Középiskolai felvételi (beszélgetés)
Köszönöm!
Váltás: volt benne lutri nyilvan. Ha nem sikerült volna nyolcadikban nagyon szomorú lettem volna az biztos. Mivel addig nem készültek hiszen nem volt cél a váltás gondoltam, hogy tudnak jobbat írni. A nagyobb pl mindig tobb mint 10 ponttal jobbat irt mint elotte 2 evvel. De mar negyedikben is 70 felett irt, szoval varhato volt a jo eredmeny. A kisebb belefutott a 2020-as nagyon nehez hatos felvetelibe. Ő attól csak jobbat tudott írni, az elég csalódas volt, még akkor is ha ott az a gyenge eredmény jónak számitott… Azért szerintem neki sem esett jól, hogy sokkal gyengébbet írt mint a teso hatodikban..
Szia!
Megírnád - akár privátban - hol van ez a szuper általános, ahol maradni érdemes? A kisebbik lányommal váltanánk :-)
Ahhoz olyan általános (és olyan osztály) kell, ahol érdemes maradni. Meg olyan gyerek, akiről tudod, hogy később (is) odateszi magát a felvételin.
Számológép: fiam a 911 ce x-t használja. Nem tudom, a másik milyen. Ez neki jó.
Megint számológép téma:)
Mindenképpen Casio 911 gep
De melyik a jobb? 911 es plusz-ez a teljesen fekete
Vagy 911 ce x, aminek feher a hatulja? Van e kozte sok kulonbseg?
Mindent végig kell gondolni és aztán dönteni. Ha eldőlt véglegesen akkor szólni érdemes minél hamarabb. Nálunk többféle ilyen eset is volt. Negyedik után mind a kettő gyerekem megírta. A nagynál rutintalanok voltunk(pedig fel is hívtam a sulit ahova felvételiztunk) de ott is azt mondtak h csak a csaladot ertesitik.. Ettol fuggetlenul a sulinkban jottek gratulalni.. Az nagyon kellemetlen volt, mert nem is szoltunk hogy megprobaljuk es nem is volt tervben a valtas. 2 ev mulva a kicsinel mar elore szoltunk az ofőknek h elmegy felvetelizni de biztosan maradni fogunk.. Ezeknel a suliknal szinte egybol irtunk is h nem megy a gyerek hozzajuk.
Hatodikban kicsit mas volt a helyzet.. Főleg a nagynál, csak próbaképpen irta meg, egyaltalan nem volt tervben a valtas. Aztan irt egy eleg jo felvetelit, vegul a Berzsenyit irtuk be elso helyre es fel is vettek. Ott hetekig ment az agyalas. Senkivel sem szerettunk volna kitolni de nem tudott a gyerek donteni.. Nehez hetek voltak. Elmentunk a szuloire, gyerekhez eljottek Berzsenyis gyerekek beszelgetni, elment az osztalykirandulasra, megirta a szintfelmerot(kb majusban volt ez a rengeteg program.. Mar volt osztalypolojuk is stb.. es nem tudtuk mit csinaljunk.. Nagyon jo matekos, nagyon az Ő vilaga lett volna.. Kozben egy tenyleg tokeletes iskolaba jart.. Igazabol ket jo kozul kellett valasztani.. Mivel még kicsi volt, 12 eves igy messzebbi sulikat elvetettuk, pedig a Fazekasba is felvettek. Vegul hetekig tarto gondolkodas utan azt mondta inkabb marad.. A riziko csak annyi volt benne ha 2 ev mulva esetleg nem jot irt.. Hatodikban nem keszult ra, szoval azert biztunk benne ha tanul is nem lesz gond bejutnia jo suliba.. Szoval itt vhol a beiratkozas kornyeken dontottuk el h marad. 2 ev mulva a kicsi is ugyanigy jart. Raadasul ott 4 nagyon jo tanulo felvetelizett az osztalybol, mindenkit felvettek. Ő maradni szeretett volna de vartuk a tobbiek donteset:) Vegul 2 gyerek ment, 2 maradt kozuluk.. Sokkal hamarabb eldontotte a gyerek, itt még nem kapcsolodtunk be a Berzsenyis eletbe… Igy utolag nagyon jol dontottek, hamar lett angol felsőfokujuk, jo suliba jutottak be. Mondjuk ha mennek azt gondolom azt is nagyon szeretnek..
Nalunk mindenki azt javasolta a kornyezetunkben h menni kell, nem volt senki aki azt gondolta volna h jobb alt suliban maradni.. Hatodikban nem tanultak a felvetelire, mondjuk nyolcadikban bepotoltak:)
Ilyenkor mi a teendő? Ha valaki maradna a régi suliban, annak ellenére, hogy fölvették.
Mi a hivatalos határidő, amíg dönteni kell?
Szig is nyilván csak azoktól érdeklődik ilyen példaértekűen, akik magas ponttal nem őket választották. Gondolom, a többiek/elutasítottak csak tényközlő borítékot kapnak.
Api 6-ostól csak tényközlő email érkezett (pedig szintén az az eset, hogy magas pontszám, aki nem őket választotta). Cukit a felvetteknek küld, gondolom. Egy ilyen Pest-Buda-egyéb városbelit (koli!) is vonzó gimitől, ahova extra sok a jelentkező, nem is csodálom, hogy nem küldenek utánkövető emailt.
Nekünk se írták, hogy angol vagy német, gyorsan ellenőriztem is, hogy biztos jól írtam-e a sorrendet :) A titkárságon amúgy tök kedvesen megmondják, ha aggódnál miatta.
Biztos, hogy a korábbi sablont használták, 3 éve is tök ugyanilyet kaptunk a naggyal.
Az inflációt szerintem figyelembe vették, 3 éve még 30.000 volt. Amúgy ez éves hozzájárulás (a másik kommentre is reagálva).
További ajánlott fórumok:
- Középiskolai felvételi matematikából 2010-ben
- Óvódák, bölcsődék, általános iskolák, középiskolák, bárhol a világon
- TB ügyintéző tanfolyamra jelentkeztem. Van valakinek információja, mire lehet számítani felvételinél?
- Mikor lesz fent a neten a középiskolák végleges felvételi sorrendje?
- 2011 középiskolai felvételi
- Hol lehet megnézni a tavalyi középiskolai felvételi ponthatárokat?