Kutyások ide! (beszélgetés)
Volt már valaki a kutyusával fogkő leszedésen.
A 7 éves kancsival akarok elmenni, egy ismerősünk kutyájának a múlt héten húztak ki 5 fogát.
Szegénynek tiszta fogkő volt az összes foga.
Az enyémnek nem veszélyes, de marha büdi a pofija:)
Ata nekem az anyóskajelöltem mondta tavaly, hogy mért nem szabadulok meg az egyik kutyától.Megmondtam neki a magamét, azóta nem volt, de nem is hiányzik.
Az a pénz , amit rájuk fordítunk nem számít, mert 100x san kapjuk vissza,
Sajnálom azokat, akik nem tudják az állatokat szeretni.
Van egy mondás: Kutya nélkül lehet élni, de minek.
Biztos Ti is kaptatok már efféle hozzászólást, hogy:" csak egy kutya" ! Tegnap találtam egy fantasztikus idézetet és úgy gondoltam, hogy megosztom veletek! Érdemes elolvasni!
Csak egy kutya? Időről időre azt mondják nekem: Ébredj fel, ez „csak egy kutya”! – nem értik, miért teszi meg az ember ezeket az utakat, miért invesztál ilyen sok időt és érzést, vagy miért veri magát költségekbe, amelyek a „csak egy kutyá”-val járnak. Legbüszkébb pillanataimból néhányat a „csak egy kutyának” köszönhetek. Sok óra telt el, amikor egyedüli társaságom „csak egy kutya” volt, de egyetlen pillanatig sem éreztem magamat mellőzve vagy egyedül. Életem egyik legszomorúbb pillanatát a „csak egy kutya” idézte elő, és a sötét napokban a „csak egy kutya” volt az, akinek barátságos érintése jóleső érzéssel töltött el, és erőt adott átvészelni azt a napot. Ha te is azt gondolod, hogy ez „csak egy kutya”, akkor feltehetően olyan mondatokat is ismersz, mint „csak egy barát”, „csak egy napfelkelte” vagy „csak egy ígéret”. Ez „csak egy kutya”, aki barátságból, bizalomból és merő hamisítatlan örömből a lényeget hozza az életembe. „Csak egy kutya” felébreszti bennem a részvétet és a türelmet, ami engem jobb emberré tesz. „Csak egy kutya” vesz rá arra, hogy korán keljek, hosszú sétákat tegyek, és vágyakozva tekintsek a jövőbe. Ezért számomra és az olyan ember számára, amilyen én vagyok, ez nem „csak egy kutya”, hanem minden remény és jövőbeli álom megtestesítője, kedves emlékek és a jelen tiszta élvezete. A „csak egy kutya” megmutatja bennem a jót, és eltereli a gondolataimat. Remélem, hogy mások is megértik egy napon, hogy ez nem „csak egy kutya”, hanem valami, ami nekem emberiességet kölcsönöz, és többé tesz, mint „csak egy ember”. Tehát ha legközelebb hallod azt a mondatot, hogy „csak egy kutya”, akkor mosolyogj, mert ők ezt „csak” nem értik. Ha a szemébe tekintesz, elfelejted minden félelmedet, gondodat, szomorúságodat és problémádat, mert a kutyák nekünk olyan szárnyakat adnak, amelyek nekünk soha nem voltak és soha nem lesznek. Richard Dehmel (1863-1920)
Hát a békázás hála égnek kimaradt, ha ugrál egy -kettő a teraszon, azt elnézegetik.
Tegze biztos rossz lehetett, de most már jobb.Rosszabb a kutyus ,mint újkorában:)
A békázás nyáron nálunk is nagy divat volt. Kikaparták bárhonnan, Gina mindig bekapta, habzott is a szája rendesen, de valamelyik fű rágása használt, mert mindig azzal gyógyította magát. De soha nem tanult, minden este eljátszották. A többi is segített a békát előzavarni, de Gina mindig be is kapta, pedig nem ő a legkevésbé okos.
Szerencsére soha nem lett komoly baja, de Monát nagyon féltettem, mert ő aprócska, annyi méreg neki lehet ártalmasabb lett volna.
okoska , csak néha rosszalkodik.
van hogy eltelnek hetek ,hogy semmi olyat nem csinál.
ma kapart egy lyukat, és kiszedett egy növényt a tóból, szétrágta cserepestül...Be kellett parancsolnom a helyére, hogy szégyellje magát.
nagyon szép:)
Nekünk két shar peink, van és egy keverék:)
örülök, hogy rendben van....lehet csak elrontotta a gyomrát.
A gumicukrot is mellőzném ..nem kutyának való-
Szia!
Az algopyrin nem kutyának való, gyomorvérzést okozhat.
Nagyon sok embergyógyszer káros, sőt, halálos is lehet, ha kutyának adod. Akár 1 szem is. Kérdezz meg előbb állatorvost.
szia:)
Ma erre kíváncsi leszek...de szerintem hamarabb tudták , mint én...furcsállottam is a nagy kedvességet:)
jaj de szupi:)
Nekünk 3 kutyus egy cica:)
Nagyon arik tudnak lenni,szintét így vagyok ezzel:))
Már kis sráckorom óta szeretem az állatokat.Most is van:2 paci,6 cica 4 kutya( 1 Pitt 2 tacsi 1 argentin dog )1 vadászgöri 5 kecske 1 teknős 6 malac:)))
:) engem is szeretnek, de tudják ,hogy addig nincs simi míg nem normálisak:D
2 20 kilós meg egy 35 kilós ha felugrik meg lehet érezni, páromnak is mondom mit csináljon , de nagyon neveletlen(a párom):)Mióta babát várok a nőstény nagyon bújós lett....annyira édesek...
A páromat se szeretik jobban , csak ismerik , tudják , hogy a kitartó nyálzás azt eredményezi, hogy kapnak kaját..nekem csak szigorúan kell néznem és otthagynak:D
Párom sajnos sokat dolgozik , de ez csak azért baj , mert a kutyuk majd szétszedik , ha meglátják:)
Én tanítom őket, ő meg csak jutalmazgat és szeretget:)
*-Ez azért van mert más a kisugárzása,semmi köze a jutalomfalatkához.Vannak olyan emberek,mint amilyen én is vagyok hogy imádnak az állatok,saját megfigyelés.Még régen mikor egy cégnél dolgoztam,voltak őrkutyáink,én gondoskodtam róluk,de nem én foglalkoztam velük.Amikor csak megláttak teljesen odavoltak az örömükben.A Vezérigazgató tenyészteni szerette volna (német juhászok )voltak.Elmentem megnézni egy szukát de nem volt otthon a gazdi,de a szomszéd mondta hogy az Ő kertjéből megnézhetem de vigyázzak mert nagyon goromba!Össze vissza nyalogatott a szomszéd legnagyobb megdöbbenésére.:)Ezét mondom hogy a kisugárzásod nagyon fontos minden állatnál.
4 éve került hozzánk az első kutyus, egyik napról a másikra, komolyan még a pórázt is alig mertem rátenni. Akkor volt két éves a kan shar pei-nk.Elég önfejű kutya, de én is az voltam...nem telt el 3 hét és poráz nélkül sétált mellettem.Jól jártam vele, mert jó gazdája volt. A másik kettő kiskorába került hozzám , úgyhogy ők már engem fogadtak el.
Párom sajnos sokat dolgozik , de ez csak azért baj , mert a kutyuk majd szétszedik , ha meglátják:)
Én tanítom őket, ő meg csak jutalmazgat és szeretget:)
További ajánlott fórumok:
- Boxer kutyások, akik szívesen cserélnének véleményt, történeteket. stbbbb:):)
- Tapasztalt kutyások, most segítsetek!
- Hölgyeim! Működik ez a kutyákkal könnyű ismerkedni lányokkal dolog? Gyakran mennek leányzók kutyásokhoz ismerkedni?
- " Harci " kutyások ide!! :)
- Kertészkedők, cicások, kutyások, szívesen utaztok el otthonról több napra?
- Tapasztalt kutyások segítsetek!