Kutyások ide! (beszélgetés)
hát ez az, mi is falun élünk , jönnek a hidegek a körfűrész zajára fogunk kelni.
Ez van..., aki nem akar ilyet hallani menjen nagyvárosba vagy mit tudom én hova...
Tény, hogy vannak érdekes emberek, de szerintem ez a kutyaugatás semmi más, csak egy indok arra, hogy beleköthessen a másik emberbe.
Ha nem lenne kutya, akkor lehet azért jelentené fel a szomszédot, mert hangosak az udvaron játszó gyerekek, túl sokáig jár az autó az udvarban és hangos, büdös, hangos a kapu, mikor kinyílik, kihallatszik a mosógép zaja, mikor nyitva az ablak, és még sorolhatnám...
Mindenesetre az én meggyőződésem az, hogy ezzel a műtéttel semmi sem fog megoldódni, csak a kutya fogja 100%-ban megsínyleni ezt a dolgot, de a probléma ott fog maradni, és fog keresni más indokot arra a szomszéd, hogy feljelenthesse a másikat.
Igen , próbálj meg beszélni a szomszédoddal , lehet egészen más zavarja, csak ezen tud boszúskodni.
Mond meg neki ,hogy a megoldás olyan , amit tilt a törvény, és hogy legyen türelemmel-.
A mi kutyáink , akkor ugatnak ha
1. valaki kutyát sétáltat
2. ha megáll valaki a kapu előtt.
Ha a tied is ezt teszi , akkor nem ugat hiába!
Szia! Teljesen igazad van abban, hogy nincs egyikünk sem tisztában a Te helyzeteddel, és mi vezetett Téged erre a döntésre.
DE amellett, amit Panni írt, hogy a hangszál átmetszése az állatvédelmi törvény értelmében tilos, én arra kérnélek, hogy ezt azért gondold át mégegyszer (bármi is álljon a háttérben).
Annyi mindent meg lehet próbálni, nyakörv, idomítás, különböző tréningek, ami egyrészt erősíti a kapcsolatotokat, másrészt nem kell kitenni ilyennek azt az állatot, akinek a sorsáról Te magad döntesz, neki egyáltalán nincs beleszólása.
Én megkockáztatom azt, hogy a szíved fog megszakadni (magamból kiindulva, még így ismeretlenül is a kutyára gondolva), mikor látod azt, hogy a kutya "mondani" akar valamit, jelezni Neked, és hang szinte nem jön ki a torkán.
És ez a műtét visszafordíthatatlan, és végleges.
Gondold át mégegyszer légyszíves...
Hát én soha nem csináltatnék hangszálműtétet , egyszerűen embertelen, nem értem ki az a gyökér aki képes feljelenteni valakit ezért, jól képen vágnám,.
Soha nem zavart , ha ugatnak a kutyák, vagy bagoznak a macskák, esetleg a békák pároznak. Ezek a természet hangjai.
Előbb a kutyaugatás zavar valakit , aztán mi fog.
Szerencsétlen kutya:(
Az állatvédelmi törvény értelmében a kutyák hangszál átmetszéses műtéte tilos.
Kereskedelmi forgalomban kapható "ugatásgátló" nyakörv, sokaknak nagyon jól bevált!
1.nem vagyok amerikai(meg).Jahh,megbantottalak?:)Erdekes,pedig nem akartam beloled semmit sem kimuteni...
Gondolkozz,erezz,kutyafejjel,es mar ott is van a valasz...!
Ennyi,nem olyan bonyolult ez!
Felhaborodtal,miert is?
Ha a szavaim megbantottak,gondolj bele mit erezhetnek,gondolhatnak rolad a kutyaid?!(foleg a mutet utan)
Valoban,nem vagy az ocsem-sajnos-szerencsere!Ezt nem is ugy ertettem,ha ertened...ertended,es nem akadnal fent ezen...hm,pont ezen?Kuldj el a jo fenebe,ettol nekem nem lesz se rosszabb se jobb,de nem is en vagyok a kutyad.Xedik,miert is bant ennyire egy hsz?Talan elgondolkodtato,talan meg te is erzed,hogy e tema korul nem oke minden.
Kerdezni?Mit kerdezzek egy olyan embertol,akinek tok termesztes a csonkitas?Kerdezd inkabb a sajat lelkiismeretedeted!
Leosztani?Irtam,hogy ha kell kuldok tananyagot a tanitasra,csak ne jussanak a szerencsetlen kutyaid ilyen szomoru sorsa.
Na megegyszer,Leosztani?Kit?Meg ezek utan te engem???Eredekes!Inkabb gondolkozz,es higgadtan donts!Az tuti,hogy kettonk kozzul nem en akarok rosszat a kutyaidnak,pedig ok nem az enyemek.
Kuldj el a jo fenebe!Ha akarsz.Na bumm.Es?Most ettol nekem kene szarul ereznem magam?Nem hinnem!Tanitsd meg a kutyaidnak,hogy mikor ugassanak,meg mikor ne!Ennyi!(lenne,ha venned ra a faradtsagot)
Amugy meg szaradjon a lelkeden,amit teszel!!!
Lehet itt jopofizni,meg huu,meg haaa,attol meg mindig az a helyzet,hogy en igy ismeretlenul jobban kiallok a kutyaidert,mint te magad!Es ez szomoru!!!!
Ne nevezzelek felelotlennek?Nem neveztelek.
Nem vagyok tisztaban a helyzettel?Lehet.De a kutya,az kutya.Te vagy a gazdaja.Jo reggelt!Hat tanitsd be,vagy ha nem megy,ve'dd meg,mint ahogy o is meg meg tenne erted,mar amig van hangja!!!!stb...
Miert van ez a helyzet?Mert a kutyaid ugatnak es a szomszed nem birja.Ezt te magad irtad.Na erre meg az az esz szeru megoldas,hogy betanitod a kutyaidat,hogy mikor ugassanak,meg mikor ne!!!Ennyi.Vagy ha ez nem megy,akkor beengeded az eloterbe oket ejszakara.
Jahh,hogy most meg te vagy felhaborodva.Miert is?
Mert nem azt irtam,hogy oke,csonkitsd csak meg oket,ez igy tok fasza...Hat ilyet soha nem is irnek,mert nem az!!!!
Na ennyi.Gondolkozz,es tedd a szivedre a kezed!!!
Irtam mar,en birom.Engem elkuldhetsz a jo fenebe.Es?Attol jobb lesz a kutyaidnak?Nem.Na ennyi.
Most ugye csak viccelsz???
Hat nekem nem lenne az az Isten,amiert en megcsonkitanam a kutyamat!
Kezdjuk ott,hogy a kutyakat,legyen az barmilyen tipusu,be lehet tanitani arra,hogy mikor ugasson meg mikor ne.(ha kell erre tananyag,szivesen kuldok,klikker stb.)
Na,persze ha a kedves gazdinak erre nincs kedve,meg "ideje" akkor egyszerubb a mutet.
Nem karosodik a szemelyiseguk?Szerinted.
Meg mi ez az:"És onnantól lehetnek majd kint, elvégre házőrzők."Na ja,baszod,csak onnantol milyen hazorzok lesznek,ha jelezni se tudnak mert kimutetted a hangszalukat???!!!
A kutyak,azert kutyak,hogy kutyak legyenek,a gazdik,mert azert gazdik,hogy neveljek oket,meg ha "emberi baj" van akkor azt megbeszeljek a szomszeddal.Vagy ha nem megy,akkor a kutyakat,akiket magukhoz vettek,megtanitsak a szokasokra,de semmilyen korulmeny kozt se csonkitsak meg!
Ocsem,az a kutya bizik benned,esetleg meg szeret is teged,es te kitenned egy ilyen mutetnek?!Vagyis azok a kutyak,mert tobbrol volt szo.
Hat,ha nem tudod betanitani,es a szomszed is hopparezik,akkor engedd be oket az eloterbe ejszakara.Ne csak most,mindig!!!Ha megmutteted,kesobb se tudja majd ellatni a hazorzo feladatait.
Engem nyugodtan el lehet kuldeni a jo fenebe,meg persze azt csinalsz a kutyaiddal,amit akarsz,hisz szegenyeknek nincs beleszolasuk,de basszus.Alljon mar meg ez a ku. vilag!!!A kutya az kutya.Az a dolga,hogy ugasson,jelezzen,hisz csak a szeretteit szeretne megvedeni,amit ok ugy halalnak meg,hogy kimuttetik a hangszalait?Hat ez remek!:(
Tudod,en a "hatalmas" nagy "okos" amerikaban elek,es lattam mar olyan macskat meghalni,amelyikrol "szereto" gazdik ugy gondoltak,hogy jobb lesz neki korom meg fogak nelkul,nehogy a kisgyereket megmarja/harapja...Na ja,csak kozben meg a kerites nelkuli kertben tartottak.Jott egy kutya,es reccs,annyi volt a cicusnak,mert se a fara nem tudott felmaszni a szerencsetlen,se magat nem tudta megvedeni.A "hatalmas" nagy gazdiknak mi volt a reakciojuk,hat putty,ment a szemetbe.Hat kossz!!!
Nekem az a velemenyem,hogy egy allatert feleoseggel tartozunk.Legyen szo barmirol is!
Most idezhetem a kozhelyes Kisherceget is,hogy amit egyszer megszeliditettel,azert feleosseggel tartozol...mindegyis.Tudom kar minden szoert...es ez szomoru.
Hat muttesd meg oket,es aludj nyugodtan!Lesz ket kutyad,akik mar nem is kutyak...de fo,hogy a szomszed elegedett legyen!Na ez ma a nagy magyar felelos kutyatartas.:(
Szomoru,es akkor meg nem is voltam eleg kifejezo.
Sziasztok. Én is az ivartalnítás mellett vagyok,az előző kutyusunknál nem tettük,mert 12 éves korában vettük magunkhoz,el akarták altatni mert úgy adódott hogy egyedül marad volna egy 24 éves sráccal akinek minden fontosabb volt mint az idős beteg kutyusa. Magunkhoz vettük megoperáltattuk az István utcában Dr. Németh Tibor operálta,nagyon rendes volt. Így aztán adtunk még neki 3 szép évet,de mivel nem voltak viselkedési problémái arra nem gondoltunk.
Járunk a Gyömrői menhelyre a sétáltatási napokra,és rengeteg kutyus van,nagyon sok a nem kívánt szaporulat...,arról aztán ne is beszéjünk mikor elajánkékozzák,kidobják őket mert megunják stb.
Gina ivartalanított, de magatartási gondok nincsenek a többivel sem, mind szuka. Még olyan probléma sincs, hogy tüzelési időszakban jönnének a kanok. Igaz Macinak volt 1 Monánál is apróbb udvarlója. Édesek voltak, ahogy ültek a kapu 2 oldalán és epekedtek, de bejönni nem akart.
Szép napot!
Sziasztok :)
Sajnos sok hülye van , olyanról is tudok, aki azért adott túl a kutyáján , mert meglátszik , hogy hova pisil....pedig echte nőstényt vettek. Jaj ennyi parasztot...
A keveréket kb fél éves korában ivartalanítottuk, nagyon aranyos kutyus, kedves játékos:) Néha még rosszalkodik , de már nem vészes...
Az jó, hogy szófogadó lett, és az is jó, hogy leírtad, aki gondolkodik az ivartalanításon, annak ez is jó érv.
Üdv:Kati
Hát azért az túlzás:):),de hál'Istennek tényleg nem törődik a "balhékkal",csak a labdájával,a játékkal,és ami nagyon fontos hogy azelőtt nem mertük elengedni mert nem fogadott szót egyikünknek sem,nem egyszer megcsinálta hogy egyszerűen otthagyott minket. Megérzett valamit,és csak egy porfelhőt láttunk utána.
Igaz mindig van nálunk jutifalat,de szót fogad,odajön mindig,nem kötöszködik a többiekkel,szóval IMÁDNIVALÓ!!!
Szép napot:)
Köszi a gratulákat:)
Sziasztok!
Mindenki jól aludt?
Akkor induljon a naaaap!
Üdv: Kati
Dian Tamásra gondolsz?
Szuper jó doki.
Szia! Örülök, hogy megoldódott sok probléma az ivartalanítással Bogyókánál!
Akkor most egy kis kezes báránykátok van? :)
Szia, fiu lesz es marcius elejen erkezik:)
Kb egy ora volt,de most mar csodas a mosolya,;)
Sziasztok. Augusztusban ivartalanítottuk a 2 éves tacsi-foxi keverék Bogyókánkat,mert tarthatatlan volt a viselkedése. Az még "hagyján" hogy rámászott minden kutyára,de egyre többjükkel összeveszett,acsarkodott kezdett egyre agresszívebb lenni,ráadásul nem fogadott szót.
Ugyhogy augusztusban találtunk Maglódon egy nagyon jó állatorvost a Zöld Zebrán keresztül,aki akciósan megcsinálta a műtétet.
Bátran állíthatom csodát tett vele a műtét. Nyugodtan elengedhetjük a futtatón,(fajtájánál fogva iszonyú a mozgásigénye,rengeteget szalad)szót fogad,csodálatosan kijön minden kutyával,sokkal nyugodtabb itthon is,és leszokott a fenyő bútoraink rágásáról. Mintha egy másik kutyánk lenne.
Gondoltam megosztom veletek,mert tényleg nagyon örülök neki hogy rászántuk magunkat.
További ajánlott fórumok:
- Boxer kutyások, akik szívesen cserélnének véleményt, történeteket. stbbbb:):)
- Tapasztalt kutyások, most segítsetek!
- Hölgyeim! Működik ez a kutyákkal könnyű ismerkedni lányokkal dolog? Gyakran mennek leányzók kutyásokhoz ismerkedni?
- " Harci " kutyások ide!! :)
- Kertészkedők, cicások, kutyások, szívesen utaztok el otthonról több napra?
- Tapasztalt kutyások segítsetek!