Leküzdjük a nagy súlyfelesleget!!! (beszélgetés)
Ha veszek ásványvizet, mindig a naturt veszem.
Utazáskor szoktam venni, meg a suliban mindig volt nálam.
Ezeket még nem láttam itt. Gondolom kisebb cégek, nem szállítanak mindenhová.
Más téma: az ízesített ásványvizek között sok a cukrozott, főleg a nagy márkák.
Jó a szinte noname "Falusi" is, vagy az Egri.
Itt ezek kaphatók, a Cserpes sajna nem.
Le!
Holnaptól nem eszek meg 1 tábla csokinál többet naponta!
Én a pulykahúst szeretem, az állaga miatt.
Szintén nem brosúra-rébeszélésből a zöld teát is szeretem. Csicseriborsót pedig elvileg az indiai receptek kedvéért, de igazából még nem ettem rendeset. A saját főzésű régi volt, nem puhult meg, konzervet még nem sikerült vennem. (Nagyon nem vadászom, de vennék, ha látnék valahol.)
Ezek közül nekem a pulykahús, csicseriborsó, zöld tea felejtős, akármilyen születnek is állítják be.
Részben azért is, mert a ma szuperkajája a holnap főgonosza, és fordítva.
9 szuperkaja, amitől jobban megy az edzés (is)
Ezek az élelmiszerek bővelkednek azokban a tápanyagokban, amik nélkülözhetetlenek a fittségedhez. Építsd be őket az étrendedbe és figyeld a hatást!
1. Joghurt
A natúr élőflórás joghurt segíti a bélflóra regenerálódását. További előnye, hogy kisebb tejcukor tartalommal rendelkezik, mint az utókezelt joghurtok. A magas kalciumtartalom pedig hozzájárul az egészséges csontozat fenntartásához.
Tipp: Kerüld a cukros verziókat!
2. Pulykahús
A bőr nélküli filé fehérjében, energiaháztartásunk egyensúlyát kialakító niacinban, B6 és B12 vitaminokban, antioxidáns szelénben, vérképző vasban és immunsejtképző cinkben gazdag.
Tipp: A bőre nélkül fogyaszd!
3. Fekete áfonya
C-vitamint és polifenolt tartalmaz, utóbbi erősíti a vitaminok hasznosítását a szervezetben és semlegesíti a szabad gyököket. Ezen kívül serkenti a vérkeringést.
Tipp: Ha nincs idénye, a mirelit is megteszi!
4. Dió
Omega-3-zsírsavat, C- és E-vitamint tartalmaz, magas ásványi anyag tartalma pedig a szív- és az agyműködésnek is kedvez.
Tipp: Ha nagyon nassolnál valamit, fogyassz egy marékkal belőle.
5. Narancs
A benne lévő C-vitamin, a pektin és a kálium megvédik a sejtjeidet. Serkentő, frissítő hatású.
Tipp: Igyál mindennap egy pohár frissen facsart narancslevet!
6. Brokkoli
Kitűnő rostforrás, vírusölő és serkenti a májműködést is, ráadásul hosszú időre ellát energiával
Tipp: Alkalmanként helyettesítsd vele a krumpli vagy a rizsköretet.
7. Zab
Fehérjedús gabonaféle, amely gyors telítettségérzetet okoz, rendkívül egészséges energiaforrás. Fogyasztása jót tesz a csontoknak és a kötőszöveteknek is.
Tipp: Egyél reggelire zabkását!
8. Csicseriborsó
Káliumtartalma miatt enyhe vízhajtó hatású, a benne rejlő magnézium fontos szerepet játszik az izmok és idegek működésében. A benne lévő lassan felszabaduló cukroknak köszönhetően hosszabb időre feltölti energiaraktárainkat.
Tipp: Elkészítése előtt néhány órára, vagy akár egész éjszakára áztasd vízbe.
9. Zöldtea
Antioxidáns polifenolt is tartalmaz, a keringési problémáink megelőzésében is jelentős szerepet tölt be, és szuperül méregtelenít.
Tipp: Kortyolj el mindennap három csésze zöldteát, a kávét is kiválthatod vele!
(ma kaptam, hírlevélben.)
Általános tapasztalat, hogy jobban jár, aki leeszi.
Van kivétel, de eddig talán kettő, akiről konkrétan tudok.
Kicsit mintha túlmatekoznád a dolgot, de lehet, Nálad ez válik be. De ne változtass túl gyakran.
Szívesen! Szeretem a Bázist. :D
Pár éven át csak alkalmanként néztem be, gyűjtöm az elszántságot, hogy újra számolni kezdjek.
Amit én csinálok nem ketogén diéta.
Az enyém mérsékelt szénhidrátcsökkentés. Nem ugyanaz a kettő. Ketogénben a ch 50 gramm alatt van.
Én ezzel szemben 70-90 -100 között lavírozok. Attól függően főleg, hogy milyen zöldséget ettem ebédre a husimhoz:) MOST tényleg igyekszem ésszerűen csinálni, a kalóriát se tettem irreálisan alacsonyra, hogy pár hét/hónap után koplalásnak érezzem ahogy eddig és feladjam. Több mint 2000 kalóriát eszek egyenlőre, tegnapról mára is átállítottam, mert a jelenlegi súlyfeleslegemhez kevésnek bizonyult a 2000 kalória is. Aztán persze alakítom amint kiderül-e kilóban valami változás. Egyenlőre csak a körméreteim centiben kezdenek lefele kúszni.
További ajánlott fórumok:
- Sok súlyfelesleggel küzdők...Nem vagyunk egyedül!!!
- Ki dobna le tényleg jelentős súlyfelesleget 2012-ben?
- Mit tennél, hogy csúcsformába hozd magad, ha csak 3 napod lenne a nagy találkozás előtt? Van rajtad 7-8 kg súlyfelesleg is... :(
- Hogyan étkezzünk a terhesség alatt, ha már úgy estünk teherbe hogy nagy súlyfeleslegünk van?
- Ki mire tornázik nagyobb súlyfelesleggel?
- Budapesti- belvárosi- duci vagyok, közös KITARTÓ sétákhoz/ futáshoz keresek szintén a nagy súlyfeleslegétől szabadulni akaró sorstársat...:)