Középiskolai felvételi (beszélgetés)
A lap tetején: Tehetségfejlesztő foglalkozások általános iskolásoknak
Kedves 8. osztályos tanulók!
Gimnáziumunkban a korábbi évekhez hasonlóan tehetségfejlesztő foglalkozásokat indítunk.
A tehetségfejlesztő foglalkozások célja az általános iskolai tanulmányok rendszerezése, a sikeres továbbtanuláshoz szükséges alapkészségek erősítése, írásban és szóban egyaránt.
A tanfolyami foglalkozások 2019. szeptember 30-tól, 2020. január 17-ig, illetve február 14-ig tartanak. A foglalkozások időpontjáról a beiratkozás alkalmával tájékoztatjuk a jelentkezőket.
A tanfolyamok díja tantárgyanként:
• Magyar nyelv 25.000.-Ft /tanfolyam 2020. január 17-ig
• Matematika 25.000.-Ft /tanfolyam 2020. január 17-ig
• Angol nyelv 30.000 Ft/tanfolyam 2020. február 14-ig
• Német nyelv 30.000 Ft/tanfolyam 2020. február 14-ig
• Biológia-kémia 30.000.-Ft /tanfolyam 2020. február 14-ig
• Rajz 30.000.-Ft /tanfolyam 2020. február 14-ig
A foglalkozások alkalmanként 90 percesek, a biológia, kémia tantárgy esetében tantárgyanként 45 percig tartanak.
X. kerületi lakosok vagy a kerületi általános iskolában tanuló diákok részére, tantárgyanként 3.000.-Ft kedvezményt biztosítunk.
Beiratkozás: 2019. szeptember 11-12. és 16-19. között naponta 9 órától 16.30 óráig.
Pár napja pont a bioszos, tts gimikról érdeklődött Endru007, párat összeszedtünk neki, azt esetleg olvasd vissza.
A felvizsgán nézted már? Ott elég sok vélemény olvasható. Felkészítő bioszból ritka, inkább a téleksorokat, témákat szokták megadni. Ezeket a sulik honlapján találod.
Sziasztok!
A fiam természettudományos (azon belül biológia) tagozatra szeretne felvételizni idén (8.-os), nincs „álomiskolánk” egyelőre, és úgy látom, sok iskolában indítanak ilyet, és általában csak biológiából van szóbeli ezekben.
Azt hiszem, jót tenne neki egy kis segítség a felkészülésben, de egyelőre csak a Berzsenyiben láttam, hogy felvételi előkészítőt indítanának bioszból (az viszont nem jó neki, egyszerűen nem érne oda a suliból). Tudnátok segíteni, hol szoktak még ilyen előkészítőt indítani? Vagy esetleg egy jó magántanárt nem ismertek?
Minden infó érdekel, ha esetleg biosz szakos sulikról van véleményetek, örülnék, ha megosztanátok velem.
Megnéztem a listát. Ha ilyen egyértelmű lenne az összefüggés akkor azt mondhatom hogy egészen olcsón be lehet fizetni oda gyerekeket. Bronz fokozathoz elég 100.000 forintot befizetni és fel van véve? Nem túl olcsó ez? Meg őszintén, a szülők lefizetik a sulit és aztán még ki is íratják a nevüket táblára? Nem bolondok ennyire!
Amúgy más iskolák is kérik a szülők, szülők cégeinek, öregdiákoknak a támogatását, úgy emlékszem adóügyileg van belőle valami előnyük. Az lehet hogy nem írják ki sehova hogy ki adott támogatást, de kérni kérik. Aki szeretné és tudja az támogatja, a suli pedig tudja kik azok. És máshol is előfordul hogy ellenszolgáltatáról szólnak a pletykák. Aki tudja az igazat az hallgat róla.
Ilyen létszámnál óra végére elfogy az oxigén a teremből...
Bár anno mi is 38-an voltunk a gimis osztályban, mégis leérettségiztünk...
Vannak akik nem tudják megítélni, hogy a gyereke milyen képességű valójában. Emiatt ismerek olyanokat, akik nagyon durván felül vagy alul becslik.
Azt is megértem, akinek ez szempont, s ez alapján is próbálja megszűrni a sulikat. Csak akkor elég sok iskola kiesik.
Ilyen 30+6 esetet Börs kapcsán hallottam. Pl. tehetséges művészpalántáknak, sportolóknak lejtősebb a pálya.
És kétség kívül az is remek iskola. :-)
Ha gondolod leírom priviben a konkrét példát.
Igen nagyon sok suliban több a gyerek , de nem teszik ki ennek őket , hogy kiírják a nevüket...
Van egy igazgató aki kérek perec kiáll ès megmondja , hogy 30 at veszünk fel , 36 os osztálylétszám van. Ez a 6 az én döntésem, senki ne kérdőjelezze meg, anyagi támogatást nem fogadunk el, nem odejáró gyerektől. És általában az ott dolgozó tanárok gyerekei teszik ki azt a 6 főt
Azért azt gondolom, nem szerencsés ennyire párhuzamot vonni. Attól lehet még neked nem szimpi az iskola. Mi sem azt választottuk, pedig jól szerepeltek az ideiglenes rangsorban.
Én is ismerek olyat, akiről anno terjedt a pletyka, hogy bevásárolták magukat egy jó gimibe, mert nem jutott be. Utána jól szerepelt ott, már egyetemista. Meg olyat is, akit protekció nélkül vettek fel top suliba, s végigszenvedte az egészet, mert nem oda való volt. De ezekből a tapasztalatokból sem érdemes általános következtetést levonni.
Ha megnézed, hogy egy suli hány helyet hirdet meg, s hány fős osztályok indulnak, nagyon sok helyen van különbség. Ez alapján nem hiszem, hogy pont az EJG a legprotekciósabb suli.
Igen . Konkrétan 2 olyan család neve van ott , ahol tudom , hogy a gyerek nem oda való.
Pont síszünet volt , amikor ott voltunk rs a portás látta, hogy nézem a neveket. Annyit mondott “ hát , valamiből csak kell, hogy Tudjunk felújítani”
De ez van, nekem nem tetszett. Nem tetszik az ilyen. Máshol is van ilyen biztos, csak nem írják ki.
Biztos van, aki ezen nem akad fenn.
Ettől még nagyon jó iskola
Hát hogyne. És a színvonal se ott lenne, ahol szerencsére még van.
Úgy vélem, Besti hibásan következtethetett a táblákat látve.
További ajánlott fórumok:
- Középiskolai felvételi matematikából 2010-ben
- Óvódák, bölcsődék, általános iskolák, középiskolák, bárhol a világon
- TB ügyintéző tanfolyamra jelentkeztem. Van valakinek információja, mire lehet számítani felvételinél?
- Mikor lesz fent a neten a középiskolák végleges felvételi sorrendje?
- 2011 középiskolai felvételi
- Hol lehet megnézni a tavalyi középiskolai felvételi ponthatárokat?