Lehet e érezni, ha elhal a magzat, ha elveszítjük a terhesség alatt? Mit lehet érezni? Akár stressz, megerőltetés stb miatt. (tudásbázis)
Szia! A legfontosabb, hogy ne idegeskedj, mert az nem tesz jót a babának, de ezt te is tudod...és próbálj kapcsolatba lépni a dokival, egy vizsgálat vagy uh erejéig, hogy te is meg tudj nyugodni.Nekem annak idején az első terhességem iker terhesség lett volna, de a 8-9 héten elhaltak. Én nem éreztem semmi testi fájdalmat, de érzelmileg, ha így vissza gondolok, voltak jelek. Elég zűrös időszak volt, lakáshitel, "testvér háború" a "juss" miatt, szóval volt minden csak nyugalom nem. Állandóan sírtam és volt hogy hírtelen elkapott egy félelem roham,de produkáltam a terhesség jeleit és azt gondoltam rendben van minden. Aztán a 8 hét elején elmúlt a mell feszülésem, a sok pisilés, és a hányinger. A doki szerint megéreztem, hogy valami nincs rendben és pénteken az ultrahang ki is mutatta, hogy elkezdetek felszívódni:((( másnap meg kisműtét útján elvették mindkettőt...
Az pedig szerintem nem mérvadó, hogy az elsővel végig hánytál most meg nem, mert nem egyformák a terhességek.
Rendben. Köszi a segítséget. Most megyek. IGazad van. Asszem ez lesz a legjobb megoldás.
Szia
Nyugi, akkor ő biztos minden rendben van.
Az anyósodat meg iktasd ki az életedből! Nem hiányzik ez neked! Ha nem tud pozitívan hozzáállni a dolgokhoz, és segíteni, akkor legalább ne hátráltasson, ne akadályozzon, ne idegesítsen! Mond, hogy ha majd meg lesz a baba, akkor fogsz jelentkezni, addig intézed a dolgod. Ő is tegye a saját dolgát!
Ha elhal a magzat,akkor elkezdesz vérezgetni. Aztán vagy megszülöd,vagy be kell menned kaparásra.
Lényeg, hogy ha idegesít valami, akkor próbálj onnan elmenni (bárhova, akár a mellékhelyiségbe is) és legalább negyed órán keresztül vegyél egyenletesen, nagy levegőket, figyelj a légzésedre, hogy a baba megkapja a friss vért. Ezzel is tudsz neki segíteni.
Próbálj meg nyugtató teát inni, vagy beszélni a nőgyógyásszal, hogy kaphatnál-e valami enyhe nyugtatót, hogy a baba se károsodjon (bár ezért mindenkitől most kapok, de azért én a dr-ral beszélnék először).
A stressz és az idegesség görcsöket okozhat, ami miatt tényleg elhalhat a magzat.
Attól függ, hogy mennyi idős a terhességed.
Bár - nagynéném a szülési időpont előtt ment be a kórházba, mert valami furcsát érzett - és egy hétig nem vették észre az orvosok sem, hogy meghalt a babája. Csak a vérmérgezési jeleknél kezdtek kapkodni végre!
További ajánlott fórumok:
- A terhesség jelei a fogantatástól számítva 2 hétig
- A terhesség jelei
- H1N1 oltás - terhesség vagy szoptatás alatt
- Terhesség alatt stresszelt valaki sokat, sok volt a családban a veszekedés? Lett valami baja a babának, mikor megszületett?
- A terhesség alatti stressz kihat-e a baba egészségére?
- Frontérzékenység terhességben, stressz, problémás munkahely