Középiskolai felvételi (beszélgetés)
Sziasztok!
Szeretnék valamit kérdezni tőletek. A Szent László gimi honlapján az idei év felvételi tájékoztatójában (és az előző évikben is benne volt), hogy pl. biológia-kémia tagozatra szóbelire 90 gyereket hívnak be. Ehhez képest kb. 64 vagy 66 gyereket hívtak be és a behívás ponthatárát is ott húzták meg. Ha behívják a 90 gyereket a ponthatár is 2-3 ponttal alacsonyabban lett volna. Vajon miért döntöttek így? Covid vagy egyéb oka lehetett? Nem tudom, hogy a többi szaknál is így volt e vagy ott se hívtak be annyit.
Itt elvileg azzal lehetett számolni, hogy új óvodákat és iskolákat adnak át. Persze, ez olyan, mint a kutya vacsorája. Azért lassan, de alakul, mint lapos gyerek a prés alatt. Már mindent aláírtak az új középsulikkal kapcsolatban, pénz elkülönítve. A kéttannyelvű gimnázium és kéttannyelvű informatikai szakgimnázium tervei elkészültek, csak a járvány nem gyorsította fel az építkezést. Eredeti tervek szerint 2022-ben indult volna a tanítás mindkettőben. Most éppen annak örülünk, hogy a meglévő gimit kikupálják reményeink szerint jól (csak attól még nem lesz nagyobb).
Kesziről legalább nem egy út vezet Budapest felé, hanem öt. Persze, dugó attól még van, de ez Budapesten sincs másként, ha nem tud valaki csak metróval közlekedni.
Max arra kapsz választ, hogy 2019-ig a végzősök hány százaléka ment egyetemre.
Olvasd vissza ezt a hszt.
80232. Reges10 tegnap 19:43
Igen, kb. egy vonat jó, attól függ, hogy mikorra kell beérni 6 körül kell elindulni. Az agglomeráció nem jelenti azt feltétlenül, hogy hatkor indulj suliba. Szentendrén pl. van egy rakás suli.
Kesziről meg szerintem nem sok értelme van Vác felé indulni, amikor Budapesten sokkal nagyobb a választék és időben nem kedvezőbb Vácra járni, sőt. Persze, ha valaki pont a váci piaristába akar járni, az egy másik kérdés.
Nehogy azt hidd!
Most konkrétan megnéztem, reggeli busszal tőlünk a Könyves tőlünk 50-57 perc, a Babits 58 perc, a Dózsa 46 perc. Vácra 70 perc, amiben minimum negyedóra gyaloglás van.
Nálunk az a suli nem jöhet szóba, de én is úgy tudom, hogy elégedettek vele. Bár volt/van valami oltári befektetési botrány körülötte. [link]
Egyébként Keszin se mindegy, hogy hol lakik valaki, mert meg tudja bonyolítani a közlekedést. Vonattal Pest felé járni viszonylag könnyű (bár sokszor késnek a járatok), de Vác felé szerintem nem annyira egyszerű - vagy rossz menetrendet néztem.
Szia, ez még a miénknél is brutálisabb, amit leírsz...
Le a kalappal a gyerek előtt, sztem ezt már nem bírtuk volna, így is nagyon fárasztó volt az egész.
Mióta készültetek a szóbelikre? Mindre?
Mi valójában csak január vége óta, és a suliban (kisgimi) zéró felkészítés volt..
Én is amiatt nem érek most rá, hogy próbálom a végső sorrendet felállítani, ami nagyon nehéz...
Dunakesziről nyilván luxus egy Dózsa miatt utazni. Viszont a dunakeszi gimibe nem fér be mindenki.. Talán jobb lesz a helyzet, ha megépülnek az új középiskolák.. Dunakesziről mennek Vácra, Könyvesbe, Babitsba sokan.. Nekem a Dózsa miatt nem érné meg talán annyit utazni, de ha valaki nem ír 80-at nehezebb válogatni..
Ahogy látom a Könyves a 70 plusz pontosoké, Babits 60 plusz, Dózsa 50 plusz (van ismerős gyerek talán 51 ponttal aki oda ment szóbelizni. Kőrösibe be se hívták.
Minden kerületnek megvan a népszerűségi listája, Óbudán pl egy kollegám gyereke az Árpádba vágyott. Irt 60 elejét(kitúnő, nyelvvizsgával) abban bíznak h az Óbudai meglesz..
Szia, nem reagáltam, mert már nem győzöm az olvasást + amúgy órahálókat böngésztem, de sok suliban csak régi NAT van fent.
Ezeket én is olvastam az Árpád esetében, sztem ott reális pontokat kapott a gyerekem kb. és ez a leírás korrekt.
Viszont volt 1 hely, amit majd később megírok, ott olyan brutálisan lepontozták a gyereket (nem 40p az 50-ből) és "csak" szövegértés volt (olvasó gyerekről van szó, sőt 50-80 oldalt olvas el óránként, van szókincse), mindent tudott és értett és el tudott mesélni, mindenre tudott válaszolni, nem kötözködtek, saját érzése szerint (azon kívül, hogy mogorván és szigorúan néztek rá) mindent tudott, és olyan brutál alacsony pontot kapott, amit egyenlő a "téged itt látni nem akarunk" kifejezésével.
Na ezt kicsit erősnek éreztem, és itt még lehet, hogy fogok kötözködni....
Akkor még a Radnóti nyilván nem létezett, szóval nem nagyon volt ennél jobb lehetőség egyáltalán.
Még a múltkor akartam amúgy írni, valaki szintén arról a környékről kérdezett, hogy és a Váci Piarista? Fiam egy zenész barátja oda járt Kesziről, és elégedettek voltak, szerették.
További ajánlott fórumok:
- Középiskolai felvételi matematikából 2010-ben
- Óvódák, bölcsődék, általános iskolák, középiskolák, bárhol a világon
- TB ügyintéző tanfolyamra jelentkeztem. Van valakinek információja, mire lehet számítani felvételinél?
- Mikor lesz fent a neten a középiskolák végleges felvételi sorrendje?
- 2011 középiskolai felvételi
- Hol lehet megnézni a tavalyi középiskolai felvételi ponthatárokat?