Középiskolai felvételi (beszélgetés)
Matek megoldások:
Ügyesek vagytok ! :)
Közeledett a mozdony az 5.-6. mp-ig (1), 7.-10.-ig (3) és a 14.-15.-ig (1). A zárójeleseket összeadva 5 mp. Nem én jöttem rá, fiam mondta. :)
Nekünk még most ez jó:) humán és reál és mindegy melyik, de jó lesz,
Viszont átérzem, erős matekos suliba nem jó a gyenge matek....
6.magyar nehezebb
6.matek könnyebb
Kedves Mindenki!
Arra kérlek benneteket, hogy aki megtudja MAJD, hogy az egyes gimikben miként alakultak az ott írtak eredményei, akkor legyen kedves ide, vagy akár priviben megírni. Csak így lesz esély arra, hogy Réka oldalát életben tartsuk.
Amire szükség van:
- link, ami a honlapoldalra mutat - ezt ha kell excelesítjük, ha tudjuk és kiszámítjuk az átlagot,
- hányan írtak,
- matek átlag,
- magyar átlag.
Kérlek , ha a suli nem közli a honlapon, akkor aki érez magában kellő bátorságot, esetleg kérdezzen rá a titkárságon, vagy nézze le a kitett papírról.
Az utókor hálás lesz. Minden segítség kicset ér. Majd valakinek.
PS A győri adatok ki ne maradjanak, ám! :-)
8.
Mi is megírtuk itthon a nagyobbik lányommal próbaképpen. Az enyém jobb lett:-), de mindkettőnké 90 fölötti (fogalmazást nem írtunk, de arra megajánlottuk magunknak a max pontot:-)).
Néztétek a matek megoldókulcsot? A 4. feladat d) pontjában az a kérdés, hogy "Hány másodpercig közeledett az indulási ponthoz az A mozdony?" Erre a megoldókulcs szerint 5 a helyes válasz, de szerintünk meg 9. Én akárhonnan nézem, nem látom benne az 5-öt. (Ez kéne a max ponthoz:-))
Szerintetek?
8:
Két lányom írta, egyiküknek matek 45-48 pont, magyar 40-45 közötti, ő mindkettőt nagyon könnyűnek érezte. (A … melenget a keblén, az szte medve volt,- nekem tetszett, mert a gyerekkori plüss maci jutott eszembe, de sok pontot arra tuti nem kap😃) Másikuk itthoni gyakorlásnál is gyengébbeket írt( tesóhoz képest), ő nem akarta megnézni a megoldó kulcsot, de érzésre matek 30-35, magyar 40-45 lesz.
Az osztálytársaik közül sokan el voltak keseredve, többen sírva jöttek ki, és mikor utána chateltek, írták, h nagyon rosszul sikerült.
"Sokszor felmerül a kérdés, hogy szükség van-e manapság a felső tagozaton a nyomtatott tankönyvekre. 10–12 mondatos fogalmazásodban fejtsd ki erről a véleményedet, mutass be 2-2 érvet a nyomtatott tankönyv használata mellett és ellen! A saját álláspontodat is fogalmazd meg: Neked szükséged van a nyomtatott tankönyveidre?"
szokásos sulis téma, semmi aktualizálás. Sejtettem, hogy vmi ilyesmi béna téma lesz.
Bezzeg a hatodikos:
"Egy napon Jónás nekigyürkőzött, és kirántotta az öreg óriás fájós fogát. A vén óriás nem győzött hálálkodni, amiért a legény megmentette őt. Jónás úgy gondolta, kér cserébe valamit."
:))
Jókat röhögök. Matek-angolra nem is pályáztam volna, olaszra esetleg. Lányom ki is akadt a pontszámomon (neki 2 éve 78 volt). Ja, és az sem mindegy, hogy hány pontot viszek. :)
:))
Enyém 80 pont. Magyar 41 pont(lányom pontozta az érvelést, 8 pontot adott), matek 39.
Fiamé jobb lett, de majd 31-én kiderül mennyi az annyi.
További ajánlott fórumok:
- Középiskolai felvételi matematikából 2010-ben
- Óvódák, bölcsődék, általános iskolák, középiskolák, bárhol a világon
- TB ügyintéző tanfolyamra jelentkeztem. Van valakinek információja, mire lehet számítani felvételinél?
- Mikor lesz fent a neten a középiskolák végleges felvételi sorrendje?
- 2011 középiskolai felvételi
- Hol lehet megnézni a tavalyi középiskolai felvételi ponthatárokat?