Középiskolai felvételi (beszélgetés)
Nagyon sajnálom! De a legfontosabb hogy nincs rosszul a gyerek. A többi majd alakul.
Vacak dolog pótot írni, ezt tapasztaltam, de mi nem tapasztaltuk hogy nehezebb lenne pedig sokan ezzel riogatnak.
Kitartást és sok sikert! Bármelyik napra.
Igen, ha jól lesz- nincs 3 napja láza, nem köhőg, tüsszög, mehet.Nem kell negatív teszt.
Mår 5 nap után is feloldható a karantén, ha jól van, és negatív a teszt.
Köszönöm mindeninek.
Szerencsére gyerekem nem nagyon beteg vagy elesett. Remélem nem is lesz betegebb. Nagyon dühös, azt mondja ő márpadig szombaton írni fog. :)
Ha arra van reális esély, hogy tudjunk negatív tesztet produkálni, amit időben le tudunk adni/emailen küldeni szombat reggelig, akkor persze azon leszünk, hogy ne kelljen a pótra mennie. Attól tartok, ez kivitelezhetetlen, mert ha azt is a sulink küldheti a hatóságnak, akkor az nem megy hamar. Majd kiderül.
Hu nagyon sajnálom:((( Ez a legrosszabbkor jött..
Megpróbáltok szombatra negatív tesztet szerezni? Azt vajon ott be kell mutatni?(nem hinném, hiszen ki tudja h a gyerek pozitiv volt?!)
Vagy hogyan működik vajon? Remélem nem lesz lázas beteg(biztosan nem..)
Ne idegeskedjen(könnyű ezt mondani persze)
Nem lesz egyedül, ha mégsem tud írni szombaton..
Sajnálom, és kivánom, hogy ezekkel a kisebb tünetekkel megússzátok!
Holnap lesz egy FB esemény a Felelős Szükők Iskolája szervezésében, " LIVE - Covid, felvételi, pótfelvételi, iskolás gyerekek - dr. Mangó Gabival és Jocó bácsival" címmel. Esetleg nézz be oda, hátha adnak valami segítséget, új ötletet, támogatást...
Kitartás!
Köszönöm mindenkinek az együttérzést.
Sajnos hiába, mert fiam pozitív lett. Dühöng, hogy rendes felvételit akar írni. :(
Lányom meg szomorú, mert ugrott a holnapi randija meg a hétfői beavatkozása. :( Utóbbit nem tudom, de gondolom az a szabály, hogy nem mehet. Hétfőn felhívom gyeredokit, mondja meg mi legyen. Ha ő jelenti be fiamat péntekre tesztre, hátha negatív lesz, az csak szombat délelőttre lesz kész. Ha én viszem péntek délelőtt fizetős tesztre, az talán elkészül péntek délutánra, de nem tudom elfogadják-e, hova kell küldeni az eredményt stb. Ahol ma voltunk, a tesztet elfogadják karantén kiváltásra, de nem tudom tényleg így van-e, vagy kekeckednek vele.
Ez még pont hiányzott a felvételi hajrájában. :(
Az én lányom nem akar itthon maradni, hatodikos, így pénteken suliba megy, utána pörög a deszkàjával, aztán elmegyünk a kedvenc tanulós cukrászdába, ahol stratégiai egyeztetést folytatunk, majd veszünk neki tetsző szerencsetollakat 😀 aztán haza, ami nálunk egy 5-6 km-es túra a vonattól..este meg festeget vmit, az megnyugtatja.
Most meg pörgeti a matekot, volt egy kis magyar is, holnap még mindkettőt kicsit, aztán jövő héten csak pár lap és a legfontosabb szabályok és képletek.
Nos, nálunk az élet megoldja a menjen-e a nyolcadikosom suliba az írásbeli előtt dilemmámat.
Fiam tegnap óta prüszköl, orrát fújja. Ma reggelre lázas lett, most nem az. Ma viszi apja fizetős covid tesztre. Drukkolok, hogy ne legyen pozitív, mert akkor csak pótra mehet. Szóval ő már nem megy suliba írásbeli előtt. Jövő pénteken amúgy sem ment volna, mert nagyon sokan otthon maradnak, gondoltam legalább 1 nap pihit engedélyezek neki.
Lányom tegnap volt tesztelni, mert hétfőn lesz egy plasztikai sebészeti beavatkozása. Nem mell nagyobbítás :), csak egy atheromát távolítanak el az arcáról. Neki ma jött meg a negatív eredmény. Miatta is drukkolok, hogy fiamnál csak szimpla nátha legyen.
Igen, nyolcadikosok esetén ezt elvben az iskola is támogathatja.
Feltéve, hogy az otthonmaradás örvén a fiatalok nem találkoznak és töltenek ugyanúgy időt együtt. (Nem mindenki szabálykövető).
Szia !
Köszönjük a beszámolót, jó ilyet olvasni. :)
Köszönjük a drukkolást is ! Reméljük jó lesz a jövő heti. :)
Persze, minden remény megvan a gyors gyógyulásra, aztán meglatják, mi lesz.
Én nagyon hálás vagyok a sorsnak, hogy láthattam a gyerekem szalagavató ünnepségét. A ballagást sajnos már elvitte a vírushelyzet. A pótballagást is le kellett fújni. :-(
További ajánlott fórumok:
- Középiskolai felvételi matematikából 2010-ben
- Óvódák, bölcsődék, általános iskolák, középiskolák, bárhol a világon
- TB ügyintéző tanfolyamra jelentkeztem. Van valakinek információja, mire lehet számítani felvételinél?
- Mikor lesz fent a neten a középiskolák végleges felvételi sorrendje?
- 2011 középiskolai felvételi
- Hol lehet megnézni a tavalyi középiskolai felvételi ponthatárokat?