Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Kutyások ide! fórum

Kutyások ide! (beszélgetés)

❮❮ ... 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 ... ❯❯
17197. lubeba (válaszként erre: 17196. - Ata06)
2011. szept. 23. 23:41

Nem felnőttek a kutyáim, nagytestű kutyák 2 éves korukig fejlődnek, van még addig néhány hónapjuk. Sosem kaptak 1500 ft/kg tápot, köszönik jól vannak. Egyébként, ha valaki nem sajnálja az időt és megteheti, inkább főzzön a kutyájának. HÚST, zöldségeket, mert ez a legegészségesebb. Nem túl bonyolult összeállítani a megfelelő étrendet, vannak már erre íródott hasznos könyvek is.

Változatlanul azt mondom, hogy a Josera jó táp, sok neves híres drága táptól jobb! Az általad említett kritériumoknak talán 2 gyártó eledele felel meg, horror áron és még azokról sem tudhatod biztosan mit tartalmaz. Ha már a legegészségesebbről beszélünk, egyértelműen főtt kaja! Abban biztos benne van a 60 % hús, ha én beleteszem! :)

17196. Ata06
2011. szept. 23. 23:25

A te kutyáid, már felnőtt kutyák, tehát nekik már nem olyan fontos, az igazán jó minőségű táp.De azért azt Neked is el kell ismerned, hogy a 20%-os és 60%-os táp húsmennyiség között jelentős különbség van!Az se mindegy, hogy mennyi allergizáló összetevő, vagy tartósítószer van egy tápban. Én nem mondtam, hogy csak a drága tápok jók, mert van köztük vacak is. De igenis függ az ártól a minőség. Minőségi tápot nem lehet olcsón venni.

Ami tele van gabonával ( márpedig az nem felel meg a kutya szükségleteinek) és a glikémiás indexe magas azt nem is adhatják drágábban, mint amennyit ér! Nem véletlenül mondják, hogy az vagy,amit megeszel!

17195. lubeba
2011. szept. 23. 23:09

Teljesen jól fejlődtek, fejlődnek a kutyáim ettől a táptól. Több nagynevű kennel etet Joserával, szerintem nem ok nélkül.

"Egy fejlődésben lévő kiskutyának, - ha megoldható- jobb lenne egy olyan táp, ami a megfelel a kutya szükségleteinek." - Teljesen megfelelnek a Josera kölyökkutyáknak készült tápjai a kölyökkutyák szükségleteinek.

Nemcsak aranyárban mért drága tápokkal lehet egészséges kutyát nevelni!!!

17194. Ata06 (válaszként erre: 17193. - Lubeba)
2011. szept. 23. 22:06

Azért a kiváló minőségtől messze van!

A kukorica, az árpa allergizáló tényezőként szerepelhetnek. A kevés hús mennyiség, szintén nem kedvez a kutya fejlődésének.Mivel rövid az emésztőrendszere, ezért egyértelműen húsokat kell bőségesen tartalmaznia és elhanyagolható mértékbe van szüksége szénhidrátokra. A gabonából nagyon nehezen tudja feltárni a számára fontos összetevőket.

A tápoknál azt kell figyelni, hogy lehetőleg az első négy összetevőben ne szerepeljen gabona.

Az élelmiszertörvény kimondja, hogy mindig annak az összetevőnek kell szerepelnie az első helyen, amelyikből a legtöbb van az adott termékben, a második helyen az amiből a "második legtöbb" stb...Ezt figyelembe véve ez a táp elfogadható minőség. Egy fejlődésben lévő kiskutyának,- ha megoldható- jobb lenne egy olyan táp, ami a megfelel a kutya szükségleteinek.

Megértelek Téged is, mert három kutyust tartani nem olcsó mulatság. Ráadásul felnőtt korban már nem fontos annyira ügyelni a táp összetételére, mint akkor amikor még mindene fejlődésben van!

De ő még nagyon picike és ennek megfelelően még picikét is eszik!

17193. lubeba (válaszként erre: 17191. - Tegze)
2011. szept. 23. 21:17

Szia!

Nagyon aranyos a kiskutyád! :)

Az enyémek is Joserát esznek, nagyon szépek tőle, szerintem ne válts márkát (a többi dologban megegyezik a véleményem az Atáéval, tej, tojás, stb.), ám én a helyedben Kids-et adnék neki, mert abban van zöldkagyló kivonat is, ami nagyon jó a fejlődő ízületeknek.

[link]

A Josera tápok egyre népszerűbbek a tenyésztők körében, nagyon sok kiállítási kutyát etetnek Joserával a legnagyobb megelégedéssel. Kiváló minőség elérhető áron, reklám nélkül.

17192. Ata06 (válaszként erre: 17191. - Tegze)
2011. szept. 23. 20:40

Nekem boxerem van, 5 éves múlt.:)Van fent kép róla az adatlapomon.

Több tanácsom is van, aztán Te majd eldöntöd, hogy melyiket fogadod meg.

Azért éhes, mert neki még 5* kell ennie. Olyan pici még a gyomor befogadó képessége, hogy a 3* evéssel nem tudod a napi energia igényét kielégíteni. A napi táp adagot oszd el 5 felé és úgy, mint egy kisgyereknek napi 5* tedd elé.

Azt tudnod kell, ha adsz neki főtt ételt, nem fogja megenni a tápot. Mert nem buták, persze, hogy amit Te eszel az jobban ízlik neki, de számára az nem egészséges.

A tehéntej nem jó ötlet. Tudom, hogy szeretik, mert a fehérje és a zsír olyan a számukra, mint a gyereknek a csoki. De sajnos a szervezetükből hiányoznak azok a bontó enzimek, amik a tejet emészthetővé teszik a számukra. Még az is lehet, hogy hasmenést kap tőle. Kefirt, túrót,sajtot, tojást viszont adhatsz neki. Sokan a tojást nyersen is odaadják, de nem helyes. Mert a fehérjéje, megköti a szervezetükben lévő B vitamint és hiány léphet fel. Ha megfőzöd, akkor már nem. Ezenkívül szalmonellát is kaphat, amit aztán átadhat Neked.

Nem tudom mondta -e az orvos, hogy amíg az összes oltását meg nem kapta, nem szabad kivinni és nem szabad a többi kutya közé sem engedni. Sajnos vannak olyan vírusok és baktériumok, amik halálosak a számára. Ha mentek a dokihoz, akkor ajánlatos felemelni, nehogy megfertőzze valami.

Féreghajtót kapott a dokitól? A tápot ki ajánlotta, mert vannak ennél jobb minőségűek is.

Tudom, hogy sok függ a pénztárcától, de hát ő még olyan keveset eszik. Ha esetleg megteheted, hogy másikat adjál, akkor írj és ajánlok Neked!

Ha viszont főtt kaja mellet döntesz, akkor nem mindegy, hogy milyen összetételű és a hozzávalók milyen arányban vannak benne. Nagyon függ a kutyus korától hogy mi legyen benne és hány dekát kaphat egy nap. Ha érdekel nyugodtan írj, akár priviben is, szívesen segítek!

17191. tegze (válaszként erre: 17190. - Ata06)
2011. szept. 23. 17:51

Szió Ata!

köszönjük:-)a szerelmese vagyok a kis szutyinak:-)

Josra family tápot 75g+még kiegészités..,de nem szereti minden nap azt enni úgyhogy kap konzervet is meg házi kaját is zuza máj főzve+ napi fél szem csont erösitőt.ja és tehéntej /na nem a bótit:-) nem mérgezem a drágám/,azt imádja másképp nem is eszi meg a hamit ha nincs hozzá tej.Mindig variálom h változatos legyen neki meg még most ismerkedik az izekkel is!na háromszor kap enni de már arra is megtanitott h akkor éhes miikor ingázik köztem meg a hütő között (ott van a tej)inkább hagyom ö jelezze mert h csak otthagyja akkor beköpik a legyek bele zabálhat kóbor macska szedi össze a bacikat mert még csak 2 oltása van meg 8 hetesen 1 oltással hoztam..emiatt is parázok kicsit el...Nektek milyen fajta kutyus van mennyi idös?

17190. Ata06
2011. szept. 23. 09:55

Nagyon gyönyörű! :)Olyan jó amíg ilyen picik.

Persze, több a munka, mint a nagyoknál, de ez a korszak nem jön vissza.:)Én is annak idején, alig vártam, hogy szép nagy legyen, aztán most, mikor már komoly nagy kutya, visszasírom azt az időt mikor még kis eszetlen volt. Nem egyszer "nosztalgiázunk" miket csinált mikor kicsi volt.

A kajáról nem írtál semmit! Tápot adsz vagy főtt kaját? Mennyit és hányszor?

17189. tegze (válaszként erre: 17187. - Ata06)
2011. szept. 23. 09:12

szió!

NEO-NAK hivják csak viccelődtem a lopez-el mert tolvajkodik lop-ez?:-)Azt már észrevettem h ha bent van és nyüszizik szagolgatja a földet akkor dolga van..amúgy meg ügyes 1 hete van nálam de parancsra ül, kimegy a lákásból v. a helyére az esetek többség.,ha rágja a kezem mondom h nem és abba hagyj az esetek többségében akkor mins mitt tenni takaritok... mikor öt megáttam azonnal azt mondtam kell még aznap este hivtuk a tenyésztőt 2 nap múlva itthon volt:-) a világ incséért nem adnám nem tuddok vele betelni minden nap mutat valami újat és az boldogság nem pótolható mikor játék után elfárad belefekszik az ölembe aztán igy pihizünk.bele bolondulnék ha valami lenne vele.köszi a segitséget ezt a wc-re szoktatás ezt megjátszuk mert nekem azt mondták újágpapirt toljak alá aztán vigyem oda ahova majd szeretném hogy csinálja... Tettem fel róla képeket ha gondolod nézd meg:-)

17188. inci-finci
2011. szept. 22. 22:48

Köszönöm az érdeklődést , jól vagyunk a kutyákat figyelem de semmi baj nincs velük hála,

De most már itt az ideje hogy lépjek, ezt nem akartam , de besokalltam a tegnapi naptól.

Jön a Polgármesteri hivatal, szabálysértési osztály , beszéltem a szomszédokkal a beadvány szívesen aláírják ez legalább jó hír:)

A kulacsnak jó helye van a fagyóban ha a kutyán jelentkezne valami tünet.

17187. Ata06 (válaszként erre: 17185. - Tegze)
2011. szept. 22. 20:53

A szobatisztasággal még várni kell. Neki még olyan pici a hólyag befogadó képessége, hogy képtelen hosszú ideig visszatartani a pisit. Úgy tudod őt elkezdeni szoktatni, hogy evés után és alvás után odaviszed őt, ahová szeretnéd, hogy pisiljen és kakiljon. Ha észreveszed, hogy nyugtalan, vagy forog vagy nagyon szaglászik, akkor vidd megint csak arra a helyre ahová szeretnéd, hogy ürítsen!

Lakás vagy kerti kutyus lesz? Fiú? Gondolom, ha Lopez lesz. Miért választottad ezt a nevet?:)

Próbálj neki olyan játékot venni, amit rágcsálhat. Ha elveszi a papucsod vagy olyat amit nem szabad, mond neki, hogy -rrrrosssz kutya- és finoman, mert ő még nagyon pici fogd meg a nyakánál a bőrt és kicsit rázd meg. Ebből tudni fogja, hogy nem helyesen cselekedett.

De ha valami jót csinál, kicsit eltúlozva dicsérd meg, hisz ő ebből ért. Mindig csak akkor szidd le bármi rosszaságért, ha rögtön elcsíped. Pár másodpercere rá már nem tudja miért szidod le!

Ugyanez vonatkozik arra is, ha ügyes volt. Rögtön kell dicsérni, különben rossz tevékenységgel társítja a dicséretet.

17186. Ata06 (válaszként erre: 17183. - Tegze)
2011. szept. 22. 20:44

Ő még nagyon pici. Persze, hogy megy utánad. Te vagy az egyetlen biztos pont az életében. Fog is menni, utánad addig míg el nem mer távolodni Tőled!

Az még egy kicsit odébb lesz. De örülj neki, mert nagyon szalad az idő, így használd ki minden percét ennek a pici kornak. 6-7 hónapos korban már kamasznak számít, úgyhogy csak légy nagyon türelmes vele és szeresd őt! 100*-an fogod tőle vissza kapni!:)

A kajával kapcsolatban, pedig: Mit adsz neki enni és hányszor eszik?

17185. tegze
2011. szept. 22. 20:12
mindig 1 méteren belül van a közelembe lehet azt hiszi a mami vok?nnem zavar na ha szoba tiszta lenne ja és lekerülne a repertoárrol aa papucs zokni Neo helyett lopez lesz a neve:-)
17184. ee8583e1f3 (válaszként erre: 17183. - Tegze)
2011. szept. 22. 19:55
Szia! Én nem értek, hozzá, de nagyon cuki lehet...kis mágnes kutya!:)
17183. tegze
2011. szept. 22. 19:43
SZIASZTOK!AZ EGYIK BAJOM AZ H NEM NAGYON AKAR ENNI A KUTYUS CSaK HA OTT VOK LÁT ENGEM!nem etethették meg semmivel mert 1 hhete van nálunk szóval rosz élménye nem lehet az evésböl fakadóan.A másik h mint egy kis liba mindig jön utánam mondta a tenyésztö h mágnes kutyák de azért szeretné ha ön áló is lenne 2 hónapos múlt a kutyus.
17182. ee8583e1f3 (válaszként erre: 17171. - 7a23ed9179)
2011. szept. 22. 19:02
Mi újság a szomszédokkal?
17181. ee8583e1f3 (válaszként erre: 17184. - Inci-finci)
2011. szept. 22. 19:01
Hogy vannak a kutyák?
17180. ee8583e1f3 (válaszként erre: 17175. - Moncsicsa)
2011. szept. 22. 18:54
Én is remélem, hogy nem lesz baj! Igen, most figyelem, azt olvastam, ha bágyadt, levert, étvágytalan netán lázas...mehetek dokihoz, mert akkor a kullancs megfertőzte!
17179. Ata06 (válaszként erre: 17184. - Inci-finci)
2011. szept. 22. 17:12
Mi van a kutyikkal?
17178. Ata06 (válaszként erre: 17186. - Tegze)
2011. szept. 22. 17:11
Nekem ugyan nem amstaffom van, de nagyon sok van ismerősi körben. Kérdezz nyugodtan, valaki biztos tud válaszolni közülünk!
17177. Ata06 (válaszként erre: 17176. - Moncsicsa)
2011. szept. 22. 17:08
Igen! Be lehet vizsgáltatni és pontosan meg lehet állapítani a vírust vagy a bacit ami megfertőzte a kutyust. De embernél is ajánlatos eltenni!
17176. Moncsicsa
2011. szept. 22. 15:15
Egy nagyon naiv kérdésem lenne... Miért fagyasztjátok le a kullancsot? Lehet, hogy butácska kérdés, de tényleg nem tudom... Talán azért, mert ha a kutyának valami baja lesz, a kullancsból kiderül, hogy mivel fertőzte meg? Vagy???
17175. Moncsicsa (válaszként erre: 17176. - Szivárvány:))
2011. szept. 22. 15:13

Szia! Köszönöm a kutyik nevében is, én borzasztó elfogult vagyok a kutyijaimmal szemben, tényleg gyönyörűek! :DD

Mindenképp figyelgesd a kutyit, még ilyenkor szokták nézni az ínyét, és a szemeit, hogy nincs-e valami változás.

Remélem hogy nem lesz baj!

17174. ee8583e1f3
2011. szept. 21. 14:42
Senki nincs itt!:(
17173. ee8583e1f3
2011. szept. 21. 14:30
Sziasztok! Segítsetek légyszi, a kutyámba most vettem észre hogy kullancs van, nagyon nagy! Szombaton kint voltunk a közeli tónál...szerintem akkor mászott bele! Átnéztem Én akkor de ezek szerint nem vettem észre, hisz sűrű a szőre is, csak most hogy játszottam vele, és most kivételesen nem a hasát simogattam hanem a hátát, csak érzek egy nagy puklit, félre söpröm a szőrét erre egy nagy kullancs! Van kullancs kiszedőm, most nem tudtam egyből kiszedni, mert egyből hanyatt vágja magát, hogy simogassam, de jön anyukám nemsoká és megfogja! Le is fertőtlenítem majd ha kiszedtem! Ugye nem lesz baja?
17172. Ata06 (válaszként erre: 17171. - 7a23ed9179)
2011. szept. 21. 13:57
Milyen riasztózás? Bekapcsolják direkt a riasztót?
17171. 7a23ed9179 (válaszként erre: 17170. - Inci-finci)
2011. szept. 21. 13:29
Rendben, megfogadom a tanácsod, bár a szegény Kópét csak be kell vinnünk, mert már nappal is megy a riasztózás és megveszik kínjában az a szegény állat...
17170. inci-finci
2011. szept. 21. 11:27

Szerintem nem kell bevinned a kutyákat ha kinti kutyák. Éljék a mindennapos életüket és kész,

Nálam is a szomszéd még a verebet is hajkurássza mert fel szálnak a fáira és ott csicseregnek , meg kakilnak :)

De a lövöldözés az már durva de ez a rendőrségre tartozik és nem akarok rendőrségi balhét, de az lesz, inkább én lépek mint ő, én is próbálkoztam már sok mindennel , szóval ne változtass semmit csak tartsd tisztán a helyüket kaka stbb, akkor nincs mibe belekötniük :)

17169. inci-finci
2011. szept. 20. 19:59

Szia ezt szépem ad be a jegyzőhöz és írjál le mindent mit is művel, hozzá tanukat és kész, ne foglalkozz vele , nem tud mit tenni:) Másrészt meg téged zaklat, mert nem rendeltetés szerűen használja a kertjét, éjszaka 10 után csend háborítás ha ő kiabál, a kutyák ugathatnak, ennek én is utána néztem :) fénykép milyen messze laktok egy mástól , stbb, de kérhetsz a nevelési tanács adótól is véleményt, hogy a gyerekeid éjszaka nem tud aludni az ő kiabálása miatt, zaklatja őket stbbb,

Nekem tegnap is riasztó pisztollyal lőtt, reggel 8-kor mert a kutyákat bezártam a boxba mivel jöttek hozzám a kocsit megnézni mert elromlott. Mákja volt mert ha nem vártam a főnökömet és a szállítást nem jöttek volna hozzám kihívtam volna a zsarukat mi kint mászkálunk ő meg lövöldöz,:)ez már sok.

De lépjél és ne hagyd annyiban , nem tud mit tenni ott vannak a gyerekeid :)

Nálam is ez a nőnek se gyereke se kutyája se macskája és még a verebeket is hajkurászza unalmában , és még mesélhetnék :)

17168. Ata06 (válaszként erre: 17164. - 7a23ed9179)
2011. szept. 20. 14:00
Mit írt a jegyző?
❮❮ ... 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook