Középiskolai felvételi (beszélgetés)
Én is a Kőrösit gondolnám jobbnak. Valamiért a Xantus nagyon felkapott lett hirtelen.
A lányom a Kölcseyben francia kéttanon már bent lenne, de Ő mindenképp a Xantust szeretné.
Őszintén szólva kicsit félek a Xantustól.
Xantusban a haladó 4 éves haladó angolt gondolod, ahol B2 a felvételi követelmény? Ha igen, akkor ott mi is azt várjuk :) + az olaszt
Nem, a SZIG-ből már nem mennek át, hanem akik az általánosban maradnak (fiúk), azok mennek a Piárba 7-től. Ők a katolikus általánosban kivárnak 6-ig. És persze, jobb suli. De főleg más. A lányok, akik 8-ig maradnak, mennek főképp utána szigbe. Persze mennek oda fiúk is, de az már nem a krém. Most nagyon sarkítottam, bocsánat érte.
Mennek nem egyháziba is a nagyon jók a katolikus sulikból, Apiba pl szoktak. És van, aki marad ált isk és gimn formában, mert meg van elégedve a sulijával, Szent Angéla esetében ez pl gyakori.
Deák téribe igen kevesen tudnak bekerülni.
Igen pontosan hasonlót hallottam,
de egy tény az hogy a Kőrösiben anyanyelvi tanárok vannak orosz angol nemet spanyol ... kínai stb. Kőrösiben IB is van (igaz fizetős de nem kell a Nagykovácsi amerikai suliba menni).
Xantus strukturáltabb és sokan jobban szeretik, de szodolgozat meg ilyenek vannak ... viszont a Xantus eredményei nyelvterületen elképesztő - magasan a legjobb
Érdekes.... ezek szerint 6ikban ezek szerint átmennek a Piaristába a Szig-ből? De csak fiúk ugye? Piar akkor jobb suli?
Gondolom 4 osztalyos Deák Ferenc teribe mennek sokan de az nem katolikus !
És akkor hova még ? Volt valami egyházi iskola sorrend is a HVGbe - tudja valaki a sorrendet csak érdekességként (nem volt téma a fórumon és úgyis csak pontokra várunk most).
Mi Xantus és Kőrösit várjuk. Mindkettőben haladó angolt jelöltünk.
Eddig azt hittem a Kőrösi a jobb iskola de most egy ismerősöm át vitte a lányát a Kőrösiből Xantusba. Így elbizonytalanodtam.
Igen, arra fentiek nem vonatkoznak, csak a nyolcosztályosra.
8. után sokkal jobban eloszlanak a katolikus általánosból kijövő gyerekek.
A fiúk közül a krémet 6.-ban már elviszi a Piár, akik pedig kalandvágyóbbak, azokat Pannonhalma. (Most csak Bp-ről beszélek.)
Nézd meg az oktatas.hu-n vagy Réka táblázatában, azért ez tagozatfüggő. Szerintem az első 120-nak jó esélye van, de a továbbiak is simán beférhetnek.
További ajánlott fórumok:
- Középiskolai felvételi matematikából 2010-ben
- Óvódák, bölcsődék, általános iskolák, középiskolák, bárhol a világon
- TB ügyintéző tanfolyamra jelentkeztem. Van valakinek információja, mire lehet számítani felvételinél?
- Mikor lesz fent a neten a középiskolák végleges felvételi sorrendje?
- 2011 középiskolai felvételi
- Hol lehet megnézni a tavalyi középiskolai felvételi ponthatárokat?