Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Kutyások ide! fórum

Kutyások ide! (beszélgetés)

❮❮ ... 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 ... ❯❯
17287. Ata06 (válaszként erre: 17285. - 171925f409)
2011. szept. 27. 20:43

Ez a felfogás, hogy "heti egyszer ne kapjon enni", már megdőlt! Sőt most már inkább azt mondják, hogy a napi adagot kétszerre kell odaadni. Így kisebb az esélye a gyomorcsavarodásnak. Ráadásul a kutya is jobban érzi magát, mert "nem esik le vércukra".:)

A beagle-nél vigyázni kell a dugi etetéssel, mert könnyen elhíznak.

17286. Ata06 (válaszként erre: 17284. - Tegze)
2011. szept. 27. 20:38

De jóóó! Anyud befogadná? Akkor hozd el! Ki tudja meg? Szerintem még örülne is, ha elhoznád!

Meg van kötve?

Az egyik ismerősöm környezetébe is van egy alkoholista pár, nekik két nagytestű kutyájuk.

Nem kapnak enni, egyáltalán! Az ismerős gyűjtögeti nekik a kaját, a hentestől, a közértnél is kirakják a megszáradt ,másnapos kenyereket, meg otthonról a maradványokat. Most már én is csatlakoztam a gyűjtő munkához.

Szegények ilyen kotyvalékkal vannak etetve,de sajnos így is csak heti 2* kapnak enni, mert akkor megy le a telekre. Azt nem értem, hogy az ilyennek minek kutya? Én már felhívtam volna vagy az állatvédőket vagy egy alapítványt, hogy amint van hely szóljanak és oda viszem őket! Szerintem észre se vennék, hogy eltűntek a kutyuk!

17285. 171925f409 (válaszként erre: 17284. - Tegze)
2011. szept. 27. 19:58

Heti 2 szer eszik a szerencsétlen kutya???:(

Istenem mik vannak borzasztó mi nálunk minden vacsora előtt a kutya macska az első utána jövünk csak mink.Tudom azt hallottam, hogy jó a kutyánál is ha néha egy nap nem kapni enni de nekem az borzasztó azt hiszem mindig, hogy éhes még sokszor dugiban is etetem a drágáimat :)Pedig napi 2 szer kaptam enni

17284. tegze (válaszként erre: 17279. - Ata06)
2011. szept. 27. 19:48
hát itthon nem látok rá sok esélyt,tudok olyan menhelyt ahová ha beviszed a kóbor állatot majdhogy elzavarnak, mondván ők csak talált álattal foglalkoznak,akkor...hogy...a tenyésztés is szabályoznám és a tartást is vannak akik arra lusták h enni adjanak a kutyának naponta 1x tőlünk nem messze egy eladó háznál hagytak egy kan vizslát a tulaj heti 1x jár le de a szomszédok etetik a kutyát meg én mert sz..ik rá!Neo előtt jóval haverkodtam össze a kutyával azóta is etetem nem felejtkezek el róla pedig már annyiszor gondolk.. h ellopom anyukámhoz leviszem.+ új feljelenteném a fószert..nem szertek átkozódni,de a beteges ágynál remélem ez kapja vissza amit a kutyával tesz!
17283. 171925f409 (válaszként erre: 17282. - Ata06)
2011. szept. 27. 18:29

:))

Jaj ezen az első pár soron jót nevetettem:))))))Lehet akkor én sem nevettem volna de most muszáj.DD

Hát én is gondoltam kutya sulira de mivel Ő már 9 éves így nincs értelme.Egy önfejű egy kutya az tény.

És mikor sétálok vele lehet attól, hogy nem jár nagyon kutyák közé mindig neki akar menni a többi kutyát persze pórázon van de ugat mint a fene rájuk majd meg fulad régen nem volt ilyen.

A régi pajtásával is találkoztunk pár év után akivel anno jókat játszott most elengedtem és neki ment szó szerint úgy kellett a 2 beagle-t szétszedni:(Vagy a korának tudható be nem tudom.

17282. Ata06 (válaszként erre: 17281. - 171925f409)
2011. szept. 27. 18:24

Akkor ezt már értem, de hát ez egy ilyen fajta.

Lopkodnak, szökdösnek, nem fogadnak szót.

Ezek szerint látható, hogy nem használ a verés, tehát mást kell kitalálni.

Nekem elég nagy kutyás ismeretségem van, köztük nem egy van akinek beagle-je van.

Pár napja mesélte az egyikük, hogy kutya suliban voltak és a kutyus megunva az okítást elindult "világgá". Egy egész falkányi kölyök kutyának tetszett meg ez az ötlet és indultak ők is a renitens után- a kerítésen át, ki egy lyukon.

Eleinte próbálta mindenki a tanultak szerint, vissza hívni a kutyust, de azok oda se figyeltek a "vezérekre":). Így aztán kisebb tülekedés támadt, mire mindenki a saját csemetéjét kiválasztotta a tömegből és próbálta tudomására hozni, hogy helytelenítően viselkedett!

Szóval a beagle ilyen. De legalább nem verekszik- az enyémmel ellentétben! Mindegyik fajtának van negatív és pozitív tulajdonsága. Van amelyiket lehet korrigálni, valamelyest, van ahol az ösztönök erősebbek!

Ilyenkor hiába bántja, nem fog tudni változtatni a dolgon, mert genetikailag kódolva van!

A gyereknél gyerek biztossá, a kutyánál pedig kutya biztossá kell tenni a környezetet!

17281. 171925f409 (válaszként erre: 17280. - Ata06)
2011. szept. 27. 12:33

Azért nem úgy rugja vagy üti meg csak legyinti de mivel én lakom nála és az Ő kutyája ez már okozott sajnos nálunk vitát azt mondta :Itt nála az van amit Ő mond.

Szóval nem tudok elérni semmit persze ez már akkor van amikor sétálunk és egyik percről a másikra elszalad a kutya párom utána a és végül 10 perc futkosás után megáll a kutya na akkor kapni szokott a szijjal.Vagy ha állandóan eleszi a cica kajáját rászol legalább tizszer erélyesen nem ér semmit oda lopódzik a cica tálkához na ekkor megint a pasim feje bedurran és akkor megint kap egy a seggére.De nem ér neki sajnos mert utána újra és újra a a kajához lopódzik.

17280. Ata06 (válaszként erre: 17275. - 171925f409)
2011. szept. 27. 10:47

Ó Istenem! Szegény kis állat! Bottal ütni és belerúgni? Hát ez nagyon fel tud háborítani!

Hogy csinálhat ilyet? Egyedül csak Te tudod jobb belátásra bírni! Nem ettől lesz Ő a falkavezér!

Erről talán fel kéne világosítani! A kutya társ állat, feltétel nélkül szeret minket, nem értem, mi lehet az a rossz dolog, amiért ilyen büntetést érdemel!

Képzeld el ha valami komoly károsodása lesz!

Pl.: leszakad a veséje, vagy eltörik valamije!

Hogy számol el akkor a lelkiismeretével? Vagy ha ez nem hatja meg, akkor mond neki ,hogy sokba fog kerülni az orvos-sőt az altatás is!:@

17279. Ata06 (válaszként erre: 17278. - Tegze)
2011. szept. 27. 10:38

Én is szigorítanám a büntetéseket, minden tekintetben. Kár, hogy minket nem kérdez senki!:P

A kutyákkal annyira nem tőrödnek az erre illetékes szervek, hogy még a normális kutyasétáltatás is gond. Az egészséges szaladgálásról már nem is beszélve! Irigylem azokat akiknek kertje van.

Ha erre nem figyel oda senki, akkor ki foglalkozna azzal, hogy egy állattal több vagy kevesebb! :( Kéne nálunk is állat rendőrség, mint Amerikában. Ott minden államban van!

Nem értem, hogy ez nálunk miért nem valósítható meg!

17278. tegze (válaszként erre: 17277. - 171925f409)
2011. szept. 27. 10:28
Én ugyan úgy büntetném mint AZ EMBEREK ELLEN ELKÖVETETT BÜNCSELEKMÉNYT!szándékos állat ölés 3-8 évig terjedő büntetés! aztán 1mx1m-en mikor a saját vizeletét szagolja éjjel is ellgnolk. h csinál e ilyen még egyszer!+ 5 év közügyektöl való eltiltás nem tarthat semmifél állatot,a fizuja 15%állatnemtő alapitványnak utalni.Kicsit másképp gondolkodnának az emberek.
17277. 171925f409 (válaszként erre: 17276. - Tegze)
2011. szept. 26. 18:47

Hát igen nekünk is van egy jó pár cicánk és én is mindig ettől félek mikor csinál valamelyik szomszéd ilyet vagy elég ha csak patkány mérget tesz le és azt eszi meg:(((

Az a kis ártatlan állat nem tehet semmiről:((((((

17276. tegze (válaszként erre: 17275. - 171925f409)
2011. szept. 26. 16:04

A verésnek én se,azzal nem lehet nevelni se gyereket,se állatot én se vertem meg pedig zsibbadt az orrom v.3 ó hosszat.Erélyesebb hangnembe szólok ha incselkedik és kész.Ha elverem félni fog tőlem nem bizik bennem annak semmi értelme és semmi jó nemsül ki belőle.

Más:Sajnos lemérgezték mamám barátnőjének a pincsijét Mazsikát:-(( HOGY LEHET VALAKI ENNYIRE LELKETLEN...igy viszonyulni egy állathoz,ráadásul egy öreg néni egyetlen boldogságát elvenni.Lelki beteg az ilyen de nagyon és a toronyban sem tiszta minden!!

17275. 171925f409 (válaszként erre: 17274. - 5847448901)
2011. szept. 26. 13:19

Én sem vagyok az ütés híve:(

De a párom nagyon ilyen ha nem fogad Doki szót rácsap a seggére még bottal is vagy belerug az oldalába:(Mikor mondom ne tegye hisz Ő csak egy állat azt mondja nem az van amit a kutya akar.Volt, hogy a grabancánál fogva emelte fel és dobta több méterre arréb:((((((Én ilyenkor Dokit megvigasztalom sosem bántanám.Még mikor a cicám szétkarmolta a lábam akkor sem bántottam csak mérges voltam rá pár napig de ennyi

17274. 5847448901 (válaszként erre: 17271. - 171925f409)
2011. szept. 26. 10:42

Én nem mutattam mag hogy ki a falkavezér,mégis szót fogad mindenkinek a családban.

Az Argentin dog az viszont más,azt keményen fogtam,mivel nagytestű és fiú.Nagyon nyalakodós és hízelgő.Soha nem bántottam egyik kutyámat sem,még is szófogadó mindegyik.

17273. 3687b4709d (válaszként erre: 17270. - 5847448901)
2011. szept. 25. 21:11

:)

köszi hogy teis így gondolod!de ez az igazság!de ismerek olyat aki valódi harci kutyákat nevel,és csak a kutyákra megy de akkor is csak parancs szóra!ha nem mondják ki azt a bizonyos szót akkor semmi gond nincs a kutyával sőt több kutyával is elvan egy udvarban.a pincserem harciasabb mint a Norbim!!!!!!!!!pedig csak 3,5kilós a kutya:):)neki megy bármilyen kutyának a kis csutak.

17272. tegze
2011. szept. 25. 20:44
Nem minden esetben a kutya a hibás a harapásnál! játszottunk legugoltam aztán oda is kapott én meg azt hittem csak csattant egyet a proti elrántottam a fejem és hát mégis ott volt a szájába az orrom,de szerintem bármely más kiskutya csinál ilyen hasonló v.rosszabbat még kicsi nagyon és szeles nem hiszem h vadságból tette.Nem nézek rá másképpen nem félek tőle,most is itt van mellettem a fotelben s horkolva alszik.Az tény h csipkelődött mindig mintha a tesója lennék de amióta megkapott azóta nem próbálkozik,pedig el se vertem szerintem érzi h nagyon rosszat csinált.. csak érdekes h mamámat meg se probálj csipkedni
17271. 171925f409
2011. szept. 25. 19:55

Azt mondta a párom ha egyszer mégis lesz egy amstaff és ha ne adj isten megharapná akkor ott agyonfogja verni:((Hát jó kilátások.

Azt mondta majd kiskorában megmutatja neki ki lesz a falka vezér.Nem tudom jó e ez a nevelés majd

17270. 5847448901 (válaszként erre: 17269. - 3687b4709d)
2011. szept. 25. 19:19

csak az a harci kutya aki annak neveli!!!!!!!!

Teljesen egyet értek veled.Az enyém pitt- angol buldog keverék,egy tündér.

17269. 3687b4709d
2011. szept. 25. 18:55
sziasztok.nekünk vagyis nekem(mert én akartam)amstaff és pitt keverékem van.de nem bántamm meg hogy van nekem!8éves lányommal eljátszik és ha eréjesebben rászól akkor tudja hogy ráis hallgatnia kell.10hónapos de igazi nagyfiú!bármikor rámerem hagyni a lányom,mert soha nem csipkedte ,ugrott rá,szóval nem panaszkodom rá.engem megcsípett vagy 2 hónappal ezelőtt de az én hibám volt mert a kaput rászuktam az orrára:(és amikor visszléptem ő pedig belecsípett a lábamba. a lányom mellett alszik a földön,ő az őrangyala:)ha tehetném akkor még elfogadnék egy amstaff kiskutyát....csakhát a párom a vadászkutyákba van belebetegedve mert neki jagdterrierje van.de ha vadászat közben sebzés előfordul akkor persze az én nagyfiúm NORBIM viszi keresni,mert megbolondul a vadvérre és megtalálja a vadat.kitartó a drágám!!!!!!!!!!ja és nincs olyan hogy HARCI KUTYA!!!!!!!!!!!csak az a harci kutya aki annak neveli!!!!!!!!
17268. tegze
2011. szept. 25. 17:08
MA d.e történt egy kis baleset Neo belekapott az orromba úgy hogy felszakadt az orrom egy kicsit úgy 4 mm-t ráadásul a föbérlö lánya előtt még jó h nem látta meg h vérzik meg fölszakadt...azt hitte hogy én is a tesó vagyok és játszunk csak én faragtam rá.nem teljjesen ö volt aa hibás kis bolond volt játszottunk én legugoltam közel hajoltam hozzá és oda kapott,azt hittem csak összecsattant a foga elrántottam a tejem hát az orrom a szájába volt.Természesen nem vertem meg de azóta nagyobb szankciók vannak... kicsit emeltebb a hangnem...nem haragszook rá mert kölyök játszana folyton,csak ha meglátta volna a főbérlö lánya a büdös életbe nem tisztázom ki h nem harci kutya nem veszélyes
17267. Orsoly82 (válaszként erre: 17261. - Ata06)
2011. szept. 25. 16:58
Igen tudom, hogy egy energia bomba:) meg hogy eléggé domináns, így lesz vele elég dolgunk :) de nagyon tetszik a kutya fajta, így belevágunk :)
17266. Ata06
2011. szept. 25. 15:38

Itt meg tudod nézni. Sok féle van!

[link]

Ez meg a KONG.

[link]

17265. 171925f409 (válaszként erre: 17263. - Ata06)
2011. szept. 25. 14:55

A legelső link nagyon jóóó:)nem tudod mennyibe kerülhet?

a második link szerintem fejtörést okozna Dokikámnak:DD

17264. 171925f409 (válaszként erre: 17262. - Ata06)
2011. szept. 25. 14:52

Nem még nem hallottam róla.

Köszi a tippet majd kipróbálom mondjuk csak táppal tudom ezt megtenni de remélem majd annak is megérzi az illatát mondjuk a pokróc alatt.D

17263. Ata06 (válaszként erre: 17260. - 171925f409)
2011. szept. 25. 14:40

Még valami! Ezen kívül is vannak még interaktív játékok, de az már nem olcsó, viszont nagyon jópofa dolgokat lehet kapni. Ha már ezekben a játékokban szuper, akkor ha tudsz áldozni rá ilyeneket is vehetsz neki. Sajnos ezeket viszont csak a gazdival lehet játszani.

Ezekbe is kaját lehet elrejteni és a kis drágának meg kell találnia!:)Például ez!

[link]

Vagy ez!

[link]

17262. Ata06 (válaszként erre: 17260. - 171925f409)
2011. szept. 25. 14:34

Eldughatnál neki kaját, hogy keresse meg!

Először csak szagoltasd meg vele és egy jól látható helyre rakd! Miközben odamegy elvenni, mond neki, hogy "KERESD". Eleinte az a fontos, hogy tudja mit kell csinálnia erre a szóra.Aztán egy pár alkalom után rakd valami alá, de most is hagyd, hogy lássa. Hagyd, hogy ügyeskedjen és ha megtalálta nagyon dicsérd meg! Ezek után már megpróbálhatod valahova a közelébe eldugni, de már úgy hogy ne lássa! És biztasd a "KERES"-el.

Ezt a későbbiekben nehezítheted belátásod szerint!

Vagy, nem tudom ismered-e a KONG interaktív játékot? Abba bele lehet rakni mindenféle finomságot, májkrémmel betömni és be a fagyasztóba. Imádják a kutyák és el játszanak vele elég sokáig. Most már vannak olyan lapok is,ahol recepteket írnak le, hogy mikkel tudod neki megtölteni.

17261. Ata06 (válaszként erre: 17254. - Orsoly82)
2011. szept. 25. 14:24

Nem ösztönszerű a pisilés. Azért tudják megtanulni a szobatisztaságot! A jelzés se, hisz sokszor csak szagolgatnak és utána döntik el hova pisiljenek.

De mivel Ti kis méretű kutyát szeretnétek, akkor akár pelenkára és alomra is szoktathatod otthon és akkor nem kell napi 3* elmenni vele sétálni, elég napi egyszer. Sőt, ha fiú és ivartalanítod még ivar érés előtt, akkor egyáltalán nem fog jelölni. Megszabadulsz egy csomó olyan betegségtől, amire meg van az esélye, ha nincs ivartalanítva és nem fog szenvedni a lányok miatt!

Azt tudod, hogy ez a fajta, egy energia bomba?

Van egy pár az ismeretségi körömben, így mesélték, hogy van hogy éjszaka is felkel játszani, persze a gazdit is felkelti, hogy játszon vele.:)

17260. 171925f409 (válaszként erre: 17259. - Tegze)
2011. szept. 25. 10:32

Na és akkor mi jót találjak neki ki?:)

A kajával lehetne valamit hisz imád enni:)19 kg a drága:)))

17259. tegze
2011. szept. 25. 09:59
AKKOR VISZONT OLYAN JÁTÉK KELL NEKI AMI TÖLTHETŐ, BELETESZED A TÁPOT MEGSZAGLÁSSZA ÉS UTÁNA ELDOBOD AZTÁN MEG KIBÁNYÁSSZA MAGÁNAK AZZAL IS MEGY AZ IDŐ JÁTSZIK VELE.BEAGLE-D VAN OLVASTAM,ELÉG ÖNFEJÜEK...ÚGYMOND KOTORÉK KUTYA SZERETNEK ÁSNI KERESNI...ELŐ KELL HOZNI AZ ÖSZTÖNEIT..
17258. tegze
2011. szept. 25. 09:52
VICTORIA STILWELL,CASER MILLAN MÜSORAIBAN IS VANNAK ELÉG OKOS,HASZNOS DOLGOK A YUTUBE-N IS VANNAK FENT VIDEÓK.
❮❮ ... 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook