Kutyások ide! (beszélgetés)
szia!
most olvastam, hogy mégiscsak odaadnád a megtért vándort valakinek.... :-(
ha tényleg csak az uh-os riasztó az oka, akkor azt simán ki lehet védeni, hogy akadályt tesztek az útjába. az uh csak szabad térben terjed.
Szia
Hasonló a szomszédom , csak nálam a zene és a riasztó pisztoly szól ha a kutyáim ugatnak ,
Rendőrség nem csinál semmit,
A polgármesteri hivatalnál kell feljelentést tenned zaklatásért, csendháborításért, és a lakását nem megfelelő használatért,
Leírod levélben mit csinál két tanú , lehet a gyereked is ha nagykorú, és beadod a közjegyzőhöz, mint birtok háborítás és zaklatás,
Ez kb 2250-ft
-erre ő kap egy hivatalos felszólítást, és ha nem hadja abba írsz még egy levelet ez már neki 30e -ft büntetés, mert folytatja a zaklatást, és ha még tovább megy akkor a köv, levélben ő már 150e-ft pénz bírságot kell fizetnie, és ha ez sem hatásos , a köv levélben 500-e a büntetés, vagy polgári pert indithatsz zaklatás rágalmazás stbb címem ami több év :(
Tudom mert én is ettől szenvedek ::( egy ilyen bunkó frusztrált nőszemélytől
De mivel én kertes házban lakom félek hogy megmérgezi a kutyáimat,
Iszonyú ez a tortuta, a naplómban olvashatsz hogy miket művel :( és semmivel nem tudok védekezni , sok-sok balhé stbb
Sok sikert:)
Az se használ, ha vissza ordibálsz nekik? Nehogy már csöndben tűrd, hogy ócsárolnak vagy a gyerekeket piszkálják! A rendőröktől még nem kérdezted, hogy mi ilyenkor a teendő? Csend háborításért nem lehet felelősségre vonni őket? Mert azért az nem járja, hogy a saját házatokban szórakoznak veletek. A telefont éjszakára kihúznám. Csak egy darabig hívogatnának ,aztán feladnák! Ha a rend őrei szarnak(bocsi) az egészre, akkor én venném a kezembe a dolgot.
Ha őket nem vonják felelősségre, akkor Titeket se fognak! Csak egy hétig kéne kibírni!
Én tuti kezdésnek odaönteném a szemetet. Aztán ha éjszaka még mindig óbégatnak, kitenném a hangfalat és jó kis idegtépő zenét játszanék rajta!:)
Ez már zaklatásnak minősül. Nyugodtan jelentheted a rendőrségnél. Semmiképpen ne hagyd annyiban, mert vérszemet kapnak! A gyerekekkel mit csinált?
Én attól félek, hogy a kutyákat esetleg megmérgezi.
Meg kéne tanítani a kutyiknak, hogy csak engedélyre nyúlhatnak a kajához. És senkitől nem fogadhatnak el semmit.
Az egyik kutyus-ha jól emlékszem-labrador, ugye? És a másik?
Szia!
Sajnos nekünk is van egy ilyen "kedves" szomszédunk, de azért Ő sem ennyire durva. Fogalmam sincs mit lehet tenni az ilyenekkel! Mindenkinek van kutyája a környezetünkben, egy háznál több is, csak neki nincs. Nyugdíjas öregasszony. Állandóan zúgolódik, hogy nem tud aludni a mi kutyáinktól, pedig a mieink éjjel alig ugatnak. Télen pedig idebent alszanak az előszobában. Bezzeg a többi kutya nyomja megállás nélkül, mégis ránk haragszik!
Szokása nagyon korán felkelni és leskelődni az utcán, hogy kit kapcsolhat le egy kis pletykára az erre járók közül. Volt, hogy 1/4 6-kor arra ébredtünk, hogy a mi ablakunk alatt nyomják a híreket egy hozzá hasonló nyugdíjassal. Ez persze a világ legtermészetesebb dolga!
Szia!
Sajnos mi is jártunk már így. Örökbefogadott cicánkat fürdetni nem akartam rögtön ahogy hozzánk került, mert nagyon félős volt, így csak átnéztem a bundáját. Hát nem voltam elég alapos, mert 3 hét múlva a másik cicánkban aminek rövidebb a szőre, megláttam a bolhákat. Mivel nem kijárósak a cicák, csak az "új" cica hozhatta hozzánk. Szerencsére a kutyákra nem terjedt át, mert nem találkoztak közvetlenül.
Nagyon megszenvedtem a bolhákkal mire kiirtottam 100%-ban a lakásból. Több, mit 20.000 ft-ot költöttem különböző szerekre. A cicákat Neostomosannal fürdettem, fújkáltam, a lakásban ez nem vált be, hiába fújtam mindenhová. Ezzel mostam fel is, de nem volt tuti. Kimostam minden takarót, szőnyeget, párnát a lakásban, aztán vettem több doboz Protect-B rovarirtó port és mindent beszórtam. A cicákra vettem spot on-t. Napokig jártunk a porban. Aztán felporszívóztam, 1 hét múlva elölről az egészet. Nagy nehezen sikerült megszabadulni tőlük, de borzasztó nagy munka volt. Nem kívánom senkinek!
Szia!
Lakásban vagy az udvaron van a kutyus? Addig amíg a környezetet nem kezeled, bármit rakhatsz a kutyára a bolhák újra megjelennek rajta.
A spot-on gyorsabban hat ,mint a nyakörv. Azt nem csak távol tartásra használják, hanem elpusztításra is. Persze azért nem árt előtte megfürdetni, de fürdés után két napig várni kell a spot-on rátételével. És miután rátetted sem szabad két napig víznek érnie.Sőt egy napig simogatni sem szabad azokon a helyeken, ahová cseppentettél.
Egyszer már elmondta a doki, hogy miért, de már nem emlékszem rá, csak hogy a zsírréteggel van összefüggésben.
Nyugodtan használhatod! Ha a spot-on ellenére is bolhás,akkor vagy nem volt jó, vagy a fürdés semlegesítette. Nem pancsolt esetleg? Milyen cseppet tettél rá? Jó volt a kilóira? Mert én jártam úgy, hogy pont határeset volt a csepp.
Úgy értem pl.:25-40kg. jó az én kutyám meg épp 40-41 volt. Azóta a nagyobbat veszem. Mostanában meg sokra azt mondják, hogy nagy a rezisztencia rá. Vagyis meg se kottyan a bolháknak és kullancsoknak.
További ajánlott fórumok:
- Boxer kutyások, akik szívesen cserélnének véleményt, történeteket. stbbbb:):)
- Tapasztalt kutyások, most segítsetek!
- Hölgyeim! Működik ez a kutyákkal könnyű ismerkedni lányokkal dolog? Gyakran mennek leányzók kutyásokhoz ismerkedni?
- " Harci " kutyások ide!! :)
- Kertészkedők, cicások, kutyások, szívesen utaztok el otthonról több napra?
- Tapasztalt kutyások segítsetek!