Középiskolai felvételi (beszélgetés)
Ez üdvözlendő.
Ezért már érdemes hatosztályosba menni.
Bár amennyire tudom, nem mindenütt van saját tananyag. Van, ahol a sima hetedikes anyagot veszik.
A teljesség igénye nélkül, mert biztos nem jut mind eszembe:
7.-ben volt:
- A Kulcs
- Tanár úr, kérem
- Esti Kornél
- Továbbélők
- Ágról szakadt Tóbiás
8.-ban:
- Görög regék
- Antigoné
- Julius Caesar
- Oidipusz király
- Rómeó és Júlia
- Legyek ura
- Abigél
- sok Petőfi
Ami jobban izgat, hogy egyáltalán nem mondták meg a kötelezőket. Nem igen szoktuk őket kiolvasni nyáron, de ha bemondanak 4-5-t, akkor 1-2 elolvasnánk nyáron.
Többes szám azért kell, mert rendesen noszogatni kell a gyereket, hogy olvasson, tehát 2 emberes feladat.
Tudjátok, hogy 6 osztályos gimikben mik lesznek a kötelezők 7.-ben?
Nagyon egy cipőben járunk. Nálunk volt szülői, de egy szó nem esett a füzet vásárlásról, listát nem kaptunk, mint az általánosban. 1-én, hétfőn már lesz órájuk is, és ha megmondja a tanár, hogy mi kell mondjuk másnapra, már rohanhatok is beszerezni, és ez minden nap így lesz 1 hétig.
Lesz közös e-mail lista, ott majd megkérdezem az osztályfőnököt, hogy mit javasol ő.
Különben majd azt csinálom, amit Te, veszek mindenféle füzetet, aztán egyszer elhasználódik.
Nem kell vissza adni. Én 5. és 6. év végén megvettem a fontosabb könyveket. A gimiben is így fogok tenni.
Kolleganőm gyereke a Szent II. János Pálba jár, most volt 10.-es. Már volt kis érettségi 3 tárgyból. Azért tudott tanulni jól és könnyen, mert nem adták le év végén a 9.-es könyveket, hanem megvették. A többiek szenvedtek.
Volt bármi kétséged? Olajozottan működik a gépezet...
Költői kérdés: Ha mindenki ingyen=kölcsön tankönyvet kap 1-12.-ig, amit a tanév végén vissza kell adni, akkor a végzősök az érettségire az emlékeikből (jobb esetben saját jegyzetükből) készülnek fel?
Köszi az ötletet!
A listát mi is megkaptuk, jó hosszú. Nem is a füzetek, hanem rengeteg kézműves dolog(papírok, festékek...)
Én is a napokban tervezem lezavarni, mert augusztusban tömegnyomor van mindig.
Még íróasztalt, széket kell beszerezni, remélem amit a neten kinéztem az élőben is tetszetős, strapabíró lesz
További ajánlott fórumok:
- Középiskolai felvételi matematikából 2010-ben
- Óvódák, bölcsődék, általános iskolák, középiskolák, bárhol a világon
- TB ügyintéző tanfolyamra jelentkeztem. Van valakinek információja, mire lehet számítani felvételinél?
- Mikor lesz fent a neten a középiskolák végleges felvételi sorrendje?
- 2011 középiskolai felvételi
- Hol lehet megnézni a tavalyi középiskolai felvételi ponthatárokat?