Középiskolai felvételi (beszélgetés)
Ajaj, a haladó némettel alapesetben, a rendes idején is nehezebb a sulikeresés.
DNG is elutasította már a becsatlakozást?
Ja, elhiszem, de aztán sima átvétellel meg kb mindenkit átvesznek. Persze lehet, már nagyon más a helyzet, és hirtelen megrohanták őket a kitűnők, amiről régóta ábrándoznak. ;)
Gellért nagyon feljött, igen, de azt írtam, hogy talán az általánosba hetedikben be lehet kerülni, miután hatosba elmennek páran onnét, Piarba pl.
Érdekes volt látni, hogy kb ugyanazzal a pontszámmal a fiam a saját évében még egyszámjegyű helyen volt, ketteske két év múlva pedig már harminc-valahányadikon. Sokkoló. Ennek ellenére persze bejutott volna ő is, sőt, tőlük kaptuk a legkedvesebb levelet, amiben sajnálkoztak, hogy mást választottunk.
Gellért amúgy nem harmatgyenge, de az sem a nyelvoktatásáról híres.
Ezt most csak Rozalindának hangsúlyozom, mert neki fontos szempont. (Nekünk is az volt.)
Egyetemi Katolikus idei tapasztalat a 6-osban. 3,9-es átlaggal és egyházi suliból ugyanaz volt, mint a Margitban, azaz a szóbelit követően nem csak várólistára nem tették fel a gyereket, hanem elutasították. Szóval az Egyetemi Katolikus sem olyan egyértelmű és a 3,9-es átlag azért nem totál gyenge. Nekünk az is csalódás volt, ott is bent voltam a szóbelin, ott legalább nagyon kedves igazgatóhelyettes volt bent.
A Gellértről sajnos azt hallottam, hogy nagyon feltört, már 4,5 feletti átlag kell oda is (minimum). Változnak az erőviszonyok ezekben a korában harmatgyengének kikiáltott sulikban is évről-évre.
Egyetemi Katolikusba lehet bekerülni ilyen átlaggal, hatosba főképp. De ott ne számíts túl jó nyelvoktatásra.
Mondjuk nálatok az a baj, hogy ahová ő jár, ott azért mások az erőviszonyok, és az a 3,5 az bőven többet ér, de sajnos a számok beszélnek.
Az Angélában az angol tagozaton vannak anyanyelvi tanarak, ez a Margitban meg az EK-ban nem áll.
Nekem katolikusból a Szt Gellért a legszimpibb, de most már oda is sok pont kell viszonylag. Viszont annaaak is van általánosa, ahová be lehet lopózni talán hetedikben, nyolcadikban. Ugyanez áll még a Wardra, és az is jó helyen van innét.
Ja, de én továbbra is az Angélát gondolom színvonalasabbnak. Kb ugyanannyi ponttal lehet bejutni midkettőbe, nem is túl magassal. Angélának nincs hatosztályosa, van viszont általánosa elsőtől. Oda is be lehet csatlakozni hetedikben akár.
A Margit sztem egy gyerekgyár. Én egyikbe se vinném a gyerekem, de haa csak e kettőből lehet választani, akkor nem kérdés, hogy Angéla.
Szia!
Kollegámtól tudom, hogy a Szent Margit felkapottabb, rengeteg gyerekkel.
A Szent Angélá-ba kevesebb ponttal be lehetett jutni, családiasabb iskola.
Szent II. János Pál kevés gyerekkel, családias, erős angolból.
Virgilius írt összehasonlítást az egyházi iskolákról tavasszal, nem tudom hogy meg találod-e?
Sziasztok!
Több kollegám (XI.) gyereke jár a Szent Margit-ba, dicsérik. Most felvételizett egy kollegám fia 9.-be, sikerült. Csak annyit tudok, hogy felkapott és nagy a nyomulás.
Sziasztok!
Mi próbáltunk a 6 osztályos képzésbe bekerülni a Szt. Margitba idén. Egyházi suliból jött a gyermek, igaz ő nem katolikus. Bent voltam a szóbelin, nagyon rossz élmény volt, fel kellett olvasni egy haldokló feleségének nárciszt vásároló bácsiról szóló egyoldalas novellarészletet (gyerekem nagyanyja rákos, így kicsit izgultam, hogy ne bőgje el magát, mert bent lehettem a szóbelin), majd kérdezgették a fiamat, kiküldték és közölte velem a jelen lévő apáca, hogy túl gyengék a jegyei (3,9 volt) és ezért köszönik, de nem kérik. Matek nem volt, pedig mi arra számítottunk, de amúgy szépen olvasta fel és mondta el, amit olvasott. Ezek után még várólistára sem tették a gyereket, hanem az elutasítottak között listázták. Hát ennyit a Szent Margitról. Szerintem finoman fogalmazva fura volt az eljárásuk és nem túl gyerekcentrikus. Amúgy az a pletyka terjeng, hogy az igazgató megőrült és megszünteti a csoportbontásokat a Margitban az osztályokban.
Túl vagyunk a beiratkozáson (persze, hogy a nyaralás első napján kellett mennünk), vittük magunkkal a nyakkendőt is :-))
Tavaly ilyenkor nem is gondoltam volna, milyen felszabadító érzés lesz ez :-)
Szeptembertől újból lesz kiért izgulni, keresztlányom az Apival szemez. Az oda jelentkezőktől szívesen fogadnék majd infót a suliról.
Köszönöm, és milyen szintre lehet eljutni ott a nyelvekből? Kisebb gyerkőcnek jó lehetne ha a nyelvoktatás is jó - vagy inkább Szent Angéla? (oda nehezebb gondolom nehezebb bejutni)
A 36 fő biztosan a honlapon van, sajnos:-(
Ezért van bennem egy kicsi félelem, -hogy az Api digitális osztálynak a minden “kőbe vésett” szabályt megreformáló tanítás módszertanát mikor fogják elkaszálni.
Ez most egy teljes alternatív trend állami finanszírozásban ....
Kezdődik... :(
További ajánlott fórumok:
- Középiskolai felvételi matematikából 2010-ben
- Óvódák, bölcsődék, általános iskolák, középiskolák, bárhol a világon
- TB ügyintéző tanfolyamra jelentkeztem. Van valakinek információja, mire lehet számítani felvételinél?
- Mikor lesz fent a neten a középiskolák végleges felvételi sorrendje?
- 2011 középiskolai felvételi
- Hol lehet megnézni a tavalyi középiskolai felvételi ponthatárokat?