Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Lézeres szemműtét fórum

Lézeres szemműtét (beszélgetés)

1344. melcsiii (válaszként erre: 1339. - Vaksihapsi)
2010. márc. 13. 19:35
Na végre valaki aki ugyanazt gondolja....elég a vitából....a lényeg hogy hogyan alakul a látásunk:):) Kitartás, minden rendben lesz.Jó hétvégét.
1343. fogtunder_ (válaszként erre: 1341. - Ibi75)
2010. márc. 13. 17:17
Valószínű arra gondolt. Rajtam is csak addig volt szemüveg, de ezt a 2 hetet kibírtam újra szemüvegesként. Előtte évekig nem mentem az utcára szemüvegben, de a cél érdekében megéri az a 2 hét :)
1342. ibi75 (válaszként erre: 1338. - Fogtunder_)
2010. márc. 13. 16:48

A kontaktlencse viselése szabálytalanná teszi a szaruhártya felszíni domborzati viszonyait, ezért tanácsos a lágy,ill. kemény kontaktlencse viselését a műtét előtt 1-2 héttel abbahagyni.

---> ezt olvastam most.

Nem lehet, hogy a szaruhártya felszínére gondolt nálad?

1341. ibi75 (válaszként erre: 1338. - Fogtunder_)
2010. márc. 13. 16:36

2 hét??????????????????????

Jesszusom :D

Addig van rajtam szemüveg, amíg eltotgyogok a fürdőszobától az ágyig. :(

1340. ibi75 (válaszként erre: 1337. - Zsugabubus007)
2010. márc. 13. 16:36

Útálom a szemüvegem, de talán túlélem :D

Köszi a választ.

Mindenképp megkérdeklődöm akkor.

2010. márc. 13. 16:13
Szakadjatok már le a 10%-omról :D :D :D Inkább meséljetek kinek hogy alakul a szeme? Nekem a jobb szemem rosszabb volt az 1 hetes kontrollon (70%) ,mint a bal (100%) ,de ahogy nézem ma a jobb szemem jobb ,mint a bal, de nem azért mert a bal annyit visszaromlott volna, hanem inkább a jobb szemem feljavult :o) , persze a bal mintha picit romlott volna, de nem számottevő és javul folyamatosan a látásom :o) A monitor még mindig nem kristálytiszta ,de alakul, talán jövő hét elején már az is teljesen kitisztul. És igen én is mindig nyúlok a szemüvegért, meg hunyorogva fordulok a tv felé messzebbről,hogy nem fogok látni semmit , aztán rájövök ,hogy azért nem látok semmit mert hunyorgok :D :D
1338. fogtunder_ (válaszként erre: 1335. - Ibi75)
2010. márc. 13. 16:13
Nekem a lágyat is 2 héttel már a vizsgálat előtt el kellett hagynom, és még így is azt mondta a doktor, hogy "kontaktlencsés jellegű" a szemem, jelentsen bármit is, de ennek ellenére megcsinálta.
1337. zsugabubus007 (válaszként erre: 1335. - Ibi75)
2010. márc. 13. 16:07

Szia!

Azt, hogy mennyi idő, szerintem klinikától függ, de két héttel minimum számolj!

Nem hiszem, hogy azonnal műtenek....de ki tudja!

Lencsét már a vizsgálat előtt és a műtété előtt sem szabad hordani. Ha jól emlékszem keményet 14nappal, lágyat 5-7 nappal.

hirtelen ennyi....

2010. márc. 13. 16:02

Kedves Melcsiii!

Ne érts félre, de a stílusod valóban túl durva és lekezelő időnként.

Ha Te elvárod, hogy más elfogadja a stílusodat, TE is fogadd el másét.

Egyébként meg nem értem mi a problémád azzal, hogy más mennyit írogat ide...ez a fórum egyik lényege: non-stop!

...amúgy Én sem tudtam, hogy mi az a 10%os látás.....de biztos van egy csomó minden, amit meg Én tudok és Te nem, de ha kérdeznél, őszintén segítenék és nem néznélek hülyének.

Szóval ha van olyan kérdés, ami nem érdekel, nem kell hozzáfűzni semmit, de ez csak egy szerény javaslat Tőlem :-)))

Üdv:

Dia.

1335. ibi75
2010. márc. 13. 15:52

Sziasztok! Rengeteg hozzászólás van, nem is olvasom most el mindet, inkább kérdezni szeretnék :)

35 éves leszek nemsokára. A szemeim -4,75 és - 4,5 D-as. Rászántam magam a műtétre. Debrecenbe fogok menni, az van a legközelebb.

Az lenne a kérdésem, hogy mennyi időbe telik mindez? Mármint bejelentkezés, vizsgálat. Ha minden ok, akkor lehet róla szó, hogy rögtön műtsenek? Kontaktlencsém van, a vizsgálat előtt kell -e valamennyi ideig szemüveget hordanom?

Akinek van türelme válaszolni, (akár itt is - visszaolvasok) azt megköszönöm :)

1334. melcsiii
2010. márc. 12. 21:36
Fölöslegesnek tartom a vitatkozást, ez a fórum nem azért van, hanem vélemény nyilvánításra és ha történetesen nem tetszik nekünk a másik vélemény akkor vagy szólunk vagy hallgatunk. A másiknak el kell fogadnia a más véleményt. És én vagyok annyira intelligens hogy elfogadom a tiédet, ugyhogy nem kell kontráznod többet, mert hidegen hagy a sértegetésed. van egy véleményed ami mellett kiállsz és ennyi. nekem is van, ha tetszik jó, ha nem , akkor meg ne lovagolj rajta.....ugorj és felejtsd el. Tartsd te is tiszteletben azt hogy én más véleményen vagyok.
1333. melcsiii (válaszként erre: 1331. - Buschne)
2010. márc. 12. 21:33
Persze hogy nem azért, de szerintem örömtelibben mesél utána az ember ugy ha nem tudta előre mi vár ott rá. De hangsulyozom ez egy vélemény, történetesen az enyém, és nem erőszakolom rá senkire, az hogy te nem értesz egyet, az a te dolgod.
1332. melcsiii (válaszként erre: 1330. - Buschne)
2010. márc. 12. 21:31
van különbség akközt hogy kontroll meg műtét. A szemem százalékos értéke vagy dioptriája tény volt, mig a műtét lefolyása egy folyamat, amit át kell élni, mert az az igazi élmény, nem az amit mi elmesélünk róla.
1331. buschne (válaszként erre: 1324. - Melcsiii)
2010. márc. 12. 21:31
Ja és nem a meglepetés miatt megyünk a műtétre...általában....
1330. buschne (válaszként erre: 1329. - Melcsiii)
2010. márc. 12. 21:25
Hogy lehet, hogy nem tudtad, hiszen -idézem- : "Ez az egész utánaolvasottság kérdése." - Te írtad...
1329. melcsiii (válaszként erre: 1327. - Buschne)
2010. márc. 12. 21:17
na hát én meg ne tudtam minden részletet, mégsem féltem.Ehhez mit szólsz?El tudod képzelni, hogy ilyen is létezik?
1328. melcsiii (válaszként erre: 1326. - Buschne)
2010. márc. 12. 21:15
Én senkinek sem osztottam az észt, hanem értelmes kérdésekre adtam válaszként segitséget. Amugy azt se tudtam hogy utánam műtöttek, más emberekkel tartom a kapcsolatot,de ők nem napi százszor irnak, mert más dolguk is van mint fórumozni.
1327. buschne (válaszként erre: 1325. - Melcsiii)
2010. márc. 12. 21:14
Nincs igazad, Melcsi, mert én is azért nem féltem, mert pontosan tudtam, hogy mire számíthatok és hogy mi fog történni.
1326. buschne (válaszként erre: 1324. - Melcsiii)
2010. márc. 12. 21:12

Szóval ez fáj neked, hogy felbukkantam?

Hiszen idáig te osztottad az észt, nemigaz?

Fel is tűnt, mielőtt még volt a műtétem!

Mikor írhetok legközelebb?

1325. melcsiii (válaszként erre: 1323. - Buschne)
2010. márc. 12. 21:10
Segíteni a műtét után szükséges, előtte fölöslegesnek tartom az aggódást, tájékozódni pedig lehet hivatalos anyagból is. Azért lássuk be, hogy mostanában ezen a fórumon elég sok a "hülye" kérdés.
1324. melcsiii (válaszként erre: 1322. - Buschne)
2010. márc. 12. 21:08
Nekem olyan mindegy hogy hogyan szólitotok, de ha valaki megnézi ezt a fórumot akkor azt fogja látni hogy te naponta óránként irogatsz, ugyhogy lehet te okosabbnak érzed magad. Én egyszerűen arra utaltam, hogy nem kell minden apróságot tudni műtét előtt, mert elvész a meglepettség öröme utána, mivel már tudta előre az egész "forgatókönyvet". Ugy érzem én nem írtam semmi hülyeséget és ha ismernél, akkor tudnád hogy én mindenkinek a legjobbat kívánom, nem pedig azt hogy előre fesse az ördögöt a falra.
1323. buschne
2010. márc. 12. 21:07

Egyáltalán nem rossz ötlet, hogy aki még nem esett át a műtéten, de már rászánta magát, az szeretné tudni,-olyanoktól, akik már átélték- hogy mire számíthat.

Ha Neked nehezedre esik segíteni vagy ezt elviselni, akkor keress inkább egy másik,egy vitatkozós fórumot!

1322. buschne (válaszként erre: 1321. - Melcsiii)
2010. márc. 12. 21:04
Szólíthatunk ezután "Nagyon Okos"-nak?
1321. melcsiii (válaszként erre: 1320. - Mókicaaaa)
2010. márc. 12. 20:55
ha valaki a műtét mellett döntött egyszer, akkor utána miért vár még bátoritást? már döntött, nem? Műtét után már más a helyzet, akkor azt mondom persze, mert nagyon ingadozó a látás. Hidd el fölösleges aggódnod, hisz minden rendben lesz ha hiszel benne és nem aggódsz mindenen.
1320. Mókicaaaa (válaszként erre: 1319. - Melcsiii)
2010. márc. 12. 20:53
Szerintem meg ez a fórum azért van, hogy egymásnak segítsünk, bátorítást kapjunk, az többet ér!!!
1319. melcsiii
2010. márc. 12. 20:45
Elhiszem hogy mindenki izgul a műtét előtt, de fölösleges ha már rászántátok magatokat a dologra. Ott minden kérdésre választ kaptok. Az erőadásra meg szerintem nagyobb szükségetek lesz a műtét után, előtte minek aggódni???pozitivan kell hozzáállni , az elég.
1318. melcsiii (válaszként erre: 1310. - Mókicaaaa)
2010. márc. 12. 20:41
na ilyen hülyeséget még nem hallottam.Szerinted lehet ugy műtétre menni, hogy ne látnád azt a bizonyos pontot? jaj ne aggodjon már mindenki ennyire, teljesen fölösleges!!! Jobb nem is tudni mi vár ott bent rád, ugyis utasítanak folyamatosan majd.
1317. melcsiii (válaszként erre: 1307. - Mókicaaaa)
2010. márc. 12. 20:38
ettől függetlenül az én papiromon rögtön feltüntették hogy 10%-an látok és minden kontrollkor elmondta szinte a doki hogy azért ez jobb mint ami volt, azaz 10%. Én ugy vagyok vele, hogy jó tudni mi a helyzet.
1316. buschne (válaszként erre: 1315. - Mókicaaaa)
2010. márc. 12. 20:36

Már beírtam a műtétetek napjait a naptáromba:)

A műtét alatt fekszünk. A fejnek van egy kis mélyedés kiképezve, sa lábakat is elrendezik kényelmesre. ( Nem mindha nem lehetne kibírni azt a 2-3 percet de azért jól esik a gondoskodás:)

1315. Mókicaaaa (válaszként erre: 1312. - Buschne)
2010. márc. 12. 20:29

jól van, jól van, látod te adsz egy kis erőt, majd 24-én is bíztass! :-)

Tényleg fekszünk, vagy ülünk a műtét alatt?

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook