Lézeres szemműtét (beszélgetés)
Most komolyan hogy nem értitek mi az hogy 10%-os valakinek a látása?????
Van ugye a tábla, amin kontroll alkalmával felméri a doki, hogy melyik sorban lévő számokat látod.És jobbra a sorok mellett ott van, hogy 0.1=10%, vagy 0.2=20%.....0.9=90%, majd 1.0=100% stb. Ezek az adatok minden további kontroll alkalmával is a papirodra kerül feltüntetve az akkori látásodnak megfelelően. Számomra ez első perctől nyilvánvaló volt, mert nyilvánvaló, hogy az a tábla arra szolgál hogy százalékos arányt mutasson, és ezek a százalékok dioptriáknak felelnek meg. Az is sok helyen le van írva hogy pl a 0.5(azaz az 50%) egy -1 dioptriának felel meg. Tehát én a -2.5 értékeimmel 10%-ot láttam és az a legnagyobb felső 42-es szám a táblán. Ebből következik, hogy a -4 dioptiával rendelkező ember valszeg azt se látja már ülve abbol a bizonyos székből, hanem ő állva nézi közelebbről és ugy állapítják meg a dokik, hogy hogy lát, hogy hány méterről nézve látja a legfelső számot.
Remélem most már értitek mi az a 10%.:)
Itt nincsenek buta kérdések:)
Igen, végig lehet látni. Megnézheted a yutube-on a műtétet, megtalálod a PRK-t is és az Intralasik-et is.
Én csak városon belül közlekedek a gyerekkel, az talán nem lesz majd gáz egy pár nap után
Örülök a javulásodnak!
és igaza.....lett volna a helyes :-)))
he-he, Én még vaksi vagyok :-)))
Szia!
Műtenek ekkora dioptriát is...a Mi Vaksihapsinknak sem volt nagyobb!
A igaza van Fogtündérnek, lehet, hogy az alapvető romlás nem állt meg......ez Nálam is felmerült régebben, azért nem mentem előbb.
sziasztok! nekem 1.25os a szemem es cilinderes. Ugy hallottam,h 2es alatt nem mutenek. szerintetek?
Olyanrol is hallottam,h vlk megmutette es par ev mulva visszaromlott a szeme... :(
irigyellek! :-))
Pont ezt akartam KÉRDEZNI, hogy ki hány nap múlva vezetett először??????
Látjátok, mégsem olyan könnyű a jót megszokni. A 20-30 éve berögzött szokások nem tűnnek el nyomtalanul, főleg nem egyik napról a másikra.
De azért így is megérte, nem? :-D
Valószínűleg nekem azért nincs fogalmam, mennyit láttam szemüveg nélkül, mivel engem már meg sem kértek, hogy olvassam a táblát, hiszen úgysem tudtam volna a -5 -tel:(
Ezért is volt, hogy nagyon megijedem a napokban, mikor a kislányom ült abban a székben és már jóval a piros vonal felett elekadt és azt hittem, most -2,5 vagy-3 as szemüveget kap, de hál' Istennek "csak" -1,5 -ös. Szegénykém, én is így kezdtem...
Az semmi! Én egy reggel 2x is kerestem.
Felébredtem, konstatáltam, hogy tök élesen látom az időt a videó pici kijelzőjén, majd gondoltam, kikelek, nyúltam a szemüvegért.
Azután eszembe jutott, milyen csacsi vagyok, hiszen nem is kell. Tökre örültem magambak, vagyis a szememnek. Miután kiörvendtem magam, még egyszer lendületet vettem, hogy kikelek és megint nyúltam a szemüvegemért.
Esténként meg a lencsémet akarom kivenni, mielőtt ágyba bújok, pedig már el is ajándékoztam a maradék oldatomat:)
Szia! Ne parázz, pihenj inkább. Íme:
"Ez a panasz jellegzetesen a fáradtság, kimerülés jele szokott lenni. Az ionháztartásra is érdemes odafigyelni, akár Magne B6 és Calcium Sandoz tabl.- t szedni. Pihenésre néhány nap alatt általában mérséklődik, majd megszűnik."
Egyetértek, én úgy oldottam meg ezt a kérdést, hogy ott vettem az OM-ben, mert gondoltam, nem árulnak vacakot, nekik sem érdekük, hogy gond legyen a szemünkkel, sőt...
Igaz, a megnyugtatásomra körülnéztem az Optikában és ott is voltak ilyenek, ilyesmi árakon, úgyhogy jó döntés volt.
További ajánlott fórumok:
- Van valaki, aki megbánta a lézeres szemműtétet? Miért?
- Lézeres szemműtét. Mennyiért és mennyire eredményes?
- Sasszem lézeres szemműtét
- Melyik lézeres szemműtét a legjobb?
- Lézeres látásjavító szemműtét után lehet hagyományos módon szülni?
- Lézeres szemműtét után vagyok, az eredményeim szerint romlott a szemem. Mit lehet tenni?