Lombikprogram 40 felett - nekünk is sikerülni fog! (beszélgetés)
Nem kaptam lipidet, mert ezt csak a veteles utan mondtak, hogy kellett volna. Neked hol irtak fel es adjak be az intralipidet? Mert a G1-ben csak smoflipid van.
Voltal a G1-es HABAB vervetelen? Vagy mi alapjan ajanlotta neked Petranyi prof az ivig-et? Es hol fogjak beadni?
Ha nem szeretned ide irni a valaszt, akkor elkuldheted privat is. Koszi
Köszönjük? Jól emlékszem, hogy nálad volt immunológiai probléma? Nálunk is van, konzultáltam Petrányi proffal, Ő azt mondta, terhesség előtt elég az Intralipid, szívhang után kell az IWIG (egy IWIG 400 ezer..hogy a férjemet idézzem: vmi luxus idősek otthonába fizessen majd be minket a kölyök, mert még meg sem született, de már egy vagyonba került. Csak poén, de érdekes a humora :) Te kaptál intralipidet? Köszönöm!
Hát Szonáta, a próféta szóljon belőled :)
Koszi szepen az infot!
Szoritok, hogy a ezuttal sikerrel jarjatok!
Na ugye, hogy megtermekenyultek! Es szepen alakulnak blasztova, ahogy kell! Majd tessek leigazolni es most mar kicsit megnyugodni.
Sziasztok, NLbaby, ide küldik:
[link] Brünóban a Repromed csinál helyben PGD-t, PGS-t:
[link] Repromeda 8 embrióig 2200 euróért végzi el a vizsgálatot. De 1 vagy embriónál is ugyanennyi...Magni igen, mi is kb 1-1,5 millióval kalkuláltunk (gyógyszerek, utazás, szállás). Megtermékenyült mind a két petesejt, legközelebb csütörtökön kell telefonálni. Ma fél 1 és 1 között sík ideg voltam, ez nem ér, vénen lombikozunk, és éveket öregedek ilyenkor...
Azt esetleg tudod, hogy Pragaban melyik klinikan csinaljak a PGS-t?
jó, oké :(
igen, akkor majdnem 7számjegyű a vége. viszont jóval biztosabb, ha genetikai gond van, mint itthon 3 fizetős, mert tb-sre úgyse nagyon jutsz be / nem bírod kivárni 40 fölött.
Szia Magni! Azt azért tudd, hogy egy teljes kör, tehát amikor van embriótranszer, az 2000 euró és erre jön a pgd/pgs vizsgálat, embriónként 350 euró és 200 a fagyasztás, tehát 550 embriónként. Itt attól függ, hányat tudnak vizsgálni, úgy változik az ár.
nem, tök jó, hogy leírtad, köszi szépen!
pont akartam is kérdezni ezeket.
nekünk eddig egy stimus lombikunk volt, és egy FET, őt 11. héten vetéltem el.
most lesz egy tb-s márciusban, de ha nem járunk sikerrel, szerintem mi is Brnóban fogunk kikötni.
Most már legalább tudom az árakat.
Rosszabbra számítottam.
amúgy a következő ciklus(ok)ban való visszaültetéssel nincs is bajom, nekem a fet sokkal emberségesebb, természetesebb, élvezetesebb volt, nem kellett a sok injekció előtte, ami eleve stresszhez vezet, és nem kellett hormonnal sem megtámogatni a szervezetemet, olyan volt, mintha természetes úton estem volna teherbe.
nagyon drukkolok neked, majd számolj be minden fejleményről!
