Középiskolai felvételi (beszélgetés)
A Berzsenyiben azért nem dobálják talán a max szóbeliket, a tavalyi sok sok ismerős aki oda ment, azt láttam főleg a nyelv és humán tagozaton, hogy azért szórtak a ponttal rendesen.. Tehát ha vki 40-et kap az nem tragédia ott.. a nyelvi tagozatnal azert nehéz mert csak 10-10 hely van. Tudok jóval 80 pont feletti irasbelivel kb 40 szóbelivel h éppen csak bekerült. Nyilvan többen beírják mind a 3 tagozatot, illetve a lista elejet elviszi a Madách például..
Igen, és a táncos része is menő. A hatos meg egész színvonalas. Amúgy a Dózsában mindig az volt a helyzet, hogy tök jó tanárok voltak, viszont a "gyerekanyag" nagy átlagban sose volt nagyon tanulós és erős. Ezért aki netán mégis akart tanulni, azt a tenyerükön hordozták. :) A közösségi élet viszont régen és most is nagyon jó volt.
50 perc, azért nem a szomszéd utcában van :)
Persze, ahhoz képest, hogy anno a férjemnek volt monori osztálytársa is a II. kerületben :)
Én a Dózsáról nem hallom, hogy maradna hely, de ki tudja. A 15-ben most is a legnépszerűbb suli. Sokan mennek pl a sport osztályba. Akiknek az nem sikerül Ők választják végül a Bródit v Kovács Pált. A hatosztályosa nem rossz azért!
Sokszor és sok helyen van így, hogy behívják azokat, akiknek matematikai esélyük van a bekerülésre, de mivel kiszámíthatatlan, hogy hányan esnek ki előletek, nem temetném ezt a tagozatot semmiképp. :) A maxos szóbelivel ők jelzik, hogy szívesen látnák a gyereket. Az rosszabb lenne, ha ráhagyással hívnának be, nem?
Nekem pont nagyon közelinek tűnik :) vonattal is, busszal is. Hozzánk is jártak anno Fótról, Kesziről, Isaszegről...
Nálunk tavaly a kicsi járt így. Ő nem írt jót, nehéz volt a tavalyi nagyon+ nem készült, mert nem akart elmenni. Mégis felvették olyan helyre, ami szerintem nagyon jó lett volna neki. Nagy meglepetés volt, kb nem láttam esélyt az ideiglenes után sem..Így nem is agyaltunk rajta, én kicsit csalódott voltam, azt hittem jobban sikerül. Amikor jött a levél h felvették le is ültem pár percre a sokk miatt..
Egy hetet hagytunk neki, hogy gondolja át.
Egy érve volt a váltás mellett, hogy így minimális készüléssel megússza az egész felvételi procedúrát.. De azt mondta nem szeretne menni.
Én meg csak abban bízhatok, hogy jövőre nyolcadikban nem fogjuk megbánni.. De a sulijat, osztalyat, gyerekeket imádja. Matek tagozatos lett volna, most pedig nyelvi tagozatos.. Két jó közül kell választani, ez jó! Nektek sem kell menekülni, így szabadon dönthet!
A Városmajoriban angolon vagy németen 36.?
Szia, ez a max pontos kérdés inkább arra vonatkozott, hogy pl. a Berzsenyi fizika szóbeli nagyon nagyon jól ment, számítunk egy max pontra. De a tavalyi bekerülési határt ezzel is épphogy csak elérné, pedig a szóbeli behívást 5 pont körül átvitte. Vagyis nem épp becsusszat a szóbelire, de még maxos szóbelivel is húzós lehet a bejutás (persze csak 2020-hozt tudunk viszonyítani) és akkor mennyi esélye van annak, aki épphogy elérte a szóbelit? Akkor itt rosszul van megállapítva a szóbeli ponthatár?
A Dózsát az utóbbi időben szerintem kezdik megismerni, innen Kesziről is. Egy ismerősömnek, amikor említettem az év elején, mondta, hogy már voltak is ott, be is írták. Másoktól hallották akik szintén felvételiznek, úgyhogy nem egyedül ők vették fel a listájukra a mostani nyolcadikosok közül Dunakesziről. Nem tűnik nagyon közelinek, de átszállás nélkül odavisz egy busz és az azért kényelmes, ha nem tudja/akarja taxizni a gyereket a szülő a gimibe.
Ja :))) Összeraktam közben. Kicsit én úgy látom, hogy a pedagógusok mellett is elment valahogy ez a jelenség, hogy mennyire bedurvult a felvételi. Pl lányoméknál, ami nem is most volt, hanem 3 éve, az ofő egy kislánynak mindenáron a Madáchot ajánlgatta, 60 valahány pontos felvételivel. Szegényt még az iskolabejárásra sem engedték ezzel az eredménnyel, nemhogy szóbelire. És az ofő ezt nem is akarta elhinni, hiszen pár éve még simán behívták volna, meg emnnyire oda való... És igen, ez így igaz.
Ha nem marad más... A Kontyfa Gimit én akkor is kihagynám. Akkor már 1000* Dózsa. Bár papíron a kettő kb. egyforma de hangulatban, hozzáállásban jobb a Dózsa. Ott szokott lenni pótfelvételi de ha nincs is meghirdetve az igazgatónőt fel lehet hívni esetleg írni neki elég segítőkész és megpróbál megoldást találni mindenkinek.
Teljesen igazad van. jelen helyzetben én is akkor lennék nyugodt, ha a gyerekemet minél előbb "biztonságban" tudhatnám. Mindkettő erős és jó suli, tényleg annak mentén döntsél, hogy a vallás mennyire fontos Nektek. Itt mifelénk sokan mindenképp egyházit akarnak, és akkor nincs is kérdés. Ezzel együtt, Majorba is járnak vallásos családok gyerekei, nem is kevés. Baar-Madasban a biosz és a matek nagyon erős. Nyelv kevésbé, de asszem ezt már írtam. :))) Major a lazább suli egyébként, ahol jobban tolerálják, ha valaki egyes tárgyakat "elenged" úgymond :)
Fellebbezni nem tud, majd méltányosságit kérni. Utcáról nem fog tudni bejutni, de ha van klikk-es vagy önkoris támogatója, akkor bármi megtörténhet - mint bárhol máshol.
Igen, tudom, én is onnan vagyok való :) de azért azt az ember akkor is tudta, hogy a Könyves erősebb, mint pl a Dózsa. Na de mindegy is. Tinálatok meg jóval magasabb pontszámhoz jött mentőnek a Könyves, azt tippelem :)
Amúgy mentő helyett inkább tartalékot mondanék, az nem degradáló talán. :)
Elrontott írásbeliről beszélek (az max. 100 pontos). A pontokat a sulik nem egyformán számolják, vannak ahol súlyozzák az írásbeliket, nem ugyanannyit lehet szerezni a szóbelin sem, így aztán az összpontszáma ugyanannak a gyereknek lehet különböző még azonos sulin belül is, ha nem egy tagozatra jelentkezik. A vitt pontszámok se feltétlenül ugyanazok, mert van ahol 5 tantárgyat vesznek figyelembe, van ahol meg többet.
Szóval minden suliban külön ki kell számolni a pontszámokat tagozatonként. Önmagában a 145 pont nem értelmezhető.
Ez teljesen normális egy egyháziiskolában , ezzel számoltunk.Nagyban nehezíti adöntést hogy a kislány nem akar elmenni, nagyon jól érzi magát az általánosban, sok barátja van, é szereti a tanárait is. De én tapasztalva a mostani nyolcadikos fiam felvételi kiszámíthatatlaságát, az írásbeli magyart " nem tudom hova tenni" , frusztrálttá tesz hogy mi lesz két év múlva, megint mit találnak ki.
Reméljük :) azt mondják volt ilyen eset tavaly is a suliban... de az anyuka is pedagógus ugyanott... 😶
Pedig így van. Tavaly nekünk is a Könyves volt a mentő suli, a többi beírt suli mind top volt. Még ugye az írásbeli előtt le kellett adni, amikor azért nehéz belőni mi lesz a vége. Hiába gondolja az ember a gyereket okosnak mindig jöhet vmi..
A Könyvest kb 2-3 kerület gyerekei beírjak-4, 13, 15... Hiszen nincs szobeli, nem nagy ügy oda jelentkezni...Alapvetoen oda vegul azok mennek akik jó tanulók, de vmi miatt mégsem jót írnak, és nem akarnak sokat utazni egy hasonló suliért..
Idén azert egy Berzsenyibe se lesz konnyu bekerulni..Nagyon meglepodtem milyen magas behivasi pontok vannak ott is..
Én is javasoltam, de nem akarják, még mindig a Radnótis fellebbezésen agyalnak...
De újat beírni már úgysem lehet, max a póteljárásnál majd.
Azért itt a Dunakeszi általános ofőjének a felelőssége is előkerül, nem? De tényleg ne essenek kétségbe, egyházi suliban többet nyom a latba egy ilyen háttér, mint az akármilyen eredmények, kb akkor is felvennék oda, ha be sem adta volna a jelentkezést, ebben biztos vagyok. :)
Igen :( az a baj hogy mi innét Norvégiából próbáljuk terelgetni őket, pedig a mi gyerekünk már az általánost is itt kezdte... a sógornőm tanítónő Dkeszin, mégse tudja merre meddig... már a felkészüléssel gond volt, magyarból a gyerek önállóan próbált készülni, matekból meg egy nyugdíjas tanárbácsi készítette fel aki ugyan a matekot megtanította neki és meg is szerettette de az utóbbi évek felvételijéről fogalma nem vokt, így még a feladattípusok is váratlanok voltak...
Pedig pont ma nézegettem a Babits honlapját és ott továbbra is az 50 pontot láttam, nyolcosztalyosban 55.
Bar ez lehet az a pont volt csak, hogy kik irhatjak be a sulit egyaltalan, szerintem ők ezt is meg szoktak adni..
Tehat aki nem ir 50 pontot ne is adja be a jelentkezest..
Viszont tavaly tudom h maradtak helyek. Lehet nem kerult fel sehova, mert gyorsan feltöltötték a helyeket...
Nem hiszem h a sulik ennek örülnek..
Azert a 65 pont eleg magas, mert a 70 pontosok már mennek még jobb sulikba, egy 70 pont tuti eleg a Könyveshez, netán Szinyei, Kölcsey.. Kb ezeket szokták beírni akik a Babitsot..
Hát mi ezt napi szinten látjuk itt, és dombi suli a Baár-Madas is. De ahol ez a jelenség igazán elképesztő méreteket szokott ölteni, az a Móricz. Gyerek kipattan az A6-ból... Az ott lakók meg nem tudnak kiállni a garázsból... Vannak ám dolgok :)))
Igen a László Gyula, de az már Újpalota, kicsit odébb van. Ha odáig fajulna a helyzet, be lehet írni ezeket, meg Újpesten is van gyengébb gimi. De nem fog, sztem. :)
Amúgy ez tényleg elég döbb, hogy vki a Könyvest írja be "mentőnek", amikor az egy tök erős és népszerű suli. Nagyon el tudnak tájolódni szegény szülők...
No ez eszembe se jutott. De simán el tudom képzelni...
Nálunk leginkább a tömeg mellett csak bicaj meg roller fordult elő. Meg görkori és deszka.
Az hogy ne villogjanak a jarmuveikkel a tobbiek elott.
15.kerult Konyfa gimi ?
15-ben van 1-2 nem annyira eros suli is, van nyolcosztalyos ahonnan szinten sokan jonnek el 8-ban
További ajánlott fórumok: