Középiskolai felvételi (beszélgetés)
Írtam, de nem jelent meg:O(
Elképzelhető, hogy engem is (ki)moderáltak:O) ?
Köszönöm, Lányok és Fiúk! Szerintem sincs tragédia, hiszen a táblázatos rész a dolog lelke, a többit meg legalább részben csak tudjuk pótolni közösen.
Már GLigeti munkáját sem nagyon merem itt hirdetni, de a tudjukmi ;) honlapon annak is kint van a linkje.
De jó, most látom, már jött is pár leírás a honlapos űrlapon, mindjárt beemelem az adatbázisba.
Ez nagyon szomorú, ha ez így lesz!
Millió szülőt foszt meg fontos információktól. Nem mindenki ér rá egy egész felvételi időszakban, reggeltől estig a hoxa fórum hozzászólásait követni. Réka oldala pedig kivonatosan tartalmazta a legfőbb információkat.
Valamit ki kell találni!
Én segítek az iskolák (amikről tudok), szóbelik véleményezésében, információ áramlásában, mert én sem léteztem volna nélkülük.
Nézd, sok munka van a kalkulátorban, de szerencsére nem az egész veszett oda. Ha kell tudunk újabb véleményeket írni még az idei "szezon" előtt. Nyilván lesz ami nem pótolható, de a lényegi rész az működik, megvan.
Szerintem Réka is elgondolkodhat lassan azon hogy a saját szerzői jogait hogyan védje. Mert az oldal az Ő produktuma és valóban hiánypóltló. Kár lenne érte.
Csak az a gond, ha linket osztunk?
Arra figyel a rendszer?
Abszolút hiánypótló információforrás!
Sok ember, főleg Réka temérdek munkája fekszik benne.
Mit gondolsz meddig érdemes várnunk a hoxa engedélyére?
Mert ha a hoxa nem engedélyezi a vélemények közlését akkor én szívesen kitöltök egy (több) űrlapot.
Mást nem kellett törölni?
A Hoxa részéről ezt a magyarázatot kaptam a felvételis honlap hivatkozásának eltüntetésével kapcsolatban:
Kedves Réka!
Megkaptam a leveled. A moderátor nem vizsgálja mélyebben, hogy a hozzászólásban elhelyezett weboldal milyen, ha reklámozási célt vél felfedezni a bejegyzésben, akkor eltávolítja.
Leveled kapcsán megnéztem a [...] oldalt. Mi semmilyen megkeresést, kérést nem kaptunk, hogy honlapunk bizonyos tartalmának duplikálásához engedélyt kértetek volna. A hoxa.hu tartalmát, beleértve az itt megjelenő fórumbejegyzéseket, szerzői jogok védik, engedélyünk nélkül ezek nem másolhatóak! (lásd Jogi nyilatkozat)
Ez pedig az én válaszom a fórum fenntartói felé:
Köszönöm a válaszát, természetesen megértem a szempontjaikat és elnézést kérek, hogy akaratlanul szabályt szegtem.
Most töröltem az összes innen, a fórumról származó hozzászólást és hivatkozást a [...] honlapon. Kérem, hogy ezt figyelembe véve a továbbiakban engedélyezzék a honlap linkjének megjelenítését a fórum hozzászólásaiban.
Sajnos az iskolai és a vizsgatapasztalatok gyűjteménye a jelenlegi formájában (a fórumos bejegyzések nélkül) nagyjából értelmét vesztette. Remélem, a honlap látogatói segítenek újra kibővíteni.
Ha esetleg megváltozna a hoxa fenntartóinak véleménye a fórumon közölt hozzászólások külső (a [...] honlapon történő) megjelenítésével kapcsolatban, akkor kérem, jelezzék nekem és visszaállítom az adatbázist. Természetesen, ahogy eddig, úgy ezután is feltüntetném a bejegyzések forrását, vagyis ennek a fórumnak a linkjét. (A honlapra időszaktól függően heti 1-13 ezer különböző IP-címről érkező látogató érkezett eddig, a forgalom ezután várhatóan növekedni fog.)
Remélem, Önök is értelmét látnák egy ilyen kooperációnak.
Üdvözlettel. SzRéka
Válaszolt a moderátor, ezt írta, csak hogy Nektek is világos legyen.
"Törölnünk kellett a linket mert reklámozásnak számít, a múltkorival és a szövegével együtt. Sajnos más weboldalt nem linkelhetsz be ilyen céllal, kivéve ha az a hivatalos oldala, mint pl. a Felvi. Köszönöm megértésed."
Legalább most már tudjuk hogy ezt nem lehet.
1. A sakkozógépes úgy.gondolom maga kérte.
2. Szabin lehetett a modi.??
Sziasztok!
Na, 2 év után én is visszatértem a harmadik csemetém okán. Hát a para, idegeskedés nem változott.... Anno nekem is le voltak mentve ezek a szuper táblák, de persze már nem találom. Meg tudná velem osztani valaki? Ha valakinek segítség és az Api (11-es) és Akg-ban (9-es) vagyok érdekelt...
DNG nyílt napok
Sziasztok!
Ma lesz az Illyés felvételi tájékoztatója, ha valaki esetleg érintett, de elkerülte a figyelmét.
Üdv. Mindenkinek!
Visszahúzott a szívem!
Mi már nem vagyunk érintettek, de sok ismerősöm igen. Mint "veterán" most ő értük izgulok. Személyes tapasztalat a felkészüléshez: szerintem a rendszeresen, naponta/kétnaponta 10-15 perc (1-2 feladat) megoldása nagyon hasznos, jól kiegészíti az előkészítőt és nem hagyja ellustulni az agyat. Főleg matekból volt nagyon klassz a holtidőkben megoldani egy-két furfangos fejtörőt vagy versenyfeladatot.
Nem megterhelő, sőt még unaloműző is lehet, pl. amikor még van 20 perc az edzésig.
Más: nem tudjátok, hogy a Radnótiban miért lettek ilyen alacsonyak a pontok a hatoson? Ennyire nehéz volt a szóbeli? Most néztem a szupertáblát.
Hmmm... az elmúlt két hétben több kimoderálás történt itt, mint az előtte levő három-négyévben.
Mi változott?? És miért??
Bocs, nem akarok pánikot kelteni, lehet, hogy véletlenül el sem küldtem, amit írtam, csak már kezdek teljesen szétesni.
Karottnak és Rozalindának köszönöm a válaszokat! Elengedem ezeket a tanárhiányos paráimat, úgysincs rájuk megoldás.
A Kosztolányiról van bárkinek személyes(ebb) információja?
További ajánlott fórumok:
- Középiskolai felvételi matematikából 2010-ben
- Óvódák, bölcsődék, általános iskolák, középiskolák, bárhol a világon
- TB ügyintéző tanfolyamra jelentkeztem. Van valakinek információja, mire lehet számítani felvételinél?
- Mikor lesz fent a neten a középiskolák végleges felvételi sorrendje?
- 2011 középiskolai felvételi
- Hol lehet megnézni a tavalyi középiskolai felvételi ponthatárokat?