Sziasztok, Magni azért nem kapom vissza, mert Brünóban lefagyasztják, elküldik Prágába egy laborba, ott felolvasztják, megvizsgálják, hogy nincs-e genetikai rendellenessége és ha oké, akkor visszafagyasztják és a következő vagy a második ciklusban kapom vissza. Sajnos az csak nekem is most lett egyértelmű,(hála egy fórumtársnak :) hogy utaztatják, kétszer fagyasztják a bogyókákat, korábban úgy értelmeztem az orvos levelét, hogy a vizsgálat 2-3 hét, ezért nem lehet visszaültetni ugyanabban a ciklusban. Az elmúlt 3 évben volt 3 vetélésem és ugyan kiderültek problémák, de több nőgyógyász mondta, hogy 40 felett romlik a petesejtek minősége, akár 70-80% is rossz lehet. Ezért döntöttünk úgy, hogy PGD, illetve PGS (A PGD konkrétan keres genetikai rendellenességre, a PGS átvizsgálja valamennyi kromoszómát) vizsgálatot kérünk, ha lombikozunk. Magyarországon csak a PGD és csak speciális esetekben (igazolni kell, hogy van genetikai rendellenesség a családban) elérhető, a PGS nem, ezért mentünk Brünóba. Legutóbb megálltak a fejlődésben az embriók a 3. napon, nem lehet őket vizsgálatra küldeni. Mi is gondoltunk már rá, hogy vajon jó döntés-e, biztos, hogy a lombikban nem fejlődő embrió a pocakomban sem élte volna túl, de ezekre a kérdésekre sose fogunk választ kapni. Ezért is nem mentünk itthon TB-és lombikra, mert nem akartuk, hogy 3 naposan visszakapjak egy-két szép embriót, aztán a 8-9. héten elvetéljek vagy a 12. héten kiderüljön valamelyen genetikai rendellenesség- műtét, és 3-6 hónap várakozás, mire újra lehet próbálkozni, az idő pedig ketyeg... Embriótranszfer nélkül 800 Euró a lombik, ha eljutnak az 5 .napig, akkor 350 euró a PGD embriónként3 200 a fagyasztás. Szomorú, hogy Magyarországon Ez a vizsgálat nem elérhető. Ha pusztán a gazdasági szempontokat nézem is sokkal olcsóbb lenne az országnak, az egészségügynek bevizsgálni 35 felett az embriókat és csak az egészségeseket visszaültetni, mint 3-4-5 alkalommal újra nekifutni. És akkor a lelki oldaláról, a csalódásokról, kudarcokról még nem is beszéltünk...Nem értem a moralizálást sem: a 12 hetes beteg magzatnál engedélyezik a terhesség megszakítását, nem lenne egyszerűbb az 5 napos sejteket vizsgálni és ezt elkerülni? Minden tiszteletem azoké, akik lelkiismereti, vallási vagy bármilyen okból úgy döntenek, hogy nem is kérnek vizsgálatot vagy ha igen és megtudják, hogy baj van, vállalják a beteg gyermek felnevelését, én a döntést a magzat sorsáról nem 12 hetes terhesen szeretném meghozni... Bocsánat, hosszú lettem...
Miért nem kaphatod vissza őket most?
Esetleg pár hónap...:) A cél a blasztó, 5. nap aztán pgd. Az biztos, hogyha minden jól menne, akkor sem kapom vissza ebben a ciklusban. Kedvesek vagytok, legyen igazatok!
Semmi baj, mindketto ugyes lesz! Mikor kapod vissza oket? P.s. A hidon akkor megyunk at, amikor odaertunk. Elore nem aggodunk feleslegesen! Minden rendben lesz.
Hány babát szeretnél egyszerre? :)
Nem elkeseredni,ha kettőből egy is jó, terhes leszel pár napon belül :D
Sziasztok! Köszönöm az érdeklődést, sajnos a 6 tüszőből csak 2 petesejt lett, eléggé el vagyok keseredve... Kérdeztem, hogy mekkorákat szívtak le, de arra sem kaptam választ, nem tudták:(. A 6 csoda lett volna a mini IVF mellett, de 4-ben reménykedtem, a 2 csalódás volt. Szóval most kicsit padlón vagyok...Beepemp, örülök, hogy minden oké! Én szeretnék a következő 2 hónapban 6-8 kilótól megszabadulni, mindig vékony voltam, de pm alülműködés és a stimuk nem tettek jót a súlyomnak, a depim meg a formámnak.(Nem volt lelkierőm mozogni... Tudom, a kerek is egy forma..) Most abban bízom, hogy mozgás segít kirángatni magam a melankóliából is.
Sziaaa! Hogy vagyunk? Remelem minden ok volt es mar pihengetsz otthon.
Köszi lányok, ma reggel megjött, úgyhogy minden rendben!
Wester drukkolok neked ezerrel! :-)
Jelentkezz, amint van eredmény!
Magni, mi márc.22-én megyünk a dokihoz, május elején lesz a következő lombik.-úgy gondolom, hogy az utolsó.
Most próbálunk felejteni, kikapcsolódni!
Megrendeltem a Gyuri bácsi babaváró teáját, és mégegyszer futok egy kört egy jó endokrinológusnál, hogy nézze meg az IR és TSH értékemet, valamint anti tpo-ot is nézetek.
Kb.ennyi egyenlőre.
Azt hiszem, többet nem tudok tenni.
De izgalmas:)
Beültetésig maradtok?
Vagy visdzamentek?
Köszönöm! Már Brünóban! Nekem utro+duphaston abbahagyása után volt, hogy 5 napig nem jött meg!
Köszi, nem hallottam még, de kíváncsian várom az eredményt!
Nekem 7nap után, de biokémiai terhesség volt, szóval vetélős menstruáció
Gondolunk rad holnap! Sok sikert a leszivashoz !
Lányok, utro abba hagyása után mikor jött meg a menzeszetek?
Nekem már 3.napja semmi.:-(
sziasztok, Magni, ez egy "lágyabb" protokoll, csak clostylbegit és 1 Menopur, aztán a 7. naptól Cetrotide és a végén Pregnyl. A cél kevés, de jó minőségű petesejt. Valamelyikőtök írta, hogy a legfrissebb kutatások szerint nem a legjobb. Brünóban kaptam ezt a protokollt, itt van pgd/pgs, azért választottuk ezt a klinikát. Holnap kiderül, hány tüszőt tudnak leszívni, de ugye a végeredmény számít, csak legyen belőle 1 egészséges baba...
Erről:a mini ivfről még nem is hallottam.
Ezt hol csinálják neked?
Mondtak vmit, h miért pont így?
Ez lesz a 2. stimum, mini IVF. Jóval olcsóbb volt, mint az előző kör, egyelőre úgy néz ki, hogy hatékonyabb. Jó lenne, ha belehúznának a picike tüszők is...és remélem nem lesznek túl nagyok a nagyok... Legutóbb nem volt ekkora különbség a tüszők mérete között.. Meg az is fura, hogy csak 1 pregnylt kell szúrnom, sima clostys stimu alatt mindig kettőt kaptam. Nem értem, ahány lombikközpont, annyi szokás..Nem tudjátok, hogy mekkora mérettől szívják le? Köszönöm!
Ez szuper!
Hányadik stimu?
A 20as tüsző már nagyon kész tüsző, de egy-két mm-t még nőhet azért :)
Sziasztok! Képzeljétek, hirtelen keddről péntekre 6 tüszőcském lett!!! Nem értem mi történt, kedden a szonogográfus az egyik oldalon 16 mm-es tüszőt mért, a másikon a legnagyobb volt 10-es, most a jobb oldalon 1 mm-es, egy 15 mm-es, a bal oldalon pedig szintén egy 20-as, 1 12-es, egy 11-es és 10 mm-es tüsző. Kíváncsi voltam, erre mit lépnek, eddig vasárnapra volt tervezve a leszívás, most hétfő lett belőle. Remélem a nagyok kibírják addig a kicsik pedig turbó üzemmódra kapcsolnak! Szerintetek?
További ajánlott fórumok: