Kutyások ide! (beszélgetés)
Sziasztok!
Nagyon rossz hírek:(
Lili-göri 29én délután elpusztult:( A doki, amit vemhességnek nézett, borzasztóan előrehaladott májelégtelenség volt. Szegény pici Lulu már alig 80 dekát nyomott, amiből 40 csak víz volt:(
Szombatra rosszul lett,még mindig azt hittük, hogy babák.. Elvittük a dokihoz, leszívott a májából 6 fecskendőnyi véres vizet, és ekkor azt mondta, hogy nincs értelme, még max 1 napot élne, kínlódva.. Döntöttünk, hogy inkább menjen.. :( Ott álltunk felette az asztalon, és ő utoljára nézett ránk, de már nem volt magánál rendesen. Még egyszer megszorította az ujjamat, és útjára engedtük. Nagyon küzdött a kis szépség.. Először egy altatót kapott, majd a kegyes halál jött a szuriból. Elaludt, de olyan békés kis lényt, mint Ő:( Azt mondta a doki, hogy pici göriknél alig fél perc kell a végleges elalváshoz. Pici lányka küzdött több mint 2 percig, enyhe légzés és keringési zavarai mellett:( Úgy sírtunk.. Aztán eltemettünk. Egyedül maradt a kisMuki:( majd 4 évet leéltek együtt, 5 hetes koruk óta.. És most meg.. Vége. Egy ilyen csöpp kis lányzó, mit vétett az életnek? A fiú göri meg most keresi mindenhol. Igyekszünk vele sokat foglalkozni, dehát mindenhol Lilit keresi..:( Vittünk neki egy plüss majmot, azzal el is játszik.. A sírjára keresek most valami szép kis idézetet. A kedvenc nadrágjában temettük el, még most is sírok:(:(:(
Elképesztően kivagyok:( A párom meg... Még rosszabb talán, mert egy ideje náluk élnek a görik, Ő többet volt velük. Szörnyű. Nem is tudtam elképzelni, hogy ez ennyire fájhat:(
A doki azt mondta, pereljük az előző dokit.. De mit érnénk vele? Picúrkát nem hozná vissza, és inkább emlékszünk úgy rá, mint egy csodás kis orrpuszilgatós görilány, mint egy bírósági akta..
Hát ez, piciny életének utolsó története:(
Mindenkinek jobbulást, majd később még visszatérek!
Köszöni szépen... :)
Sajna nem lehetett rá hatni, tegnap reggel jobban volt, szóval nem tudtam visszatartani: mindenáron akart jönni iskolába. Na jó, ilyenkor ül a melegben, jó társaságban, kávézgatva, nézelödve kifelé, de mégsem kellett volna. Tegnap estére úgy elkezdett köhögni, hogy csak na. Érdekes egyébként, ahogy a kutyák reagálnak rá: tökéletesen tisztában vannak vele, hogy Apa beteg. :)
No de Apjukod meg kimaradt kívánó-listából! Remélem, már jobban van és nem kínozza nagyon a takonykór!
Az istenke is éltesse őt sokáig! Szegény! Hogy épp szülinapra legyen beteg...
:D
A Berci freud-i elszólás volt, jelentése: jöhetne már Nikike bekukkantani hozzánk. :)
Természetesen Bandi szemének kívánok gyógyulást!
Hogy jött ide egy Berci??? Na jó, végülis B-B.
Halihó! Már megint egy kisregényt írtatok...de ez most nem túl vidám. :(
Nem is tudom már sorra venni a bajokat, de mindenkinek csupa szépet és jót kívánok!
Jobbulást Berci szemének... Zorkusz pocijának (bár remélem, nem tért vissza a hasmars!), Panni fülének, Bátor farkának. És nem utolsó sorban Anatita lábának és Franka idegeinek!
Panka! Ez a kutya-eltérítés! Az eszem áll meg, hogy ilyen megtörténhet!
A göribabákról ugye majd kapunk képet!? És milyen chip nem hatott?
Lubeba! Pontosan olyan nyuszikánk van, mint Gerzson. Csak a mienk lány - és Nyuszmónak hívják. Sajna a két benti macsek miatt nincs annyit szabadon, így valamivel félénkebb. Amúgy sem szeret a kövön lenni, gondolom, csúszik rajta a lába. A szőnyeget szereti - de azt meg néha lepis... Vettünk neki egy mosható, akciós futót és azt szoktuk leteríteni a ketrec elé. Arról nem is megy le, így akár egy karámban, meghatározott helyen szaladgálhat. :)
Lubeba, sajnálom Bandidat, most érzem csak át igazán, milyen kényes dolog a szem.
Szerencsére nekünk a régi dokink a legjobb szemész a városban, ő még nem tudja, hogy elhagytuk, úgyhogy megyünk hozzá..
A nem érez fájdalmat = észre sem veszi, hogy "megharapom".
Amúgy jó, hogy leírtam, közben rájöttem, hogy olyankor le kell nyomnom a földre és ott tartani.
Azt azért meg kell hagyni, hogy egy kis zsarnok, a nagyobb kutyáknak is a fején ugrál. :S
Köszi, ezután nem csak a kész helyzeteket próbálom majd kezelni, hanem igyekszem előidézni és javítani a hibás viselkedést - ez a legnehezebb, mikor kéne, naná, hogy nem csinálja... -, első körben ez lesz az intézkedés.
Mit mondjak, látom ám a szálkát a szememben, mert bizonyos esetekben nem tudom leállítani, mert nem érez fájdalmat, carik rám és még arra is, hogy magát fojtja meg a pórázzal. :( Akkor nyugszik le, mikor vége az eseménynek. Ez ritka, de előfordul. :( Talán ha ezeket gyakoroljuk, megoldódik a problémánk.
Jaj, Lányok, valaki jöjjön már valami jó hírrel is...! :'(
Anatita, sajnálom, hogy Franka így viselkedik. Okosat nem tudok mondani, de ne öt okoljátok. Valami van, amivel nem tud megbírkózni. Azt tudom, hogy itt, én mit csinálnék, nem tudom, otthon meg tudod-e oldani. De sok jó kutyás kapcsolatod van, gondolom. Egy hozzáértö kívülálló lehet, hogy egyböl látná, mi a zizi Franka fejében. Besszikét is nagyon sajnálom... De legalább most jó kezekben van.
Casia, nem is tudom, mit mondjak.... Egy ilyenbe én belehalnék, azt hiszem. :((((((
Lubeba, mi van Bandi dudorával? Remélem, ott minden rendben!
Nálunk csak banális baromságok történnek: Bátor leégette a farkát. Tegnap este. A nappaliban egy kandalló alakú konvektor van, aminek van "üvege", vagy mi, amin keresztül látja az ember a giccses lángokat, és nagyon át tud forrósodni. Elvileg nem nagyon tudják taperolni, csak ha direkt teszik, mert van elötte egy perem-szerüség. A tavalyi telem ráment arra, hogy folyamatosan felügyeltem az ebállományt: vajon kárt tudnak-e tenni magukban a fütéssel. Nem. Óvatosan megszimatolták néha, kellöt ávolságban feküdtek töle mindig stb.
Tegnap este is Bátor nem messze a konvektortól feküdt, néha felnézett, ahogy mászkáltam körülötte. Amikor felmentem valamiért az emeletre, direkt úgy fordult, hogy lásson lejönni. Az ajtó belépve látom ám, hogy a farka ennek az üvegnek van "fektetve", vagy mi. Én meg kérdezem, hogy nem túl meleg e.... Amint megérintettem a farkát, már éreztem az égett ször szagát.... Egy tenyérnyi foltban vajkaramella színü most a zászló a farka végén.... Nem tudom, meddig pörkölte volna magát, ha éppen nem arra mászkálok, mert fájni - egyelöre - nem fájt neki, semmit nem érzett belöle....
Na ennyi...
Képzeljétek, Franka megharapott! :(((((((((((
Este nem akart kimenni, én meg a lábammal bíztattam, de csak finoman megemeltem vele, erre morogva nekemugrott. :'(
A napközben mintakutya... Nála engedelemesebb, megadóbb nincs is és ilyet csinál... Miért?
Sajnos egyszer volt már ilyen: feküdt egy lábtörlőn és a lányom (amúgy bármit megtehet vele/velük) azon az ajtón ment volna át, akkor nekiugrott. Azt nem láttam, apukája kísérte és szerencsére nem sérült meg, csak a ruháját érte el. El sem akartam hinni, de most velem is megcsinálta.
Nem mellesleg anyukámat is megtámadta az udvaron, mikor elindult tőlünk és nem kísértük ki...
Mindig minden alfa játékot végigcsinálok, mégis ilyen. Nem találok ésszerű magyarázatot és a férjem is mondta, hogy most már muszáj elhinnem és ha mégegyszer bármelyik gyerekünkre támad, nem áll jót magáért. Nekem sem fontosabb egy kutya sem a családomnál...
Ezért 2 óra kizárást kapott a falkából, 9-11-ig a kennelben volt.
Besszikémről sincsenek jó híreim, ő szinte alig lát. :'(
Bocs, hogy csak a saját problémámmal foglalkozom, majd próbálok visszaolvasni is!
Sziasztok!
Nálunk másfajta földrengés volt: valszeg februárban elköltözöm itthonról. Tudom, hülye vagyok, de már most rémálmaim vannak... mi lesz Kislükémmel? Tudom, tudom, nem az én ebem, családi kutya. A család vigyáz majd rá. Csak... Most ugyanaz jön, mint Nikinél? Vendégség és fájdalmas elválások? :( Kicsit kétségbe vagyok esve.
Kat, de jó neked, meg mindenkinek, akinek az önálló életébe belefér egy-két kutya! Fogalmam sincs, mikor fog az enyémbe beleférni...
Sziasztok szép napot!
A mi kutyánk mélyen aludt. :) Igaz, mi sem éreztünk semmit, szerencsére. A 2006 szilveszteri gyömrőinél bizony én is erősen kapaszkodtam az asztalba...
Sziasztok! :)
A mi kutyáink nem jelezték a földrengést, igaz nem is vettük észre...
Sziasztok vasárnapi lustizók! Remélem, mindenki kint van a jó levegön kutyástul!
Hát az van, hogy Lunát Apjuk beiskolázta, amíg én órán voltam vele. Kedden megyünk egy ún. "fitness" órára (na nyugi, semmi köze az emberi fitnesshez, no sport...). Arra találták ki, hogy amelyik gazdi már túl van minden képzésen, amit ebben a kutyaiskolában kapni lehet, vagy nem is akar, mondjuk agilityzni, de azért szeretne még eljárni, az mehet erre az órára, és mindenféle ezt-azt tanulhat.
De nem is ez a lényeg, hanem az, hogy maga az oktató szeretne minket ott látni, mert Apjuk mesélte neki, hogy szoktam ilyen új bolondságokat tanítani, és ami nekem a legfontosabb: a kutyás klub vezetöje tartja ezeket az órákat, akit kürölbelül 3 hétig tudnék hallgatni egyfolytában tátott szájjal, mert annyit tud a kutyákról, ráadásul jól is beszél.
Szóval Apa beiskolázott minket titokban. :) Kedden reggel és este is megyek majd... Lehet, beköltözöm...
Mindenkinek nagyon szép napot!
Sziasztok!
Ti kutyuskáitok érezték előre a földrengést?
Sziasztok!
Hát hol látszik a dudor Bandi szemén, hol nem. Most éppen nem.
Kat!
Párodnak jobbulást, gyógyulást kívánok!!
Köszi Gerzson nyuszi dicséretét, egy ördögfióka, de nagyon aranyos. Úgy pitizik a száraz kenyér morzsáért, mint egy kutya.:)
Panni!
Örülök, hogy a fekete angyalod már jól van!
Jobbulást kívánok a Párodnak!
Álvemhességen teljesen túl vagyunk, szerencsére nem volt súlyos.
Mi most megyünk, eddig konyhai programokon vettem részt. :)
Annyira belelendültem, hogy Gerzsonodat meg se' dícsértem. :) Pedig rabul ejtett!
Sziasztok! Szép délutánt!
Szegény Bandi, nagyon sajnálom, jobbulást neki!
Casia, mi csak ízt váltottunk a drnő tanácsára, és kiderült, a lazacos nagyon bejön neki. :) Valószínűleg az allergia is az előzőtől volt, az, hogy bedagadt a füle. Az a húsban gazdag volt.
A fülünk is gyógyul már, csak a jobb piros kicsit még, abba még csöpögtetünk, a külső sebeket meg körömvirággal kenjük. Panni már a régi bolond, így nekem már nincs aggódni valóm. :)
Úgy tűnik mindenki kutyázik!:)))
Kellemes hétvégét minden gazdinak és kutyusnak!
Aranyosak vagytok köszönjük!
Okosak vagytok, a dokinő is a hámot javasolta tegnap. Jövő héten veszünk is egyet, már levettük a méreteket. Mert ugye sétálni csak kell!
Casia!
Szép hétvégét Nektek! Mázlinak sok simi!:)
További ajánlott fórumok:
- Boxer kutyások, akik szívesen cserélnének véleményt, történeteket. stbbbb:):)
- Tapasztalt kutyások, most segítsetek!
- Hölgyeim! Működik ez a kutyákkal könnyű ismerkedni lányokkal dolog? Gyakran mennek leányzók kutyásokhoz ismerkedni?
- " Harci " kutyások ide!! :)
- Kertészkedők, cicások, kutyások, szívesen utaztok el otthonról több napra?
- Tapasztalt kutyások segítsetek!