Kutyások ide! (beszélgetés)
Kar,hogy nincs bologatos jel,most olyat kuldenek.Igy van!Sokan ugy varnak el dolgokat egy kutyatol,hogy nem tanitottak meg elotte neki,de akkor megis mire fel?!
A veres,bantalmazas a leheto legrosszabb dolog,amit el lehet kovetni egy vedtelen,kiszolgaltatott allat ellen.
Es a 21.szazadban ezt meg magyarazni kell?
Nyugodtan ki lehet utalni innen,meg el lehet kuldeni a jo fenebe,vallalom,de azon hogy fel tudnak haborodni mikor egy not megeroszaloknak,vagy gyerekeket bantalmaznak,vagy csaladon beluli eroszak stb.Ez kb ugyan az a kutya szemszogebol is.Egy csaladban el,es a befogado tagok verik,bantalmazzak.Ez foleg ugy szomoru,hogy ezer fele jutalmazos tanitasi modszer kozismert mar manapsag.Es az a kutya meg csak el se tud menni a rendorsegre vagy a csaladsegitohoz,hogy kerem engem otthon bantanak,valaki segitsen mar.Nem!Ugy eli le az eletet,mert a gazdai nem latnak tovabb az orruknal.
Szomoru.
Szia
Tény , hogy sok embernek nem kéne semmilyen állatot tartani.
Ne tudd , hogy a faluba hányan néznek hülyének , hogy ivartalanítottam ( mert akkor már nem is kutya) .Ha megkérdem mit csinálok a kiskutyákkal , hát a legtöbb földhöz vágást ajánlj.Ilyenkor azt gondolom, hogy kár , hogy az anyja nem tette vele,mikor megszületett.
Pláne , hogy a cicát is beoltottam, tiszta nem normális vagyok.
Sokan olyan dolgokat várnak el a kutyáiktól , 0 foglalkozással , amit sose nem tanított meg...a kutya az kutya , neki mindegy, hogy a 50 eurós cipőt , vagy egy fadarabot rág.
Nálam az a max bünti , hogy beparancsolom a helyére, de sokszor már magától bemegy, ha lássa, hogy észrevettem a művét.
Soha nem ütöttem meg őket, és elmondhatom , hogy okos , kiegyensúlyozott kutyáim vannak.
Rengetegen tartanak úgy kutyát, hogy az alap tudásuk sincs meg róla.
Reg jartam erre.
Tyuu,ne haragudjatok ,de ennyi butasagot reg hallottam(olvastam)mint itt.Egyik masik hsz egyszeruen felhaborito!
Kedves niki1!Kezdenem azzal,hogy a kutya az nem tulajdon,csak azert mert x penzert mevettetek,attol o meg egy kulon elet,akinek sajnos az a sors jutott,hogy veletek el.Mi az a baromsag,hogy a parom kutyaja,lakasa stb,es ezert te nem tudsz beleszolni a nevelesbe, ra hatni,hogy ne verje azt a szerencsetlen kutyat????Es ha gyereketek lesz es o ugy tartja jonak,akkor majd azt is verni fogja??Vagy mert nala laksz esetleg teged is ha nem ugy viselkedsz,ahogy o jonak latja?
Ja,tudom most en vagyok a paraszt,csak mert nem bologatok az effele felfogashoz.
De konyorgom,allj a sarkadra!En szegyelnem,ha egy olyan emberrel elnek aki veri a szerencsetlen 5 kilos kutyat.Ahelyett,hogy osszefogva megtanitanatok neki az alapveto dolgokat.
Ez a dolog meg ugyan ugy a te szegyened is,mint a parode,mert aszisztalsz hozza.
Hiaba 9 eves mar,ugyan ugy meg lehet tanitani neki dolgokat jutalmazassal,csak ido meg turelem kerdese.No,meg akarate.
Melysegesen lesulytott amiket irtal!
Konyorgom,ha mar allatot tart valaki,azt nem lehet embersegesen???Ha mar elvileg,ti vagytok az ertelmesebbek,akkor nem kene nevelni vagy valami?Verni,na az aztan igen jo megoldas!
Te mit szolnal hozza,ha kilora megvennelek,oszt jol agyba fobe vernelek neveles cimszo alatt??He
?Ja,most csak pislogsz,mi?!Hat kb a kutyad is igy latja a dolgokat,csak o nem tud beszelni es nem tudja megvedeni magat.
Na,meg ez,hogy napokig haragudtal a macskaidra, mert osszekarmoltak.Hat apam!Jo reggelt!Az egy allat,vannak karmai,amit normalis korulmenyek kozt,fara maszasra,kajaert valo harcra,es onvedelemre hasznal.Amit kiskoraban a tarsain tanul meg hasznalni.Nehogy mar azert haragudjal ra,mert rendeltetes szeruen hasznalja az adottsagait!!!Ebben ha ugy vesszuk az a nem normalis,hogy emberekkel el,mert a termeszet nem igy talalta ki.De csoszod,ha magadhoz vetted,az ezzel jar,ezert haragudni a legnagyon butasag!
A kutya tartas meg ott kezdodik,hogy oltatod,feregtelenited,eteted,tanitgatod,megadod neki azt amire szuksege van,pl naponta tobbszor viszed setalni,fajtajanak megfeleloen levezetteted az energiajat es nem vered!!!csak azert mert okosabbnak,mert erosebbnek hiszed magad.
A beagle,az egy vadaszkutya,vadasz osztonokkel.Nagy felfedezo,viszi a vere.Hiaba engeded szabadon,ha nincs neki megtanitva,hogy jojjon vissza.Egy kapal sz.rt nem er ugy.Utana meg mesz es jol megvered,ha sikerult elkapni,ja nem te hanem az eszleny ember.Te meg ott allsz bal.asz modjara es vegig nezed.Hat gratula!Emberseg,IQ=0.
Az Amstaffrol meg tegyel le!Vagy barmilyen mas kutyarol!!!Legalabbis addig,amig nincs egy alapveto intelligenciatok,hatter tudasotok a kutyatartashoz!Eleg,vagyis tul sok mar az is,hogy ezt az egy kutyat is elba..tatok!!!
Engem meg nyugodtan el lehet kuldeni a jo pi..ba,de attol meg nem lesz jobb a kutyatoknak,attol meg nem lesz boldogabb.Max ki tudod mosakodni magad,magad elott,mert elottem biztos nem.
Sziiigyen!
Emberek ott az internet,kismillio kutyas oldallal,hat hasznaljatok!Tajekozodjatok!Van kutya suli is,meg ezer lehetoseg,hogy egy kutyanak jo elete legyen,es be is legyen tanitva,jol viselkedjen.Vagy mi elott egy kutyat magahoz vesz az ember,lehet tajekozodni a fajta jellegrol.Melyik mit igenyel,mivel jar,mire lehet szamitani nagyjabol.(az anyagiakon kivul)
Ez a becsukom a szemem,fulem,meg jol megverem...ahh.Szegyen!
Es azt is tudom,hogy irhatnek itt napestig,aki ilyen azon nem fog az irasom:(es ez szomoru!!!
Szia:)
A két shar pei nálunk is bejáratosak, most is itt feküsznek mellettem a kanapén:)
A keverék meg az udvart őrzi a macskával:)
4 van, de Maja "nyaral". Anyósomék 1 másik településen laknak nyáron családiházban, de itt is van 1 társasházi lakásuk, amit télen használnak. Maja náluk volt a nyáron, hétvégén költöznek vissza. Ő is keverék. Maja, Gina menhelyi, de Macit is találtuk.
Valóban Mona a királylány, ő a Mami kis tündére.
Tudja is a kis disznó, elkényeztetett nagyon:)).
Mindig volt kutyám, de "szobacirkáló"-nak ő az első. Hát a benti kutya más dimenzióba helyezi a kutyatartást.
Látom 3 van:)
Kitalálom Mona a királylány??:)
Nálunk is nőuralom van , a nőstényem nagyon domináns...anno ,mikor még panelba laktunk, mindenki panaszkodott, hogy a kóbor kutyák zaklatják a kutyáikat, nekem ilyen gondom nem volt, úgy szaladtak el mint a nyulak, ha meglátták.Ilyen a kisugárzása:)
:) szia, neked hány kutyud van??
Voltak egyszer kiskutyák , besikerültek, de jó gazdikhoz kerültek..
kb 6 hónaposan lett ivartalanítva..nekem jó , ha bújik , de azért jelez, ha valaki van a kapu előtt.Brutál hangja van, és hát más nem tudja, hogy milyen kedves, csak ha bejön:)
Általában mind a 3 kint van napközben , a kan shar pei pedig elég bizalmatlan az idegenekkel.Vagy elfogad valakit vagy nem....bántani ő se bánt senkit, inkább félremegy.
Sajnos megharapta, el is vittem dokihoz.Szegénynek a tappancsát harapta meg , nagyon vérzett, de a doki szerint az jó.
Nem tudom mért utálja ennyire az állatokat, az emberekkel meg olyan hízelgő ,van ,hogy olyan ,mint egy macska ..törleszkedik az emberhez.
Ha betéved egy sünike alig bírom leszedni róla...
A kan az kényesebb, igaz , hogy elég domináns, de csak más kutyákkal..
A keverék ivartalanítva van , és most már a nőstény is.
Úgy bírom én is a keverék kutyukát, olyan ,mint egy ksborjú, úgy jön majd feltaszít örömébe:)
Jaj, nagyon aranyos. Az enyém se bántott senkit egy évesen. Az később jött, olyan másfél-két éves kor körül. De az is lehet, hogy a labrador természetet örökölte.:)
Nem félsz, hogy a patkánytól összeszed valami nyavalyát? A patkány nem harapta még meg?
Bizony nagyon édesek,
a keverék nagyon jámbor,aranyos, kiegyensúlyozott kutyus, nem bánt semmit, se kismadarat, se patkányt se macskát...nagyon kedveske:)Ő most lesz egy éves nagyjából , nem tudom pontosan , mert talált kutyus.
A kan shar pei 6 éves a lány 3 ők egy kicsit elkényeztetettek , de a nőstény 20 mp alatt végez a patkánnyal:)
Köszönjük a dicséretet! Én is és Ő is.:)
Téged is irigyellek! Mindenkit akinek sok kutyija van.:) A keverék nagyon jó összeállítás! A shar pei-eknek is édes pofijuk van! Mennyi idősek?
A keveréknek milyen a természete? Nem tennél fel róla képet?
Nem lesz baja, télre pár kilóval legyen nehezebb, őket a zsírréteg védi a fázástól.
Ha elmész kutyatápot venni direkt kérd úgy ,hogy télre, azokban van omega 3, és zsírosabbak.
Nekem a két shar pei bent van...ha bent akarnak lenni, jó időbe kimennek az udvarra, de télen, sőt már most is fázik a seggük nem nagyon kívánkoznak ki.
Rossz mikor vedlenek , mert minden csupa szőr , nyakra főre lehet takarítani.Igyekszem mindennap lekefélni őket, de akkor is...de én imádom őket.
Egyszer a kanapéról is leszoktattam őket, de rájöttem sokkal jobb, ha a lábamat melegítik:)
nem , megszokja, hogy ha nem vagytok otthon kint a helye...:)
Akkor lesz bent, ha otthon vagytok, jól értem?? Nehogy összezavard, mert nem fogja érteni, hogy egyszer bemehet másodszor nem.
Sziasztok!
Másfél hete örökbe fogadtunk egy édes kutyust a menhelyről. Fox-terrier fajta. Nagyon aranyos édes kutyus és szerencsére nagyon utálja a macskákat. (Nálunk ez fontos szempont mivel annyira elszaporodtak a macskák köszönhetően a felelőtlen szomszédoknak hogy napi 6-8 adag kaki van a homokozónkban.)
A kérdésem az lenne hogy nagyon szeret bent lenni pláne most hogy hideg lett. Viszont ha elmegyünk itthonról ill. éjszaka viszont nem szeretném bent hagyni.Nem fog megfázni ha esetleg bent is kint is kell lennie. Kint van neki kutyaház ami dupla falú hungarocel szigeteléssel minden oldalon. Most csinálunk neki még belűre szőnyeg szigetelést és télre lesz neki függöny is a bejáraton. Szóval nem ártok neki ha néha beengedem???
Tudom, csak eszembe jutattad:)
Helyes a kutyusod:)
További ajánlott fórumok:
- Boxer kutyások, akik szívesen cserélnének véleményt, történeteket. stbbbb:):)
- Tapasztalt kutyások, most segítsetek!
- Hölgyeim! Működik ez a kutyákkal könnyű ismerkedni lányokkal dolog? Gyakran mennek leányzók kutyásokhoz ismerkedni?
- " Harci " kutyások ide!! :)
- Kertészkedők, cicások, kutyások, szívesen utaztok el otthonról több napra?
- Tapasztalt kutyások segítsetek!