Lézeres szemműtét (beszélgetés)
Figyelj, ha nagyon macera az Anyukádnak, akkor ne maradjon, ha nem az, akkor nem vona baj...
Nekem a műtét napján semmi fájdalmam nem volt, gondolom ez az érzéstelenítő miatt lehetett. De! Nem láttam még valami tutin, bár ajtófélfának nem mentem.
Viszont jó egy kicsit ledőlni és "nyalogatni a sebeinket", akkor is, ha nem fáj.
Lehet, hogy a pici mellé tudnál bújni. S ha aznap este nem fürdik, semmi baja nem lesz...
Nekem is van "hülye" kérdésem:
Mi az a tejfakasztó buli?
Hello!
Jövök Én is a hülyeségeimmel :-))
1. Ha kb 1,5-2 órával számolom az egész mutatványt az OK?....csak mert a kisfiamnak úgy kell itthon rendeznem a dolgokat.
2. Aznap este a párom tejfakasztó buliba megy. Szerintetek is maradjon Anyám segíteni, amíg le nem teszem a Manót aludni?
(most szombaton megyek 14.00ra)
köszi!
Ne érdeklőggyé má' ennyit a műtétről:D
Csak utána fogunk erőt adni:D
Mire bekerülsz a műtóbe, előtte legalább négy csöppentésen leszel túl, igaz ezek elsősorban az érzéstelenítést szolgálják.
Mikor már bent fekszel, újra csöppentnek. Nem tudsz pislogni és nem is akarsz majd arra a néhány mp-re, annyira fogsz koncentrálni a pontra.
Én pedig 3 évet dolgoztam gyógyszertárban, kiadnak mindent nekem recept nélkül szerencsére...
Szijjasztok!
Még egy hülye kérdés..:-)
Amikor szárad a szem műtét közben, cseppentenek bele valamit? mert ugye akkor erős kéztetést érez az ember, hogy pislogjon..tudom ki van támasztva, de akkor is ezt hogy oldják meg?
Ez tök buli!
Akkor majd Tőled kérjük a receptet:DDDDD
Köszönjük, dr.nő!
Én is felírok bármit, pedig "csak" fogorvos vagyok... :)
Köszi a válaszokat!!:) Cégdoki megírta a fluconreceptet, bár hozzátette, csak szak(szem)orvos írhatja fel..Dokin múlik hogy jár el..:)
Köszönöm a válaszokat! Ma kaptam az FM-től a tájékoztatót, és talán tényleg jobban előtérbe helyezi az Intralasik-et.
Én mindkettőnek megnéztem a honlapját ( akkor az OM-nek még régi volt) és szimpátia alapján döntöttem.
Nem hivatalos forrásból azt olvastam, hogy az OM a PRK-t támogatja jobban, az FM az Intralasik-et. Állítólag egy a tulajdonos:)
Én az FM-ban voltam. Miért? passz :o) ezt dobta a gép:) Teljesen mindegy szerintem melyiket választod, biztos hogy mindkét helyen kedvesek aranyosak és hozzáértőek lesznek. Különbség tudtommal árban sincsen. Annyi hogy a FM-ban nem vállalnak sima lasikot, csak prk-t és intralasikot. Esetleg a FM-nak annyi előnye van,hogy ott valami szépet látsz meg elsőnek ha kész a műtét (a Margitszigeten van) :D Én a helyedben azt venném figyelembe, hogy melyikhez jutsz el könnyebben.
Sziasztok! Az lenne a kérdésem, hogy Ti mi alapján döntöttétek el hogy OM vagy FM? Van különbség a kettő között? Gondolkozom a műtéten, időpontot még nem kértem a vizsgálatra, ezért lenne fontos tudnom!
Én is a hullámfrontosat választottam. Árban 20ezer /szem pluszba kerül.
amúgy árban van különbség?
Én is úgy tudom, ahogy Melcsi írta, az a biztosabb, pontosabb...mármint a hullámfrontos :-)
azt mondta, hogy elég a műtét napján, ha meg mondom melyiket választom, de a hullám elemzésest fogom!
2 hét nekem is volt tuti, ugyhogy ne izgulj:)
Ti mennyi idő után láttátok tökéletesen a monitort? :o Én még mindig nem látom teljesen jól :o (holnap leszek 2 hetes)
Szerintem fel. Beviszed a papírjaidat, és gond nélkül, de még a háziorvos is felírhatja akár.
Ez már bennem is felmerült:)
Szerintem is egy telefont megér, hogy egy előrehozott kontrollt lehet-e, de az is eszembe jutott, hogy ha a helyi szemészetre bemennék, felírnák-e?
Móki!
Miről volt szó a vizsgálaton?
Vagy ezt csak a műtétre kell eldöntened?
A hullámfront elemzéseset ajánlják, mert sokkal alaposabb a vizsgálat műtétet megelőzően, így kevesebb esély van arra hogy elrontanak valamit gondolom, vagyis biztosabb a siker.
valószinűleg előrehozzák a kontrollt. telefonos vagy e-mailes egyeztetés szükséges.szia
Tudja vki ha kontroll előtt két nappal elfogy a flucon, (úgy néz ki sajnos, kb keddig lesz elég)mit érdemes tenni? Bemenni receptért vagy telefonon előbbre hozzák nekem a vizsgálatot? Nincs kedvem kétszer odamászni..:)
:-)
Igen, az OM-ben csak a hullámfrontos van.
jó, csak én az FM-be megyek, ott van...azért kérdeztem...köszi
A bécsi úti OM-ben nincs sima csak hullámfrontos PRK :)ha jól tudom..
Szijjasztok!
Remélem nem a hülye kérdés kategóriába esik a kérdésem :-)
Ki melyik PRK-t csináltatta, csináltatja?
Simát avagy a hullámfront elemzésest?
Szép és nyugodalmas hétvégét mindenkinek! :-)
Attól hogy te nem érted mi a problémám azzal hogy valaki egész nap irogat, még ez a probléma létezik és én felvállalom. Ha neked ez nem tetszik, ne törödj vele. Igazábol engem nem izgat a dolog, csak nem értek vele egyet. De nem tiltottam meg senkinek, ha Buschenak ez esik jol tegye. Ő megkérdezte mi zavar, én őszintén megmondtam. A véleményemet meg ne vegye magára az akinek nincs miért. Aki nem kérdez oltári baromságot, az miért foglalkozik az én ugymond "lekezelésemmel"??,:) vicces. nem én vagyok az egyetlen ember aki röhög a hülye kérdéseken, csak én adtam ennek egyedül hangot, mert fel merem vállalni a véleményemet. Én is szivesen segítettem mindig mindenkinek ha kellett és nem is volt soha vita, mert normális volt a téma és nem csajos bájcsevely és értelmetlen viccelődés. De ha nektek ez fekszik, hát csak tessék, én túl fogom élni:):):) legalább szórakozok kicsit.
További ajánlott fórumok: