Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Leiden- mutáció és a teherbeesés/terhesség fórum

Leiden- mutáció és a teherbeesés/terhesség (beszélgetés)

❮❮ ... 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 ... ❯❯
1831. Evetke76 (válaszként erre: 1827. - Mariannnn)
2013. febr. 7. 20:08
Szia Mariannnn, Segítségedet szeretném kérni, Én is az ÁMK- ba járok, és sokat olvastam már és hallottam hogy a terhesség alatt az injekció mellé aspirin Prot. -et szednek, nálad is olvastam, a kérdésem az lenne hogy a Hematológián javasolták ? Sajnos Én is Leiden Hetero vagyok, júniusban sajnos elhalt a 11. héten a terhességem :-( ( 2 trombózisom volt már) Senki nem mondta még hogy kellene, a szuri mellé az Asp. de őszinte leszek félek... Bár az anti xa-m rendben volt, a pajzsmirigyem sajnos nem úgy működik ahogy kellene, de már járok endokrinológushoz, már 2 alatt van 1.7 még picit lejebb viszik...várom válaszod, előre is köszönöm.
1830. Pittyputty (válaszként erre: 1826. - 3f5c7e70e6)
2013. febr. 7. 08:51
Köszi. Akkor ez valószínűleg nem érint, a klinika környékén lakok.
1829. murdok
2013. febr. 7. 00:06
Gratula a babásoknak! :)
1828. murdok (válaszként erre: 1818. - Adricsk)
2013. febr. 7. 00:02
csak a szokásos....egészségügy.....sok a páciens, már megint dolgozniuk kell. :)
1827. Mariannnn
2013. febr. 6. 12:06

katinkababa,

szintén gratulálok neked is a babához!Vigyázz Magatokra!

mazsola22,

én az egész terhesség alatt végig szúrtam a Clexanet,és az emelkedett TSH-m miatt végig szedtem gyógyszert.Amúgy nekem alapból nincs baj a pajzsmirigyemmel,csak a terhesség alatt borul fel,ezért kellett szednem a gyógyszert,de a szülés óta szintén nem szedem,de 3-6 hónaponta kontrolláltatom hogy mennyi a TSH.

1826. 3f5c7e70e6 (válaszként erre: 1825. - Iloverunning)
2013. febr. 6. 07:28
Új rendszerem azt értettem, hogy....hangoztatták, hogy most már csak a hozzád körzetileg tartozó szakrendelésre mehetsz. Pl. Ha van fül-orr-gégészet a te körzetedben, nem mehetsz majd máshova. És így tovább. De nem tudom, hogy ez hol tart most, tehát nem tudom, hogy ez életbe lépett-e már.
1825. iloverunning (válaszként erre: 1811. - 3f5c7e70e6)
2013. febr. 5. 20:13

Miféle új rendszer?

Rég jártam erre, örülök, hogy ilyen aktív a topik. Tavaly előtt még a debreceni hematológiára jártam, következő terhességnél még érinthet ez a változás.

1824. 3f5c7e70e6 (válaszként erre: 1823. - Mazsola22)
2013. febr. 5. 08:46
nem tudom. Nem hallottam még ilyet.
1823. mazsola22
2013. febr. 5. 08:30
Sziasztok! Leiden-mutáció mellett lehet emelkedett tsh érték miatt gyógyszert szedni? Tud valaki valamit erről?
2013. febr. 1. 21:50
Sziasztok!Már a 35.hétben vagyok!Nagyon félek a szüléstől de majdcsak kibírom valahogy :) Mi újság van itt?Új hírek?stb? puszi mindenkinek! :)
2013. febr. 1. 09:03

Kisdoca!

Nagyon szorítok, hogy minden rendben menjen. :)

No, akkor én is színt vallok. :) Hetedik hét - negyediktől szurival. :) Egyelőre jól megy, eddig megúsztam egy lila folttal a pocakomon.

1820. Mariannnn (válaszként erre: 1819. - 3f5c7e70e6)
2013. jan. 31. 14:43
Jajj,de jóóóóóóóóóó!Kívánom,hogy minden rendben legyen Veletek!!!Vigyázz Magatokra:))
2013. jan. 31. 10:03

Sziasztok!

Tegnap reggel pozitív lett az a bizonyos terhességi teszt! :)

Holnap megyek a dokihoz és jöhet a szuri újra!

1818. adricsk (válaszként erre: 1817. - Murdok)
2013. jan. 29. 16:33
Szia! Nagyon szépen köszönöm az infót :) Mindenképp beutalóval megyek, az már nélkülözhetetlen... Megpróbálok erőszakos lenni, de amúgy miért akarnak lekoppintani? Vagy milyen indokkal?
1817. murdok (válaszként erre: 1810. - Adricsk)
2013. jan. 25. 22:56

Szia!

Én is a Honvédba jártam, Róna-Tas Ágnes doktornőhöz, mindkét terhességemet végigkísérte, bár valóban Ő csak délelőttönként rendel. Szélessy doktornő is nagyon aranyos, vele is találkoztam, sőt nekem szimpatikusabb is volt. :)

Mindenképp kérj beutalót a házidokidtól, mert anélkül szóba se állnak veled. Ja, és legyél erőszakos, mert szeretik lekoppintani az embert. :)

1816. Mariannnn
2013. jan. 24. 15:00

Madárka,

köszönöm/köszönjük szépen!Tudod egy saját babáért mindenre képes az ember!Azt nem mondom,hogy nem voltak hullámvölgyek,de végül mégis csak meglett a kitartásunk eredménye!Kívánom,hogy ti is minél hamarabb karjaitokban tarthassátok a kisbabátokat!Meg persze Mindenki aki most is ezért küzd!!!

adricsk,

nagyon szívesen!Várjuk a fejleményeket!

1815. Madárka81 (válaszként erre: 1813. - Mariannnn)
2013. jan. 22. 16:58

Köszi Mariann, közben olvasgattam régi fórumokat amikbe írtál, hát hihetetlen hogy mennyi mindenen kellett keresztül menned. Nagyon örülök hogy ilyen szép családod van! Gratula!

Velem minden oké, ha bejutok a BMC-be, és van valami eredmény, szólok.

1814. adricsk (válaszként erre: 1813. - Mariannnn)
2013. jan. 22. 08:08
Nagyon szépen köszönöm! Nemsokára lemegyek a háziorvosomhoz, vele is megbeszélek mindent, és ha fejlemény van akkor megosztom veletek. Köszönöm még egyszer :)
1813. Mariannnn
2013. jan. 21. 22:49

Madárka,

kívánom,hogy minél előbb tegyék rendbe a pajzsmirigyedet és utána mihamarabbi babásodást!Azért majd még írj,hogy mi volt a BMC-ben.(persze,ha nem titok)

adricsk,

én a Honvédba járok/jártam hematológiára a Szélessy drnőhöz.Nagyon rendes doki.Már végig csináltam vele egy terhességet.De ott a Nemes dokit "sztárolják" csak hozzá nagyon sokára lehet bekerülni.Sokan dicsérték a Rónai-Tas drnőt is aki szintén ott dolgozik.Mi azért választottuk a Szélessyt mert ő állandóan délután rendel,így nem kellett szabit kivenni a férjemnek,ha menni kellett kontrollra,bár ebben meg az a rizikós,hogy délután csak 4-ig van labor,szóval addig be kell kerülni hozzá,hogy le tudják venni a vért(vagyis 2010-ben még így volt,hogy azóta mi változott nem tudom)Sok sikert a babához!

1812. adricsk (válaszként erre: 1811. - 3f5c7e70e6)
2013. jan. 21. 11:14
Azért köszönöm!
1811. 3f5c7e70e6 (válaszként erre: 1810. - Adricsk)
2013. jan. 21. 11:13

Ott nem tudok ajánlani sajnos. Éd Deebrecenben járok hematológushoz. Vagy az új rendszer szerint Nyíregyházára majd.

sok szerencsét, hátha valaki tud ajánlani neked ott.

1810. adricsk (válaszként erre: 1809. - 3f5c7e70e6)
2013. jan. 21. 11:09
Hát én Tatabányán lakom, de itt sajnos negatív tapasztalatom van, szóval Budapest, esetleg Győr környékén. Hallottam, hogy a Honvédban jó ellátás van, de kicsit konkrétabb tapasztalatok érdekelnek :)
1809. 3f5c7e70e6 (válaszként erre: 1808. - Adricsk)
2013. jan. 21. 06:40
Melyik városban gondoltad?
1808. adricsk
2013. jan. 20. 21:15

Sziasztok!

Milyen jó végre egy aktív fórumot találni :) Nekem heterozigóta Leidenem van. A párommal babát szeretnénk, de előtte mindenképp szükségem lenne egy megbízható és emberséges hematológusra. Tudnátok ajánlani valakit?

Előre is köszönöm :)

1807. Madárka81 (válaszként erre: 1806. - Mariannnn)
2013. jan. 13. 19:11
Köszi a sok választ! Mi a Budai Meddőségi Centrumba megyünk kivizsgálásra, most kedden. A nőgyógyászom nem nagyon foglalkozott a rossz hormon eredményeimmel, úgyhogy bár már október óta kiderült a gond, még semminek nem jártunk utána. A meddőségiben azt mondták, a Róbert klinikára küldenek endokrinológushoz.
1806. Mariannnn (válaszként erre: 1805. - Madárka81)
2013. jan. 12. 16:06

Szia Madárka!

Hát persze,hogy végig tudod csinálni!!Ne légy lelombozódva!!Tessék pozitívan gondolkozni!!De,amíg nincs kezelve,gyógyszerekkel gondosan beállítva a TSH-d,pajzsmirigyed addig ne próbálkozzatok a lombikkal,mert nagyon kicsi az esélye,hogy sikerülni fog!!A magas TSH rontja a petesejt minőségét,illetve ha létre is jön a terhesség akkor vetélést okozhat.A terhesség alatt nő a TSH értéke!!Szóval,én azt tanácsolom,hogy ha még nem jártál endokrinológus dokinál feltétlenül menj el,aki beállítja gyógyszerekkel a megfelelő TSH szintet.Az én nődokim és endokrinológusom szerint a TSH-nak 1-2 között kell lennie.Én is szedtem a lombik előtt(akkor 2,2 volt a TSH-m),majd végig a terhesség alatt gyógyszert a pajzsmirigyemre,pedig alapból semmi baja a pajzsmirigyemnek,csak terhesség alatt nem működik jól.Mi a Róbert Klinikára jártunk meddőségibe a Fülöp Istvánhoz,de aki kiderítette a bajaimat ő Dr. Fülöp Vilmos főorvos,az ÁEK-ban dolgozik,végül én hozzá is jártam terhesgondozásra és nála is szültem.Az endokrinológus doki pedig akihez jártam Dr. Alföldi Sándor.Ti hova fogtok menni?

2013. jan. 11. 22:15
Értem. Hát, nem semmi amin keresztül kellett menned. Nem is tudom én végig bírom-e ezt a tortúrát. Most egy kicsit lelombozódtam. Nemtom miért nem maradok terhes, a TSH-m nagyon magas mondjuk, meg a pajzsmirigy eredményem is rossz. Asszem ezeket fogják elsőként kezelgetni. Hová jártál inszemre, és melyik dokihoz, ha szabad kérdeznem.
1804. Mariannnn (válaszként erre: 1803. - Madárka81)
2013. jan. 10. 22:50

Szia!

Köszönjük szépen!A 6 inszemből 3 "sikeres" volt...Vagyis a megtermékenyülés sikerült,csak baba nem lett belőle.Egy méhen kívüli lett,kettő pedig 9. hetes missed ab.,műtéti befejezéssel(ekkor még nem tudtuk,hogy öröklött trombózis hajlamom van).Az,hogy mivel kezdtek az attól függ,hogy mit találnak nálatok(ha egyáltalán találnak valamit)amiért nem sikerült eddig a spontán baba.Engem a két vetélés után küldött el a meddőségis dokim egy másik nőgyógyászhoz ő derítette ki a Leident és még pár dolgot,ami miatt nem sikerültek az előző terhességek és ezektől sikertelenek lettek volna a további próbálkozások is.Kezelték,gyógyszereket szedtem a bajaimra,utána 6 hónapig spontán kellett próbálkozni,majd még csináltunk 2 inszemet(ezek egyáltalán nem sikerültek) utána vágtunk bele a lombikba.A stimus gyógyszerek+szurik nekünk még elég szolid áras lett,ettől sokkal durvább árakról is hallottam.Nem ritka a 200-250E Ft-os stimuláció sem..Sajnos....A leidentől simán lehet spontán is teherbe esni.Végül én a terhesség 32. hetéig szedtem az Asp.protectet,+ a terhesség alatt végig szúrtam a vérhígító szurit,amit a szülés után még 8 hétig kellett használni,de azóta semmit sem kell szednem szúrnom.Rendszeresen járok a hematológiára kontrollra azóta is.

1803. Madárka81 (válaszként erre: 1802. - Mariannnn)
2013. jan. 10. 15:46
Szia Mariann, köszi a gyors választ. Gratulálok a kislányodhoz! Én is heterozigóta és akt. prot. c., de a hematológus azt mondta, nem kell vérhigítót kapjak, csak ha majd lesz trombózisom... Tudom hogy a stimuláláshoz nagyon drágák a gyógyszerek, de akkor ezek szerint így is lehet szedni (szúrni). Akkor jól értem, hogy van összefüggés a sikertelen inszeminációk és a leiden közt? szóval jól értem hogy egyből lombikkal fogunk kezdeni?
1802. Mariannnn
2013. jan. 10. 15:16

Szia Madárka!

Nekem is leiden mutációm van(hetero)+csökkent APC rezisztencián és protein C és S aktivitásom.2008-ban volt egy bal szem trombózisom,ami után "csak" napi 1 Aspirin protectet kellett szednem,semmi mást.2009. júliusban volt az első lombikunk,ami sikerült is!!Már 3 éves lesz februárban a kislányunk:)A hormonkezelést a legkevesebb hormonnal és ideig kaptam,és a beültetés után 2 héttel kellett elkezdeni a vérhígító szurit,miután pozitív lett e vérvétel eredménye.A meddőségi központokban felkészült orvosok vannak,ők döntik el hogy ilyen esetben mi adható,csak tudjanak róla!!!.Velem pl. nem fogamzásgátlót szedettek,hanem szurit kaptam helyette,és anno 2009-ben a stimulációhoz 60E Ft-ba kerültek a gyógyszerek+injekciók.Azt azért el kell mondanom,hogy a lombik előtt 6 inszeminációnk volt,szóval a dokim eléggé képben volt,hogyan reagálok bizonyos gyógyszerekre,injekciókra.

Sok sikert Nektek!

❮❮ ... 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook