Középiskolai felvételi (beszélgetés)
6.
Engem az érdekelne, hogy vélhetően 2018-hoz képest hogy fognak alakulni a ponthatárok. Idén állítólag könnyű volt a matek (vajon 2018-hoz képest mennyire?), gyerekem viszont benézett néhány dolgot, így 30 pont körül várjuk. Magyar elvileg jobban sikerült.
Sajnos nem tudott minden iskolát kezelni azok közül sem, akik nyilvánossagra hozták az ideiglenes felveteli rangsorokat az elért pontokkal együtt. Anelkül esélytelen. A kalkulator pár hoxás szülő, főként Réka szabadidős nonprofit munkája. Nem központi adatbázis.
Elkezdtünk a napokban (meg Réka nelkül, de őt várva) egy partizanakciót, hogy ne vesszenek el az eddigiek, ehhez mindenki hozzájárulhat, ha küldd adatokat, linkeket ide a csoportba.
Az AKG már megvan az esélylatolgatóhoz.
Hu remélem pontemelkedés nem lesz 8-ban.. Elvileg tavaly a nagyobb létszám miatt is emelkedett, idén talán nem.
Ahogy nézegetem az AKG oldalán a magyar több ponttal emelkedett a tavalyihoz képest, a matek picivel több, mint 1 ponttal csökkent.
Nekünk így elsőre nagyon határon mozog, hogy mire lesz elég..
Abban bízom, hogy minden hibára emlékezett és nem lesz több. És a fogalmazásban nem mentek el pontok.. De az jó, hogy van remény egyelőre. Aztán hétvége fele kiderül. De amiket sulikat beírtunk remélhetőleg meglehetnek, nem kell talán mindent újratervezni.. Lehet a legutolsót kiszedjük, meglátjuk(de nem biztos)
Csak ne legyen már pontemelkedés..hova emelkedne???
Hááát, persze örülök, h a nehezén túl vagyunk( írásbeli), de most sem érzem könnyebbnek a lelkem… mert pont ez a kérdés kavarog a fejemben tegnap óta. Eddig közepes erősségű gimikben gondolkodtunk, mert oda mindkettőjüket felveszik. Aztán mikor számolgattunk, akkor jött a gondolat, h ha a képességeiket nézem, az bizony nem egy iskola…
Eddig nem gondoltuk túl, közelsége miatt a Leöveyben gondolkodtunk, de most képbe került próbaképpen az Eötvös, V. Pálné is, Jóska is.
97023. Macskaringo
jan. 19. 12:07
(válaszként erre: 97021. - Ölelés)
Ebben a táblázatban gyűjtöttem össze tavalyi nyolcadikos ponthatárokat:
6.
AKG kijavította:
Ezek alapján:
-magyar olyan volt, mint tavaly.
-matek könnyebb volt, mint tavaly.
Az országos átlag mindig alacsonyabb 4-5 ponttal, (Réka táblája jól mutatja)mint at AKG-ban írt átlag.
Így szerintem 2-3 ponttal magasabb ponthatárokra, szóbeli behívásokra kell számítani, mint a tavaly.
Mivel elvileg több gyerek írta országosan(bár AKG-ban úgy tűnik nem) emelkedni fognak a ponthatárok pár ponttal, véleményem szerint.
Jól gondolom?
8.
Végre vége:)
Meglátjuk mi lesz, nem merek jósolni
Nagyon elkenődött, mert a kombinatorikaban hibazott..hala egnek most az csak -1 pont ha megvan minden jo.
A tobbi talan jo. De az átlagos feladatpt nem egyenlettel oldotta meg, azt mondta ahhoz túl könnyű volt..
Magyarban rontott, de ha ott 40 felett lesz boldogok leszünk..
Szerintem a matek nagyon baráti volt, egyertelmuen erezheto az utobbi evek konnyitese..
Magyar tanárnőtől olvastam, hogy az idei magyar sokkal kevésbé volt a tananyagra épülő, inkább logikai, párosítós, összekötögetős, a 2 évvel ezelőttihez képest szerinte macerásabb volt..
Gyerek szerint a fogalmazás “hülyeség “ volt, pedig ehhez nagyon hasonlót írt is..
Úgyhogy várakozunk most jópár napot..Vszleg 90közeli lehet a vége, de ez lutri..
Lehet 85-es max 92 mondjuk..
Meglatjuk
Jo lenne ha matekban 1 pont ment volna el, akkor lenne remeny;)) En elegedett vagyok barmi lesz is
8.
Ügyesek. :) A több pontot író leányzó valamelyik budapesti topgimibe készül?
8.
Igen, elég jól eltalálták. A magyar is egész jó volt, bár ott sok apró dologgal jó néhány pontot lehetett veszíteni. Fiamnak pl. azzal is, hogy nem ismeri jól a közmondásokat. Szövegértésen is veszített 2 pontot, az egyik miatt mérges is volt, mert az utolsó képen kimonós japánoknak nézte a kínaiakat. A középen lyukas "kaput" nem vette észre. :)
Átlagra és eloszlásra én is kíváncsi leszek.
8.
Szerintem ezek most elég jól sikerült feladatsorok lettek. Nem voltak sem túl könnyűek, sem túl nehezek.
Kíváncsi leszek az átlagpontszámra és a pontszámeloszlásra.
További ajánlott fórumok:
- Középiskolai felvételi matematikából 2010-ben
- Óvódák, bölcsődék, általános iskolák, középiskolák, bárhol a világon
- TB ügyintéző tanfolyamra jelentkeztem. Van valakinek információja, mire lehet számítani felvételinél?
- Mikor lesz fent a neten a középiskolák végleges felvételi sorrendje?
- 2011 középiskolai felvételi
- Hol lehet megnézni a tavalyi középiskolai felvételi ponthatárokat?