit akarsz mondani :) Gondolom bármelyik lovas boltban kapható. Majd beszerzek egyet, köszi :)

Az edzőtábor jó lenne, de nem tudjuk vállalni...

660. d879a0c5b4 (válaszként erre: 658. - Alexa77)
2009. jan. 9. 07:38

Hmm... Hát ez egy hosszú történet, de pénzügyileg sem tudnánk vállalni, valamint a szállítás sem lenne megoldható. Útlevelünk sincs..

Így, hogy otthon van, unokatesóm is foglalkozik vele, ha hazamegy Győrből, ő "hivatalos", pénzes helyen is lovagol.

Pesten van a suli...

Ha befejezem és hazamegyek végleg, lehet, hogy tanulok valami okj-s lovas szakmát, hogy okosodjak a témában... De ezt most még nem tudom vállalni...

Ok, akkor nem fogok aggódni :) Csak nem szeretem butának érezni magam...

Ha minden jól megy, akkor jövő héten letudom az utolsó vizsgát és megyek haza :) Jó bő egy hónapot leszek otthon, azt hiszem :)

659. Alexa77
2009. jan. 9. 07:30

Ja, gogh... nem ugrik be másik név, mindig így használtuk. Egy olyan segédszárról van szó, amely a ló tarkóján fekszik, onnan le a zablához, majd elöl a szügyénél bemegy a lábai között a nyereghez, mint a martingál alsó része. Azért jó, mert nem a száját húzza, hanem a tarkóját segíti a megfelelő helyzetbe, s így könnyebb elengedetté tenni. érthető ebből valami? Mert nekem kicsit nyakatekertnek tűnik így visszaolvasva... Könnyebb lenne élőben megmutatnom...

Apropó, érdekel esetleg nyári edzőtábor? Saját lóval? Mert mindig csinálunk nyaranta, akinek van lova, az hozza, akinek nincs, az kap. Szuper szokott lenni, igazi buli. Nem csak versenyzők vannak, hanem bárki, aki lovazik. Csak a teljesen kezdők nem, de nekik van másik tábor, más időpontban.

Az edzőtáborban naponta van edzés, van olyan is, hogy napi kettő, illetve elmélet. Minden lónak biztosítunk helyet igény szerint boxban vagy állásban, takarmányt is, de mindenki ellátja a saját lovát, ahogy jónak látja. Lehetőség van legeltetni is.

A lovasok alhatnak házban is, de lehet sátorozni, fürdés biztosított, valamint napi 3 étkezés. Este tábortűznél nagy dumálások, éneklések, hülyéskedés, meg minden ami belefér. A korosztály általában 15 évtől fölfelé alakul, ez azért jó, mert nincsenek túl kicsik, akiket pátyolgatni kell. Ők a kezdők táborába jönnek általában.

Elég buli a dolog, emellett lehet sokat tanulni. Van díjlovagló négyszög, szabvány ugrópálya és akadálypark, ha minden jól megy, terepakadályok is lesznek, a military felé kacsingatók számára. Illetve egy csodás természetvédelmi területen szinte korlátlan tereplovaglási lehetőség...

Na de nem reklámozni akartam magunkat. Csak említettem, mint lehetőséget, ha valakit érdekel. :-))

658. Alexa77 (válaszként erre: 657. - D879a0c5b4)
2009. jan. 9. 07:19

Dehogy haragszom!:-) Nekem is vannak rosszabb időszakaim, amikor "siránkozom", bár ezt aligha lehet annak nevezni, szóval ne izgulj. És pénzes p..csának se néztelek, eszembe se jutott. Én is voltam kezdő, nekem is voltak nehézségeim (ma is előfordul, de ez ilyen szakma, sose lesz az ember elég okos), nekem is sokszor kellett, vagy kellett volna segítség... Szóval nincs miért aggódnod.

Arra még nem gondoltál, hogy a pacit egy ideig máshol tartsd? Vagy ez anyagilag túl megterhelő lenne? Mert ha közelebb lenne hozzád, akkor esetleg suliidőben is foglalkozhatnál vele, illetve ha olyan helyen lenne, akkor esetleg egy edző is segíthetne... Hová jársz suliba?

657. d879a0c5b4 (válaszként erre: 630. - Alexa77)
2009. jan. 9. 06:53

Jaj, dehogy vagy műveletlen! Én se tudom az összes településről, hogy hol található...

Amúgy vasi vagyok...

Angol orrfékes kantárunk van, vastagabb, tört zablánk. Segédszár nincs (még soha nem használtam). A gogh-nak nincs másik neve? Mert így nem tudom mihez kötni, a google meg Van Gogh-ot dob ki rá. Gondolom, nem arra gondoltál :)

Nyereg... Új nyereg, ő használja először...

Szakirodalmat szoktam olvasni, csak nem könnyű az ott tanultakat átültetni a gyakorlatba :)

Hmm... Biztos valami buta pi..ának gondoltok, akinek apuci-anyuci megad mindent,akkoris, ha nem tudja használni... Pedig nem így van... Régi álmom vált valóra, amikor rátaláltam erre a csikóra... És csak azért kaptam meg, mert olcsó volt és apu mezőgazdasággal foglalkozik (szóval telek van, saját széna és szalma van, zabot kell csak venni, de volt, hogy cseréltük kukoricáért). Csak azt sajnálom, hogy tudok vele sokat foglalkozni most... Nem voltam jó tanuló, álmomban sem gondoltam volna, hogy én főiskolára fogok kerülni... Aztán ötösre érettségiztem és menni kellett... Már csak két év van hátra, a szüneteket otthon töltöm, aztán hazaköltözöm. Viszem a párom is, aki egyébként BAZ-megyei származású... Nagyon elszakítom az otthonától... Ha nem jönne szívesen, nem is tudom, melyiküket választanám...

Ne haragudjatok a siránkozásért, elég stresszes most a vizsgaidőszak... :$

656. 486341e386 (válaszként erre: 655. - 0260f21e84)
2009. jan. 8. 10:00
hm..sebaj.a lényeg,hogy nem igaz!;-)
655. 0260f21e84 (válaszként erre: 654. - 486341e386)
2009. jan. 8. 09:54
en elhittem, a szamot nem tudom (mar lehet, hogy nem :), de a lany letezik. Vagy magat akarta reklamozni, vagy beszopta o is. Egyaltalan nem ertem, mire volt ez jo.
2009. jan. 8. 09:42

én nem hinném,hogy egy tradicionális lótenyésztő állomás,és lovarda emilyen hirdetésekkel próbálna túladni a lovain!

persze!a szám,és név nem létezik!

653. wheat
2009. jan. 8. 06:53

Még egy link a dióspusztai hülyeséghez:

[link]

652. édesmandula (válaszként erre: 651. - 0260f21e84)
2009. jan. 7. 17:52
nem hizsem hogy él a száma. első dolgom ilyenkor adatot ellenőrizni :P többnyire nem él...
651. 0260f21e84 (válaszként erre: 650. - Édesmandula)
2009. jan. 7. 17:50
kirakjam en meg a lany nevet, telefonszamat? Csak ugy, joszandekbol :) (Mar nem azet, akinel en talaltam, hanem aki meg van adva kontaktszemelynek)
650. édesmandula (válaszként erre: 649. - 0260f21e84)
2009. jan. 7. 17:45
hát hülyíteni az embereket, építeni a jó szándékunkra (direkt írtam külön), így terhelik a szervereket, mint pl a hülye továbbküldős mélekkel, és kiölik az együttérzést. a barom vérkellagyereknek méleket is utálom...mindig küldöm vissza a megfelelő linkekkel, hogy ez kamu!
2009. jan. 7. 17:42
es akkor ennek most mi az ertelme?? mire jo ez?
648. wheat
2009. jan. 7. 17:28

A "dióspusztai megmentendő lovakkal" kapcsolatban mindenki olvassa el az alábbi linken lévő cikket, mielőtt kamu szövegeket továbbítana és tenne fel.

a link:

[link]

2009. jan. 7. 17:28

szerintem ha valakinek van egy jó vámos ismerőse, az a fő állatszállító vonalakról lehalászhat egy-egy idősebb, jobb sorsra érdemes "kolbászpacit", persze pénzért, de tisztességből...

Ha:

-lenne nagy telkem

-lenne több pénzem

-meg időm

tutira így szereznék lovat :D

646. édesmandula (válaszként erre: 645. - 0260f21e84)
2009. jan. 7. 17:26
de ez már régi...ez is olyan, mint a kiskutyák elvihetőek és ott egy kamu szám :P hehhe én is csináltam ilyet, mikor haragudtam egy nőcire :D kapott egy hirdetést a számára, eladó mountain bike címmel :D a száma, meg hogy sürgős :))) mondjuk én állatokkal nem szórakoznék :P
2009. jan. 7. 17:17

Lovasar!! Ezt talaltam az iwiwen:

"A Tata melletti Dióspusztán gazdára vár 30 ló akik, ha nem tudják eladni őket, akkor vágóhídra kerűlnek.

Valamennyien angol telivérek, különböző képzettségi szinttel.

Nagyon jutányos áron lehet megvásárólni őket.

Egyikük Génbank, kedves, barátságos 7 éves telivér.

légyszi küld tovább ezt az üzenetet minden lóbarát ismerősődnek hátha tudnak segíteni.

Köszi"

szam is van, atkuldom, ha valakit erdekel es nala meg nem jelent meg

❮❮ ... 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook