Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Kutyások ide! fórum

Kutyások ide! (beszélgetés)

❮❮ ... 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 ... ❯❯
17347. petrikek (válaszként erre: 17330. - Ata06)
2011. okt. 9. 06:18
Köszönöm, sokat segítettél. Fessnapfba járunk, majd körülnézek.
17346. Ata06 (válaszként erre: 17345. - Zoknis kacsa)
2011. okt. 8. 21:47
Nem kijavítani akartalak, csak leírtam, amit gondoltam.
17345. zoknis kacsa (válaszként erre: 17344. - Ata06)
2011. okt. 8. 21:31
köszi az éles hangon való feljajdulást kihagytam...
17344. Ata06 (válaszként erre: 17341. - Tegze)
2011. okt. 8. 21:26

A harapás kontroll most alakul ki nála. Ezért ha megharapja a kezedet, akkor kiálts fel vagy jajgass, hogy tudja, hogy fájdalmat okozott. Utána pedig a bünti az, hogy nem játszol vele tovább.

Hamar rá fog jönni, hogy mi mért történik.

A bútorokat meg mindent meg azért rág, mert mindennel így ismerkedik. Neki nincs keze, mint a csecsemőnek, hogy megtapogathassa.

A fogai is szép lassan elkezdenek cserélődni, így emiatt is szoktak rágni.

Sajnos ez az időszak elég hosszú, így nagy türelem kell míg átvészelitek. Adjál neki sok olyan játékot, amit rághat! Ha a bútort rágja, akkor tereld el a figyelmét, adj neki valami érdekesebbet pl.: húzzatok rongyot.

17343. zoknis kacsa (válaszként erre: 17341. - Tegze)
2011. okt. 8. 20:43

a kezedet ne hagyd neki semmi esetre, ha elkezdi fordulj el tőle...erről leszokhat fél éves korára.

Amit nem akartok ,hogy megrágjon , fát, széket fújjátok le ecettel, én a kaparás ellen őrölt borsot használok.

Nem tudom milyen kutyus...foglalkozni kell vele, lefárasztani agyilag és testileg is...

Bántani utána nem szabad, mert figyelemfelkeltésből is csinálhatja...

17342. andi6020 (válaszként erre: 17335. - 171925f409)
2011. okt. 8. 20:38
Hát nem. Mivel nem nyomkövetőt ültetnek a kutyába.
17341. tegze
2011. okt. 8. 18:55
sziasztok! kb hány hónapos korára szokik le a kutyus a rágásról konkrétam most mindent megrág ami szája elé kerül a kezünket is nem gyngén rágja és hát fáj nagyon,de elverni meg nem akarom!
17340. 171925f409
2011. okt. 7. 07:17
köszi a válaszokat
17339. zoknis kacsa (válaszként erre: 17337. - Tegze)
2011. okt. 6. 22:09
nem lenne jobb egy normális kutyaól???
17338. zoknis kacsa (válaszként erre: 17337. - 171925f409)
2011. okt. 6. 22:08

csak akkor ha a megtaláló elviszi egy olyan dokihoz, akinek van leolvasója.....na de az ilyen szerintem ritka mint a fehér holló:(

Pláne , ha nem is fajtiszta kutyusról van szó.

Az enyémet biztos nem vinné senki sehova, nagyon nem csípi az idegeneket.

17337. 171925f409 (válaszként erre: 17336. - Zoknis kacsa)
2011. okt. 6. 21:59
Igen azt hittem ha van chip a kutyába és elveszik akkor megtalálják nekem:(
2011. okt. 6. 21:57

sajnos nem , a mi kutyáinknak is van , akkor kötelező, ha külföldre viszed őket.Ez az uniós útlevél egyik követelménye.

Amire Te gondolsz az a gps. vagy mi a fene az a nyomkövető

17335. 171925f409 (válaszként erre: 17334. - Zoknis kacsa)
2011. okt. 6. 21:55
Akkor nem úgy van, hogy én bejelentem hogy eltünt a kutyám és a doki meg keresi valami gépen merre is jár?
17334. zoknis kacsa (válaszként erre: 17333. - 171925f409)
2011. okt. 6. 21:52
állatorvosnál , és szintén állatorvosnál nézik meg , feltéve, hogy aki megtalálja elviszi....van ilyen leolvasó gépezet.
17333. 171925f409
2011. okt. 6. 21:51

Sziasztok.

Ha chipet szeretnék rakatni a kutyába azt ho csinálják?

És ha elveszik a kutya hol tudják megnézni hogy hol van?

17332. Ata06
2011. okt. 2. 17:17

[link]

Itt pont németjuhászt mutatnak!:)

17331. Ata06
2011. okt. 2. 17:14

Itt meg tudod nézni, hogy néz ki, és hányas méret kell neki! Nem mindenhol ugyanaz a méret!

Tehát ha máshol veszed, lehet, hogy más számozása lesz!

[link]

Itt pedig meg tudod nézni, hogy kell feladni rá!

[link]

17330. Ata06 (válaszként erre: 17329. - Petrikek)
2011. okt. 2. 17:04

Igen, nagyon ajánlom Nektek is! Haltinak is hívják.

Ha van a közeletekben Fressnapf, akkor ott is tudsz venni, ha nincs, akkor neten. Legutóbb én is a neten vettem, mert úgy gondoltam, hogy jobb lehet az ott kapható, mert Drágább :P! Nagyot tévedtem ! Semmiben nem különbözött a fressnapfban kaphatótól, csak 3000Ft-al drágább volt!

A fejhámhoz még szükség van egy olyan pórázra, aminek mindkét végén karabiner van !

Az egyiket a nyakörvbe kell kapcsolni, a másikat a fejhámba! A fejhámnál megvannak adva a méretek,

a fajtákhoz! Az nekünk jó volt, mert ez nem olyan, hogy cm-re pontosan passzolnia kell!

Ha nincs semmi gond és nem rántod őt magadhoz, akkor akkorára ki tudja nyitni a száját, hogy egy labda is elférne benne! Ha meg magadhoz húzod, akkor záródik, tehát harapni sem tud!

Sokkal könnyebben tudsz vele közlekedni is, mert ez úgy működik, mint a lovaknál a zabla?!

A fejébe nem tud belefeküdni, hogy húzzon, mig ha a testére raksz hámot avval simán elránt!

Ezenkivül, ha kekeckedne más kutyával, akkor elforditod a fejét, megszűnik a szemkontaktus és igy kordában tudod tartani!

A közlekedésnél meg a sétánál , sokan azt hiszik, hogy szájkosár. Még ilyen szempontból is előnyös!

A Fressnapfban a legolcsóbb és oda még a kutyát is beviheted!:) Ott 1500Ft körül van!

A doboz hátulján rajta van, hogy melyik számozás milyen kutyára ajánlott! Zöld a doboza!

17329. petrikek (válaszként erre: 17325. - Ata06)
2011. okt. 2. 16:36

Szia!

Én még nem is hallottam erről a fejhámról.

Bár Liza (németjuhász keverék kb. 25 kg) még csak 9 hónapos, de ha nagyon izgatott (kutyatársat, futkározó gyereket, vagy netán macskát lát), akkor képtelenség laza pórázon sétáltatni. Lehet, hogy ez nekünk is megoldás lenne?

17328. esther78
2011. okt. 2. 16:18
Nem sokáig csináltam, kb 1 hónapig, de szépen leszokott a rágásról. Gondolom hogy prüszkölt egy párszor, de szerintem elég humánus volt a leszoktatás. Mert ha megvertem volna, amit nem szoktam, vagy jól leszidom azzal se értem volna el semmit.
17327. esther78
2011. okt. 2. 16:16
Egyébként nem is baj, hogy az ideje nagy részét szunyókálással tölti. Amikor fiatalabb volt, elég sok problémánk volt vele. Pl.: amikor vettünk egy autót. Nem volt garázsunk és a kocsi kint állt az udvaron. Vadonatúj szalonból kihozott autó volt. Egyszer arra lettünk figyelmesek, hogy a kutya ropogtat valamit. Kimentünk és azt láttuk, hogy Brunó a kocsi hátuljánál, szinte alatta fekszik és a hátsó sárvédőt rágja, a műanyagot. Kitaláltam, hogy körbeszórom a kocsin az összes kiálló és rágható részt őrölt borssal. Na azóta nem rágja a kocsit.
17326. esther78
2011. okt. 2. 16:12

Igen, kaukázusi, azt nem tudom hogy hegyi fajta-e vagy sem. 7 éves. Velünk és a családdal nem harcias, de ha idegen megy el a kapu előtt, akkor elég nagy zajt tud csapni, amúgy olyan jámbor mint a ma született bárány. A nagy sörényével nincs baj, csak tavasszal amikor elkezd vedleni. A hosszú szőrét egész nyáron hullajtja, de nem egyszerűen. Szinte teljesen rövidre, kopaszra vedlik. Ilyenkor általában fésülöm, és egy vedlés alkalmával kb 4-5 vagy még több tesco-s szatyornyi szőrt dobálok ki. Olyan a szőre ami kihullik, mint a vatta. Amikor már nagyon hullik fésülésnél olyan 20 cm- es táblákban szinte egybe jön le az egész szőre. Készítettem róla egy videót, mert a barátnőm nem hitte el hogy ennyire vedlik a kutyánk, mikor megnézte a videót, csak annyit kérdezett hogy mi ez birka?

Amikor fésülöm kb úgy néz ki mint amikor a birkákat nyírják. A legrosszabb az, hogy ilyenkor tele van az udvar a szőrével, és ilyen tenyérnyi darabokat fújdogál a szél minden felé.

17325. Ata06 (válaszként erre: 17323. - Esther78)
2011. okt. 2. 16:04

Köszönjük a dicséretet.:)

Hűűűű,a Te kutyád is nagyon szép!Kaukázusi ugye?

És abból is a hegyi fajta? Legalábbis azoknak van ilyen nagy sörénye. Gyönyörű! Fiú vagy lány?

Harcias,domináns? Nem csodálom, hogy nem bírjátok el!Az én kutyám 41kg. és már őt se bírom fejhám nélkül megtartani. Ajánlom nektek is, ha rá akarnátok szoktatni a napi egyszeri mozgásra.

Mennyi idős most? Mert mondod, hogy kezd lustálkodni. Az enyém is! Néha alig lehet rávenni, hogy jöjjön, pedig még csak 5 éves és már most lustálkodna állandóan. Én Pesten lakom, így aztán ha pisilni kell kénytelen rászánni magát, hogy megmozduljon, így aztán naponta 3* sikerül is rábírnom a mozgásra. De ha meglát egy kan kutyát, akkor olyan, mintha elment volna az esze! Rögtön nem fáradt, akkor muszáj neki menni a másiknak, hogy eldöntse ki a főnök.

Amig nem volt fejhámunk, előfordult, hogy elrántott és vonszolt maga után! Úgy néztem ki mire haza értem, mint egy hajléktalan!:P

Később meg mikor már fel voltam készülve ezekre az akciókra, lámpa oszlopot vagy jelzőtáblát kaptam el , nehogy elrántson!

El tudod képzelni, hogy néztem ki miközben átkaroltam a jelzőtáblát? vagy éppen mikor húzott maga után? Rém ciki volt!

Ha kirántott az egyensúlyomból, akkor nekem annyi volt! Visszaszerezni már nem tudtam, igy kb. : olyan voltam mint a filmekben, mikor a ló után kötnek! Na igy meg aztán, hogy legyek falka vezér?:P

Mióta fejhámot használunk ilyen nem volt, ez egy szuper találmány. Úgy jön mellettem, hogy mindenki csak ámul,mert azért itt Pesten elég ritkán látni ilyen nagy kutyát.

Úgyhogy bátran próbáljátok meg a fejhámot, talán felfedezhettek jó kis helyeket, sőt barátokat is találhattok! Nekem mióta kutyám van több embert ismertem meg, mint egész életemben.:)

17324. esther78
2011. okt. 2. 13:32
Úgyhogy mi nem igazán sétáltatjuk, de szabadon van az udvaron, úgyhogy annyit mozog amennyit csak akar, de korából és lustaságából adóóan a nap nagy részében alszik.
17323. esther78 (válaszként erre: 17321. - Ata06)
2011. okt. 2. 13:30
Nagyon szép a boxered. A mi kutyánkkal se lehet sétálni. Amikor kicsi volt próbáltuk hozzászoktatni, a pórázhoz, meg a sétához, de ha meghall, vagy meglát egy másik kutyát, akkor megy mint az őrült. Ráadásul van vagy 60 kg, tehát ha megindul azért kell hozzá erő hogy meglehessen tartani, és volt már olyan, hogy majd kitépte a karom. Ilyenkor úgy nézhetek ki vele, mint a rajzfilmekben, amikor az ember szinte repül a kutyája után.
17322. tegze (válaszként erre: 17320. - 7a23ed9179)
2011. okt. 2. 13:15
Szió!A fejhám tuti jó az álla alatt kell rákapcsozni a pórázt ha húz akkor a hám miatt a kutya leszegezi a fejét a földre és meg is áll mert nem lát semmit!A sógorom a 6 éves német juhászát igy szoktatta sétához 2 hónap múlva póráz nélkül jön mellette szépen ha sógorom megáll a kutya is leül néz rá mikor indulhatnak.
17321. Ata06
2011. okt. 2. 10:57

Először tedd rá a nyakörvet és adj neki jutalomfalatot, de ne tápot, hanem olyat amiért érdemes dolgozni pl.:sajt, virsli karika.

Közben kissé eltúlozva dicsérd is, érezze hogy ügyes volt. Ha már bírja a nyakörvet és nem akarja leszedni, akkor mehet rá a póráz. Ezt is juti falattal és dicsérettel jutalmazd. Szokatlan lehet neki, ha húzza a nyakát. Ha le akarja szedni és dühös, akkor viszont erőteljesen szólj rá, hogy -rrrrrosssz kutya - és kicsit rángasd meg a nyakbőrét. Evvel nem okozol neki fájdalmat és mivel annak idején a mamája is így csinálta, rögtön tudni fogja, hogy hibásan viselkedik.

Ha megnyugszik rögtön dicséret és jutalom falat.

Ha már mind kettő megy, akkor jön a séta. Először

csak a kertben próbálkozz vele. Ha nagyon előrerohan állj meg. Ne szólj hozzá, ne nézz rá, várd meg, hogy ő nézzen hátra, hogy miért álltatok meg. Eleinte lehet, hogy elég sokáig kell várnod.:P Akkor igazítsd magad mellé és újból induljatok el.

A másik megoldás, hogy ha elkezd rohanni az egyik irányba, akkor Te fordulj sarkon és indulj el a másik irányba. Ha megint elkezd rohanni, ismét fordulj meg és az ellenkező irányba indulj el.

Sajnos ez türelem játék. Naponta többször gyakoroljátok, de mindig külön-külön a kutyusokkal. Egyszerre nem fog menni. Azért is rohanhatnak, mert minden új nekik kint! Máskor voltak már sétálni? Ha nagyon nem bírsz velük, akkor meg ajánlom a fejhámot. Nem fáj nekik, csak egyszerűen nem tudnak húzni!

Az én kutyámon is van. Az adatlapomon vannak fent róla képek és ott meg tudod nézni, hogy milyen a fejhám.

17320. 7a23ed9179
2011. okt. 2. 09:38
Szép napot! Kérlek titeket, adjatok tanácsot, hogyan kell pórázra szoktatni a kutyákat? Amióta be kell zárni őket, éjjel egyáltalán nem mozognak kint, és ha majd mindketten dolgozni járunk a férjemmel, Kópé meg lesz kötve. Sétáltatni kezdtük őket esténként, de Mimi már 3 éves, és csak ritkán volt pórázon. Nagyon húz, ha megyünk, és jön ugyan, de sokat kell rángatni vagy visszafogni.Együtt meg katasztrófa a két kutya, mire lenyugodnak és jönnek rendesen, addigra mi is kihalunk:)
17319. 5bfba16667
2011. okt. 2. 09:31
Bocsi, a Bevezetik az ebadót c. fórumban. A másik egy hülye fórum..:S
17318. 5bfba16667 (válaszként erre: 17317. - Inci-finci)
2011. okt. 2. 07:27

Sziasztok!

Mint "veterán" térek vissza a fórumba:D

HA van kedvetek, kukkancsatok be az Ebadó c. fórumba, sok sok érdekességet, és többek között emberi butaságot lehet erről olvasni.

Az adóról szóló cikk a legelső hsz, érdemes elolvasni.

Amúgy én úgy gondolom, hogy az, aki felelősségteljesen tart egy kutyát, annak bele fog

férni a 2-3000Ft, csak a gond az, hogy megint azt cseszegetik, akik betartják a szabályokat. Azért, mert mi azt is be fogjuk:((

És még nem is lenne gond, ha tudnám, hogy oda menne, ahova kéne, mint pl. kutyafutik, vagy utcai szarszedések, vagy szargyűjtők. Csak sajna már annyira tudjuk, hogy nem az utcára, hanem a parlamenten belüli egyik másik zsebbe jut az a pénz is. Arról meg nem beszélve, hogy az a gazdi, akinek a plusz költség miatt hirtelen nem fog kelleni az ebje, hajítja majd ki az utcára, ami meg generálja a több és még több kóbor ebed. Szóval ez egy ilyen dolog:((

Kellemes napot nektek, és azoknak, akiket éppen "fingatnak" szomszédok, jóakarók, kitartást!!!

❮❮ ... 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook