Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Középiskolai felvételi fórum

Középiskolai felvételi (beszélgetős fórum)


❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
85546. akinomuj (válaszként erre: 85545. - Totyi87)
ápr. 18. 19:28

Na, látod, ezt pl. Levia írta, én direkt nem. Pedig a legnagyobbamnak nem is egy nemzetközi tudományos eredménye van (diákolimpiák is).


Nekem a nagyobb gimis már tudja, hogy fontos a mozgás, csinálja. A nyolcadikos heti 2x járt úszni (a rendelkezések miatt leigazolták), de nem fáj neki, hogy most nem engedjük.

Az ötödikest sem engedjük március vége óta, és pattog, mint a nikkelbolha. Hétvégenként a tesókkal, apával focizik, hét közben leviszem délelőtt az - akkor - üres pályára a lyukasórái alatt. De ez nem pótolja nyilván a heti tööbbszöri edzést, meccseket. Az erősítés nem a szíve csücske, sem a futások. Ő két éve igazolt korosztálya egyik legjobb fővárosi csapatában, és siratja, hogy lemarad a többitől, de ez van.


Reméljük, lassan kaphatnak oltást a gyerekek is, és kicsit normalizálódik a helyzet. A hétvégi "leugrom Korzikára2 nem hiányzik, soha nem is volt, de a normál sport, zene, iskola, na, azok igen.

85545. Totyi87 (válaszként erre: 85542. - Levia)
ápr. 18. 18:31
Na ez viszont egyáltalán nincs rendben!!!😡 És ehhez még lenne egy-két gondolatom, de nem szeretném ha törlésre kerülne a beszélgetés vagy.....
85544. Totyi87 (válaszként erre: 85536. - Levia)
ápr. 18. 18:20
Mi nem a sporteredményekre hajtunk. Mármint jó ha eredményes :-) de ez nem érinti a tanulmányait. Okos és szerintem meg fogja állni a sporton kívül is a helyét (nem is gondolkodik a TF-n vagy az edzői pályán). Arra fog ráhajtani (nyelvvizsga, emelt érettségi), amelyre szüksége lesz egy sikeres egyetemi felvételinél. Vagy ha külföldi felsőoktatás szóba jöhet, akkor majd amire ott szüksége lehet a bekerüléshez. Rendszeresen jár tanulmányi versenyekre is, ez legalább olyan fontos számára.
85543. Totyi87 (válaszként erre: 85537. - Akinomuj)
ápr. 18. 18:13
Nem, egyáltalán nincs rendben természetesen. De sajnos mindig van kiskapu, kivételezés :-( Ami nem helyes!!! A művészetek legalább annyira fontosak, mint bármelyik sport. A tudomány meg nyilván egy teljesen külön kategória. Mi is megszenvedtük ebben az évben a tanulmányi versenyek eltörlését vagy online felemás kivitelezését. És mi sem örültünk. Mint ahogy sok minden másnak sem (lásd a sok érthetetlen, értelmetlen döntést a Covid helyzettel kapcsolatban)!!!!
85542. levia (válaszként erre: 85536. - Levia)
ápr. 18. 17:49
Csak hogy kerek legyen, a nemzetközi tudomanyos diakolimpikonoknak meg egyészen pontosan 0=zéró pluszpont jar. Ők amúgy is könnyedén meg tudják normál érettségivel is szerezni a pluszpontokat, gondolhatja a szabalyalkotó, minek kedvezni nekik.
85541. gabi.sz35
ápr. 18. 17:44
Nálunk nem jár egyik sem, sem a 12 évesek (röplabda) sem a fiam (birkózás). Tavaly tavasszal kb 6 hét leállás, online erőnléti edzések voltak, majd újrakezdődtek először távolságtartással majd rendesen. És azóta is mennek...az ikrek már a jogszabályi változás előtt le voltak igazolva. Annyi van hogy nem ott öltöznek, kifele sem, edzésruhára rá a cuccot és usgyi, nekem egyik sem meccs/verseny/bajnokság korosztályos. Az ikrek az előkészítő miatt így is csak heti 2x mentek 3 helyett és kb márc.1 óta nem járnak és az öccsük sem (az meg kontaktsport). Ekkora mozgásigényű gyerekeknél mint az enyémek nem egyszerű, de eddig kibírtuk, még április végéig adtunk magunknak időt hogy mi legyen...
85540. akinomuj (válaszként erre: 85534. - Totyi87)
ápr. 18. 17:40
Ha a neten rákeresel, kidobja. Talán egy felvételi felkészítőt tartó nagy cég honlapján lehetett olvasni.
85539. sanyinak (válaszként erre: 85528. - Vgab128)
ápr. 18. 17:39
De tetszik, hogy kiemelik a cikkben meg a fertőtlenítőszer gyártóját is 😄
85538. levia (válaszként erre: 85536. - Levia)
ápr. 18. 17:39
Erről ezembe jutott Sartolta. Egy het múlva nekik is talán kiderül, hogy merre tovább.
85537. akinomuj (válaszként erre: 85533. - Totyi87)
ápr. 18. 17:38

