Lézeres szemműtét (beszélgetés)
Ja én is így gondoltam először, de mivel Neked -1,25-ös dioptriáid voltak, ezért ez elképzelhetetlen volt számomra. akkor én a -5-össel azt sem láttam, hol a tábla? :D Sajna nem próbáltam...
Az UV-tól kell védeni a szemet,tehát elég ha uv szűrős. Viszont ezen nem érdemes spórolni, a drágább szemüveg és az olcsó szemüveg egyaránt lehet 100% UV szűrős,viszont a különbség az az,hogy az olcsó szemüvegeknél csak egy réteggel vonják be a lencsét,mig a drágánál az egész lencse úgy ahogy van UV szűrős. Ez azért előnyös,mert ha megkarcolódik a lencse, az olcsó szemüveg esetében azon a részen megszűnik a védelem, mig a drágábbnál nem. A drágábbnál természetesen nem a 30-50-100 ezer Ft-osra kell gondolni!! Én 15ezerért vettem polaroidot.
Az az hogy a táblából láttam szemüveg nélkül a 42-őt,azaz a legnagyobb legfelsőt és viszontlátásra:o a piros vonalig látás az 50% stb stb.
szijjasztok!
a műtéthez milyen UV-s szemcsi kell?
Polár szűrős is kell hogy legyen?
Ismerős helyzet, nekem asszem 95 és 80%volt akkor és ez tényleg jó. Nekem is 10%-os volt a látásom előtte. Hajráááá:)
Valószínüleg nem tartozik a témához szorosan, de mivel szemműtétre készülök (április 8.) kezd egyre jobban idegesíteni egy dolog. Pár napja a jobb felső szemhéjam sokszor elkezd remegni. Naponta többször! Irtó idegesítő tud lenni. Ha becsukom, ráteszem az ujjam, még akkor is remeg. Ez nekem így műtét előtt elég szarul jön ki, egyre jobban félek. A kollégáim szerint ideges vagyok, de én úgy érzem, hogy nem. Kimerült, fáradt lehetek, de éppen nem vagyok egy stresszes időszakomban.
Szerintetek érdemes felkeresnem egy szemorvost? Pestre sajnos nem tudok felmenni (meg szerintem nem is tartozik a szemklinikára), éppen elég kiadás lesz a műtét, szállás, és utána a kontrollok. Ha esetleg tudtok tanácsolni valamit, azt nagyon megköszönném! Volt már valakinek hasonló tapasztalata?
Üdv! Voltam 1 hetes kontrollon, bal szem 100, jobb 70 százalékos. Sejtettem,hogy ez rosszabb lesz most, de meg volt elégedve a doktornéni, mondta hogy ez jó, innentől csak javul. Egyébként eredetileg 10 százalékos volt a látásom :o . Flucont irt fel, de mivel még maradt csaknem egy teli tobradexem előbb azt kell elhasználnom. Monitort továbbra sem látom jól, de minden nap jobb egy picit :o)
Örülök! Biztosan rendeződik a látás...ez a forgatókönyv :-)))
A főnöknek meg üdvözlet :-)))
a lényeg, hogy műthető! Már Én is nagyon várom, 20-án megyek, de Én az OM-be...még be kell szereznem a napszemüveget!
Nem lesz egyszerű, nem állnak jól a szemüvegek....
Akko mostantól együtt várjuk!!!
Nekem -2,75 és -3 van.
Értem.
Hát akkor erősen hidd, hogy látni fogsz...:)
Azért fogja magát felkötni, mert ha én nem megyek akkor a végén kénytelen lesz ő dolgozni... :)
Ja, én is erre gondoltam, bár inkább, hogy nem megával végez, hanem hogy levágja a fejem szamurájnkarddal, ha nem megyek vissza 1 hét után dolgozni...
Ez természetes és nem csak illendőségből írjuk:)
A legfontosabb, hogy pihenj nagyon sokat! Ha kell, akár az altatók segítségével, amit adtak. De ha nem is alszol, csak pihenteted a szemed, az is csodákra képes.
Én bekapcsoltam a TV-t vmi ismeretterjesztő csatornára és azt hallgattam, mikor már nrm tudtam többet aludni.
Azt hiszem, igazad van. Talán jobb is, ha nem tudom, mire gondol. Nekem jól sikerült minden és hiszem, hogy így is marad.
Köszönöm a válaszaitokat, és főleg a biztatást :)
Persze. Nálad most a hámosodás folyik erőteljesen.
Fogsz. Állj hozzá pozitívan. Erről beszél a Melcsi is szerintem.
Mindenkinél változó. Azt hiszem, én szerencsés vagyok.
Az is normális ha óráról órára változik, és hol az egyik hol a másik szem élesebb?
Jövő hétre látnom kellene :) Vagy a főnököm felköti magát...
Türelem, jó lesz az, velem is igy volt és a cilindert leszámítva hasonló volt a dioptriám is.Az első hónap végére tökéletesen fogsz tuti látni:)vagy még előbb. Sok szerencsét!!!
Hát nem tudom mire gondolt, de őszintén nem is érdekel. Nem szivesen olvasok rossz félresikerült stb esetekről és nem azért mert homokba dugom a fejem, hanem azért mert annyi rossz dologrol hallani hogy az ember lassan már nem tud örülni semminek és ha még mások panaszkodását stb stb hallgatja, akkor totálisan lehuzza a hangulatát , ami nem jó szerintem. Próbáljunk meg örülni aminek csak tudunk és álljunk mindenhez pozitivan, mert ez már fél siker. Aki folyamatosan számára nem vágyott, félő stb dologra gondol, az negativ hullámokat bocsát ki és ezáltal más emberek azt érzékelik, és Ő maga sem fog igy semmi pozitivat kapni az életben. Rossz rosszat, jó jót vonz és még ha hülyén is hangzik egyesek számára, ez akkor is egy NAGY IGAZSÁG, mert működő dolog.
Sziasztok! Ma eltelt 3 nap, az első másfél nap volt érzékeny. Ma már tisztul a kép, de még nem az igazi. Távolra egészen jó, az utcai fényeknél van kellemetlen fényudvar. Közelre még homályos, a monitort elég gyengén látom. Mikorra tisztul valamellyest a kép? -2,75 és -3 volt 2 körüli cylinderrel mindkettő.
Gondolod, hogy "csak" erre gondolt?
nincs azzal semmi gond , hogy ingadozik a látás kicsit fél évig......azalatt is sokkal jobban lát a többségük mint a műtét előtt.:)
ez mind szép és jó, amit írtál, de nagyon kevés embernek végezhetik a Lasiket...így marad a PRK, a másik pedig, hogy nekem pedig pont azt magyarázta a doktornő, hogy ugyan nem fáj annyira utána a LAsik, de sokkal kockázatosabb!!!
Szijjasztok!
Kösz az érdeklődést Bubuskám...meg volt tegnap, igaz kicsit hosszadalmasra sikeredett, mert érzéstelenítő allergiám van, így mivel el akarták tényleg dönteni intra Lasik vagy PRK, így várnom kellett míg hoztak olyat amit használhatnak is...az egyik szemem alkalmas lenne az intra Lasikre, de a másikon határértéken van a szaruhártya vastagság, így PRK lesz, és már márc 25.-ére kértem időpontot, gyorsan túl akarok esni rajta...veled mizujs?
További ajánlott fórumok: