Középiskolai felvételi (beszélgetés)
54614 (2021), 50859 (2020), 49094 (2019), 47885 (2018), 48297 (2017), 48294 (2016)
A felvizsga.hu-n megtalálod egészen 2011-ig visszamenőleg (ha leszűröd a legalább 1 pontos dolgozatot írókra).
Ó, ez eszembe se jutott!
Csak azzal vagyok elfoglalva, hogy tudjon menni a gyerek szombaton írni. Arra nem is gondoltam, hogy felügyelő tanárok is kellenek oda :D
Sziasztok! Ma láttam egy statisztikát, azt hiszem Eduline-n, hogy 58.000 8.osztályos ír írásbeli felvételit.
De az előző évekről nem találok hasonló számokat.
Valaki tudja esetleg hol lehet ilyet találni? Köszi
Nem semmi. Jól ráéreztetek, hogy otthon tartottátok a gyereket.
A végén még nem lesz elegendő számú felügyelőtanár se a középiskolákban a felvételihez.
Jó lehet elkezdeni a második nyelvet ha a gyerek vevő rá, ha meg tud annyit tanulni, hogy ne a kezdő csoportba kerüljön. Ha tanul, tud sok dolgot, de mégis kezdőbe kerül, akkor ott fog unatkozni.
A tt-s tárgyakat én sem nagyon tudom, hogy mit, mikor és milyen mélységig kell tudni
Van egy csudaklassz légzőgyakorlat stressz (elalvási nehézség) ellen. 4 számolásig beszívni a levegőt orron át (lehetőleg a has domborodjon, ne a mellkas) és 6 számolásig kifújni halkan, szintén halkan orron át. (kevésbé edzetteknek 3-5 másodperc is elég, a kilégzés legyen a hosszabb, ez a lényeg.)
Elképesztő hatása van, pedig semmiségnek tűnik. Naponta többször gyakorlom egy hete és már objektíven mérhető a változás.
no, hát a legkisebbemnél az egész osztály karanténba megy, egész hétre...nem magyarázták meg miért :(
Nesze neked védettségi.
Először 45 percesnek fogta az agyam, de azt túl soknak találtam, úgyhogy még egyszer ránéztem, hogy mit írtál. A 4-5 percet kibírja még az enyém is. :D
Jó tipp! Köszi! :)
Nekünk is volt ismerős kislány, aki mindig is jobb volt magyarból, matekból 'csak' sokat gyakorolt, de a magyar az úgy csuklóból ment neki, aztán a nagy napon mégis matekból írt többet. Aznap ezt dobta a gép. (Bekerült az álomsulijába:-)
Nekünk a kifáradt 40 pontos matek tökéletes lenne:-))
Én is ezt mondom neki, próbálom megértetni vele, hogy nincs min izgulni, főleg úgy, hogy nem is sztárolt sulikba jelentkezett.
..de az agyába vette, hogy rosszat fog írni és utcát sem fog söpörni azzal.
Pedig, ha tudnà mennyire szerencsés, hogy a felvételi olyan tantárgyakból van, amit tud és szeret.
Én pl. ritka rossz voltam matekból, nekem okom volt fèlni..
Ó, nálunk a 40 pont magyarból már egész jónak számít. :-)
Ehhez kppest negyedikben abból írt 45-öt és matekból 40-et (addigra kifáradt).
De milyen jó, hogy ezt így át tudta gondolni nagy gyorsan, átlátta, hogy ez lesz a jó taktika.
Nálunk, amikor elúszott az idővel, nem volt meg a min. 6 mondat, és talán még helyesírási hiba is csúszott bele, így kb. 4 pontos lett az a fogalmazása. És még ehhez jött hozzá az aprólékokon elvesztett pár pont, úgyhogy az a feladatlapja 40 pontos sem lett. Ezt szeretném mindenképpen elkerülni, pláne, hogy a magyarja az erőssége, a matekon ezt nem fogja tudni behozni.
Sziasztok!
A Ti gyermekeitek is halálra izgulják, stresszelik magukat a szombat miatt?
Nekem már minden eszközöm elfogyott a nyugtatására.
Rengeteget gyakorolt régi feladatlapokkal, hozza átlagban a 44-47 pontokat, de most én kezdtem el félni, hogy úgy elizgulja majd.
Hajlamos rà… :(
Tegnap néztem a Matekmentor csatornát a Youtubeon. Töreky Szilvia szerintem jól magyaráz a videóban. Gyerekemmel is megnézetem a golyós feladat bemutatását és a visszafelé számolást mert szerintem hasznos lehet. 4-5 perces videók.
Csak ajánlás, nem okoskodni akarok.:)
Nálunk ezen a héten fizikából ír(t) javítódolgozatot akinek kellett, de a többi tantárgyból már lezárták őket.
Ahogy írod, jövő héttől elengednek mindent, nem fogják összetörni magukat csak a szorgalmas jó gyerekek.
Lányom anno 1 tantárgyból javított nyolcadik végére, pedig megfogadta hogy nem fog tanulni. :)
Ó, persze, ha suliból jön haza, akkor csak fárasztó napja lehetett, bármivel is töltötték:-) Így aztán tényleg érthető, ha otthon tartjátok, ne most szedjen össze valamit.
Nálunk is már csak lightos gyakorlás van: egy matekot még újraír, ami nagyon rosszul sikerült, hogy lássam, emlékszik-e az ott megbeszéltekre, ill. mondtam neki, hogy ha pénteken itthon marad, aznap még egy magyart írjon már meg. Azt is csak amiatt, hogy gyakoroljuk a hátulról írást, fogalmazással kezdve, egy-két hete átálltunk inkább erre, úgy néz ki, hogy nála is ez válik be. A nem maradt elég időm a fogalmazásra nagyon rizikós, sok pontot bukhat azzal, ha nincs meg az épkézláb fogalmazása. Aztán ennyi, jöjjön, aminek jönnie kell:-)
Én még két napot imádkozom, hogy ne kapjon el semmit, ő még nem hiányozhat egész héten, de a pénteket szerintem megkapja. Sajnos a pénteki napjuk elég nehéz, ráadásul az aznapon tanító tanárnő váratlanul nyugdíjba ment (nyilván csak nekem váratlanul:-), így most ismerkedés új tanárral, az új követelményeivel... ezt a héten kihagyjuk.
Nektek jó gépezést kívánok:-DD Mindegy bírja ki ezt a négy napot valahogy, foglalja el magát valamivel, majd csak eljön már az a szombat!
További ajánlott fórumok:
- Középiskolai felvételi matematikából 2010-ben
- Óvódák, bölcsődék, általános iskolák, középiskolák, bárhol a világon
- TB ügyintéző tanfolyamra jelentkeztem. Van valakinek információja, mire lehet számítani felvételinél?
- Mikor lesz fent a neten a középiskolák végleges felvételi sorrendje?
- 2011 középiskolai felvételi
- Hol lehet megnézni a tavalyi középiskolai felvételi ponthatárokat?