Nem, nem nézem le.

Az élsport a mai ember cirkusza, aegyes nemzeteknek presztíuzskérdés az eredmény, és valóban, embertelen teljesítmény, rengeteg önfelálfozás kell hozzá - ami anyagilag csak a kevés gazdaságilag is jövedelmező sportágnál térül meg.

Azt tapasztalom azonban, mintha más teljesítmény nem is számítana. Zene? Tudomány? Mínuszos hírek. Pedig ezek a közösség jóllétéhez valószínűleg többet tesznek hozzá.


A zeneiskolák zárva, oktatás online - próbálj meg minőséget hozni hangban egy átlag gép hangszórójával és mikrofonjával. Vonótartást okítani online.

De a sport, az mehet.

Tanulmányi versenyek felfüggesztve, eltolva, meg sem tartva, esetleg online.

De a sport, az mehet.

Ha legaklább ne lennének nyomás alatt, hogy legyenek versenyek, bajnokságok. De nem. Minden megy, mintha nem is lenne COVID.

Szerinted ez így teljesen rendben van?

Vagy csak az én szememet szúrja ez a - jelen esetben ráadásul egészséget akár veszélyzetető - kivételezés?

85536. levia (válaszként erre: 85533. - Totyi87)
ápr. 18. 17:35

Sok sikert a versenyzőnek!

Amúgy tudjátok ugye, hogy csökkentették az olimpikonok,

világbajnokságon indulók egyetemi felvételinél jaró pluszpontjait?


Korábban az érmesek 500/500 pontot kaptak.

Ma mar csak max. 50/100-at.

És csak a felvételit megelőző 8 évet veszik figyelembe, azaz aki 10 éves kora előtt lett dobogól EB-n, VB-n, diákolimpián az ezt az előnyt nem élvezheti majd.

85535. sanyinak (válaszként erre: 85528. - Vgab128)
ápr. 18. 17:34
Óvatosan ezzel! Éppen ezt az intézkedést boncolgattam én is a múltkor itt, aminek az lett a vége, hogy törölte a mindenható a fél napi beszélgetést 😁
85534. Totyi87
ápr. 18. 17:14
Nem tudja véletlenül valaki, mintha rémlene, hogy korábban belefutottam egy budapesti gimnáziumok rangsorába.....? Van ilyen, vagy csak nekem rémlik rosszul?
85533. Totyi87 (válaszként erre: 85532. - Akinomuj)
ápr. 18. 17:09
Nem tudom a csapatsportoknál, hogy működnek a bajnokságok, minek kell megfelelni stb. Nyilván vannak olyan sportágak, ahol a pénz határoz meg minden döntést (lásd. foci), másoknál viszont nem. A sportoló gyerekek többsége hobbi sportoló, aki valóban az élvezet kedvéért jár le. De amikor versenysportról beszélünk, akkor nyilván nem róluk beszélünk. Kérlek ne nézd le azokat a gyerekeket, akik nap, mint nap rettenetes energiákat fektetnek, egy számodra másodrendű dologba! A saját gyerekemen látom mennyi munkát és lemondást tett már bele az évek alatt, úgy hogy nyilván az utánpótlás közül sem sokan érnek a legjobbak közé. Amúgy szerintem igen is büszkének kell lennünk azokra a sportolókra, akik Magyarországot képviselve kijutnak egy Eb-re, Vb-re, Olimpiára. És itt most nem a túlárazott, nulla eredményt felmutató, média által túlértékelt vékony rétegre gondolok. Sajnálom, hogy neked rossz hozott élményeid vannak a versenysporttal kapcsolatban. Szerintem ez is egy olyan terület, ahol nagyon sok sztereotípia jelenik meg nem teljesen alaptalanul.
85532. akinomuj (válaszként erre: 85530. - Totyi87)
ápr. 18. 16:40

Én nem az edzések, hanem a bajnokság elmaradása mellett érvelek.

A pénzes focinál ugyebár vannak a tesztek, a sportolók nem a kispadon szorongnak egymás mellett. Belefér a fizetésbe, ha a család karanténba kerül.

Itthon mégis mit tudnak tenni az egyesületek?

Kontaktsportok esetén ugyan hogyan előzöd meg, hogy az ellenfél ne fertőzzön meg (akaratán kívül)?

A tavalyi anbszolútt zár is túlzás volt (OK, előre nem tudhattuk). De a mostani "minden mehet tovább, törlőkendővel fertőtlenítünk és nem jöhetnek nézők" meg a másik véglet felé hajlik. Úgy mennek a bajnokságok, mintha nem is lenne vírus, és igen, büntetik a csapatot, amelyik nem áll ki. (Jobbik eset, ha csak vesztes meccs).


Másrészt - bevallopm - magasról teszek a nagybetűs olimpiai reménységekre. A sportoló gyerekek többsége nem ilyen indíttatásból mozog, hanem mert élvezi. Fotelsportoló apa mellett nőttem föl, már akkor is herótom volt a sporttól mint szórakoztatóipartól, és most az ország vezetése sokat tett azért, hogy ez az ellenszenvem csak elmélyüljön.

(A sporttal önmagában semmi bajom)

85531. akinomuj (válaszként erre: 85516. - Minpins)
ápr. 18. 16:33

Nálunk is rosszul viseli a legkisebb, hogy enm engedjük, és meg is értem.

Szerencsére az edzők nem gyakorolnak közvetlen nyomást.

Ha valaki ott FÖNT méltóztatna végül fölfogni, hogy ez ugyanolyan fertőzési pont, mint az iskola, és legalább a meccseket letiltanák, az is segítség lenne.

85530. Totyi87
ápr. 18. 16:31
Nem akarok a sportoló gyerekek és a szüleik mellett kardoskodni, de a saját gyerekem példájából kiindulva, ő 11 éve van benne abban a sportágban, amit űz. 8 éve versenyszerűen végzi mindezt. Egy olyan sportról beszélünk, ahol pár nap kihagyás is meglátszik az állóképességben. Tavaly tavasszal, amikor leállt az egész ország és a leigazolt sportolók is szobafogságra voltak kényszerítve, hatalmas elvándorlás volt megfigyelhető az utánpótlás sportban. Nagyon sok kisgyerek, kamasz hagyta abban a sportot. Szerintem ősztől ezért is kezelték ezt óvatosan. Gondoljatok bele, a most 12-14 éves gyerekek 4 év múlva Olimpiai reménységek lehetnek. De ha csak nagyon kevesen maradnak, nem lesz utánpótlás.........amúgy is kicsi ország vagyunk, a merítésünk nagyon nem ugyanaz, ami a britteknek, amerikaiaknak, oroszoknak.....Amúgy szerintem az egyesületek többsége minden óvintézkedést igyekszik megtenni a kockázatok elkerülése végett.
85529. levia (válaszként erre: 85528. - Vgab128)
ápr. 18. 16:07
Erre már nincs további érvem... Ágyúval bolhára.
85528. vgab128 (válaszként erre: 85527. - Levia)
ápr. 18. 15:59
A szendvicsmaradékra tényleg érdemes ráküldeni a Magyar Honvédség 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Dandárját vagy a Magyar Honvédség 93. Petőfi Sándor Vegyivédelmi Zászlóalját, hogy néhány tucat liter MOL Hygi Flow Rapidon és Fortén kívül ózongenerátorokkal és hidegköd-képző eszközökkel vegyék fel a harcot az alattomosan lapuló ellenséggel. További részletek itt: [link]
85527. levia (válaszként erre: 85526. - Könyvmoly_)
ápr. 18. 15:40
Akkor segíthet, ha maradt némi azóta bomlásnak induló szendvicsmaradék a padban. Plusz a sulis WC-re mindig ráfér egy kis puceráj.
85526. Könyvmoly_ (válaszként erre: 85524. - Vgab128)
ápr. 18. 15:32
Ja, ezen én is gondolkodtam már, milyen felesleges...
85525. Könyvmoly_ (válaszként erre: 85523. - Levia)
ápr. 18. 15:32
Egyetértek. Egyszer láttam, hogy szűrt, de sokra nem ment vele a közösség: az oviban volt olyan gyerek, akit full lázasan akartak bevinni, konkrétan láttuk az esetet. Aznap hazaküldték, másnap orvosi igazolással bent volt. Ugyanakkor a lányomnak egy kis fejfájás után 10 napig nem adott egészséges igazolást a doki (onnan tudott róla, hogy egyik reggel fájt a feje, elővigyázatosságból nem vittem inkább be, mert nem tudtam, lesz-e belőle komolyabb, nem lett, kértem volna az egy napra igazolást, hogy ne a szülői igazolásos napok fogyjanak, és mondta, hogy a protokoll szerint 10 nap otthonlét... na, ez még nekem is túlzás volt!)
85524. vgab128 (válaszként erre: 85523. - Levia)
ápr. 18. 15:25
Persze, vagy még inkább látszatcselekvés, mint a fertőtlenítés is. A legviccesebb a nyitás előtt fertőtleníteni, amikor garantáltan nincs vírus a termekben.
85523. levia (válaszként erre: 85522. - Eleonóra123)
ápr. 18. 15:19
Nekem eddig a legmagasabb rácsippentős testhőmérsékletem 36,2 volt. A legalacsonyabb meg a 32,1°C. Ez a hőmérőzősdi leginkább pótcselekvés.
85522. eleonóra123 (válaszként erre: 85517. - Anni9273)
ápr. 18. 14:40
Amúgy ez a hőmérőzés mennyire szűr? Ezer meg egy helyen pittyentenek az ember nyakára, kezére de van olyan hogy valakit ezzel a módszerrel szűrnek ki? Velünk leginkább a kihűlés szokott előfordulni.
85521. eleonóra123 (válaszként erre: 85517. - Anni9273)
ápr. 18. 14:34

Lassacskán rájönnek hogy jövőre 2022 lesz. Nem éri meg keménykedni a gyerekekkel mert vannak szüleik is akiknek eleve cakkos az idegrendszerük.

A sportolók helyzetéről pár napja olvastam. Nem egyszerű a helyzetük nekik sem.

[link]

85520. vgab128 (válaszként erre: 85518. - Virgilius)
ápr. 18. 14:34

A KLIK-nek természetesen nincs hatalma az egyesületek felett. Viszont van olyan, akinek hatalma van mindkettő felett...


Amúgy az egyesületeknél nem egyszerűen mentek az edzések és versenyek, hanem volt olyan bajnokság, ahol azt a csapatot, amelyik nem áll ki, komoly pénzbüntetéssel fenyegették.

85519. virgilius (válaszként erre: 85517. - Anni9273)
ápr. 18. 14:28
Eddig is ezt mondták, de néhány igazgatónak és egyéb vezetőnek úgy tűnik, szövegértési problémái vannak.
85518. virgilius (válaszként erre: 85514. - Akinomuj)
ápr. 18. 14:27
A kettő nem függ össze, sztem a Klebelsbergnek nincs ráhatása az egyesületekre. Ők csak azt kérik, hogy akit iskolába nem engednek, azt máshová se engedjék közösségbe. És ebben azért van logika.
85517. anni9273
ápr. 18. 14:26

[link]


igen, itt is most azt írják,hogy lehet közvetítés az órákról:)

❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook